Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، روح الله دهقان مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران؛ در رابطه با سامانه ثبت و تسویه معاملات شرکت سپرده گذاری مرکزی بورس اوراق بهادار گفت: شرکت سپرده گذاری مرکزی طبق قانون بازار اوراق بهادار در سال ۸۴ تشکیل شد. یکی از بخش‌های مهم این شرکت، سیستم‌های تسویه وجوه و  نگهداری دارایی (سهام) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌ سپرده‌گذاری مرکزی، مرجع دارایی افراد در بازار اوراق بهادار است و هر چه در بورس، اوراق بهادار خرید و فروش می‌شود در سیستم‌های شرکت سپرده گذاری نگهداری می‌شود.

او تصریح کرد: قاعدتا سیستم سپرده گذاری از سیستم‌های معاملاتی مجزا است و در بازار سرمایه به سیستم پس از معاملات مشهور هست. همچنین سامانه معاملات و سامانه پس از معاملات ماهیتا از هم مجزا هستند، ولی تراکنش‌های آن‌ها بین همدیگر رد و بدل می‌شوند. یعنی یک بخشی از بروزرسانی سامانه پس از معاملات، از طریق سامانه معاملات انجام می‌شود و این دو سیستم ارتباط تراکنشی باهم دارند.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران بیان کرد: زیر سامانه‌هایی وجود دارند که معاملات و فرایند‌های پس از معاملات را انجام می دهند. برخی این اقدامات و فرآیندها شامل؛ نگهداری دارایی و تسویه وجوه، اقدامات شرکتی، ثبت افزایش سرمایه و توزیع سود است.

دهقان در ادامه گفت: پایه سیستم سپرده گذاری، سیستم کانادایی است که سال ۷۳ خریداری، نصب و راه اندازی شده است.

او بیان کرد: سامانه سپرده گذاری بعد از سال ۷۳ تغییرات و توسعه بسیار زیادی در حوزه‌های سخت افزاری و نرم افزاری داشته است، اما پایه سامانه همان سامانه‌ای است که در سال ۷۳ خریداری شده است. لزوم این تغییر و به روز رسانی به این علت است که زمانی قصد انتشار ابزار مالی جدیدی را در بازار داشته باشیم، قاعدتا یک بخش از آن به فرآیند‌های پس از معاملات باز می‌گردد که برای انجام عملیات‌های مرتبط با این ابزار مالی جدید، در سامانه‌های پس از معاملات نیر باید تغییرات ایجاد کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در خصوص بومی‌سازی سامانه سپرده گذاری مرکزی گفت: سامانه‌هایی از جمله تسویه وجوه، سامانه واکشی دیتا و سامانه سجام که برای احراز هویت است، محصول داخلی هستند.

او بیان کرد: درست است که سامانه خارجی موتور اصلی سامانه پس از معاملات مورد استفاده امروز است و محل نگهداری دارایی افراد، اما در این سامانه خارجی نیز توسط متخصص‌های داخلی تغییرات زیادی تا به حال انجام شده است.

او افزود: سامانه بومی پس از معاملات نیز IRPT نام دارد که این سامانه چندین سال پیش توسط یک پیمانکار بیرونی تولید شده است. اما هنوز متولیان امر در حوزه کسب و کار بازار سرمایه به یک جمع بندی نرسیدند که از این سامانه استفاده کنند.

پربیننده ترین بازدهی ۱۷۰ درصدی‌ سهام شستا با وجود نوسانات بازار گزارش بورس ۲۵مهرماه ۱۴۰۰ ارزش سهام عدالت من (۲۵ مهرماه) هنوز تصمیم چگونگی پرداخت سود شستا قطعی نشده است/ پرداخت به سجام یک ماه زمان می‌برد بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی بورس(۲۵مهر) / بانکی‌ها بیشترین سهم از خروج پول ۵۶۰میلیاردی امروز را به خود اختصاص دادند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: معاملات بورس سپرده گذاری مرکزی پس از معاملات اوراق بهادار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۵۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی معاملات بورس کالا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • بررسی معاملات بورس کالا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی