Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@17:44:36 GMT

تخریب بنای غیرمجاز در عرصه باستانی سیلک

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۶۴۳۴

تخریب بنای غیرمجاز در عرصه باستانی سیلک

ایسنا/اصفهان رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان از تخریب دو بنای غیرمجاز در حریم درجه یک محوطه باستانی تپه‌های سیلک خبر داد.

مهران سرمدیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای رفع آثار تخلف در عرصه محوطه باستانی سیلک، با حکم دادستان کاشان و با همکاری اداره اجرای احکام شهرداری کاشان عملیات تخریب دو باب ویلا به مساحت ۳۰۰ مترمربع در عرصه محوطه و زمین‌های ملی اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دو سال گذشته ۱۸ فقره اجرای حکم در محدوده عرصه و حریم درجه یک سیلک انجام شده که ۱۰ مورد آن با حکم دادستان کاشان و با همکاری نیروی انتظامی و اداره اجرای احکام شهرداری کاشان انجام شده و هشت مورد دیگر نیز توسط خود مالکان و متصرفان رفع تخلف شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، تصریح کرد: شهروندان کاشانی قبل از هرگونه عملیات عمرانی یا خرید و فروش در محدوده عرصه و حریم سیلک به پایگاه میراث فرهنگی سیلک واقع در خیابان امیرالمومنین(ع)، کوچه ذوالفقار دهم مراجعه کرده تا از هرگونه معامله خلاف قانون و مشکلات ناشی از آن جلوگیری شود.

سرمدیان تصریح کرد: ساخت و سازهای غیرقانونی در محوطه باستانی سیلک، بزرگ‌ترین تهدیدی است که این فضای تاریخی را دچار خطر کرده است و برای جلوگیری از این تخلف‌ها، نظارت‌های پایگاه حفاظتی سیلک افزایش یافته است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: محوطه باستانی سیلک در ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی با شماره ۳۸ به ثبت رسید و نخستین بار یک هیات فرانسوی به سرپرستی «رومن گریشمن» در  سال ۱۳۱۲ هجری خورشیدی به کاوش در این محوطه پرداخت.

وی افزود: محوطه باستانی سیلک که از سال ۱۹۹۷ میلادی در فهرست ثبت آثار موقت جهانی قرار گرفته و شامل دو تپه شمالی و جنوبی و دو گورستان به فاصله ۶۰۰ متر از یکدیگر است که یکی از گورستان‌ها با قدمت سه هزار و ۵۰۰ سال در ۲۰۰ متری تپه جنوبی قرار گرفته و گورستان دیگر سه هزار سال قدمت دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها كاشان آثار تاریخی محوطه باستانی سیلک میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۶۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی

دادستان جیرفت از توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت خبر داد و گفت: آثار تاریخی خط قرمز و میراث فرهنگی ماست و باید در جهت حفظ و نگهداری از آن دقت شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، افشین صالحی‌نژاد صبح امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: اداره کل راه و شهرسازی جنوب استان کرمان در حاشیه شهر قدیم و تاریخی جیرفت اقدام‌ به تسطیح اراضی برای ایجاد شهرک جدید کرده که با شکایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مواجه شده است.

وی افزود: در پی شکایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، دادستانی ضمن بازدید میدانی از محل پروژه شهر جدید، دستور توقف موقت کار را صادر کرده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت تاکید کرد: دستگاه قضایی با قاطعیت از اجرای طرح نهضت ملی مسکن حمایت می‌کند اما مسئولان راه و شهرسازی بایستی در مناسب‌ترین مکان و پس از انجام اقدامات کارشناسی این طرح را عملیاتی و اجرا کنند.

وی با بیان اینکه بایستی کار در محدوده اراضی شهرک جدید تا بررسی کارشناسی مجدد متوقف شود، افزود: آثار تاریخی خط قرمز و میراث فرهنگی ماست و باید در جهت حفظ و نگهداری از آن دقت شود.

صالحی‌نژاد بیان کرد: شهر قدیم جیرفت یکی از دو محوطه تاریخی مهم جیرفت است که شرایط ثبت جهانی را دارد و نباید اجازه داد سهم این اثار تاریخی ارزشمند در ثبت جهانی از دست برود.

در استان کرمان از ابتدای طرح نور یک پرونده هم تشکیل نشده است

مهدی بخشی دادستان عمومی و انقلاب کرمان نیز با بیان اینکه وضعیت عمومی حجاب در شهر کرمان نسبتاً مطلوب است، اظهار داشت: دستگاه قضائی از آمران به معروف و نیروهای فراجا در راستای اجرای طرح عفاف و حجاب حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: 99 درصد افراد به توصیه‌های آمران به معروف و نیروهای فراجا تمکین می‌کنند و از زمان اجرای طرح نور در استان کرمان یک پرونده هم تشکیل نشده است.

دادستان عمومی و انقلاب کرمان افزود: سیستم قضائی استان کرمان شناسایی صفحات اینستاگرامی هنجارشکن را در دستور کار خود قرار داده است و همچنین دادستانی با افرادی که به در قبال دریافت پول اقدام به تبلیغ بی‌حجابی و هنجارشکنی می‌کنند، برخورد قانونی قاطع خواهد کرد.

وی بیان کرد: لازم است آموزش و پرورش و دیگر نهادهای متولی در جهت فرهنگسازی حجاب همت کنند و برنامه‌های فرهنگی و آموزشی بیشتری را برای رفع این معظل درنظر بگیرند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند