Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار سید تیمور حسینی در خصوص جایگاه فرهنگ و اخلاق مداری در رانندگی به موازات رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی به سرفصل های ذیل اشاره کردند.

به گزارش خبرنگار برنا؛ قبل از اینکه به سراغ تاثیر رسانه ها و مدیوم های مختلف فرهنگ ساز در حوزه های زندگی اجتماعی بخصوص رانندگی و فرهنگ تردد بروم باید به این نکته اشاره کنم که در زندگی اجتماعی و برقراری ارتباط با هم نوع اولین نکته ای که حائز اهمیت است نحوه شکل گیری شخصیت افراد بر اساس الگوهای مختلفی است که قطعا در قدم اول ریشه در خانواده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تردید اولین الگوهای زندگی افراد والدین هستند که می توانند بیش از هر رسانه و تجارب زندگی پیش رو در شکل گیری کاراکتر ، نگاه شخصیت به زندگی و نحوه ورود به اجتماع موثر باشند. 

سردار سید تیمور حسینی جانشین پلیس راهور ناجا گفت: بدیهی است که در قدم بعدی این مراکز آموزشی بویژه آموزش و پرورش است که می تواند در حوزه تربیت انسان و شکل گیری و تکامل کاراکتر و نگاه اش به زندگی جایگاه مهمی داشته باشد. در این مسیر خانواده و آموزش و پرورش نقش مهم و موثر دارند چرا که زیربنای شکل گیری انسان به روزهایی برمی گردد که در تنوع رفتار و کردار به دنبال انتخاب است و گزینه های پیش رو می توانند در روح و روانش رسوب کرده و تا پایان عمر با او همراه باشند. 

جانشین پلیس راهور ناجا ادامه داد: تجربه سالها تحقیق و بررسی به ما می گوید ادبیات و لحن گویش افراد ، برخورد و روابط خانوادگی ،نوع  و نحوه ورود افراد به جامعه و حتی گروه دوستان می توانند بر روی سبک و سیاق انتخاب روش رانندگی ما موثر باشد. بدین ترتیب که تحقیقات ما نشان می دهد رانندگی افراد بخشی از شخصیت افراد است که می تواند در زندگی روزمره نمایان شود. بی واسطه عرض کنم که با نگاهی میدانی به رفتار افراد در رانندگی می شود به خلق و خو و نگرش و نوع آموزش زندگی فرد پی برد و سربسته عرض کنم که شخصیتی که در خانواده با الگویی استاندارد در رفتار و کردار آموزش دیده است و شکل گرفته است حتما فردی اخلاق مدار در رفتار اجتماعی و قانون مدار در برخوردها و حفظ و رعایت هنجارهای اجتماعی است که قطعا رانندگی و رعایت حقوق افراد هم گوشه ای از این ماجرا است. 

این مقام مسئول در خصوص جایگاه رسانه در فرهنگ سازی ترافیکی ادامه داد: مگر می توان از جایگاه موثر رسانه ها و انواع مدیوم های این روزهای فضای مجازی از شبکه های اجتماعی گرفته تا تولیدات نمایشی و ... بر مخاطبان در وجوه مختلف زندگی اجتماعی (از روابط خانوادگی تا مناسبات اجتماعی و ... ) به راحتی عبور کرد. اگر در گذشته میزان تاثیرپذیری رسانه قابل کتمان بود امروز با توجه به حجم وسیع محتویات رسانه ای که از طرق مختلف به دست افراد می رسد باید گفت رسانه قدرت غیرقابل توصیفی است که می تواند مسیر زندگی افراد و البته مسیر جامعه را تغییر دهد پس چه نکوست که از این اهرم موثر به نفع زندگی اجتماعی و البته حقوق شهروندی که رانندگی بخش مهم و موثری از آن است سود ببریم. 

سید تیمور حسینی اضافه کرد: اینکه امروز فرزندان ما از قهرمانان آثار نمایشی تاثیر می گیرند و این تاثیر در رفتار، برخورد و حتی حضور اجتماعی آنها موثر است گواهی بر این مدعا است، لذا می توان  گفت رسانه می تواند آنچه را که ناثواب است در قالب آموزشی غیر مستقیم به بهترین نحو ممکن در جامعه تغییر داده و از پتانسیل های آثار رسانه ای بخصوص تولیدات نمایشی که با ایجاد حس همذات پنداری می توانند مخاطب را به فکر فرو ببرند در کاهش تخلفات و در نهایت تصادفات و تلفات حاصل از رفتارهای ناصحیح ترافیکی قدمی ماندگار بردارند. 

امروزه رسانه ها برای هر مخاطب با هر گروه سنی تولید برنامه دارند و مشخص است که تیم های تحقیقاتی و نگارش برای انتخاب بهترین سوژه ها ، قصه های بکر و کار در ژانر های مختلف برنامه ریزی طولانی مدت دارند و با این حجم از پلتفرمهای نمایشی که در کنار رسانه ملی فعال هستند تولیدات تلویزیونی و سریالها چندین برابر قبل است در این شرایط می توان از گوشه این شرایط به نفع فرهنگ ترافیک نیز سود برد.

 این کارشناس پلیس می گوید من می بینم که گاهی نویسندگان و کارگردانان با دغدغه شخصی در کارشان رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی را نه تنها در اجرا که در رفتار و تعریف شخصیت های نمایشی جای داده و از این موقعیت به نفع ارتقاء فرهنگ ترافیک سود می برند . در واقع از قهرمانهای آثارشان در کنار روایت داستان به نفع فرهنگ سازی ، قانون مداری و رعایت حقوق اجتماعی افراد نهایت بهره را می برند. این آموزش غیر مستقیم که در قالب روایت یک داستان جذاب شکل گرفته است به مراتب بهتر از هر آموزش های مستقیمی است که ما در ساختارهای دیگر برای مردم داریم. همانطور که یک سریال تلویزیونی، یک فیلم سینمایی و یک اثر از پلتفرمهای شبکه نمایش خانگی می توانند بارها دیده شوند و بخشی از لحظات سرگرمی مخاطبانشان را پر کنند،  می توانند در وجوه تغییر رفتار، تغییر نگرش و استاندارسازی روابط و برخوردهای اجتماعی که بخشی از آن می تواند رفتار ترافیکی نیز باشد هم جایگاهی تاثیرگذار برای خود داشته باشند . 

سید تیمور حسینی در پایان گفت از تمام صاحبان فکر در رسانه ، مدیران و برنامه سازان و سریال سازان و البته کارگردانان سینما و مدیوم های دیگر درخواست می کنم برای کاهش آمار سالیانه تصادفات که بخشی از آن می تواند دامن گیر خانواده من و شما نیز باشد به سهم خود در آثارتان به این مقوله مهم توجه ویژه داشته باشید و از نویسندگان بخواهید که در آثار نمایشی هم در دیالوگ نویسی و هم در طراحی موقعیت های آموزشی با محوریت تخلفات وتصادفات اقدام داشته باشند چرا که حوادث رانندگی بخشی از زندگی امروز است و نمی توان آن را داستانی جدا از زندگی روزمره افراد دانست .

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تاثیر رسانه خانواده والدین آموزش و پرورش پلیس راهور ادبیات جامعه زندگی روزمره استاندارد اخلاق قانون حقوق فرهنگ سازی فضای مجازی شبکه های اجتماعی رسانه ملی ترافیک قوانین راهنمایی و رانندگی فیلم سینمایی ترافیک خانواده رفتار اجتماعی سید تیمور حسینی زندگی اجتماعی شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۴۴۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟

ایتنا - وقتی احساس افسردگی می‌کنید و فرصت ندارید کارهایی را انجام دهید که روحیه‌تان را عوض می‌کند، شاید این توصیه قدیمی را دنبال کنید که لبخند الکی بزنید تا شاد شوید.
اما آیا لبخند زورکی واقعا شادتان می‌کند؟ لایو ساینس می‌نویسد این سوال میان دانشمندان بحث‌برانگیز بوده است و پژوهش‌های سال‌های اخیر دست‌کم در محیط آزمایشگاهی نشان داده است اگر خودتان را وادار کنید لبخند بزنید، روحیه‌تان بهتر می‌شود، لبخند نه تنها حس شادی را تقویت می‌کند بلکه آن را ایجاد می‌کند.

در پژوهشی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، محققان ۳۸۰۰ شرکت‌کننده از ۱۹ کشور جهان را بررسی کردند. آن‌ها از شرکت‌کنندگان خواستند به سه طریق لبخند بزنند: با نگاه کردن به تصویر فردی خندان و تقلید حالت چهره فرد توی عکس، با دنبال کردن دستور‌العمل‌های ماهیچه به ماهیچه در مورد نحوه لبخند زدن، با نگه داشتن یک خودکار با دهان.

در دو شیوه اول، شادی افراد افزایش پیدا کرد، اما نتایج گروه سوم نامشخص بود. در مجموع این تحقیق نشان داد که افراد با وجود ساختگی بودن لبخند می‌گویند احساس می‌کنند شادترند.

این مسئله که حالت‌‌های چهره می‌تواند بر احساسات تاثیر بگذارد به «فرضیه بازخورد حالت چهره» معروف است، و فقط در مورد لبخند صدق نمی‌کند؛ به‌عنوان مثال اخم کردن می‌تواند افراد را خشمگین‌تر کند.

سایر حرکات بدنی، مانند منقبض کردن ماهیچه‌‌ها، ممکن است باعث شود فرد از طریق نوع مشابهی از به‌اصطلاح بازخورد حسی‌ـ‌حرکتی احساس استرس و تنش بیشتری بکند.

اما دقیقا مشخص نیست که در مغز چه اتفاقی می‌افتد. برخی متخصصان معتقدند حالات چهره مانند لبخند یک مسیر عصبی خاص مرتبط با شادی را فعال می‌کند که یک واکنش بدنی کامل ایجاد می‌کند و مغز این واکنش را به شادی تعبیر می‌کند.

بر اساس پژوهشی دیگر، بازخورد چهره بر نحوه پردازش سایر اطلاعات احساسی تاثیر می‌گذارد یا سبب می‌شود افراد خاطرات توام با حالات چهره و احساسات خاص را به یاد بیاورند.

متخصصان مطمئن نیستند که آیا نتایج بیرون‌آمده از آزمایشگاه در دنیای واقعی صدق می‌کند یا نه، زیرا در زندگی واقعی داده‌های بسیار بیشتری به مغز وارد می‌شود. با وجود این، ضرری ندارد در طول روز چند بار لبخند بزنید و ببینید آیا روی خلقتان تاثیر دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهو
  • افعی تهران، راسکولنیکُف و احساس منحصر به فرد بودن در جهان
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها
  • این ۶ جمله را تنها از افراد با شخصیت واقعی و صادق می شنوید
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟