Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، کامران یوسفی‌راد در گفتگو با خبرنگاران از اجرای ۱۲۶۷ هکتار سیستم آبیاری نوین در اراضی استان طی سالجاری خبر داد و اظهار داشت: ۸۱۲۳ هکتار سیستم آبیاری نوین دیگر نیز در این منطقه در دست اجرا است که ۱۱۳۰ هکتار از اراضی تجهیز شده در حوضه دریاچه ارومیه واقع شده است.

وی با اشاره به تعهد سازمانی جهادکشاورزی استان برای اجرای۲۰۰۰ هکتار سیستم آبیاری نوین درحوضه دریاچه ارومیه گفت: با بهره برداری از سیستم‌های آبیاری در دست اجرای این منطقه امسال می‌توانیم دوبرابر تعهدات خود رادر این زمینه عملیاتی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یوسفی‌راد با بیان اینکه تاکنون 143 پروژه آبیاری در این منطقه افتتاح شده است ادامه داد: ۳۲۵ پروژه دیگر  نیز در حال تکمیل روند احداث است.

وی در تشریح طرح‌های آبیاری اجرا شده در حوضه دریاچه ارومیه، اظهار کرد: در سطح ۷۱.۳۲ هکتار اراضی  شهرستان‌ها، سیستم آبیاری بارانی عملیاتی شده و ۱۵۸۰.۳۶هکتار دیگر نیز در دست اجرا است.

مدیر آب وخاک و امور فنی مهندسی سازمان از اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای در ۹۷ هکتار از اراضی حوضه دریاچه ارومیه خبر داد و افزود: در سطح ۱۷۳۰ هکتار دیگر نیز این نوع سیستم آبیاری نوین در دست احداث است.

یوسفی راد ادامه داد: در سطح ۹۶۲.۱۵ هکتار، سیستم آبیاری کم فشار عملیاتی شده و در ۲۵۶۱ هکتار نیز در حال عملیاتی شدن است که امیدواریم تا پایان سالجاری شاهد افتتاح تمام این پروژه‌های در دست احداث باشیم.

وی خاطرنشان کرد: در میان شهرستان ‌هایی که پروژه‌های آبیاری افتتاح شده، شهرستان تبریز با ۳۱۲.۴۱ هکتار، سراب با ۲۷۳.۶۵ هکتار و مرند با ۲۶۶.۳۶ هکتار سیستم آبیاری نوین، مناطق پیشتاز در این زمینه بودند.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت تجهیز اراضی و باغات سطح استان به سیستم‌های آبیاری نوین، تاکید کرد: برای استفاده بهینه از منابع آبی موجود، توسعه روش‌های نوین آبیاری و جایگزین کردن آن به جای آبیاری سنتی توسط کشاورزان امری ضروری است.

وی با تاکید بر لزوم استفاده کشاورزان از روشهای نوین آبیاری، گفت: استفاده از آبیاری تحت فشار، اصلاح روشهای سنتی، اصلاح و بهسازی کانال‌های آبیاری، احیای قنوات و لوله‌گذاری در انهار به روش سنتی و مکانیزه تا محل مصرف آب می‌تواند در صرفه‌جویی آب نتیجه‌ بخش باشد.

انتهای پیام/۶۰۰۳۴

منبع: فارس

کلیدواژه: آبیاری آذربایجان شرقی آب دریاچه ارومیه فارس تبریز سيستم آبياری نوين هکتار سیستم آبیاری نوین سیستم آبیاری نوین دریاچه ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۹۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی استان با نوارتیپ است، گفت: این نوار به فشار آب زیادی احتیاج ندارد و در مزارع دارای پستی و بلندی محدود نیز بدون نیاز به تسطیح زمین قابل استفاده است.

وی اضافه کرد: در این سیستم آبیاری، آب به منطقه‌ای که توسعه ریشه گیاه انجام شده به زمین داده می‌شود تا مساحت و عمق کوچکی از سطح خاک خیس شود که عدم رشد علف‌های هرز و جلوگیری از فرسایش خاک از مزایای حفاظت خاک در این سیستم می‌باشند.

دیانتی با اشاره به ضرورت استفاده از این سیستم آبیاری، افزود: از مهمترین مزایای آن قابلیت نصب نوارتیپ بر روی خاک، زیر خاک و یا حتی معلق، حمل و نقل راحت رول‌ها به دلیل سبکی و اتصالات ساده و ارزان قیمت با قابلیت کارگزاری ساده آنها به صورت دستی است.

وی ادامه داد: این روش را می‌توان در محصولاتی مانند گندم، جو، چغندرقند، ذرت، کلزا، گل کلم، کاهو، فلفل، پنبه، گوجه فرنگی، پیاز، خیار و همه محصولات زراعی که به شیوه کشت ردیفی هستند، استفاده کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به مزایای این طرح درصدد ترویج و جلب مشارکت هر چه بیشتر بهره‌برداران برای استفاده از نوارتیپ در تمامی کشت‌های بهاره هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین