Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@10:58:58 GMT

بی توجهی به بورس؛ الگوی جدید سیاستگذاری

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۴۰۹۸۶

بی توجهی به بورس؛ الگوی جدید سیاستگذاری

سوال: بازار سرمایه برای متعادل شدن با چه مشکلاتی مواجه است؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، پاسخ از محمد شکری، کارشناس بازار سرمایه: از اواخر فصل بهار و همزمان با آغاز فاز جدید رشد قیمت سهام، بسیاری از سرمایه‌گذاران بازارهای موازی به امید بازدهی بیشتر در بازار سهام، سرمایه‌های خود را وارد بورس کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار سرمایه در حالی شاهد حضور مجدد سرمایه‌گذاران در بورس بود که نوسان‌‌‌های غافلگیرکننده معاملات در سال گذشته معامله‌گران را وارد وادی احتیاط کرد. بر همین اساس و همان‌طور که مشاهده کردیم در پی کاسته شدن از حواشی مرتبط با اخبار ضد و نقیض در خارج از این حوزه، در تیر و مرداد ماه سرمایه‌گذاران با نگرانی کمتری سرمایه‌‌‌ خود را وارد این بازار کردند. ورودی که دیری نپایید و سرانجام در هفته آخر شهریورماه بورس با چرخشی عجیب به روزهای نوسانی بازگشت.

بررسی روند نوسانی بازار در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد چند عامل مهم در به وجود آمدن این نوسانات تاثیرگذار بوده است. در این میان رفتار سهامداران تحت‌تاثیر عوامل خارجی بازار با بیشترین افت و اخیر همراه بوده است. گرچه در یک سال و نیم اخیر بازار سرمایه بارها با تغییر سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاسی تغییر مسیر داده اما از شهریور ماه این روند پرنگ‌تر از قبل نمود پیدا کرده است. به گونه‌ای که جلوی رشد بازار گرفته شد و در نهایت به افت معاملات انجامید.

ورود به چنین روندی در بازار ابهاماتی را در نحوه معاملات بورسی به وجود آورده است. به طوری که با تداوم نوسانات و پایداری شرایط ضعف فعلی بازار مبنی بر کمبود نقدینگی و حجم پایین معاملات ممکن است در هفته‌های آینده دردسرساز شود. این وضعیت با توجه به واکنش هیجانی سهامداران بر اثر عوامل و اخبار اثرگذار بر این حوزه حتی می‌تواند تداعی‌کننده روزهای تلخ سال ۹۹ باشد.

در حال حاضر دادوستدهای بورسی به دنبال تغییرات مدیریتی در سازمان بورس روزهای پرنوسانی را تجربه می‌کنند. این روند از قبل نیز قابل پیش‌بینی بود؛ معمولا با تغییرات ناگهانی، نگرانی سهامداران نسبت به افت شاخص قوت می‌یابد. تهدیدی که می‌تواند کاهش بیشتر عمق معاملات را رقم بزند. در شرایط فعلی که بازار درگیر نوسانات جدی است سرمایه‌گذارانی که با دید کوتاه‌مدت وارد بورس شده‌اند معمولان با رفتارهای هیجانی وضعیت را سخت‌تر می‌کنند.

بارها در این مورد کارشناسان به سیاستگذاران بورسی هشدار داده‌اند و خواستار توقف برخی اقدامات و تصمیم‌گیری‌های آنی شده‌اند. اما در همین راستا نیز با وجود قابل پیش‌بینی بودن مشکلات بازار و رفتارهای احتمالی سهامداران شاهد برخی تصمیمات هیجانی هستیم. اقداماتی که نتیجه‌ای جز خروج بیشتر سرمایه‌گذاران نخواهد داشت از این رو با توجه به این که در برخی سیاستگذاری‌های اقتصادی و سیاسی نکات ابهام‌آمیزی وجود دارد نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای ادامه معاملات متصور بود و به نظر می‌رسد این فضا در آبان ماه نیز تداوم داشته باشد.

پربیننده ترین ماموریت عشقی در سازمان بورس و اوراق بهادار نمای پایانی بورس(۲۷مهر) / شاخص کل با رشد ۱۲هزار واحدی معاملات را به پایان برد گزارش بورس ۲۶مهرماه ۱۴۰۰ اهالی بورس در جهت افزایش اعتماد اقدام کنند / ملاحظات وزارت اقتصاد را در طرح اصلاح قانون بازار سرمایه لحاظ کنید بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی بورس(۲۶مهر) / خروج ۱۱۰میلیارد تومان پول حقیقی از پالایشی‌ ها

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مشکلات بورس سرمایه گذاران بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۰۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد

کارشناس بازارهای مالی گفت: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است. - اخبار اقتصادی -

علی حیدری کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره وضعیت بازارهای مالی در روزهای اخیر گفت: نوسان نرخ ارزی که در هفته های گذشته شاهد آن بودیم ناشی از تشدید هیجانات سیاسی و امنیتی بود و تغییری در بنیادهای اقتصاد ایران روی نداده است.

بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/ خبری از افزایش قیمت دلار نیست

وی گفت: بنیاد اقتصاد ایران نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است، به عنوان نمونه میزان صادرات نفت ایران به قبل از تحریم ها برگشته است و هم‌زمان قیمت این طلای سیاه نیز روند صعودی را طی کرده است، این عوامل نشان می دهد که با گذشت زمان درآمدهای ارزی کشور افزایش یافته و در آینده نیز بیشتر خواهد شد.

این کارشناس بازار ارز اظهار کرد: همچنین رشد اقتصادی و رشد سرمایه‌گذاری در وضعیت مطلوبی قرار دارد، این عوامل موجب شده تا امیدها به ادامه بهبود وضعیت اقتصادی بیشتر شود، در نتیجه همه این عوامل نشان می دهد که افزایش نرخ ارز توجیه اقتصادی ندارد.

وی اضافه کرد: حال که بحران های سیاسی امنیتی و نظامی کاهش یافته است، شاهد روند کاهشی نرخ ارز هستیم.

این تحلیل گر اقتصادی تصریح کرد: در معاملات چند روز پیش شاهد بودیم که حجم زیادی از نقدینگی وارد بازار سرمایه شد که این موضوع نشان می دهد هیجانات سیاسی فروکش کرده است و اکنون بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه است.

حیدری در پایان تاکید کرد: در این شرایط بازار ارز و طلا روند نزولی را طی خواهند کرد و بازار سرمایه که دچار عقب ماندگی زیادی بوده و اکنون بسیار جذاب شده، نقدینگی را به سمت خود جذب می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه