Web Analytics Made Easy - Statcounter

تأثیر کرونا بر ماهیچه‌های قلب بسیار مخرب است و می‌تواند با کاهش انقباض ماهیچه، حرکت آن را به‌ شدت ضعیف کند.

به گزارش برنا؛ ویروس کرونا تقریبا همه اندام‌های بدن را درگیر می‌کند و عوارض خود را بر بسیاری از ارگان‌های بدن حتی پس از بهبود برجای می‌گذارد. در میان اندام‌های بدن، قلب و ریه دو عضو حساس هستند که کار اکسیژن‌رسانی به کل بدن را برعهده دارند و در صورت درگیر شدن با ویروس کرونا و ایجاد اختلال در عملکرد آنها جان بیمار تهدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتباط بین این دو عضو باعث شده که اگر ریه فرد با کرونا درگیر شود، قلب بیمار نیز تحت‌تأثیر قرار گیرد زیرا با درگیری ریه، قلب ناچار است به‌سختی کار کند تا بتواند خون مورد نیاز بدن را پمپاژ کند؛ این رویه برای فرد مبتلا به عارضه قلبی و ریوی به‌مراتب دشوارتر خواهد بود. دکتر محمدعلی یوسف‌نیا، فوق تخصص جراحی قلب و عروق،   اثرات کرونا بر قلب را بررسی می‌کند.

خطر در کمین بیماران قلبی

دکتر یوسف‌نیا در ابتدا درباره خطری که از جانب کرونا بیماران قلبی را تهدید می‌کند، می‌گوید: «افرادی که ریسک فاکتورهای زمینه‌ای و مشکلات قلبی دارند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؛ البته خود این ویروس در افرادی که بیماری قلبی ندارند هم می‌تواند بیماری قلبی ایجاد کند اما به‌صورت کلی خطر کرونا برای بیماران قلبی بیشتر از سایر بیماری‌هاست زیرا کرونا می‌تواند به عضله قلب یا عروق آسیب جدی وارد کند. حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد بیمارانی که ناراحتی قلبی زمینه‌ای دارند، به کرونا مبتلا می‌شوند و حدود یک الی ۲ درصد بیمارانی که مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ هستند، دچار حمله‌های قلبی شده‌اند.

مشاهدات همچنین نشان می‌دهد که تقریبا ۶۰ درصد بیماران کرونایی به فشار خون مبتلا بوده‌اند. بنابراین افراد بالای ۶۵ سال که قبلا به درگیری عروق کرونر مبتلا بوده یا فشار خون بالا داشته‌اند، افرادی با سابقه سکته قلبی و افراد مبتلا به بیماری‌های مادرزادی قلبی، به‌ویژه کسانی که نقایص مادرزادی آنها با جراحی هنوز برطرف نشده، اگر به کرونا مبتلا شوند، در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرند، لذا این افراد باید اقدامات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کنند و پروتکل‌ها را جدی بگیرند. احتمال بالا بودن خطر ابتلا در بیماران قلبی همچنین هشداری است برای افراد دارای علائم هرچند ضعیف که از تماس با افراد دارای بیماری قلبی زمینه‌ای شدیدا خودداری کنند چون همین علائم ساده که برای دیگران ممکن است مشکل حادی ایجاد نکند احتمال دارد به قیمت جان بیماران قلبی و عروقی تمام شود.»

کرونا و تضعیف ماهیچه‌های قلب

فوق تخصص قلب و عروق در ادامه درخصوص اثر ویروس کرونا بر عملکرد قلب می‌گوید: «تأثیر کرونا بر ماهیچه‌های قلب بسیار مخرب است و می‌تواند با کاهش انقباض ماهیچه، حرکت آن را به‌شدت ضعیف کند. ما حتی بیمارانی داشتیم که قبل از عمل قلب، تست کرونایشان منفی بوده اما بعد از جراحی متوجه شدیم که قدرت انقباضی ماهیچه قلب به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. در بعضی از موارد این عارضه حتی می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود. حتی در بیمارانی که بهبودی یافته‌اند نیز ممکن است این کاهش قدرت انقباض ماهیچه ادامه داشته باشد.»

وی می‌افزاید: «عارضه دیگری که کرونا در قلب ایجاد می‌کند، انعقادهای داخل عروق و لخته‌ کردن خون داخل عروق است که این عارضه به این دلیل که فرایند خون‌رسانی را با مشکل مواجه می‌کند، می‌تواند به مرگ بیمار منجر شود. ایجاد التهاب در بافت‌های بدن از جمله قلب، نارسایی قلبی، اختلال در نظم طبیعی ضربان قلب و التهاب پرده قلبی از دیگر پیامدهای این ویروس است که در مواردی حتی سکته‌های قلبی را به همراه دارد. التهاب، که نسبت به سایر عوارض شایع‌تر است از آن رو ایجاد می‌شود که زمانی که سیستم ایمنی بدن با ویروس مبارزه می‌کند التهاب در بدن ایجاد می‌شود و این التهاب می‌تواند به برخی از بافت‌های سالم بدن از جمله قلب آسیب برساند. علاوه بر آنچه گفته شد، برخی از علائم مانند تپش قلب، سرگیجه، درد قفسه سینه و تنگی نفس می‌تواند پس از ابتلا به کرونا عارض شود.»

خطر حملات قلبی از بهبود

دکتر یوسف‌نیا درخصوص عوارض کرونا در بیماران قلبی پس از بهبودی می‌گوید: «عفونت ناشی از ویروس کرونا، سطوح داخلی رگ‌ها و شریان‌ها را نیز درگیر کرده و می‌تواند باعث التهاب رگ‌های خونی، آسیب به رگ‌های بسیار کوچک و درنهایت تشکیل لخته‌های خونی شده و این ریسک را ایجاد کند که خون‌رسانی به قلب یا دیگر بخش‌های بدن به مخاطره بیفتد. کرونای شدید همچنین می‌تواند سلول‌های اندوتلیال که دیواره رگ‌های خونی را پوشش می‌دهند، درگیر کند، به‌دلیل عارض‌شدن این عوارض، مانند آنچه درخصوص سایر ارگان‌ها وجود دارد، عوارض کرونا در بیماران قلبی یا بیمارانی که قلب‌شان درگیر بیماری شده ممکن است بعد از بهبودی نیز ادامه یابد؛ به این معنی که آنها همچنان در معرض تهدید لخته‌های خونی و عروقی و در نتیجه سکته قرار دارند و به همین دلیل لازم است این بیماران تا ماه‌ها پس از بهبودی همچنان تحت‌نظر پزشک معالج خود باشند و درصورت تجویز، از داروهای رقیق‌کننده خون با هدف پیشگیری از لخته‌شدن احتمالی خون در عروق استفاده کنند.

حمله قلبی نیز ممکن است پس از بهبودی به‌ علت افزایش فشار بر قلب، تحت‌تأثیر عواملی چون بالا رفتن ضربان قلب اتفاق بیفتد. این حمله قلبی می‌تواند ناشی از افزایش فشار بر قلب، تحت‌ تأثیر عواملی همچون ضربان قلب سریع، سطح پایین اکسیژن خون یا کم‌خونی باشد، زیرا عضله قلب برای انجام این کار اضافه، اکسیژن کافی را از خون دریافت نمی‌کند.»

کاهش مراجعات بیماران قلبی به مراکز درمانی

فوق تخصص جراحی قلب و عروق درخصوص مراجعه بیماران قلبی به مراکز درمانی در ایام شیوع کرونا می‌گوید: «در این مدت شاهد کاهش قابل‌توجه بیماران قلبی به مطب‌ها و مراکز درمانی بودیم؛یعنی بیماران از ترس ابتلا به کرونا جز به اضطرار و اجبار به درمانگاه‌ها و مطب‌ها مراجعه نمی‌کنند و حتی تعداد جراحی‌ها هم کاهش محسوسی داشته است. یک نکته و درواقع پرسش مهم بیماران قلبی، به‌ویژه کسانی که عمل جراحی انجام داده‌اند درخصوص واکسن کروناست که می‌پرسند آیا واکسن تزریق کنیم یا نه؟ باید گفت بیماری یا جراحی قلبی هیچ منعی برای تزریق واکسن کرونا ایجاد نمی‌کند.»

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: قلب ویروس جراحی قلب مشکلات بیماری قلبی فشار خون فشار خون بالا سکته قلبی جراحی مرگ سیستم ایمنی بدن پوشش پزشک مراکز درمانی عمل جراحی قلب سکته کرونا ماهیچه قلب بیماران قلبی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۰۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد

عادت‌های سالم می‌توانند ذهن و مسیر کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. در حالی که عادت‌های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می‌رسانند. در این مطلب، فهرستی از ۴ عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آنها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آنها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: الف

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟