Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،  مجموعه مستند «ایران از پس هزاره‌ها» به کارگردانی پژمان مظاهری‌پور از امشب  (دوشنبه، ۲۶ مهر) به آنتن تلویزیون می‌آید.

مظاهری‌پور با اشاره به سوژه این مجموعه گفت: مستند «ایران از پس هزاره‌ها» مجموعه‌ای بود که برای شبکه مستند سیما تولید شد. این مجموعه شامل ۸ قسمت مستند پرتره از باستان‌شناسان مطرح ایران است و در آن سراغ آدم‌های صاحب‌نامی رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که موفق شدیم ازشان مستند بسازیم آقایان سیدمنصور سیدسجادی، صادق ملک شهمیرزادی،یوسف مجید زاده، میرعابدین کابلی، مهدی رهبر، عبدالمجید ارفعی، اسماعیل یغمایی و رجبعلی لباف خانیکی بودند. علاوه‌براین یک قسمت درباره کاوش‌شناسی‌های دره شهر به سرپرستی خانم سیمین لک‌پور و یک قسمت‌ هم درباره کاوش‌های تپه زیویه در کردستان تولید کردیم.

وی افزود: در این مدت میرعابدین کابلی و صادق ملک شهمیرزادی مرحوم شدند و در این مجموعه یاد و خاطره آنان گرامی خواهد بود. بنابراین این ۲ قسمت تنها مستندهایی است که از این دو باستان‌شناس برجسته کشور ساخته شده است.

مظاهری‌پور با اشاره به خط اصلی روایت در «ایران از پس هزاره‌ها» گفت: این مستندها مربوط به زندگی این باستان‌شناسان است؛ اینکه کجا درس خواندند و با چه باستان‌شناسانی کار کردند؟ چه دستاوردها و چه تحقیقاتی را انجام دادند؟ چگونه به باستان‌شناسی علاقه‌مند شدند و ... به عبارت دیگر، ورود ما به فضای زندگی شخصی آنان به معنای ورود به حریم خصوصی و فعالیت‌های شخصی‌شان نیست. معمولا مستندهای پرتره به زندگی شخصی سوژه‌شان ورود کرده و فعالیت‌هایی نظیر غذا خوردن، خوابیدن و ... او را به تصویر می‌کشند که من با چنین روشی در ساخت فیلم مستند مخالفم. حریم شخصی افراد در  فیلم باید حفظ شود حتی اگر با اجازه او صورت گیرد.
این کارگردان افزود: در تولید این مجموعه مستند از مصاحبه و آرشیو استفاده کردیم. استفاده از تصاویر آرشیوی با توجه به اینکه آنان در نقاط مختلفی از کشور کار کردند و باید این زحمات آنان در قاب تصاویر بیان شود، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با توجه به اینکه سالهاست در حوزه باستان‌شناسی کار می‌کنم از بسیاری از آنان تصاویری را داشتم. روایت‌هایمان شخصیت‌محور است و شیوه ساخت اثر نیز مستند گزارشی  است. در هر قسمت، خود باستان‌شناس اطلاعات بکر پژوهشی در اختیار ما می‌گذاشت و در نتیجه پژوهشگران این مستند خود سوژه‌ها هستند.

«ایران از پس هزاره‌ها» در شبکه مستند تولید شده و از عوامل آن می توان به کارگردان و فیلمبردار: پژمان مظاهری‌پور، تدوین: مریم حق‌پناه و آرش زاهدی اصل و گوینده گفتار متن: شهرام درخشان اشاره کرد.

مجموعه مستند «ایران از پس هزاره‌ها» از این هفته دوشنبه‌ها ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۰ خواهد بود.

۵۸۵۸

کد خبر 1564935

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون سینمای مستند برنامه های تلویزیونی مظاهری پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۲۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند

همشهری آنلاین: اگر مستندبین حرفه‌ای هستید یا حتی اگر تنها با مستندهای حیات وحش که از تلویزیون پخش می‌شود آشنایی دارید، پیشنهادهایی که در اینجا برای شما داریم می‌تواند حسابی سر ذوق تان بیاورد.

تاریخچه وحشت عامیانه

کارگردان: کی‌یرلا جانیس

سال ساخت: ۲۰۲۱

اگر از خوره‌های ژانر وحشت هستید و شب‌ها تا یک فیلم ترسناک نبینید خواب‌تان نمی‌برد، این مستند را از دست ندهید. دوستداران ژانر وحشت به زیروزبر این ژانر توجهی وسواس‌گونه دارند و سبک‌ها، زیرگونه‌ها و تکنیک‌های فیلم‌های این ژانر را به دقت بررسی می‌کنند. وحشت عامیانه یا وحشت فولکلور یکی از زیرگونه‌های ژانر وحشت در سینما و ادبیات است که از عناصر عامیانه برای وحشت‌آفرینی استفاده می‌کند. این مستند کاوشی در تاریخچه وحشت عامیانه از پیدایش آن به واسطه گسترش‌اش در تلویزیون بریتانیا در دهه ۱۹۷۰ تا احیای آن در دهه گذشته است.

فریدا

کارگردان: کارلا گوتیرز

سال ساخت: ۲۰۲۴

فریدا کالو، نقاش مکزیکی، بین سال‌های ۱۹۰۷ تا ۱۹۵۴ زندگی کرد و با اینکه زندگی نسبتا کوتاهی داشت، اما به دلیل هنجارشکنی‌هایش یکی از چهره‌های مهم هنر معاصر به شمار می‌رود. چهره فریدا برای کسانی هم که با تاریخ هنر و نقاشی آشنایی ندارند آشناست چراکه فریدا خودنگاره‌های زیادی از خود کشیده بود. فریدا پس از تصادفی سخت در سال ۱۹۲۵ برای اولین بار شروع به نقاشی کرد و دردهای خودش، هم‌جنسانش و ملتش را روی بوم آورد. زندگی پرماجرای فریدا تا به حال موضوع چند مستند و فیلم داستانی بوده. این مستندانیمشین هم نگاهی به زندگی این نقاش برجسته مکزیکی دارد.

چهار دختر

کارگردان: کوثر بن هنیه

سال ساخت: ۲۰۲۳

روزی دو دختر بزرگ‌تر الفه، زنی تونسی که مادر ۴ دختر است، ناپدید می‌شوند. کوثر بن هنیه، کارگردان تونسی، از بازیگران حرفه‌ای دعوت می‌کند تا نقش دو دختر غایب را بازی کنند. برای الفه که غم غیاب دخترانش را بر دوش می‌کشد، حضور بازیگرانی در نقش آنها به معنی سر باز کردن زخم‌های دل و جانش است. بن هنیه موقعیتی بدیع را شکل داده و تجربه‌ای منحصربه‌فرد را در برابر دوربین ایجاد کرده که سویه‌های عاطفی و روانی مختلفی دارد. این مستند که برداشت‌هایی را از امید، طغیان، خشونت، خواهری و… عرضه می‌کند، سوال‌هایی اساسی را درباره شالوده جوامع ما به بحث می‌گذارد.

کد خبر 848052 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سینمای مستند تلویزیون - مستند مادر

دیگر خبرها

  • جزیره ایرانی شیخ اندرآبی
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • گفت‌وگو باکارگردان مجموعه‌مستند «پابه‌ماه»/ قصه‌هایی تماشایی از امید و زندگی
  • چرا این «دوازده‌وجهی» باستان‌شناسان را حیرت‌زده کرده است؟ (+عکس)
  • مستند «مسئله حجاب» به تلویزیون رسید + ساعت پخش
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • «گردشگری دریایی» فقط یک وعده در روز خلیج فارس بود!
  • فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد