Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، جامعه نیکوکاری ابرار در راستای اجرای تفاهم‌نامه سه‌جانبه خود با سازمان حفاظت محیط زیست و دفتر طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی به اجرای طرح سازگاری کشاورزان با تغییرات اقلیمی پرداخته است. این طرح با هدف افزایش درآمد و بهبود معیشت کشاورزان از طریق مشارکت آنان در کشت گیاهان دارویی در یکی از کانون‌های بحرانی فرسایش بادی و خیزش گردوغبار و مقاوم‌سازی کشاورزان در برابر تغییرات اقلیمی طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه نیکوکاری ابرار عملیات اجرای پایلوت این طرح را با استفاده از فعالیت‌های تسهیل‌گری اجتماعی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی، اداره محیط زیست و اداره منابع طبیعی شهرستان، در محدوده‎ایی به وسعت ۱۰ هکتار در اراضی منطقه روشناوند شهرستان گناباد استان خراسان رضوی آغاز کرده است.

علی اصغر خامنوی مدیر عامل جامعه نیکوکاری ابرار در این زمینه به پایگاه خبری اتاق ایران گفت: تغییرات اقلیمی اثرات مخربی از جمله کاهش منابع آب،کمبود و گرانی علوفه و کاهش درآمد برای کشاورزان ایجاد کرده است. لازم است که کشاورزان برای این شرایط جدید خود را آماده کرده و آموزش ببینند. طرح مطالعاتی- اجرایی سازگاری کشاورزی شرق کشور با هدف سازگاری کشاورزان با شرایطی که پس از تغییرات اقلیمی برای آنها ایجاد شده است و همچنین با هدف از بین بردن اثرات منفی گرد و غبار در دستور کار ابرار قرار گرفته است.

او ادامه داد: در این طرح پس از انجام مطالعات کارشناسی و میدانی مشخص شد که دو گیاه خارشتر و اسپند با ارزش اقتصادی، دارویی مناسب و البته سازگار با شرایط اقلیمی منطقه به طور طبیعی در منطقه رویش داشته و با وجود کاهش شدید بارندگی در این ناحیه به رشد خود ادامه داده‌اند. این در حالی است که خارشتر در شرایط گرانی و کمبود علوفه، نقش علوفه جایگزین را داشته است. بنابراین کشت این دو گیاه در دستور کار قرار گرفت.

خامنوی افزود: با مساعدت دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی بذر مناسب خارشتر تهیه و جامعه نیکوکاری ابرار با انجام فعالیت‌های آموزشی و آگاه‌سازی در این رابطه در جامعه محلی به تسهیل‌گری اجتماعی اقدام کرد.

به گفته خامنوی از آنجا که با توجه به کاهش شدید بارندگی در منطقه امکان کشت مستقیم با ریسک بسیار بالا همراه بود جامعه نیکوکاری ابرار برای اولین بار  در کشور کشت نشایی خارشتر را در دستور کار خود قرار داد.

او توضیح داد: کشت نشایی با نظر کارشناسان در بستری با ترکیب کوکوپیت،پرلیت و ورمی کمپوست در سینی نشاء انجام و نشاها پس از سه هفته آماده انتقال به بستر اصلی شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفتند.

خامنوی این را هم گفت که کارشناسان ابرار با هدف دست‌یابی به مناسب‌ترین و کم‌هزینه‌ترین شیوه تولید نشاء  برای کشاورزان طرح آزمایشی "مقایسه بستر کاشت و آماده‌سازی بذر بر روی برخی ویژگی‌های نشاء تولیدی خارشتر" را در دست اجرا دارند که نتایج آن به زودی منتشر خواهد شد.

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اراضی خراسان رضوی کشت گیاه خارشتر جامعه نیکوکاری ابرار تغییرات اقلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۲۶۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعید معین، مدیر مبارزه با آفات عمومی گفت: به سبب جلوگیری از کاهش عملکرد تولید گندم، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم را انجام دهند.

  معین با بیان اینکه در کشور ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، گفت: مبارزه با سن غلات در سطح کشور از بهمن ماه سال گذشته آغاز و ادامه دارد. وی گفت: با توجه به اثر آفت سن گندم در عملکرد تولید، تاکنون سطح مبارزه به یک میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

مدیر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

گفتنی است، درسال زراعی گذشته استان‌های کردستان، کرمانشاه و اصفهان بهترین نتیجه را در عدم سن زدگی داشته اند.

در استان کردستان تاکنون ۲۳۰ هزار هکتار گندم علیه سن سمپاشی شده است و قرار است ۱۵۰ هزار هکتار دیگر صورت گیرد.

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • تجمع جامعه دانشگاهی مشهد در محکومیت برخورد با حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا 
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی