Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی به بررسی آثار مخرب تحریم‌های آمریکا و تبعیت شرکت‌ها از این تحریم‌ها بر سلامت مردم ایران پرداخته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی نوشته «تبعیت مفرط» شرکت‌های دارویی و پزشکی از تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران حق سلامت مردم ایران را به خطر انداخته و مبتلایان به یک بیماری نادر پوستی در زمره آسیب‌دیدگان این سیاست آمریکا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرا مبتلا به "اپیدرمولیزیس بولوسا" که به "بیماری پروانه‌ای" نیز مشهور است پوست‌های به شدت شکننده دارند که با کوچکترین خراش لایه لایه شده و کنده می‌شود. بسیاری از مبتلایان به این بیماری را کودکان تشکیل می‌دهند. بیماری در مبتلایان پیشرونده و افزاینده است و حتی ممکن است به مرگ منتهی گردد.

با وجود این، دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی که سه‌شنبه منتشر شده می‌گوید یک شرکت سوئیسی سازنده بانداژهای مورد نیاز برای این بیماری، صادرات این محصول به این ایران را از بیم مواجه شدن با تبعات تحریم‌های ثانویه ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران متوقف کرده است.

کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند بسیاری از بانک‌ها و شرکت‌ها در سراسر جهان، از جمله شرکت‌های دارویی و محصولات پزشکی به دلیل «تبعیت مفرط» از تحریم‌های آمریکا نداشتن هیچ‌گونه مراوده‌ای با طرف‌های ایرانی را به ریسک مواجه شدن با جریمه‌های احتمالی آمریکا ترجیح می‌دهند.

این کارشناسان در بیانیه‌ای تصریح می‌کنند: «آنها از تأمین مالی مبادلات تجاری معاف‌شده از تحریم‌ها و یا تسهیل تراکنش‌های مالی مربوط به این مبادلات خودداری می‌کنند. این موجب شده شرکت‌های ایرانی شریک آن شرکت سوئیسی قادر به وارد کردن بانداژهای مورد نظر نباشند، آن هم در حالی که محصولات پزشکی و کالاهای انسان‌دوستانه از شمول تحریم‌ها معاف شده‌اند.»

به گفته این کارشناسان، نتیجه چنین وضعیتی این است که بیماران پروانه‌ای از حقشان برای برخورداری از سلامت محروم شده‌اند. کارشناسان دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر تصریح کرده‌اند سلب دسترسی انسان‌ها به حق برخورداری از درمان، ناقض حقوق بنیادین آنها برای معافیت از برخوردهای ضدبشری است، حتی اگر چنین برخوردهایی غیرعامدانه باشند. 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «متأسفانه، این تنها یکی از مصادیق بی‌شماری است که نشان می‌دهد چگونه تبعیت مفرط از تحریم‌ها توسط طرف‌های ثالث از بیم مواجه شدن با جریمه‌های احتمالی باعث ایجاد وضعیت وخیم در هزاران نفر از جمله کودکان شده است.»

بر اساس اصول راهنمای سازمان ملل متحد در زمینه تجارت و حقوق بشر، شرکت‌ها موظفند از نقض حقوق بشر در طول فعالیت‌های خود و هرجا که تجارت می کنند اجتناب کنند و دولتها موظفند که تضمین کنند که اقدامات شرکتها با این هدف مطابقت دارد.

دولت‌ها همچنین موظفند حق سلامتی را تضمین کنند یا حداقل از هرگونه اقدام یا کوتاهی که ممکن است موجب نقض قطعنامه جهانی حقوق بشر و میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود، خودداری کنند.

آمریکا و سوئیس  10 بهمن‌ماه سال 1398 مدعی اجرایی شدن ساز و کار مالی جدیدی به نام «تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس» (SHTA) برای ارسال اقلام‌ انسان‌دوستانه به ایران شدند. با وجود این، بانک مرکزی ایران نمی‌تواند میلیاردها دلار پول نقد حاصل از صادرات نفت که بین سال‌های 2016 تا 2018 روی هم انباشته شده‌اند را به حساب‌های بانکی که با این کانال کار می‌کنند انتقال دهد. این مسئله را سال گذشته پنج منبع آگاه به موضوع به خبرگزاری رویترز گفتند.

 علاوه بر مبادلات اقلام بشردوستانه در سایر حوزه‌ها هم تحریم‌های آمریکا مشکلات عدیده‌ای ایجاد کرده‌اند؛ مثلاً بسیاری از شرکت‌های کشتی‌رانی و بیمه تمایلی برای تحت پوشش قرار دادن شناورهای ایرانی حتی برای تجارت مجاز هم ندارند.

دولت آمریکا سنت دیرینه‌ای در کارشکنی در مبادلات کالاهای بشردوستانه با ایران دارد. واشنگتن آبان‌ماه سال 1398 به دلیل صدور دستورالعملی جدید که عملاً مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران را غیرممکن می‌کرد به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.

کاخ سفید به‌دنبال نوین‌سازی ابزار تحریمفارن‌پالیسی: نظام تحریم‌های سازمان ملل رو به فروپاشی است

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تحریم های ایران اخبار آمریکا تحریم های ایران اخبار آمریکا کمیساریای عالی حقوق بشر حقوق بشر سازمان ملل سازمان ملل متحد دفتر کمیساریای تحریم ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۲۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، وحید زمان زاده رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشوراظهار کرد: با توجه به تکرار زیاد عدم وصول پرستاران به درخواست‌های قانونی و منطقی شان، شاهد آن هستیم که پرستاران بصورت دسته جمعی از حرفه و خدمت بالینی خود در مراکز درمانی دست می‌کشند؛ که این مورد بالاترین سطح هشدار به تخلیه مراکز درمانی از پرستاران است.

زمان زاده افزود: پرستاران جزو معدود گروه‌های سلامت اند که با توجه به ماهیت حرفه‌ای و علمی شان در صورت خلا مراکز درمانی از این نیروها؛ جایگزینی برای خدمت با کیفیت و با صلاحیت و شایسته برای مددجویان و بیماران نخواهد بود و این مساله لطمه بزرگی را بر پیکره سلامت کشور وارد خواهد آورد، مصداق این‌موضوع، افزایش استعفای پرستاران از مراکز درمانی است که بطور مستقیم سلامت مردم را نشانه گرفته است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور گفت: امروز ضروت توجه به خواسته‌های پرستاران این بار، از مرز درخواست‌های شخصی پرستاران یا پیگیری‌های صنفی شان در سازمان نظام پرستاری و سایر نهاد‌های پرستاری عبور کرده است، در صورت ادامه این شرایط بحرانی، سلامت مردم را نشانه رفته است و برای حاکمیت و نظام‌سلامت، بالاترین سطح هشدار در ارائه حداقل‌های خدمات سلامت به عموم مردم در سطوح بیمارستان‌ها اتفاق خواهد افتاد.

وی گفت: تنها راه بازگشت و ترغیب پرستاران جهت ماندگاری آنان در مراکز درمانی، فارغ از بوروکراسی‌های اداری، توجه اورژانسی به مشکلات معیشتی و قانونی پرستاران به صورت ویژه و آنطور که مورد نظر قانون و خود پرستاران در زمینه‌های مختلف مانند تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با بالاترین ضریب، تبدیل وضعیت و. می‌باشد.


مسئولین به صورت اختصاصی پرستاری را درنظر بگیرند

زمان زاده خاطر نشان کرد: باید مسئولین محترم در قوای سه گانه برای حفاظت از سلامت و رفاه مردم که بنیادی‌ترین هدف حاکمیتی است، پرستاری را به صورت اختصاصی در نظر بگیرند چرا که در صورت عدم تغییر نگرش‌ها نسبت به مقوله پرستاری و مراقبت، دچار بحران بزرگی در حوزه سلامت خواهیم شد و تاخیر در این موضوع عواقب جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که مسئولان خدوم در دولت باید جوابگوی آن باشند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم دلسوزان نظام‌سلامت چشمان خود را شسته و با یک نگاه منطقی‌تر و معقولانه‌تر به مساله مسائل رفاهی و معیشتی پرستاران که از عوامل اصلی مهاجرت پرستاران می‌باشد، ورود نمایند، زیرا آیندگان اعمال ما را به بهترین شکل، تحلیل خواهند کرد و این آینده خیلی دور نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم ۱۳ فرد و شرکت آمریکایی توسط ایران
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • نگرانی گزارشگر سازمان ملل درباره تعلیق دانشجویان معترض در آمریکا
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا