Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، شکی نیست که سراسر جهان به راه حل های جدید برای مقابله با بیماری کرونا نیازمند است. اما مگر جهان به غیر از کرونا بیماری دیگری ندارد؟ در طول سال بیماری های عفونی زیادی جان افراد را می گیرند و آنتی بیوتیک ها نیز بی تاثیر هستند.

علاوه بر کرونا برخی از بیماری های عفونی دیگر می توانند دردسر جدیدی تلقی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان جهانی بهداشت (WHO) مقاومت ضد میکروبی را به عنوان 10 مورد از تهدیدهای بهداشتی جهانی ذکر کرده است و می گوید تا سال 2050 اگر مقاومت با نرخ فعلی افزایش یابد ، بیشتر از سرطان انسان ها را می کشد.

همچنین در شرایط فعلی نمی توان به ساخت آنتی بیوتیک های بهتر فکر کرد.  در آوریل امسال ، WHO هشدار داد که هیچ یک از 43 آنتی بیوتیک در حال توسعه نمی تواند 13 باکتری کشنده جهان را شکست دهد. دو تا از مهم ترین باکتری های کشنده جهان عامل تولید عفونت خونی هستند و دیگری ذات الریه. بنابراین دانشمندان روش متفاوتی را در نظر گرفته اند.

خوب می دانیم واکسن ها یکی از امیدوار کننده ترین راه حل ها هستند.

البته ما معمولاً فکر می کنیم واکسن ها ما را در برابر ویروس هایی مانند کووید محافظت می کنند اما محققان در حال یادگیری نحوه استفاده از آنها در برابر باکتری های کشنده مقاوم به دارو هم هستند.

در بسیاری از نقاط جهان دانشمندان در حال ساخت واکسن های کرونا بودند که متوجه شدند می توانند درمان برخی از بیماری های دیگر را هم پیدا کنند و برای آن قرص یا واکسن بسازند.

 

درمان قطعی ذات الریه؟

ماه گذشته محققان آمریکایی اعلام کردند واکسنی علیه باکتری خطرناک موسوم به «کلبسیلا پنومونیه» ایجاد کرده اند. این باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک ها است و باعث ایجاد ذات الریه می شود.

بر اساس گزارش مجله ساینس این واکسن در نهایت موجب خنثی شدن این باکتری عامل ذات الریه شده است. این واکسن به جای تزریق فقط نیاز به استنشاق دارد.

به نظر می رسد استنشاق واکسن، سلول های ایمنی ریه را برای مبارزه با عفونت باکتری ها بسیار کارآمد می کند.

دکتر جی کالز ، پروفسور طب داخلی که این مطالعه را رهبری می کند ، می گوید این روش می تواند سایر گونه های مقاوم به چند دارو از باکتری های آلوده کننده ریه را شکست دهد.

او می گوید: «عامل اصلی ذات الریه در جهان استرپتوکوکوس پنومونیه است و هیچ دلیلی وجود ندارد که این فناوری به لحاظ نظری نتواند برای آن عامل بیماری زا نیز مورد استفاده قرار گیرد.»

همچنین واکسن هایی در برابر بیماریهای شایع باکتریایی که اغلب در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند در حال توسعه است.

در مطالعه دیگری که ماه گذشته منتشر شد ، محققان کانادایی گزارش کردند که چگونه یک واکسن در محافظت از زنان در برابر مشکلات عفونت های مکرر مجاری ادراری (UTIs) بر روی طیف وسیعی از داوطلبان تا 90 درصد موفقیت را نشان داده است.

 

کمک کرونا به جهان پزشکی

نیاز به ساخت واکسن کرونا بسیاری از سوالات بی پاسخ پزشکی گذشته را پاسخ داد و حالا دانشمندان بر روی ساخت واکسن های متعددی برای درمان بیماری های مختلف کار می کنند.

در همین حال  دانشمندان اسپانیایی این ماه فاش کردند که آنها روش جدیدی را برای از بین بردن باکتری های کشنده مقاوم به آنتی بیوتیک ابداع کرده اند.

به موازات آن یک تحقیق دیگر در انگلیس در حال انجام است که موفقیت هایی زیادی را در زمینه درمان سریع عفونت ناشی از مفصل مصنوعی در بدن به وجود آورده است. عفونت حاصل از این بیماری در برابر درمان های آنتی بیوتیکی به شدت مقاومت می کند.

به هر حال مشخص است که کرونا تاثیربسیار شگفت انگیزی روی درمان برخی از بیماری های دیگر گذاشته است.

 

 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا کووید ویروس آنتی بیوتیک ها ذات الریه باکتری ها واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهی مفید برای مشکلات معده

آفتاب‌‌نیوز :

از ریشه شیرین بیان در اکثر فارماکوپه‌ها به عنوان دارو یاد شده است. گلیسریزنیک اسید با توانایی مهار باکتری هلیکوپیلوری در درمان زخم معده، مشکلات مخاطی معده و کاهش اسید معده مؤثر است. شیرین بیان بر سیستم غدد درون ریز بدن نیز تأثیرگذار است و مصرف آن ممکن است مقدار تستوسترون خون را کاهش دهد. همچنین اثبات شده است که لیکوریک یا ریشه خشک شیرین بیان اثرات افزایش ترشح سرتونین و پروستاگلندین در معده را دارد و اثرات ضدتورم معده را از این طریق اعمال مینماید.

نتایج پژوهش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که فلاوونوئید‌های موجود در این گیاه باعث نابودی هلیکوباکتری پیلوری می‌شود. باید بدانید که این باکتری عامل زخم معده است. می‌توان از شیرین بیان برای درمان آفت‌ها و زخم‌های دهانی نیز بهره برد.

از این گیاه در ترکیب شربت‌های ضد سرفه استفاده می‌شود. این گیاه برای دستگاه گوارش و همچنین تقویت دستگاه ایمنی بدن موثر عمل می‌کند؛ چون حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی متعدد مورد نیاز بدن است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • درمان گیاهی ریزش مو