Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا محسنی تنکابنی عضو شورای مرکزی اتحادیه مجمع اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی طی یادداشتی در باره اهمیت خودکفایی و تولید و تامین نیازهای مهم کشور  در داخل و همچنین تاکید رهبر انقلاب مبنی بر عدم واردات لوازم خانگی از کره‌جنوبی نوشت: قطعا کره‌جنوبی که درک درستی از تجارت ندارد و تابع دستورات آمریکاست و با اعلام تحریم‌‌های ظالمانه علیه ملت ایران دو شرکت بزرگ کالای لوازم خانگی خود را از بازار ایران خارج می‌کند و حتی امکان ایجاد خدمات و ارسال قطعه و مواد اولیه تولید لوازم‌خانگی را به کشور نمی‌دهد، تا رویه‌ سیاسی و تجاری خود را اصلاح نکند جایی در بازار ایران نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن این یادداشت در ادامه آمده است:

اقتدار و آبروی کشور در «خودکفایی» است و باید نیازهای مهم کشور را خودمان تولید و تأمین کنیم.

(( حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی))

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های اصلی اقتدار ملی که رهبر معظم انقلاب نیز بار‌ها نسبت به این موضوع تاکید دارند، بحث حمایت از کالای داخلی و خودکفایی در تولید محصولات و کالا‌های مورد نیاز در کشور است.

توجه و اهمیت این موضوع به قدری زیاد می‌باشد که ما شاهد آن هستیم که در بیانیه‌ی اقتصاد مقاومتی بحث حمایت همه جانبه از کالای داخلی و حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، بخصوص در بحث واردات کالا‌های اساسی دیده می‌شود و در آن توصیه دارند که همت همه جانبه‌ بخش‌های مختلف کشور برای تحقق این هدف دیده و عملی شود.

این گزارش هم مطالبی را در مورد علل اهمیت حمایت از تولید داخلی و کاهش واردات بی‌رویه و افزایش ظرفیت کشور در بحث خودکفایی با پشتوانه‌ی خوداتکایی شامل می‌شود . از طرف دیگر در بحث اهمیت فرمان جدید رهبر معظم انقلاب در بحث عدم واردات محصولات لوازم خانگی از کشور کره‌ی جنوبی در جهت حمایت از تولید داخلی در این صنعت مطالبی را خدمتتان ارائه می‌کنیم.

در ابتدا باید گفت که خودکفایی به چه معناست و حمایت از تولید داخل چه منافعی را برای اقتدار کشور به ارمغان می‌­آورد 

خودکفایی در زمره‌ اصطلاحاتی است که در کشور برهه‌های مختلف زمانی و در حوزه‌های گوناگون به گوشمان خورده و شاهد اقدامات مهمی در زمینه‌ حمایت ازین اصل در کشور هستیم. اما در مسیر خودکفایی باید به یک‌ مورد اساسی توجه داشته باشیم و آن هم خوداتکایی می‌باشد . خودکفایی بدون داشتن برنامه‌ای برای خوداتکایی می‌تواند به مراتب در بسیاری از حوزه‌ها برای کشور و اقتدار آن آسیب‌رسان باشد. در مثال برای بحث خودکفایی همراه با خود اتکایی باید گفت که اگر ما در بحث تولیدات محصولات کشاورزی مانند گندم، به تولید انبوه برسیم و حتی بیشتر از مصرف داخل با رعایت کیفیت تولید در حد صادرات نیز اقدام به تولید داشته باشیم اما بذر مصرفی در زمین‌های کشاورزی را از کشور‌های دیگر تامین کنیم عملا نتوانستیم معنای اصلی خودکفایی را محقق کنیم و عملا خوداتکا در تولید محصول نخواهیم بود.

این بحث تبیین برای نام سال جدید نیز است که مقام معظم رهبری علاوه بر بحث تولید بر پشتیبانی از آن هم تاکید دارند که یکی از موارد مهم‌ پشتیبانی تولید همین موضوع خوداتکا شدن در تولید و آماده کردن زیرساخت‌های لازم برای تولید محصولات می‌باشد که باعث پشتیبانی از تولید محصولات می‌گردد.

یکی دیگر از مباحث مهم در بحث تولید، حمایت از کالای داخلی کشور است. در بحث حمایت از تولید محصولات داخلی کشور یکسری اقدامات مهم صورت گرفته است تا بتواند علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی با افزایش کیفیت محصولات تولیدی در کشور به حمایت از مصرف‌کنندگان و افزایش رغبت خرید آنان از  محصولات داخلی بپردازد. 

اما سوال مهمی که پیش می‌آید اینجاست که این افزایش حمایت از کالای داخلی به چه صورت است؟

در پاسخ به این مورد باید گفت که در غالب کشور‌ها، بخصوص در بحث کالا‌های ضروری و استراتژیک برای هر کشور نیاز است تا علاوه بر خودکفایی و ایجاد زیر‌ساخت برای تولید محصولات، با افزایش کیفیت محصولات در بازار‌های رقابتی داخلی و خارجی اقدام به ارائه و فروش محصول نماید.

این حمایت و پشتیبانی از طرف دولت می‌تواند از طریق افزایش تعرفه‌های واردات محصولاتی باشد که مشابه داخلی آن در حال تولید می‌باشد و تعلق دادن این تعرفه‌های وارداتی به عنوان یارانه‌های بخش تولید به تولیدکنندگان محصولات مربوطه می‌باشد. این یارانه به‌عنوان کمک بخش تولید می‌تواند برای بالا بردن سطح کیفی محصول نیز موثر باشد که این خود می‌تواند سبب افزایش خرید محصولات داخلی کشور و رقابت با محصولات مشابه در بازار با رقبای وارداتی خود باشد .

علاوه بر موارد گفته شده حمایت از کالای داخلی می‌تواند سبب اشتغال‌زایی برای کشور شود که خود می‌تواند زمینه‌ساز افزایش رفاه فردی و اجتماعی و کاهش آسیب‌های اخلاقی و امنیتی باشد و این مورد به نوبه‌ی خود یکی از الویت‌های ضروری و مهم برای کشور می‌باشد.

یکی دیگر از مسائل مهمی که در این گزارش قصد داریم به آن اشاره کنیم ، دستور رهبر انقلاب به رئیس‌جمهور محترم مبنی بر منع واردات محصولات لوازم خانگی از کشور کره جنوبی می‌باشد .

در تاریخ ۸ مهر سال ۱۴۰۰ رهبر انقلاب به دنبال نامه‌ی جمعی از تولید‌کنندگان صنعت لوازم خانگی دستور منع واردات را به رئیس جمهور محترم صادر کردن  و ایشان هم بلافاصله با دستور به وزیر اقتصاد و صنعت این موضوع را اجرایی کردند.

اما سوالی که شاید خیلی از مردم را درگیر این موضوع کرده باشد این‌ است که دستور رهبر معظم انقلاب چه فرصت‌هایی را می‌تواند برای صنعت لوازم خانگی در کشور به‌ دنبال داشته باشد ؟

در پاسخ به این سوال باید ابتدای امر به این موضوع اشاره داشت که بر خلاف تصور و باور بسیاری از فروشندگان و مصرف‌کنندگان کالا‌های لوازم خانگی که تصور دارند با منع واردات بحث انحصارگری و کاهش کیفیت محصولات لوازم‌خانگی را مانند صنعت خودرو‌سازی در کشور خواهیم داشت باید گفت که خوشبختانه که در این صنعت برخلاف صنعت خودرو‌سازی، بحث اصل ۴۴ قانون اساسی مربوط به خصوصی‌سازی به‌خوبی انجام گرفته و امروزه ما شاهد آن هستیم که حدود ۱۵۰۰ تولیدکننده با بیش از ۵۰۰ کارخانه تولید لوازم‌خانگی همراه با بیش از ۱۰۰ برند در این حوزه در حال فعالیت می‌باشند و این آمار‌ها اصلا با صنعت خودروسازی کشور که تنها دو شرکت محرک خودروسازی داشته و وابستگی شدیدی به دولت داشته، قابل مقایسه نیست.

با وجود رقابت میان این تعداد کارخانه و فعال صنعتی در کشور و با وجود بازار رقابتی  بر سر قیمت محصول و کیفیت، می توان امیدوار بود که ما شاهد افت کیفیت محصولات نخواهیم بود. علاوه بر آن با ایجاد یک بازار بزرگ در کشور ما شاهد یک حلقه‌ی عظیم اشتغال‌زایی از خط تولید تا خدمات پس از فروش در کشور خواهیم بود.

در بحث منع واردات از کشور کره هم باید اظهار کرد که کشوری که درک درستی از تجارت ندارد و تابع دستورات آمریکا می‌باشد و با اعلام تحریم‌‌های ظالمانه علیه ملت ایران دو شرکت بزرگ کالای لوازم خانگی خود یعنی ال‌جی و سامسونگ را از بازار ایران خارج می‌کند و حتی امکان ایجاد خدمات و ارسال قطعه و مواد اولیه تولید لوازم‌خانگی را به کشور نمی‌دهد ، قطعا تا رویه‌ی سیاسی و تجاری خود را اصلاح نکند و جایی در بازار ایران نخواهد داشت.

این کشور در روند سیاسی  و تجاری خود آنقدر در بحث ارائه‌ پول‌های بلوکه شده‌ کشور عزیزمان در بانک‌هایش تعلل و سنگ اندازی کرد که با تصمیم اخیر خود که تمایل داشتن به‌جای بیش از ۷ میلیارد دلار پول بلوکه جمهوری اسلامی ایران شده در کشورشان به ما نه کالا‌های اساسی و مواد اولیه بلکه لوازم‌خانگیشان را تحویل بدهند و با این سو نیت هم جنس به ما بدهند که حامی تولید خودشان باشند و هم به تولیدکننده‌های ما آسیب وارد کنند با این واردات غلط که خداروشکر رهبر فرزانه‌ی ما با هوشیاری همیشگی خود اقدام سوء دولتمردان این کشور را با حکم منع واردات لوازم‌خانگی خنثی کردنند.

امید است که با تدابیر و برنامه‌ریزی‌های ارزشمند دولت در کنار سایر قوای کشور بحث حمایت از خودکفایی و کالای داخلی با ارزش‌گذاری بیشتری پیگیری شود. در بحث منع وردات محصولات خانگی  هم باید چند نکته را مدنظر داسته باشیم  اول اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  باید هوشیار باشد چرا که با هر گونه منع واردات زمینه برای قاچاق و ورود به بازار از مبادی غیرقانونی فراهم می‌گردد که با رخ دادن این موضوع عملا طرح منع واردات محصولات مختلف بی‌حاصل خواهد ماند و نتیجه‌ معکوس خواهد داشت.

دوم اینکه دولت باید حمایت خود را بصورت پلکانی به تولید‌کنندگان ارائه دهد تا باعث انحصارگرایی و انحصارطلبی تولید‌کنندگان در کشور نشود و همچنین با هوشیاری دولت شاهد تشکیل کارتل‌ها و همبستگی‌های انحصارجویانه بعضی از تولیدکنندگان با یکدیگر در داخل کشور نباشیم چرا که این موضوع سبب کاهش تدریجی کیفیت محصولات در آینده خواهد شد.

ما امیدواریم که صنعت ارزشمند تولید لوازم‌خانگی  در مسیر تولید داخلی، خودکفایی و در رقابت با برند‌های برتر در بازار‌های جهانی به بهترین سطوح خود ارتقا یابد و کشور را در این بخش مقتدر‌تر از همیشه کند.انشالله.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کره جنوبی آمریکا لوازم خانگی تولید داخل حمایت از کالای داخلی حمایت از تولید داخل تولید لوازم خانگی رهبر معظم انقلاب واردات محصولات کیفیت محصولات تولید محصولات تولید داخلی تولید محصول بازار ایران باید گفت منع واردات کره جنوبی بحث حمایت ما شاهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۱۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند

برای کاهش هزینه برق و جلوگیری از ورود فشار به شبکه توزیع برق بهتر است استفاده از این وسایل را کم کنیم یا زمان این استفاده را تغییر دهیم. همچنین توجه به برچسب انرژِی هنگام خرید ضروری است. علاوه بر این‌ها برای کنترل برق مصرفی هر وسیله نکاتی وجود دارد که تأثیر رعایت آن‎‌ها در قبض برق نشان داده می‌شود. کاماپرس با بررسی 5 دستگاه برقی پرمصرف در خانه، به بررسی راهکارهای کاهش مصرف برق می‌پردازد.

1- یخچال فریزر

یخچال‌فریزر وسیله‌ای است که به طور مداوم به جریان برق وصل است. بنابراین امکان کاهش استفاده یا تغییر زمان استفاده از آن وجود ندارد. اما برای کاهش مصرف برق یخچال راهکارهایی وجود دارد.

برای کاهش مصرف برق یخچال باید عملکرد آن را بهینه کنید:

فاصله دادن بین یخچال و وسایلی که گرما تولید می‌کنند مانند اجاق گاز و ماشین لباس‌شویی یا ظرف‌شویی مصرف برق را در این وسیله کاهش می‌دهد.

سالم و تمیز بودن نوار لاستیکی دور یخچال، قرار ندادن ظرف داغ در یخچال، باز و بسته نکردن مکرر آن و برفک‌زدایی مرتب از راهکارهایی است که مصرف برق آن را کاهش می‌دهد.

رعایت فاصله ده سانتی یخچال با دیوار و اطمینان حاصل کردن از تراز بودن آن در کنار سرویس سالیانه به سلامت یخچال و مصرف بهینه آن کمک می‌کند.

2- ماشین لباس شویی

ماشین لباسشویی نیز مانند یخچال یکی از وسایل خانگی پرمصرف است. خوشبختانه برای کاهش مصرف برق این دستگاه می‌توان استفاده از آن را به بعد از ساعات اوج مصرف موکول کرد اما این تنها راه کاهش مصرف برق این دستگاه نیست.

مهم‌ترین راه انتخاب برنامه شستشوی دستگاه دقیقا متناسب با حجم لباس روزانه است. ظرفیت بیشتر باعث مصرف برق بیشتر و ظرفیت کمتر باعث افزایش تعداد دفعات مصرف می‌شود.

تنها زمانی ماشین لباسشویی را روشن کنید که کاملا پر شده باشد.

استقاده از آب با دمای پایین‌تر مصرف برق دستگاه را کاهش می‌دهد.

اجرای برنامه‌ شست‌وشوی اقتصادی درج شده در دفترچه دستگاه روشی دیگر برای کاهش مصرف برق ماشین لباس‌شویی است.

3- ماشین ظرف‌شویی

برخلاف آن‌چه تصور می‌شود شست‌وشو با ماشین ظرف‌شویی هزینه کمتری نسبت به شست‌وشوی دستی دارد. زیرا هم آب کمتری مصرف می‌کند و هم انرژی کمتری صرف گرم کردن آب می‌شود. اما به‌هرحال مصرف بالای برق ماشین ظرف‌شویی غیرقابل انکار است. برای کاستن از مصرف برق ماشین ظرفشویی بهتر است این نکات را رعایت کنید:

تا قبل از پر شدن کامل دستگاه از روشن کردن آن خودداری کنید. شست‌وشو با نیمی از ظرفیت، مصرف برق دستگاه را دوبرابر می‌کند.

از آب ولرم با دمای حدودا 48 درجه استفاده کنید.

بعد از کار با دستگاه درب آن را باز بگذارید تا جریان هوا ظرف‌ها را خشک کند.

ناگفته نماند تمیز کردن نسبی ظرف‌ها پیش از قرار دادنشان در دستگاه، جز هدررفت انرژی ثمر دیگری ندارد.

4- کولر

گرمای هوا استفاده از کولر را اجتناب‌ناپذیر کرده است. اما با رعایت مواردی می‌توان مصرف این استفاده را بهینه کرد. از جمله این موارد کاهش دمای خانه با استفاده از پنجره مناسب، درزگیر و لامپ کم‌مصرف است. سایر موارد بستگی به نوع کولری دارد که از آن استفاده می‌کنید.

اگر کولر گازی دارید، رعایت این نکات برای کاهش مصرف برق ضروری است:

دستگاه را در محل مناسب نصب کنید. بهتر است پنل بیرونی در سایه قرار داشته باشد.

فیلتر کولر را به صورت دوره‌ای تعویض کنید.

سرویس سالیانه دستگاه را فراموش نکنید.

هنگام خرید، کولری با توان متناسب با متراژ خانه انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از متخصص کمک بگیرید.

درصورتی که از کولر آبی استفاده می‌کنید این موارد را در نظر داشته باشید:

در انتخاب پوشال مناسب دقت کنید.

به‌علت قرارگیری این کولر در محیط بیرون و تماس دائم با گردوغبار هوا تعویض مرتب پوشال‌ها، رسوب‌زدایی سوراخ ناودان و به‌طور کلی سرویس سالیانه دستگاه ضروری است.

بر روی کولر سایبان قرار دهید تا از اثر افزایش دما بر عملکرد دستگاه و مصرف برق آن جلوگیری شود.

خرید کولر مجهز به کلید هوشمند دارای نمایشگر دیجیتال شما را در جریان وضعیت دستگاه قرار می‌دهد.

5- اتو

خوشبختانه می‌توان زمان استفاده از اتو را به ساعات استراحت که فشار برق شبکه چندان بالا نیست موکول کرد. اما علاوه بر این، راهکارهای دیگری نیز برای کاهش برق مصرفی اتو وجود دارد.

استفاده از نرم‌کننده لباس مدت کار با اتو و بنابراین برق مصرفی آن را کاهش می‌دهد.

لباس‌ها را تقسیم‌بندی کنید؛ به این صورت که ابتدا با لباس‌های صاف‌تر شروع کنید و لباس‌های با چروک بیشتر را برای آخر کار که دمای اتو بالا رفته‌است بگذارید.

قدری پیش از اتمام کار، اتو را از برق بکشید تا بتوانید پیش از خنک شدن، بدون مصرف برق از حرارت دستگاه استفاده کنید.

رسیدن فصل گرما همواره با جهش در مصرف برق همراه است. همزمان با این افزایش مصرف نحوه محاسبه قیمت نیز تغییر می‌کند بهتر است با مدیریت هوشمندانه مصرف برق هم از خاموشی‌های دوره‌ای پیشگیری کنیم و هم هزینه اضافی به خود تحمیل نکنیم.

گفتنی است، ساعاتی از شبانه روز که مصرف برق به اوج خود می‌رسد، در شش ماه اول سال از ساعت ۱۳ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۴ و در 6 ماه دوم سال از ساعت ۱۸ تا ۲۲ است. بنابراین توصیه می‌شود در این ساعات در مصرف انرژی صرفه جویی شده و مصرف به صورت هوشمندانه مدیریت شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899434

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند