Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌مدرس و راهنمای گردشگری ماجراجویانه گفت: دولت با دقت نظارت کند چه افرادی با چه صلاحیتی گردشگری ماجراجویانه را طراحی و اجرا می‌کنند، زیرا بیشتر حوادث در این گونه گردشگری مربوط به تورهای غیرمجاز است.

به گزارش ایمنا، کیانوش محرابی درباره توسعه گردشگری ماجراجویانه اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های گردشگری ماجراجویانه این است که تک و تنها انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی همه کارهای زیربنایی مورد نیاز توسعه آن هم یک کار گروهی است و همه ذی‌نفعان از دولت و بخش خصوصی تا جامعه محلی در این زمینه وظایف مشخصی دارد. فراهم کردن زیرساخت‌ها، تشخیص، ایجاد و قطع دسترسی افراد به یک مکان طبیعی برای گردشگری، ممنوعیت و حصارکشی محوطه‌ها، ایمن‌سازی و استاندارسازی این اماکن از اختیارات و وظایف دولت است.

مدرس و راهنمای گردشگری ماجراجویانه گفت: البته دولت در بسیاری مسائل مربوط به گردشگری طبیعی و ماجراجویانه تنها و مظلوم است؛ ارتباط دولت و کارشناسان حرفه‌ای و متخصص بخش خصوصی باید بهتر و تقویت شود و با همکاری یکدیگر زیرساخت‌ها و زیربناهای گردشگری ماجراجویانه توسعه ایجاد و توسعه داد.

راهنما و ایمنی و مهارت از ضرورت‌های تور حرفه‌ای و استاندارد است

محرابی تاکید کرد: دولت و به طور مشخص وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به عنوان مرجع اصلی صدور مجوزهای فعالیت باید به صورت دقیق نظارت کند چه افرادی با چه صلاحیتی گردشگری ماجراجویانه را طراحی و اجرا می‌کنند، متأسفانه نظارت و سخت‌گیری در حوزه گردشگری ماجراجویانه کمتر دیده می‌شود و معمولاً حوادث در همین تورهای بدون مجوز که صلاحیت و تخصص ندارند اتفاق می‌افتد.

رئیس کمیته توسعه پایدار فدراسیون بین‌المللی رفتینگ اظهار کرد: شرکت‌های مسافرتی مجری گردشگری ماجراجویانه باید استانداردهای اجرایی و مقررات کشور را رعایت کنند. آنچه مربوط به مسائل فرهنگی، اخلاقی و دینی فردی و اجتماعی و رفتار جوامع محلی است یا آنچه مربوط به تعداد افراد تور یا زمان اجراست باید مورد توجه راهنما و گردشگران باشد. بخش دیگر هم مربوط مسائل فنی و تخصصی برای تجهیزات، انتخاب راهنما، ایمنی، امنیت و مهارت برای ارتقا کیفیت گردشگری است که از ضرورت‌های اجرای یک تور حرفه‌ای و استاندارد است.

محرابی تاکید کرد: شرکت‌کنندگان در فعالیت‌های گردشگری ماجراجویانه باید بتوانند تیم اجرایی حرفه‌ای را از غیرحرفه‌ای تشخیص بدهند. متأسفانه شاخص، استاندارد و معیاری برای تشخیص مجری‌های مجاز و حرفه‌ای در گردشگری ماجراجویانه در ایران وجود ندارد. تعداد بسیار زیادی افراد غیرمجاز و غیرحرفه‌ای مدرس گردشگری در آموزشگاه‌ها شده‌اند؛ هیچ درجه‌بندی برای مدرسان گردشگری اعمال نمی‌شود، خروجی این دوره‌ها، تعداد زیادی راهنمای بدون تخصص و مهارت خواهد بود.

راهنمای گردشگری ماجراجویانه گروهی تاکید کرد: توسعه گردشگری ماجراجویانه در گرو همکاری تیمی بخش دولتی، بخش خصوصی، جامعه محلی و همه زنجیره ذی‌نفعان صنعت گردشگری است؛ هر کدام از این اجزا در این فرایند توسعه فعال نشوند، این سیستم درست کار نخواهد کرد.

گردشگر حرفه‌ای می‌داند چه فعالیتی را در کدام اقلیم انجام دهد

محرابی با تفکیک گردشگری ماجراجویانه س خت و راحت از یکدیگر گفت: آنچه برای یک قهرمان حرفه‌ای پرواز از ماجراجویی در آسمان و ارتفاع لذت‌بخش است با یک گردشگری غیرحرفه‌ای ۸۰ ساله متفاوت است. اسکی باز ماهری که از بال‌گرد پایین می‌پرد و تا پایین کوه در شیب‌های تند که امکان ریزش بهمن هم وجود دارد اسکی می‌کند، قطعاً دوره‌های آموزشی در زمینه‌های مختلف دیده و تجربه اجرای چنین فعالیتی را در جاهای مختلف جهان را دارد.

رئیس کمیته توسعه پایدار فدراسیون بین‌المللی رفتینگ/rafting گروهی اظهار کرد: گردشگر حرفه‌ای نیازی به توصیه‌های احترام به محیط زیست و نریختن آشغال در طبیعت یا آموزش دیدن مهارت‌های اولیه اسکی ندارد. اینها گردشگران ماجراجوی دارای هدف خاص هستند و تقاضایشان گردشگری ماجراجویانه سخت (hard adventure) است، در حالی که در گردشگری ماجراجویانه راحت (soft adventure)، هر فرد علاقه‌مند با اندک آمادگی جسمی می‌تواند در یک فعالیت ماجراجویانه راحت مثل کمپینگ، پیاده‌روی در طبیعت، پرنده نگری و … شرکت کند.

وی گفت: طراحان و مجریان و خود گردشگر حرفه‌ای کاملاً می‌دانند چه فعالیتی را در کدام اقلیم با چه مختصات و مشخصاتی با چه خطرهایی انجام می‌دهند، چه تجهیزات و وسایلی مورد نیاز است کدام مهارت‌های خود را باید تقویت کنند، اما در گردشگری ماجراجویانه راحت در گام اول حتی باید رفتار در طبیعت هم به گردشگران آموزش داده شود.

محرابی افزود: اگر چه در ایران تابلوهای هشدار و محدودیت عبور و ورود به مناطق پر ریسک خیلی کم وجود دارد، گاهی هم که اخطار داده می‌شود بسیاری گردشگران بی‌توجه‌اند. مدتی پیش آتش‌فشان اتنا (Mount Etna) سیسیل ایتالیا فعال شده بود، مسیر را فقط طناب کشیده و ممنوع کرده بودند، هیچ فردی عبور نمی‌کرد، امیدوارم روزی چنین رفتارهایی را هم در گردشگران طبیعت در ایران مشاهده کنیم.

آموزش فرهنگ عمومی گردشگری از دوران کودکی

محرابی گفت: بسیاری گردشگران ایران حرفه‌ای نیستند و باید آموزش ببینند. فرهنگ عمومی گردشگری باید از دوران کودکی آموزش داده شود، این نوع فرهنگ‌ها مانند قوانین راهنمایی و رانندگی و احترام به محیط‌زیست در همه جهان از سنین کودکی فرهنگ‌سازی و آموزش داده می‌شود.

مدرس گردشگری خاطرنشان کرد: بسیاری مشکلاتی که برای گردشگران ساحل و دریا اتفاق می‌افتد به خاطر ترس از آب است به این دلیل که این افراد در کودکی یا تجربه غرق شدن در آب را داشته یا شاهد غرق شدن کسی بوده‌اند و به همین دلیل جرأت نمی‌کنند طرف آب بروند و اگر وارد محیط آبی شوند به دلیل همان ترس دچار مشکل می‌شوند.

وی افزود: برخی هم به دلیل این شیوه‌های اشتباه آموزش شنا، مثلاً این تصور غلط که «شنا را باید از عمق زیاد را شروع کرد»، دچار ترس همیشگی از آب می‌شوند، یا برای آموزش اسکی، از این شیوه اشتباه که در همان جلسه اول چوب اسکی را می‌دهند می‌گویند «تا پایین این‌قدر زمین می‌خوری تا یاد بگیری»؛ دوره این نوع آموزش‌ها گذشته است.

راهنما نباید اجازه دهد یک غیرحرفه‌ای با تور ماجراجویانه سفر کند

محرابی با بیان اینکه گردشگری ماجراجویانه علاوه بر تجهیزات و امکانات، به مهارت و آمادگی نیاز دارد، گفت: برخی متقاضیان گردشگری ماجراجویانه، حرفه‌ای نیستند. حتی خود فرد هم نمی‌داند باید به چنین سفری برود یا نرود، مثلاً برای دره‌نوردی حرفه‌ای که جزو گردشگری ماجراجویانه سخت محسوب می‌شود یک روز قبل از آغاز تور و با یک تعارف ساده و بدون آمادگی و مهارت نمی‌توان وارد یک گروه گردشگری حرفه‌ای شد و با آنها سفر رفت. مهمتر از همه راهنمای آن تور نباید اجازه دهد چنین فردی همراه گروه شود زیرا یک غیرحرفه‌ای می‌تواند همه برنامه گردشگری ماجراجویانه را خراب کند حتی شاید جان خود و دیگران را هم به خطر بیاندازد.

رئیس کمیته توسعه پایدار فدراسیون بین‌المللی رفتینگ تصریح کرد: در انتخاب گردشگر باید پیش از سفر و در زمان برنامه‌ریزی بسیار دقت شود. میزان آمادگی و مهارت گردشگر باید فراتر یا متناسب با برنامه اجرایی باشد باید در نظر گرفت که بسیاری از گردشگران قبل از شروع برنامه نیاز به آموزش‌های متناسب با برنامه، زمان و محل اجرای آن دارند.

منبع: ایرنا

کد خبر 529567

منبع: ایمنا

کلیدواژه: گردشگری ماجراجویانه فرهنگ عمومی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گردشگری ماجراجویانه غیرحرفه ای حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۹۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات کم‌بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اردبیل یونسی در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل گفت: با تفاهم‌نامه‌های امضا شده با بانک‌های عامل استان، زمینه دریافت وام کم‌بهره و ارزان قیمت برای ایجاد کسب و کار برای نخبگان مهارتی فراهم شده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل به روزرسانی آموزش‌های مهارتی و توجه بیش از پیش به نیاز بازار کار در این زمینه را از اولویت‌ها دانست و افزود:جامعه هدف اشتغال متفاوت است و برای هر بخش باید برنامه‌های متناسب با ظرفیت‌های همان جامعه هدف تدوین و اجرا شود. 

وی توانمندسازی و به روزرسانی سطح مهارت شاغلان و نیروهای کار و نیز بالا بردن بهره‌وری بنگاه‌ها را از مهمترین اهداف راه‌اندازی و توسعه مراکز جوار و بین کارگاهی دانست.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل از نخبگان مهارتی استان خواست برای بهره مندی از تسهیلات مذکور به مراکز فنی و حرفه ای در سراسر استان اردبیل مراجعه کنند.

 

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • فعالیت ۴۰۰ مسئول ایمنی در سیستان و بلوچستان
  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی
  • تسهیلات کم‌ بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • تسهیلات کم‌بهره برای نخبگان مهارتی استان اردبیل
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • بهترین سایت آموزش فارکس کدام است؟
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • تعداد فوتی های ناشی از گازگرفتی در زنجان کاهش یافت