Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت: آغاز هفته وحدت و برگزاری سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران، رویداد مهم داخلی این هفته بود. اصل برگزاری چنین کنفرانسی قطعاً مفید است اما در طول 35 سال گذشته که برگزاری آن تکرار شده، تغییر محسوسی در عرصه تعاملات سیاسی و اجتماعی امت اسلامی به وجود نیامده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشابه چنین کنفرانسی در حوزه‌های علمیه و سایر مجامع نیز برگزار شده که آنها نیز نتیجه ملموسی دربر نداشته‌اند. در طول این 35 سال، برخلاف توصیه هرساله شرکت‌کنندگان در کنفرانس‌های وحدت، گروه‌های تکفیری تروریستی یکی پس از دیگری سر برآوردند و جهان اسلام را گرفتار تشتت و خون‌ریزی‌های کم‌سابقه و جنایتبار کردند و به وحدت امت اسلامی لطمه‌های سنگینی زدند.

این ضایعات خسارت‌بار نشان می‌دهند تلاش‌های مربوط به وحدت باید به جای شعار دادن و توصیه کردن، به راهکارهای عملی کشانده شوند. قبل از هر چیز باید این کنفرانس‌‌ها آسیب‌شناسی شوند تا معلوم شود چرا به نتیجه عملی موردنظر نرسیده‌اند و چرا جهان اسلام به جای آنکه هر روز به وحدت نزدیک شود، به تفرقه و تشتت دچار شده است. با این روشی که تاکنون داشته‌ایم، روشن است که سال دیگر هم شماره بعدی کنفرانس وحدت را در تهران برگزار می‌کنیم و باز هم شعار می‌دهیم و توصیه می‌کنیم ولی خواهیم دید که چیزی تغییر نکرده جز اینکه نقاط بیشتری از جهان اسلام دچار تفرقه شده و رنگ خون به خود گرفته است. اگر آسیب‌شناسی به پیدا کردن راهکار عملی جهت نجات دادن امت اسلامی از تفرقه منجر شود، می‌توان به این قبیل کنفرانس‌‌ها امیدوار بود.

گفتگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور رئیسی که شب سه‌شنبه این هفته برای دومین‌بار بعد از تشکیل دولت سیزدهم صورت گرفت، برخلاف انتظار نکته جدیدی نداشت. این قبیل گفتگوهای یکنواخت، با مجری ثابت، همراه با تعارفات و خالی از سوال‌های مورد ابتلای مردم، مشکلی را حل نمی‌کنند. اینکه رئیس‌جمهور به مردم امیدواری بدهد، خوبست ولی مردم انتظار دارند زمانی هم برای تحقق وعده‌‌ها مشخص شود و نتایج عملی وعده‌‌ها نیز در زندگی‌‌ها محسوس گردند. سخنانی از قبیل اینکه مشکلات کنونی محصول سیاست‌های قبل است نیز برای مردم قابل قبول نیست. مردم در انتظارند ببینند آقای رئیس‌جمهور که در تبلیغات انتخاباتی می‌گفت تمام مشکلات قابل حل هستند، چگونه آنها را حل می‌کند و به سفره‌‌ها رونق می‌بخشد.

انتظار برای رفع تحریم‌‌ها و شروع مذاکرات وین، بیش از حد معمول شده و دولت سیزدهم پاسخ قانع‌کننده‌ای برای این تاخیر ارائه نکرده است. طرف‌های غربی این روزها سخن از نزدیک شدن زمان پایان مهلت گفتگوها به میان می‌آورند ولی طرف ایرانی هنوز حتی تکلیف هیات مذاکره‌کننده را هم روشن نکرده است. از دولتی که خود را جهادی و انقلابی می‌داند، انتظار سرعت عمل وجود دارد، چیزی که هنوز در این زمینه دیده نشده است.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مذاکرات وین برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد

دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان که رهبری ائتلاف سعودی در یمن را بر عهده دارد را تکذیب کرد و آمریکا و انگلیس را مسؤول اجازه ندادن به تحقق توافق صلح دانست.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه دولت صنعا از زبان یک منبع رسمی که توسط خبرگزاری یمنی «سبأ» گزارش شده است، گفت: «آنچه روزنامه اماراتی (البیان) و برخی دیگر از رسانه‌ها درباره بازگشت مذاکرات منتشر کرده‌اند، تکذیب می‌کنیم. آنچه در این گزارش آمده کاملا نادرست است.»

وی ادامه داد: هنوز هیچ یک از موارد ذکر شده در این گزارش به ما ارائه نشده است، بلکه سازمان ملل هر از چند گاهی اشاره‌هایی در این باره می‌کند اما آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها به دلیل موضع یمن در حمایت از مظلومیت ملت فلسطین نمی‌توانند اجازه توافق در این مرحله را بدهند.

او توضیح داد که «به سازمان ملل تاکید کرده است که طرح نقشه‌ای که با طرف سعودی به آن دست یافته شده ربطی به حوادث غزه ندارد و قرار نیست ربطی به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها داشته باشد».

وزارت خارجه یمن در پایان گفت: به هر حال ما به موضع آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها اهمیتی نمی‌دهیم و همانطور که مشخص است با آنها درگیر هستیم.

چهارشنبه گذشته، دفتر هانس گروندبرگ فرستاده سازمان ملل متحد اعلام کرد که در تماسی با لرد احمد از ویمبلدون، وزیر مشاور انگلیس در امور خارجه، مشترک المنافع و امور توسعه خاورمیانه داشت، وی در مورد ضرورت حفظ محیطی که از گفت‌وگوی سازنده و راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه بین‌المللی حمایت می‌کند بحث و گفت‌وگو کرده است.

سه‌شنبه گذشته، گروندبرگ در ریاض با رشاد العلیمی، رئیس شورای رهبری یمن و شایع الزندانی، وزیر امور خارجه در دولت مستعفی در مورد تلاش‌ها برای احیای روند سیاسی در یمن، تحت نظارت سازمان ملل، گفت‌وگو کرد.

نماینده سازمان ملل دوشنبه گذشته از برگزاری گفت‌وگو با «انصارالله» و مقامات عمانی خبر داد که در آن راه‌های دستیابی به پیشرفت در نقشه راه سازمان ملل برای یمن و ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه که ناشی از درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها در غزه و حملات ارتش یمن در ۲ دریای سرخ و عرب و خلیج عربی و خلیج فارس است، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گروندبرگ در اواسط آوریل اعلام کرده بود که «شتاب دستیابی به توافق بین طرف‌های درگیر در یمن به دلیل تحولات نوار غزه، ضعیف و کند شده است». وی تاکید کرد که این مسائل «فضای میانجی‌گری را بسیار پیچیده کرده‌اند».

وی افزود: در صورت برقرار نشدن آتش‌بس در غزه و متوقف نشدن کامل حملات در دریای سرخ و خلیج عدن، خطر تشدید تنش همچنان وجود دارد.

در آن زمان، فرستاده سازمان ملل نسبت به «عواقب جدی نه تنها برای یمن، بلکه برای کل منطقه، در صورت غفلت از روند سیاسی در یمن و ادامه مسیر تنش‌ها» هشدار داد و بر لزوم تصمین این مساله تاکید کرد که حل مناقشه در یمن با حل و فصل مسائل دیگر مرتبط دانسته نشود.

۲۳ دسامبر گذشته، گروندبرگ در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرف‌های یمنی متعهد به اجرای اقداماتی شده‌اند که شامل اجرای آتش‌بس شامل تمام یمن، اقداماتی برای بهبود شرایط زندگی و مشارکت در آماده‌سازی برای ازسرگیری یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل می‌شود.

وی این اقدام را «گامی مهم» توصیف کرد و گفت: «با طرفین برای تهیه نقشه راه تحت نظارت سازمان ملل متحد که شامل این تعهدات باشد و از اجرای آنها حمایت کند، همکاری می‌کنم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارشناس صهیونیست: چرا نتانیاهو برای حمله به رفح معطل می‌کند؟
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • اعتقاد عملی به اقتصاد مقاومتی لازمه تحقق حماسه اقتصادی است
  • معطل‌ماندن مردم خارگ در اسکله‌های دریایی قابل قبول نیست
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • اجرای اقدام عملی برای رفع چالش‌های پیش‌روی توسعه اقتصادی مازندران
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت