Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از برنا، سیدکاظم دلخوش اباتری، نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی، در رابطه با «محرمانه بودن اموال و دارایی مسئولان» گفت: بر اساس قانون اساسی و طبق اصل ۱۴۲ و ۴۹ اموال مسئولین تراز اول دولت باید مورد بررسی قرار بگیرد و در همان ابتدای آغاز به مسئولیت باید ثبت و اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اصل در مجالس قبل مورد تصویب قرار گرفت و مجلس یازدهم در راستای گسترش آن گام برداشت به طوریکه مسئولین در رده پائین‌تر از دولت مشمول این قانون شدند و براساس آن می‌بایست دارایی‌های آن‌ها در سامانه اموال مسئولین ثبت و ضبط شود و اموال مسئولین مورد رصد قرار بگیرد. 

او در خصوص شیوه رصد اموال مسئولان توضیح داد: رصد اموال مسئولان توسط گروهی از قوه قضائیه که شامل سه قاضی است و همچنین دستگاه اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات و احتمالا دو ناظر از مجلس رصد می‌شود، مسائل محرمانه و فنی امنیتی باید مراعات شود. اگر کسی به‌صورت نادرست اموالی اضافه کرده باشد پس از طی مراحل قانونی برخورد لازم با او صورت می‌گیرد. پیگیری و بررسی اموال و دارایی مسئولان برای سلامت نظام اداری کشور موثر است و موجب می‌شود اجرای دقیق و درست قانون اساسی اتفاق بیفتد. احتمالا در آینده بخش‌های دیگر به این قانون افزوده شود. 

عضو هیات رئیسه کمیسیون حقوقی قضایی مجلس در خصوص انتقادهای وارد شده به محرمانه بودن اموال و دارایی مسئولان گفت: سامانه ثبت اموال مسئولان کاملا در اختیار کارگروه متشکل شده از بخش‌های مختلف نظارتی و قضایی کشور است. طبق توصیه اسلام مشروعیت اموال هر شخص به عهده خودش است و کسی نمی‌تواند دخالت کند مگر اینکه تغییرات ناخواسته‌ای در اموال ایجاد شود که کارگروه کنترل لازم را به عمل می‌آورد. 

او در ادامه در رابطه با طرح شفافیت آراء گفت: از مجلس شفاف‌تر نداریم، ۸۰ درصد کار مجلس شفاف است اما نباید اجازه دهیم شفافیت در مجلس منجر به سوءاستفاده شود. طرح شفافیت دارای یکسری نقایصی است که باید برطرف شود. صحبت نمایندگان از تریبون مجلس، تحقیق و تفحص، استیضاح و رای اعتماد به یک وزیر و. . کاملا شفاف است و تمام مردم کار مجلس را می‌دانند. طرح شفافیت آرا مجدد به کمیسیون آئین‌نامه برگشت داده شد تا اندک ایرادات باقی مانده در آن رفع شود و مجدد در دستور صحن قرار خواهد گرفت. 

نماینده صومعه‌سرا بیان کرد: باید ضعف‌های این طرح برطرف شود تا محلی برای سوءاستفاده نشود. در ابتدا که طرح شفافیت را امضاء کردیم، ۳۰ نفر بودیم بعد متوجه شدیم بعضی از آقایان در سایت‌ها و کانال‌ها در حال تبلیغ طرح هستند و تعداد نمایندگان افزایش یافت و به ۲۵۰ امضا رسید. باید استقلال مجلس و نمایندگان مجلس براساس قانون اساسی حفظ شود، زیرا در غیر این صورت قطعا مجلس آسیب می‌بیند. نمی‌خواهیم یک قانون ناپخته گریبان مردم، دولت و حاکمیت را بگیرد. 

کد خبر 632906 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اموال مسئولان طرح شفافیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۱۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ را مصوب کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه 11 اردیبهشت‌ماه) قوه مقننه، در جریان ادامه بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 (جداول) با کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره جدول 22 و جداول الحاقی در مورد منابع و مصارف حوزه انرژی با از مجموع 194 نماینده حاضر با 138 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع، موافقت کردند.

در ادامه جلسه هادی بیگی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس در تشریح جزئیات این جدول بیان کرد: این جدول هم در بودجه سال گذشته و هم در بودجه امسال وجود داشت و بر اساس آن دولت مکلف شد تمام جزئیات مربوط به فرآورده‌های نفتی و گازی را در این جدول بیان کند. همچنین ذینفعان این موضوع از جمله دولت، صندوق توسعه ملی و ... را درج کنند و جدول مصارف کلان این حوزه را نیز در پیوست لحاظ کنند.

وی با بیان اینکه تمام درآمدهای نفتی و زنجیره آن و مصارف این حوزه با این جدول مشخص می‌شود، ادامه داد: در جداول الحاقی نیز آنچه در احکام درباره حساب سرمایه‌گذاری؛ حساب بهینه‌سازی و ... آمده در جدولی درج شده است.

بنابراین گزارش، معاون سازمان برنامه و بودجه که در این جلسه حضور داشت درباره جدول مذکور بیان کرد: این جدول گزارشگری بوده و به نوعی اطلاع‌رسانی است.

همچنین حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 درباره جزئیات این جدول گفت: در جدول مذکور فعل و انفعالاتی که در حوزه نفت رخ می‌دهد، مشخص می‌شود. در واقع این جدول، جدول شفافیت بوده و نورافکنی به داخل تاریک‌خانه‌ها است، البته منظورمان این نیست که خلافی صورت می‌گیرد اما تمام اعداد فروش نفت در این جدول شفاف می‌شود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • نشست هم‌افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین 
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز