Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، در جلسه علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی، لایحه رتبه‌بندی معلمان و فرهنگیان در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان با ۱۶۸ رای موافق، ۶۴ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از ۲۴۵ نماینده حاضر با اولویت دادن به این لایحه برای بررسی در صحن علنی مجلس موافقت کردند.

لایحه رتبه بندی معلمان و فرهنگیان هم‌اکنون در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد و تاکنون برخی از مواد و تبصره های آن به تصویب رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه رتبه بندی شامل چه کسانی می‌شود؟
لایحه رتبه بندی، شامل افرادی است که تحت عنوان آموزگار، دبیر، هنرآموز، مربی امور تربیتی، مشاور واحد آموزشی، مراقب سلامت، نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی، مدیر و معاون در واحدهای آموزشی و تربیتی، وظیفه تربیت دانش آموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی برعهده دارند.

حقوق و مزایای معلمان در این طرح براساس شایستگی و توانمندی هایشان افزایش می یابد.

مزایای طرح رتبه بندی معلمان

موافقین این طرح بر این اعتقادند که به طور قطع این قانون علاوه بر بهبود وضعیت معیشتی معلمان کیفیت آموزش در کشور را متحول خواهد کرد و با تصویب آن معلم از حیث مهارت‌ها، توانمندی‌ها و دانشی که دارد، ارزیابی و رتبه‌بندی می‌شود، مخالفین این طرح هم می‌گویند باتوجه به بار مالی این لایحه، اجرای آن تبعات اجتماعی، مالی و آثار تورمی برای کشور به دنبال دارد.

براساس این لایحه هر فردی که پست معلمی در آموزش و پرورش دارد، رتبه بندی می‌شود به طوری که معلمان در پنج گروه با نام‌های معلم پایه، معلم ارشد، معلم خبره، معلم سرآمد و استاد معلم رتبه بندی می‌شوند.

آیین نامه ارزیابی معلمان و تعیین رتبه آن‌ها نیز قرار است توسط دولت تهیه و اجرایی شود.
یکی از اصلاحات مهم صورت گرفته در این لایحه توسط کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، اعمال رتبه بندی از تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۰ است که از این طریق بازنشستگان امسال نیز مشمول رتبه بندی و از مزایای آن بهره مند می‌شوند.

بنابراین در صورت تصویب نهایی این لایحه در صحن علنی مجلس از ۳۱ شهریو ماه ۱۴۰۰ یعنی زمان اجرای این قانون، نباید دریافتی معلم کمتر از ۸۰ درصد حقوق و فوق العاده‌های یک استاد دانشگاه که همتراز او در وزارت علوم است، باشد. این همترازی باتوجه به اینکه اکثریت معلمان لیسانس و فوق لیسانس هستند، معادل سازی خواهد شد.

براساس تصمیم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، همچنین مقرر شده که به ازای ارتقاء رتبه به ترتیب ۲۵، ۲۰، ۱۵، ۱۰، و پنج درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوق‌ العاده‌های مستمر معلمان افزوده شود؛ یعنی اگر معلمی از رتبه معلم پایه به معلم ارشد برسد ۲۵ درصد و اگر از معلم ارشد به معلم خبره برسد ۲۰ درصد افزایش حقوق شامل او خواهد شد.

گفته می شود بار مالی این لایحه نیز برای اینکه مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی نشود با معاونت قوانین مجلس بررسی شده و مشکلی از این جهت وجود ندارد.

با اجرای طرح رتبه بندی امیدها در معلمان زنده شد

میرزایی یکی از دبیران کرمانشاه به ایرنا گفت: فرهنگیان به دلیل حقوق پایین هم اکنون در وضعیت معیشتی بسیار بدی به سر می برند که با اجرای طرح رتبه بندی امیدها در آنها زنده می شود.

وی افزود: اجرای این طرح بعد از کش و قوس های فراوان بدون شک در بهبود وضعیت آموزشی تاثیرگذار است و موجب می شود که معلمان با انگیزه و تلاش بیشتری به کار خود ادامه دهند.

یکی دیگر از معلمان مقطع ابتدایی کرمانشاه گفت: اجرای طرح رتبه بندی نه تنها موجب بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان می شود بلکه جایگاه اجتماعی آنها را نیز ارتقاء خواهد داد.

آقای محمدی افزود: وضع بد معیشتی معلمان باعث چند شغله بودن آنان شده که این مساله وضعیت آموزش را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی هم گفت: اجرای طرح رتبه بندی معلمان ۲ هدف ارتقاء منزلت جایگاه معلمین و تامین معیشت فرهنگیان را دنبال می کند.

حجت الاسلام و المسلمین سید«جواد حسینی کیا» افزود: براساس نظام آموزشی که در حال تعریف است، متناسب با آن رتبه بندی صورت می‌گیرد و معلمان هر چند سال یک بار ارتقاء رتبه پیدا می‌کنند و متناسب با آن جایگاه شغلی و حقوقی آنها افزایش پیدا می‌کند.

وی تاکید کرد: با افزایش منزلت و معیشت معلمین، کیفیت آموزش هم افزایش پیدا خواهد کرد و بدون شک یک رقابت سالم در بین فرهنگیان برای بهبود وضعیت آموزشی به وجود خواهد آمد.

نماینده مردم سنقر و کلیایی گفت: در ابتدای طرح در گام اول معلمین مشمول این طرح خواهند شد و اعتبار اجرای آن هم از طرف دولت تامین شده است و بازنشستگان هم در مرحله دوم در قالب طرح همسان سازی از طرح رتبه بندی بهره مند خواهند شد.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ۱۴ شهرستان، ۳۲۷ هزار دانش آموز و ۲۸ هزار فرهنگی با چهار و ۶۰۰ مدرسه دارد.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری رتبه بندی فرهنگيان کرمانشاه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی فرهنگیان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری رتبه بندی فرهنگيان مجلس شورای اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری رتبه بندی فرهنگيان کرمانشاه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی فرهنگیان اجرای طرح رتبه بندی مجلس شورای اسلامی رتبه بندی معلمان لایحه رتبه بندی بهبود وضعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۱۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز (سه‌شنبه ۱۱ اردیبشهت ماه) مجلس و در ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، جدول شماره ۱۲ با عنوان «هزینه‌کرد یک درصد از هزینه‌های شرکت‌های دولتی موضوع ماده پنج قانون مدیریت خدمات کشوری» را به تصویب رساندند.

حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس کمیسیون تلفیق در توضیح این جدول، گفت: طبق محاسبات ما در زمان تصویب بخش اول بودجه مقرر شد که یک درصد هزینه‌های شرکت‌های دولتی برای مسائل فرهنگی هزینه شود که اعتبار آن بالغ بر ۲۸ همت می‌شد، اما دولت در جداول ۳۶ همت را برای توزیع آورده است.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با همکاری کمیسیون فرهنگی اصلاحاتی را در این جداول اعمال کرد که یکی از این اصلاحات، اختصاص منابع بیشتری به وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم و بهداشت و درمان بود.

رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: امسال برای اولین‌ بار بودجه در مرحله اول به شکلی تصویب شد که کسی نمی‌تواند بودجه حوزه فرهنگ را پرداخت نکند.

کد خبر 6092752 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تمامی معلمان رتبه‌بندی می‌شوند / ۶۷ هزار فرهنگی در شرایط بازنشستگی 
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان دو برابر می شود/ ۶۷ هزار فرهنگی در آستانه بازنشستگی
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • مطالبات رتبه بندی فرهنگیان گلستان تا خرداد ماه تسویه می شود
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان
  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • جدول مربوط به اعتبارات دستگاه‌های اجرایی تصویب شد