Web Analytics Made Easy - Statcounter

سجاد برخورداری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز  درباره موضوع واردات یا ممنوعیت در واردات خودرو به کشور اظهار کرد: واردات خودرو منابع ارزی کشور را نابود خواهد کرد و این کار به تقویت صنایع خودروسازی منجر نمی‌شود.

وی با بیان اینکه برخی از افراد راحت‌ترین راه یعنی واردات یا مونتاژ قطعات خودرو را انتخاب می‌کنند، گفت: این راهکار در طولانی مدت کمکی به اقتصاد کشور نمی‌کند چراکه شرکت خارجی هر زمان سودش کم شد، از ایران می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در حال حاضر شرایط اقتصادی و درآمدهای ارزی‌ کشور مناسب نیست. در نتیجه واردات به شیوه نادرست تنها باعث آسیب رساندن به اقتصاد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه انحصار به هر حالتی در حوزه اقتصاد به ضرر مردم است، گفت: این موضوع به این دلیل آسیب‌زاست که رقابت در کشور یا صنعت خاص معنا پیدا نمی‌کند.

واردات خودرو به تنهایی، عامل ایجاد رقابت نیست

برخورداری ادامه داد: زمانی که رقابت بین تولید کنندگان وجود نداشته باشد، بر کیفیت تاثیر می‌گذارد و باعث خواهد شد که کیفیت پایین آمده و قیمت‌ها افزایش پیدا کنند.

سرپرست گروه اقتصاد ایران با اشاره به اینکه شرایط کشور در ایجاد رقابت سالم و سازنده اثر گذار است، گفت: بازار خودرو بسیار عالی است و می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کند؛ اما در صورتی که از انحصار خارج شود.

وی با بیان اینکه ایجاد رقابت به تنهایی نیز مشکل خوردو سازی کشور را حل نخواهد کرد، گفت: رقابت زمانی معنا پیدا می‌کند که خودرو ساز خارجی بیاد در ایران خودرو تولید کند و ماشین‌هایی را توان ایجاد رقابت دارند، را ایجاد کند.

برخورداری تشریح کرد: به عنوان مثال اگر یک میلیون خودرو ارزان قیمت خارجی وارد کشور شود، هیچ گونه رقابتی در کشور ایجاد نخواهد کرد و کیفیت بالا و قیمت پایین نمی‌آید.

قرعه کشی؛ شیوده جدید درآمدزایی دلالان خودرو

وی در پاسخ به این پرسش که آیا قرعه کشی برای فروش خودرو عادلانه است یا خیر، اظهار کرد: بنده به شدت مخالف قرعه کشی هستم و معتقدم که از خریدار و تولید کننده خودرو حمایت لازم انجام گیرد.

مدیر گروه اقتصاد دانشگاه تهران با ذکر مثالی بیان کرد: اگر صنعت خودرو سازی چین را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که برخی از خودروها عمر مصرفی کمتر از 10 سال دارند، یعنی کیفیت لازم را ندارند. بهترین حالت برای قیاس، این است که اجازه دهیم صنایع خودروسازی ایران و چین در شرایط یکسان  با یکدیگر رقابت کنند.

وی اضافه کرد: دولت پیشین  در چند سال گذشته با دخالت‌های بی مورد، باعث شده تا جیب دلالان صنعت خودروسازی پر شود. این موضوع  در کیفیت یا قیمت خودرو تاثیر مثبت نداشته است.

برخورداری با اشاره به اینکه نوع دلالی در حوزه خودرو تغییر پیدا کرده است، گفت:  در حال حضار  با استقرار سییستم قرعه کشی، دلالان 3 تا 5 میلیون پول در ازای دریافت کارت ملی می‌دهند تا با آن اقدام به ثبت نام کنند و بعد خودرو با قیمت بالا در بازار به  فروش برسانند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه قرعه کشی بر خلاف عدالت اجتماعی است، گفت: بسیاری از افراد در این حالت واقعا نیاز به خودرو ندارند؛ اما به دلیل دارا بودن سرمایه اقدام به سوءاستفاده می‌کنند. سیستم فروش خودرو بر اساس قرعه کشی هیچ گونه کمکی به مردم نخواهد کرد.

صنعت خودروسازی بدون اصلاحات، محکوم به شکست است

برخورداری با بیان اینکه نباید به شرکت‌های خودوسازی خارجی وابسته شد یا منابع آنها را تامین نکرد، چراکه در این حالت این شرکت‌ها مانند رنو برای تامین منافع خود به سراغ بازار سایر کشورها از جمله ترکیه می‌روند، گفت: اینکه شرکت‌ها قطعات خودرو را وارد کشور کرده و منتاژ کنند، سرمایه گذاری خارجی یا تولید مشترک محسوب نمی‌شود. 

این کارشناس حوزه اقتصاد اضافه کرد: خودرو منتاژی یا تولید مشترک به این معناست که به عنوان مثال پژو کارخانه‌ای را در ایران تاسیس کند که بخشی از قطعات این خودرو در ایران تولید شده و  در بازار ایران به فروش برسد و بخش دیگری از آن توسط ایران به کشورهای دیگر صادر شود. در این چنین حالتی دیگر این کارخانه نمی‌تواند به راحتی و به بهانه تحریم‌ها کشور را ترک کند.

وی اضافه کرد: اشتباه در سرمایه گذاری خارجی در ایران منوط به صنعت خودرو سازی نیست، بلکه در صنعت نفت، گاز  و فولاد نیز این مشکل وجود دارد.

برخورداری اظهار کرد: کشورهای دیگر برای تامین نیروی متخصص و کسب ایده‌های جدید برای صنعت خودروسازی خود از افراد بازنشسته شرکت‌های بزرگ خودروسازی مثل بنز یا بی ام و استفاده کرده و خودروی قابل رقابت تولید می‌کنند. موضوعی که در ایران به آن اصلا پرداخت نشده است.

سرپرست گروه اقتصاد ایران با تاکید بر اینکه اگر اصلاحات در صنعت خودرو سازی رخ ندهد، محکوم به برشکستی است، خاطرنشان کرد: این صنعت باید از حیاط خلوت دولت خارج شود چراکه اگر دولت از خودروسازان حمایت کند، آنها فعالیت مناسبی دارند و اگر این حمایت قطع شود، حتی توان پرداخت حقوق کارگران خود را نیز ندارند.

وی مطرح کرد: بهترین حالت برای تقویت صنعت خودروسازی کشور این است که شرایطی فراهم شود تا شرکت‌ها خارجی یا شرکت‌های مشترک بین ایران و کشورهای خارجی وارد بازار خودرو شده و خودروهایی در سطح قیمت خودروهای پر تیراژ در کشور تولید کنند. قیمت‌ها در چنین حالتی کنترل شده خواهند بود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1115684 برچسب‌ها قرعه کشی خودرو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: قرعه کشی خودرو صنعت خودروسازی ایجاد رقابت صنعت خودرو قرعه کشی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۲۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است

مصطفی رجبی مشهدی در گردهمایی مدیران دفاتر حقوقی شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیرو به ناترازی صنعت برق در ٣ بخش مالی، سوخت و تولید و مصرف برق اشاره کرد که به طور مستقیم یا غیرمستقیم عملکرد بخشهای تولید، انتقال و توزیع برق را تحت تاثیر قرار داده است.

وی رشد شتابان مصرف (٥.٧ درصد در سال گذشته) را از دیگر چالش‌های صنعت برق عنوان کرد که با توجه به رشد یک تا ٢ درصدی مصرف در کشورهای توسعه یافته، نیازمند تدبیر است.

به گفته سخنگوی صنعت برق، بخشی از رشد مصرف برق نامتعارف است که به پدیده‌های نوظهوری مانند ماینرهای غیرمجاز یا استفاده از کولرهای گازی در مناطق عادی اختصاص دارد.

مدیرعامل توانیر در ادامه از کاهش فعالیت تولیدکنندگان مجاز رمز ارز از حدود ۳۵۰ مگاوات به کمتر از ۵۰ مگاوات خبر داد که به دلیل عدم بازدارندگی، راهکارهای قبلی مربوط به استخراج غیرمجاز است. وی در همین زمینه گفت: تاکنون ٨۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز کشف شده است.

رجبی مشهدی ٣٢ هزار مگاوات مصرف برق سامانه های‌سرمایشی در کشور را معادل کل مصرف برق کشور مصر با ١٢۰ میلیون نفر جمعیت ذکر کرد که نشان می‌دهد در کشور ما مقررات و مناسبات خوبی برای بهره‌وری انرژی و مهار هدر رفت برق در این حوزه حاکم نیست.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در مناطق عادی و معتدل که طی مذاکره با صداوسیما حاصل شده و ٨۰ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، تاکید کرد: توان صنعت برق در این عرصه به ابزارهای فنی و اجرایی محدود می شود و بدون بهره‌گیری از ظرفیت حوزه حقوقی، امکان جلوگیری از مصارف بی‌رویه یا اجرای طرح‌هایی مانند توسعه خطوط برق وجود ندارد، بنابراین درخواست دارم واحدهای حقوقی صنعت برق وارد میدان شوند و کارشناسان این حوزه در تمامی موضوعات مبتلا به صنعت برق ورود کنند.

رجبی مشهدی مستندسازی اقدامات را از ملزومات کار در بخش حقوقی عنوان کرد که باید طی زمان بندی مشخص، مستندسازی اراضی و اسناد صنعت برق به انجام برسد.

بازنگری در قراردادها با توجه به نقش برجسته بخش خصوصی در فعالیت‌های صنعت برق، تعامل با مراکز قضایی و انتظامی و تبادل تجارب دفترهای حقوقی با یکدیگر از دیگر نکات مورد تاکید مدیرعامل توانیر در این نشست بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • موافقت دولت با راه‌اندازی دانشگاه فرهنگیان در گلپایگان
  • تیم هندبال ایران با کویت و چین هم گروه شد
  • قرعه‌کشی آسیا: ایران همگروه کویت و چین
  • تیم هندبال جوانان ایران با کویت و چین هم گروه شد
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • ثبت نام فروش نقدی ایران خودرو / تحویل ۹۰ روزه پس از ثبت نام در سامانه یکپارچه