Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کارگروهی مرکب از نماینده وزارت میراث فرهنگی و نماینده شهرداری شیراز و نماینده استاندار فارس نسبت به بازنگری در میراثی بودن ۲۰۰ خانه اطراف حرم حضرت احمد بن موسی (ع) اقدام و رای این هیئت سه نفره لازم الاجرا است.»
به گزارش «تابناک»، آنچه خواندید، یکی از مصوبات سفر روز‌های گذشته آیت الله رئیسی و هیات دولت به استان فارس است که نگرانی‌هایی را در پی داشته و واکنش‌هایی را موجب شده است تا جایی که وزیر میراث فرهنگی و استاندار فارس را مجاب به ارائه توضیحاتی درباره راهکار حل مشکلات کشاورزان حریم پاسارگاد و همچنین مصوبه مرتبط با خانه‌های اطراف حرم نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آن گونه که عزت اله ضرغامی گفته، اظهارنظرش درباره کشاورزی در حریم پاسارگاد نه به معنای حفر چاه در کنار مقبره کوروش، که در ضرورت اعتنا به مشکلات مردم و اتخاذ تدابیری برای حل مشکلات‌شان در کنار حفظ میراث فرهنگی بوده است؛ چارچوبی که به تاکید استاندار فارس، چارچوب مدنظر رئیس جمهور در بافت همسایه حرم شاهچراغ هم هست.
آن گونه که محمدهادی ایمانیه گفته، بنا نیست لودر پای بنای تاریخی گذاشته شود بلکه مصوبه هیات دولت به معنای تخصیص اعتباری برای مرمت این بناهاست؛ ابنیه‌ای که به گفته استاندار، «آیت اله رئیسی معتقد است یادگار توانمندی و هنر تاریخ و تمدن این کشور است و به شدت باید مواظبت بشود که لطمه نخورد.»
صحبت درباره ۲۰۰ خانه در اطراف حرم مشهور شاهچراغ است که به تاکید منتقدان طرح توسعه این حرم، تاریخی هستند و بایستی مورد مراقبت قرار گیرند نه اینکه تخریب شوند، اما از دید دولت مردان، بایستی بررسی شود که کدامشان تاریخی هستند تا حفظ و مرمت شود و کدامشان تاریخی نیست و سد راه اجرای طرح توسعه شده است.   تخریب خانه‌های تاریخی در محله اسکندریه واقع در پشت شاه‌چراغ در شهریور ۱۳۹۳
بر این اساس است که هیات سه نفره‌ای تعیین شده تا این کار را به انجام برساند و به تاکید ابراهیم عزیزی، نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، این بافت ۵۷ هکتاری را تعیین تکلیف نماید، به گونه‌ای که آن بنا‌هایی که واقعا میراثی است، از دست ندهیم و سرمایه بدانیم و در عین حال بدانیم که همه نقاط این بافت هم میراثی نیست.
اما اگر قرار است بافت تاریخی مشخص شده و حتی مرمت شود، دلیل نگرانی‌ها از مصوبه هیات دولت در سفر استانی چیست؟ شاید سرراست‌ترین پاسخ به این سوال، طرح توسعه حرم مطهر باشد که در آن استثنایی به چشم نمی‌خورد و کل این بافت ۵۷ هکتاری را شامل می‌شود. طرحی که بعد از اعلام نظر هیات سه نفره می‌بایست تغییر کند و باید دید آیا اساسا امکان تغییرش وجود دارد یا خیر؟
به این موضوع، نامشخص بودن ملاک‌ها برای تعیین تاریخی بودن/نبودن این بافت و ۲۰۰ خانه مورد اشاره را هم باید افزود که نتیجه کار به آن بستگی دارد، مضافا اینکه اگر بافتی تاریخی باشد، هرگونه ساخت و ساز در اطراف آن هم مشمول قوانین و مقرراتی است که می‌تواند نتیجه را تحت الشعاع قرار داده و مانع از اجرای طرح توسعه حرم یا تعرض دوباره به حریم بافت تاریخی شود.
با مرور این موارد، اکنون کافی ست سری به تاریخچه این ماجرا بزنیم و به عنوان مثال تخریب شبانه چندین خانه تاریخی در اطراف حرم در سال‌های گذشته را مرور کنیم که با مصوبه اخیر دولت مردان، چون زخمی کهنه سرباز کرده و خاطر همگان را آزرده می‌کند؛ تخریب خانه‌هایی که برخی شان ثبت ملی هم بودند، اما از یورش شبانه لودر‌ها جان به در نبردند تا طرح هر دستور کاری در خصوص این مشکل، حساسیت آفرینی کند.
وضعیتی که بی توجهی به آن، ایجاد نارضایتی از تصمیمات هیات سه نفره در آینده خواهد بود مگر آنکه این ایده بسط یافته و از مصوبه کوتاه و تلگرافی هیات دولت در سفر استانی، به کار مفصل کارشناسی و همراه با شفاف سازی همه معیار‌ها و امور برای مردم گره بخورد؛ تدبیری که می‌تواند این اطمینان را به وجود آورد که قرار نیست به مانند قبل همه اختلاف‌ها با لودر و شبانه رفع شود.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول مجید عشقی طرح صیانت از حقوق کاربران ولی الله سیف احمد عراقچی رسول جلیلی حرم شاهچراغ مصوبه هیات دولت بافت تاریخی خانه تاریخی چاه پاسارگاد ربیع الاول مجید عشقی طرح صیانت از حقوق کاربران ولی الله سیف احمد عراقچی رسول جلیلی هیات دولت اطراف حرم طرح توسعه ۲۰۰ خانه سه نفره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز از اراده این کمیته برای رفع فقر از محلات و مناطق کم‌برخوردار این کلان‌شهر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیده مریم حسینی با همراهی جمعی از کارکنان شهرداری شیراز، اعضای قرارگاه محرومیت‌زدایی احمدبن موسی (ع) و خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های ملی و استانی از تعدادی منازل، بازسازی و نوسازی شده منطقه کم‌برخوردار در چند محله بافت تاریخی و مهدی‌آباد بازدید و از نزدیک به بررسی روند اجرای تفاهم‌نامه سه‌جانبه محرومیت‌زدایی پرداخت.

وی افزود: براساس تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان شورای اسلامی شهر، شهرداری شیراز و قرارگاه محرومیت‌زدایی احمدبن موسی(ع) سپاه فجر فارس باید یک‌هزار خانه در 40 محله محروم شناسایی و احیا شود تا با این کار محرومیت‌زدایی در این مناطق احیا شود.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه خانه‌های مورد نظر توسط یاوران و معتمدین محله، گروه‌های جهادی، پایگاه‌های مقاومت بسیج و ... شناسایی و بعد نیرو‌های جهادی و کارشناسان شورای اسلامی شهر به منزل مورد نظر مراجعه و در رابطه با واجد شرایط بودم آن تحقیق می‌کنند.

حسینی بیان کرد: پس از شناسایی و تأیید، منازل محروم نیازسنجی و در فهرست محرومیت‌زدایی قرار می‌گیرند و کار با همکاری نیرو‌های جهادی برای احیای آنها آغاز می‌شود. این خانه‌ها به قدری فرسوده و نامناسب هستند که فقر آنها، محله را آزار می‌دهد و با درست کردن این خانه‌ها امنیت محله هم افزایش می‌یابد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت حضور خیرین در زمینه محرومیت‌زدایی از چهره شهر در خصوص برخی بند‌های تفاهم‌نامه سه جانبه اظهار کرد: بر اساس این تفاهم. نامه سه جانبه قرار شد یک هزار خانه در 40 محله محروم شناسایی و 500 خانه توسط شهرداری و 500 خانه توسط قرارگاه محرومیت زدایی احمدبن موسی(ع) احیا و بازسازی شود.

حسینی گفت: بر این اساس قرار شد به طور میانگین برای هر منزل 60 میلیون تومان هزینه شود که 15 میلیارد تومان سهم شهرداری و 15 میلیارد تومان سهم قرارگاه تعیین شد که سپاه بیشتر نسبت به احیای خانه‌های اطراف شهر و شهرداری نسبت به محرومیت‌زدایی از منازل درون شهر اقدام کردند. امسال سهم هر کدام از طرفین 30 میلیارد تومان تعیین شده و قرار است یک هزار منزل نیز امسال از محرومیت خارج شوند.

رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اجرای این طرح در تمامی مناطق یازده‌گانه شهرداری این کلان‌شهر اضافه کرد: در این راستا در کل مناطق یازده‌گانه از یاوران شورا خواستیم منازل محروم را شناسایی کنند و بعد نسبت به تایید آغاز طریق بخش‌های مرتبط، اقدام می‌شود.

حسینی افزود: مسأله اصلی ما در این راستا برخی کار‌های عقب افتاده است که در گذشته انجام نشده و به امروز افتاده است، مانند خانه‌های فرسوده‌ای که در برخی نقاط مانند بافت تاریخی برجامانده و امروز به معضلی برای این محل تبدیل شده است، چراکه انجام اموری مثل سنگ‌فرش برخی معابر که امروز برای آن تصمیم‌گیری شده جزو کار‌های روزمره است.

وی با اشاره به وجود انبوه منازل فرسوده و محروم در بافت تاریخی و مشکل ساخت‌وساز در این بافت گفت: بنابر آمار غیر رسمی در منطقه تاریخی فرهنگی، بیش‌از 100 خانه میراثی داریم که احیا و نوسازی آنها مشکل است و علاوه بر مشکل نوسازی و مقاوم‌سازی وجود این منازل باعث مشکلات بهداشتی زیادی نظیر سالک شده که مردم بافت را تهدید می‌کند.

 رئیس کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص مشکل برخی از منازل اجاره‌ای نیز گفت: البته ما این مشکل را در سعدی هم داشتیم که برخی صاحبخانه‌ها به دلیل مشکل محله، منازل خود را به قیمت کمتری اجاره دادند و خود در یک محله دیگر منزلی را اجاره کرده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به ارائه برخی تسهیلات برای محرومیت‌زدایی محلات کم برخوردار بیان کرد: ما سعی داریم که صاحبان این منازل هم برای نوسازی و بهسازی منزل خود و حتی بازگشت به بافت سعدی ترغیب شوند و در این راستا، لایحه‌ای برای تسهیل ارائه شده تا حتی اگر بخواهند منزل خود را مرمت کنند، نیاز به پرداخت هزینه پروانه و پایان کار هم نباشد. معتقدیم با مرمت این منازل اعتبار و امنیت محله را افزایش می‌دهیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • فرار زن جوان از دست مرد شیطان‌صفت | مرا به بیابان‌های اطراف شهر کشاند و...
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • دسترسی به بافت تاریخی و حرم‌های مطهر با پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی
  • اراده کمیته محرومیت‌زدایی شورای اسلامی شیراز برای رفع فقر
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد