Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@16:03:21 GMT

تشدید جنگ لفظی بروکسل-ورشو در پارلمان اروپا

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۹۶۴۷

تشدید جنگ لفظی بروکسل-ورشو در پارلمان اروپا

نخست وزیر لهستان و رئیس کمیسیون اروپایی در پارلمان اروپا سخنان و تهدیداتی را علیه هم رد و بدل کردند که نشانگر تداوم مناقشات بر سر مسئله به زعم بروکسل حاکمیت قانون در این کشور است.

به گزارش مشرق به نقل از "اس ار اف" سوئیس، مناقشات بین لهستان و اتحادیه اروپا امروز (سه شنبه) هم در پارلمان اتحادیه اروپا همچنان ادامه پیدا کرده و به جنگ لفظی بین مقامات لهستان و کمیسیون اروپا انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون اروپا لهستان را به اعمال تحریم های سخت تهدید کرد چرا که دادگاه قانون اساسی لهستان در حکمی تصمیم گرفته که بخش هایی از قواعد لهستان را بر قواعد اتحادیه اروپا اولویت دهد.

کمیسیون اروپایی این اقدام لهستان را نقض قواعد اروپایی می داند.

ماتئوش موراویه‌تسکی"، نخست‌وزیر لهستان، امروز (سه شنبه) در سخنانی در پارلمان لهستان اعلام کرد که به کوتاه آمدن در برابر اتحادیه اروپا فکر نمی کند.

اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی هم به نوبه خود لهستان را تهدید کرد که بودجه اروپایی آن را قطع می کند.

نخست وزیر لهستان در سخنان خود در پارلمان اروپا کمیسیون را به اخاذی متهم کرده و خطاب به "اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی گفت که اجازه نمی دهد بودجه به عنوان ابزاری برای سیاست گذاری در قبال کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد استفاده قرار گیرد.

وی همچنین گفت: حوزه اختیارات و صلاحیت های اتحادیه اروپا محدودیت هایی دارد و ما دیگر نمی توانیم در صورت فراتر رفتن آن از این محدودیت ها سکوت کنیم. وی دیوان دادگستری اروپا را متهم کرد که به صورت خزنده اختیارات اتحادیه اروپا را گسترش می دهد.

اورزو لا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپایی هم در بحث های امروز پارلمان اروپا لهستان را به زیر سوال بردن قوانین اتحادیه اروپا متهم و این کشور را به اعمال تحریم های مالی تهدید کرده و گفت: ما نمی توانیم و نخواهیم گذاشت که ارزش های مشترک ما به خطر بیفتد.

رئیس کمیسیون اروپایی تصریح کرد: ما اقدام خواهیم کرد. وی سه گزینه روی میز اتحادیه اروپا علیه لهستان را این طور توصیف کرد که تصمیم دادگاه قانون اساسی اروپا می تواند به عنوان اقدام نقض کننده قواعد اروپایی مجازات شود و این می تواند منجر به جریمه شود. گزینه دوم این است که کمک های ساختاری اتحادیه اروپا به لهستان متوقف شود. سوم اینکه طبق ماده ۷ معاهده اتحادیه اروپا لهستان می تواند از حق رای محروم شود.

دادگاه قانون اساسی لهستان اوایل ماه جاری میلادی طی حکمی بخشی از قوانین اتحادیه اروپا را با قانون اساسی لهستان در تناقض دانست و مقرر کرد که قوانین لهستان ارجحیت داشته باشند. دولت لهستان متهم است که دائم برخی از مقررات و مصوبات کمیسیون اروپا یا دیوان عالی اتحادیه اروپا را دور زده و از اجرای آنها با این استدلال که با قوانین لهستان ناسازگارند خودداری می کند. این تغییرات مغایر با موازین اتحادیه اروپا که به استقلال قوه قضائیه لهستان آسیب زده‌اند از جمله اتهامات وارده به دولت لهستان است.

نخست وزیر لهستان از حکم دادگاه قانون اساسی این کشور دفاع کرده و آن را درست دانسته است. او که در پارلمان اروپا صحبت می‌کرد، انتقادها به کشورش را حملات نابه‌جا توصیف کرده و به استفاده از اهرم مالی علیه لهستان اعتراض کرد.

به گفته نخست وزیر لهستان، کشورهای عضو اتحادیه باید امکاناتی برای واکنش به چنین تحولاتی در اختیار داشته باشند.

رییس فراکسیون حزب مردم در پارلمان اروپا نیز قطع کمک مالی به لهستان را ممکن دانسته است. مانفرد وبر به شبکه تلویزیونی ZDF آلمان گفته که لهستان باید به صراحت با درخواست‌های اتحادیه اروپا موافقت کند، اگر می‌خواهد کمک‌های مالی اروپا در آینده هم در مقیاس گسترده در اختیار این کشور قرار گیرد.

وی همچنین تصریح کرد که لهستان نمی‌تواند از یک سو از اتحادیه پول بگیرد و همزمان قوانین پارلمان اروپا را رعایت نکند. به اعتقاد وبر، توقف کمک مالی اتحادیه اروپا به لهستان برای مقابله با اپیدمی کرونا پیامی روشن برای این کشور است. او تاکید کرده که قدم‌های بعدی باید برداشته شود.

نخست‌وزیر لهستان روز گذشته هم در نامه ای به سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا هشدار داد که این اتحادیه به زودی دیگر فدراسیونی از کشورهای آزاد نخواهد بود.

کمیسیون اروپا قرار است در هفته‌های آینده از ساز وکار جدیدی استفاده کند که احتمال دارد پرداخت وجوه اروپایی به یک کشور عضو را که ناقض حاکمیت قانون است متوقف کند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان اتحادیه اروپا پارلمان اروپا کمیسیون اروپایی اپیدمی کرونا دیوان دادگستری اروپا رئیس کمیسیون اروپایی دادگاه قانون اساسی پارلمان اروپا نخست وزیر لهستان اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۹۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران

پارلمان آلمان، پیشنهاد تحریم‌های جامع‌تر اتحادیه اروپا و قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم را رد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: به گزارش دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»

لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

دیگر خبرها

  • تردد معلولان در اروپا آسان‌تر می‌شود
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • صدور فرمان جنگ از ورشو!