Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی: بورسیه‌ها تا آخر مهر برای ثبت نام در فراخوان بورسیه‌های بلاتکلیف فرصت دارند، افرادی که معدل آن‌ها کم‌تر از 14 باشد نمی‌توانند ثبت نام کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا، محمد علی کی نژاد با اشاره به فراخوان بورسیه‌ها و متقاضیان بلاتکلیف گفت: هر ساله آذر فراخوان بورسیه‌ها و متقاضیان بلاتکلیف ارائه می‌شد، اما امسال به دلیل اینکه تاریخ فراخوان جذب اعضای هیأت علمی به آبان و اردیبهشت تغییر پیدا کرد، فراخوان بورسیه‌های بلاتکلیف هم به مهر انتقال یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این فراخوان مربوط به بورسیه‌هایی است که توسط دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها بورسیه شده و باید جذب می‌شدند که جذب نشده و بلاتکلیف هستند، ابتدا این افراد در فراخوان هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت نام می‌کنند و بر اساس شرایطی که اعلام شده، هر مؤسسه و دانشگاه فردی را که بورسیه کرده باید جذب کند در صورت جذب نشدن، دانشگاه و مؤسسه مذکور تا پنج سال نمی‌تواند در آن رشته فردی را جذب کند.
رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بورسیه‌ها در فراخوان ثبت نام می‌کنند و بر اساس ثبت نامی که صورت می‌گیرد مرکز جذب هیأت عالی شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع را از دانشگاه و پژوهشگاه‌ها پیگیری می‌کند، اگر فرد دیگری به جای فرد بورسیه شده جذب شده باشد، با دانشگاه و پژوهشگاه برخورد می‌شود.
وی ادامه داد: تعداد بورسیه‌هایی که از سال‌های گذشته بلاتکلیف مانده‌اند حدود 27 نفر هستند که 22 نفر از آن‌ها داری دکتری از داخل کشور بوده و 5 نفر نیز از دانشگاه‌های خارج از کشور فارغ التحصیل شده‌اند، در فراخوان بورسیه‌های بلاتکلیف در سال 1400 ضوابطی را طراحی کرده‌ایم که مورد تأیید دانشگاه‌ها نیز است بر اساس این ضوابط فرد بورسیه شده نباید، معدل 14 کم‌تر داشته باشند برخی بورسیه‌ها بودند که معدل 14 کم‌تر داشتند که امسال نمی‌توانند ثبت نام کنند.
آقای کی نژاد ادامه داد: بر اساس این ضوابط این فراخوان مختص راتبه‌هایی است که دارای حکم بورس از اداره کل بورس هستند، رتبه‌هایی که در مقطع دکتری دانش آموخته شده‌اند و سن آن‌ها در زمان فارغ التحصیلی دکتری پایین‌تر از 40 سال باشد و همچنین رتبه‌هایی که معدل کارشناسی بالاتر از 14 و کارشناسی ارشد بالاتر از 16 دارند.
وی افزود: تاکنون حدود 24 نفر تاکنون ثبت نام کرده‌اند که قابل پیش بینی است که نسبت به سال‌های گذشته تعداد این افراد کاهش یابد، چون شامل افرادی می‌شود که از آذر پارسال تا امروز فارغ التحصیل شده‌اند، بنابراین دانشگاه‌ها یا باید این افراد را جذب کنند یا اینکه دلایل رد آن‌ها را به هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنند.
رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: یک تعداد بورسیه نیز هستند که مربوط به دانشگاه‌ها نبوده و به خود وزارت علوم متعهد بودند که ما در این قسمت ورود پیدا نکردیم، چون ما فقط بورسیه‌های دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها را پیگیری می‌کنیم که برای پیگیری آن‌ها نیز از طریق وزارت علوم وارد می‌شویم.
وی با بیان اینکه بورسیه‌های بلاتکلیف تا آخر مهر برای ثبت نام فرصت دارند افزود: برخی از دانشگاه‌ها بودند که در رشته‌ای که بورسیه کرده بودند فرد دیگری را پذیرش کرده و عنوان کرده بودند که گرایش آن‌ها متفاوت است. دانشگاه‌ها در صورتی می‌توانند این کار را انجام بدهند که گرایش را در فراخوان ذکر کرده باشند در غیر این صورت اگر گرایش در فراخوان نباشد، نمی‌توانند این توجیه را داشته باشند.
آقای کی نژاد با بیان اینکه بعد از فراخوان حدود 40 تا 45 روز بورسیه‌ها تعیین تکلیف می‌شوند افزود: بورسیه‌های بلاتکلیف سال‌های پیش نیز بیشتر مربوط به رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی هستند که در این بخش تعداد دانشجو بسیار کم شده است رشته علوم پایه نیز به همین صورت است در آنجا هم با کاهش دانشجو مواجه هستیم.
وی ادامه داد: بنابراین اگر تعداد هیأت علمی در رشته‌های مذکور زیاد باشد، بنابراین دانشگاه‌ها جواب منفی داده‌اند، ولی اگر هیأت علمی متعادل باشد به طور معمول این افراد را جذب می‌کنند برای اینکه تا چند سال دیگر استاد بازنشسته خواهند داشت یا احتمال می‌دهند تعداد دانشجو با سیاست‌هایی در رابطه با علوم پایه در حال اجرا است افزایش یابد.
وی تأکید کرد: در رابطه با بورسیه‌های سال‌های گذشته، عمده مشکلات در رشته کشاورزی و منابع طبیعی است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بورسیه سن معدل هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی بورسیه های بلاتکلیف فراخوان بورسیه ها دانشگاه ها ثبت نام بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نظام آموزش عالی عربستان یکی از سریع‌ترین نظام‌ها از نظر رشد در خاورمیانه بوده و دارای دانشگاه‌هایی در کلاس جهانی است. ۷ دانشگاه این کشور در رتبه‌بندی کیو اِس (QS) در زمره برترین دانشــگاه‌های جهان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

عربستان ۲۰ درصد از ذخایر نفتی جهان را دارد. به همین دلیل، درآمدهای نفتی اصلی‌ترین منبع مالی تامین آموزش عالی در این کشور هستند. برنامه گسترش آموزش عالی در عربستان با هدف رهایی از وابستگی تاریخی به درآمد نفت و حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های جدی دولت است. برای این منظور، دولت ۵۰ میلیارد دلار، معادل با ۱۹ درصد بودجه ۲۵۴ میلیارد دلاری خود را خرج آموزش می‌کند.

نقش دولت در آموزش عالی عربستان

مؤسســات آموزش عالی در عربستان به دو شکل دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشــگاه‌های دولتی این کشور نه تنها رایگان بوده، بلکه دولت به همه دانشجویان عادی و دانشجویان بورسیه تحصیلی خارجی حقوق ماهانه پرداخت می‌کند.

در حال حاضر ۴۲ دانشگاه در عربستان فعال هستند که از این تعداد ۱۲ دانشگاه خصوصی و ۳۰ دانشگاه دولتی فعالیت دارند. در کنار این دانشگاه‌ها، ۷ کالج نظامی و ۱۳ کالج خصوصی و دولتی را نیز می‌توان در زمره دانشگاه‌هایی دانست که رشته‌های خاصی را ارائه می‌دهند.

حمایت دولــت از آموزش عالــی در عربســتان دو جنبه مالی و قانون‌گــذاری دارد. آموزش عالی عربســتان به ناچار در بخش قابل توجهی از بودجه و زیرساخت‌های خود به دولت متکی بوده است. با این حال، در ســالهای اخیر، بخش تجاری خصوصی در عربســتان ســعودی نیز مقادیر قابل توجهی پول و منابع را برای حمایت از رشد ظرفیت تحقیقاتی در دانشگاه‌های دولتی، ازجمله تأمین مالی کامل برای پروژه‌های تحقیقاتی در رشته‌های مختلف اختصاص داده اســت. البته موقوفات و کمکهای بشردوســتانه مختلف یک پدیده جدید در آموزش عالی عربســتان اســت که می‌توان گفت به‌ نوعی از اعمال مذهبی تأثیر می‌پذیرد و بنابراین، حداقل تا حدی، یک پیشــرفت طبیعی در تکامل آموزش عالی دولتی نیز به‌ شمار می‌آیند.

بودجه دانشگاه‌های دولتی عربستان از سوی دولت تامین می‌شود و دانشجویان هیچ شــهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. بودجه هنگفــت دولت برای آموزش عالی در برنامه ۱۰ ساله توسعه ملی، در رایگان بودند تحصیلات دانشگاهی این کشور تاثیر بسزایی دارد. البته این حمایت مالی زیاد، به کنترل قوی دولت عربستان بر دانشگاه‌ها منجر شده است.

افزایش هزینه‌های آموزش عالی در عربستان به ۴۲ میلیارد دلار

افزایش ۸ میلیونی جمعیت عربستان در یک دهه گذشته، به تغییر آرمان‌ها و نیازهای آموزشی این کشور منجر شده است. همچنین تمایل آشکاری در دولت و جامعه برای افزایش نرخ مشــارکت در آموزش عالی، به ویژه در میان فارغ‌التحصیلان دبیرستان وجود دارد. چرا که اقتصاد دانش بنیان نیاز به نیروی کار با تحصیلات عالی در عربستان را افزایش داده است. در این راستا، تعداد تخمینی دانشجویان در نظام آموزش عالی این کشور به طور قابل توجهی رشد کرده است و به تقریبا ۸۰۰،۰۰۰ نفر در سال ۲۰۱۱ رســید. پذیرش این تعداد دانشجو برای دولت عربستان پرهزینه بود و پیشبینی میشد تا سال ۲۰۱۵ به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۴۰۵ میلیون دلار برســد. افزایش سریع هزینه‌ها، همراه با بی‌ثباتی قیمتهــای نفت، عامل اصلی بــود که دولت عربستان را بر آن داشت تا به فکر منابع جایگزین برای تأمین مالی آموزش عالی باشد.

نظام جدید آموزش عالی عربســتان به دانشــگاه‌ها این آزادی را می‌دهد که به دنبال منابع مالی برای افزایش منابع خود باشند. همچنین به آن‌ها نوعی استقلال دانشگاهی می‌دهد تا بتوانند تخصص‌های جدیدی را متناسب با الزامات بازار کار ایجاد کنند.

دولت عربستان با هزینه‌کرد متوسط ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی در پنج سال گذشته در بخش آموزش، یکی از بزرگترین نرخ‌های رشــد بودجه آموزش عالی را در جهان داشته است. در ســال ۲۰۲۰ دولت ۵۱/۵ میلیارد دلار یا ۱۹ درصد از کل بودجه را به آموزش اختصاص داد، درحالیکه در سال ۲۰۱۹ معادل با ۱۷/۵ درصد بود. این حمایت مالی دولت به معنای رشد چشمگیر نظام آموزشی این کشور در ادوار اخیر بوده است. بودجه آموزش عالی حدود ۹ درصد کل، معادل ۲۵ میلیارد دلار است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228898 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق التدریس دانشگاه علمی‌کاربردی
  • اعلام نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه جامع علمی کاربردی
  • نتایج فراخوان جذب مدرس حق‌التدریس دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان خارجی
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان اخراجی خارجی
  • «نمی‌توان با میانگین معدل ۱۲ مدعی الگوی جهانی بود»