Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- بر اساس آمار رسمی که کمیته امداد ارائه داده، نتایج به دست آمده در مطالعه حوزه فقر از سال ۸۰ تا ۹۸ نشان می‌دهد هزینه خانوار در طول این ۱۸ سال ۲۲ برابر شده است. در این دوره نرخ تورم به عنوان عامل فزاینده فقر و کاهش قدرت خرید تا سال ۱۳۹۸ به ۴۱ درصد رسیده است. همچنین سرعت متوسط سالیانه خط فقر مطلق در کل کشور برابر با ۲۰ درصد بوده است و مقدار این شاخص در طول دوره مورد بررسی بیش از ۲۷ برابر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، ناصر چمنی رئیس سابق کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، درباره افزایش دستمزد کارگران برای برگرداندن قدرت پس انداز به آن‌ها گفت:دستمزد کارگر حداقل باید برابر با خط فقر اعلامی مرکز پژوهش‌های مجلس باشد که در حال حاضر از ۱۰ میلیون تومان هم بیش تراست، اما دستمزد کارگر با همه مزایا، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و چند میلیون پایین‌تر از خط فقر است.
رئیس سابق کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ادامه داد:اختلاف ۶ یا ۷ میلیون تومانی که دستمزد کارگر با خط فقر دارد را به هیچ عنوان نمی‌توان یک باره افزایش داد و باید برنامه ریزی دقیقی برای این کار صورت گیرد.
وضعیت معیشتی این روز‌های کارگران
حمیدحاجی اسماعیلی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه امروز کارگران با مشکلات بسیار زیادی روبرو بوده و در تنگنای معیشتی قرار دارند، اظهار داشت: اگر بخواهیم بر مبنای دلار ۲۷ هزار تومانی حداقل دستمزد مصوب کارگران را که در سالجاری دو میلیون و ششصد و پنجاه و پنج هزار تومان است، محاسبه کنیم، باید بگوییم هر کارگر در ماه ۹۸ دلار بیشتر حقوق نمی‌گیرد که چنین دستمزدی در بین کشور‌های جهان را اگر بخواهیم رتبه بندی کنیم، ایران یکی از کمترین دستمرد‌ها را به کارگران خود می‌دهد، این در حالی است که ما جزو ۵ کشوری هستیم که بالاترین نرخ تورم را در جهان دارا هستیم.
وی افزود: مسئله معیشت کارگران و بازنشستگان موضوع جدیدی نیست که بخواهیم امروز به آن بپردازیم متاسفانه به دلایل مختلفی میزان دریافتی مزد بگیران با خرج و مخارج آ‌ن‌ها به هیچ عنوان همخوانی ندارد، یکی از مهم‌ترین علل این مسئله ساختار بیمار اقتصاد ایران است که برای دهه‌های متمادی در اختیار دولت بوده و با توجه به انحصاری که ایجاد شده، مشارکت مردم و آحاد جامعه در اقتصاد بسیار کاهش یافته است.
حاجی اسماعیلی گفت: همچنین توزیع ناعادلانه منابع در کشور سال‌هاست مردم را رنج می‌دهد، به طوری که بسیاری از مردم هیچ‌گونه سهمی از باز توزیع ثروت در کشور ندارند، اما یک اقلیت کوچک ثروتمندی که به انواع رانت‌ها و ارتباطات بزرگی دسترسی دارند، بخش اعظمی از ثروت کشور را به خود اختصاص داده‌اند، از سوی دیگر همین یارانه‌ای که بین مردم توزیع می‌شود نیز بسیار ناچیز است و شیوه توزیع آن نیز درست نیست، همچنین یارانه‌های پنهان نیز بسیار ناعادلانه توزیع می‌شود، در این رابطه ثروتمندان با توجه به امکاناتی که در اختیار دارند، سهم بیشتری از یارانه دریافت می‌کنند و در این بین اقشار کم درآمد نیز کمترین سهم را در این رابطه دارند.
این فعال کارگری با اشاره به اینکه مکانیزم توزیع درآمد در کشور باید اصلاح شود، اضافه کرد: تا زمانی که فرصت برابر برای همگان در عرصه اقتصاد فراهم نشود، مشکلات ما پابرجا خواهد بود، درحال حاضر علاوه بر تحریم و کرونا که شرایط را برای کارگران بسیار سخت کرده و بسیاری از آن‌ها با مشکل بیکاری روبرو هستند، شرایط برابر کار برای افراد جامعه بسیار بغرنج است و بسیاری از ادارات دولتی برای استخدام پیچ و خم‌های اداری بسیار زیادی دارند و اکثریت جامعه توانایی رسیدن به مناصب بالای دولتی را پیدا نمی‌کند، بنابراین تا زمانی که شرایط برابر برای در اختیار گرفتن فرصت‌های کاری برای آحاد جامعه به صورت یکسان فراهم نشود، وضعیت مزد بگیران و بازنشستگان نیز درست نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه عدالتی نیز وجود ندارد و افراد تحت عناوین مختلف از حقوقی که حق مسلّم آن‌ها است، محروم می‌شود، نمونه این تضییع حقوق را در مورد تعیین حداقل حقوق سالیانه کارگران و بازنشستگان مشاهده می‌کنیم، در حالی که تنها در انتهای سال دستمزد‌ها افزایش پیدا می‌کند، ما شاهد هستیم تورم روز به روز بیشتر می‌شود، درصورتی که ما بار‌ها افزایش پلکانی دستمزد‌ها را حداقل سالی ۴ بار مطرح کرده‌ایم، اما دولت با توجه به این که خود بزرگترین کارفرما در کشور محسوب می‌شود، به هیچ عنوان زیر بار چنین موضوعی نمی‌رود.
حاجی اسماعیلی با اشاره به اینکه تورم افسارگسیخته سفره بسیاری از کارگران و بازنشستگان را خالی کرده است، تصریح کرد: بر اساس آمار رسمی طی ۵ سال گذشته تورم متوسط کشور حداقل ۲۰ درصد بوده، بنابراین در چنین اقتصادی کارگران و مزدبگیران بیشترین آسیب را می‌بینند، به طوریکه بارسنگین این تورم افسار گسیخته را به دوش می‌کشند.
این کارشناس مسائل کارگری اذعان کرد: برای بهبود معیشت کارگران باید اقداماتی نظیر مهار تورم، اصلاح ساختار اقتصادی، اصلاح سیاست‌های ارزی و مالی و مشارکت دادن مردم در امور اقتصادی و واگذاری امور به آن‌ها را پیگیری کرد، در غیر این صورت کارگران روز به روز با مشکلات بیشتری در حوزه معیشت روبرو خواهند شد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه بانک‌ها نقش مخربی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند، گفت: بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی نقدینگی در حال حاضر بالغ بر چهار هزار هزار میلیارد تومان است، این نقدینگی را چه کسی در جامعه پمپاژ کرده، متهم ردیف اول در این رابطه بانک‌ها هستند که با خلق نقدینگی باعث افزایش افسارگسیخته تورم شده‌اند و کارگران و مزدبگیران و بازنشستگان را اینچنین گرفتار کرده‌اند، حال دولت به جای که این تورم را جبران کند، با توجه به اینکه با کسری بودجه بسیار زیادی روبرو است، با چاپ پول این کسری بودجه را از جیب مردم تامین می‌کند، بنابراین در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت که دولت کاری برای کارگران کند، در چنین شرایطی سفره کارگران هر روز کوچکتر از گذشته می‌شود و اقدامی برای بهبود معیشت آن‌ها نیز انجام نمی‌شود.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: معیشت کارگران حداقل دستمزد دستمزد به دلار افزایش تورم حقوق پایین دستمزد پایین دستمزد کارگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۸۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه سامانه جست‌وجوی شغل راه‌اندازی شده است، گفت: مازندران با انجام اقدامات صورت گرفته، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور را دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  علی باقری گفت: با توجه به اینکه هفته کار و کارگر را در پیش داریم و این ایام ،ایام جشن کارگران است باید زمینه رشد و توسعه کارگران را فراهم کنیم چون هر جامعه‌ای مرهون بازوان توانمند کارگران است و همچنین چرخ اقتصادی هر کشوری با دستان کارگران می‌چرخد .

وی با بیان اینکه وزارت کار و تعاون یک وزارت خانه کاملا مردمی است، افزود: این وزارتخانه در میان سایر وزارتخانه‌ها پرکارترین وزارتخانه کشور است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: بیش از 70 درصد مردم مازندران از این وزارتخانه در بخش‌های مختلف خدمات می‌گیرند.

باقری با بیان اینکه سعی کردیم در این ایام از همه جامعه کار و کارگری تجلیل کنیم، گفت: 20 نفر از این عزیزان به عنوان کارگر برتر در سطح استان تجلیل شدند و یک نفر هم در سطح کشور به عنوان کارگر نخبه تجلیل خواهد شد.

باقری ادامه داد: پایین‌ترین نرخ بیکاری در سطح کشور با توجه به آمار سامانه رصد اشتغال متعلق به مازندران است.

وی گفت: در حوزه اشتغال در این استان اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، به طوریکه در سال گذشته در مازندران 100 درصد از برنامه‌های ما در حوزه کار محقق شد.

باقری با بیان اینکه در حوزه اشتغال سامانه جست‌وجوی شغل راه اندازی شده و همه می توانند رزومه خود را به این سامانه منتقل کنند، گفت: تاکنون 12400 نفر در این سامانه ثبت نام کردند و 9هزار نفر مشغول به کار شدند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به شناسایی 1400 کارفرما به ویژه در شهرستان آمل و غرب استان،  ادامه  داد: این سامانه از طریق وزارتخانه راه اندازی شده و در بخش اشتغال و شناسایی کارفرماها و معرفی اشتغال بسیار مفید بود.

 وی افزود: با اجرای این طرح در بخش‌های مختلف و رشته‌های مختلف یک بانک اطلاعاتی خوب راه اندازی شده است. 

باقری افزود: سامانه جامع روابط کار هم راه اندازی شده و افراد می‌توانند شکایات خود را در این سامانه ثبت کنند و با ورود کارشناسان در این سامانه با کمتر از بیست روز رای صادر می‌شود.

 این مسئول با اشاره به اینکه در سطح مازندران در این دولت 6200 مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر انجام شده است، گفت: در حوزه روابط کار، رتبه اول را داریم و کارشناسان ما در شهرستان آمل رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیر کل کار، رفاه اجتماعی و تعاون همچنین با اشاره به افزایش حقوق کارگران نسبت به کارمندان افزود: در این دولت 170 درصد افزایش حقوق داشتیم و برای کارگران در مقایسه با کارمندان 40 درصد افزایش حقوق داشتیم. در حوزه تعاون هم یکی از ارکان اصلی شعار سال توجه کردن به بخش تعاون است، چون اقتصاد در بخش تعاون کاملا مردمی است و در این حوزه سالانه دو درصد رشد داشتیم  و همچنین سند توسعه تکلیف کرده است که 25 درصد اشتغال از طریق تعاون باید انجام شود.

باقری افزود: در اجرای طرح کالابرگ هم بیش از 700 هزار خانوار از دهک یک تا هفت از این طرح استفاده کرده‌اند. طرح امنیت غذایی هم از دهک یک تا سه، کودکان زیر پنج سال و آسیب پذیر را پوشش می‌دهد و ماهانه یک میلیون تومان با تشخیص مرکز بهداشت دریافت خواهند کرد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • تنگنای معیشتی کارگران در سال ۱۴۰۳/ جامعه کارگری مخالف ورود مجلس به موضوع تعیین مزد است
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • دیوان‌عدالت، رای به ابطال مصوبه افزایش حقوق کارگران می‌دهد؟/ میرغفاری: مزد ۱۴۰۳ مشروعیت خود را بین جامعه کارگری از دست داده است
  • دولت با شیوه سه جانبه‌گرایی تعیین حقوق کارگران موافق است
  • روزگار به نام کارگر شد و به کام کارگر نشد
  • تورم نقطه به نقطه ایران در فروردین ماه به کانال ۲۹ رسید
  • تورم نقطه به نقطه ایران در فروردین ماه ‌به کانال ۲۹ رسید
  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد