Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@17:41:37 GMT

با مهم‌ترین محصولات ورق سیاه آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۴۳۵۷

با مهم‌ترین محصولات ورق سیاه آشنا شوید

آفتاب‌‌نیوز :

ورق‌های فولادی از محصولات مهم در دسته مقاطع فولادی هستند که انواع مختلفی هم دارند. انواع ورق فولادی شامل ورق روغنی، ورق رنگی، ورق گالوانیزه، ورق سیاه و ... می‌شود که هرکدام کاربرد‌های خاص خود را دارند. از ورق سیاه در صنایع مختلف استفاده می‌شود و هم‌زمان ممکن است در تولید برخی محصولات نیز از آن استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً ورق از شمش‌های فولادی ذوب‌شده از طریق نورد سرد یا گرم تولید می‌شود؛ این شمش‌ها از غلتک‌های فولادی عبور کرده و به‌مرور ضخامت آن‌ها کم می‌شود؛ تا حدی که به ضخامت دلخواه برسند. در این بخش قصد داریم شما را با محصولاتی که با ورق سیاه تولید می‌شود آشنا کنیم. اما پیشنهاد ما این است که ابتدا کمی با ماهیت ورق سیاه آشنا شوید.

ورق سیاه چیست؟ + کاربرد ورق سیاه

ورق سیاه با روش نورد گرم تولید می‌شود که به‌اصطلاح گاهی به آن ورق گرم نیز می‌گویند. فرایند تولید ورق سیاه در دمای ۹۳۰ درجه سانتی‌گراد صورت می‌گیرد. این نوع روش تولید، به خاصیت فرم پذیری ورق سیاه می‌افزاید. از آنجایی که ورق سیاه از عمده‌ترین محصولات تولیدی کارخانه‌های بزرگ فولادسازی است، تولیدکنندگان این محصول را در ضخامت‌های مختلف و متفاوت تولید می‌کنند. این نوع ورق در ضخامت‌های ۱ میلی‌متر الی ۱۰ سانتی‌متری تولید می‌شود و آن را برای ساخت موارد زیر به کار می‌برند:

انواع پروفیل‌های ساختمانی تیرآهن‌ها تسمه‌ها گاردریل تجهیزات ترافیکی ساخت مخازن ذخیره‌سازی مواد کشتی‌سازی تجهیزات عظیم صنعتی

همچنین از ورق سیاه در تولید نبشی پرسی، ناودانی پرسی و اکثر لوله‌های فولادی استفاده می‌شود. در ادامه به چگونگی استفاده از ورق سیاه در ساخت این ۳ محصول خواهیم پرداخت.

استفاده از ورق سیاه در ساخت نبشی پرسی

در اصل، دلیل استفاده از کلمه "پرسی" به دنبال نام نبشی، نوع ساخت این محصول به این روش است، چرا که در فرایند تولید آن ممکن است از دستگاه پرس استفاده شود. ماده اولیه تولید این نوع نبشی، ورق فولادی یا ورق سیاه است که این ورق پس از ورود به خط تولید، به‌صورت نوار‌هایی با اندازه ثابت برش می‌خورد؛ سپس روی آن عملیات رول فرمینگ اجرا می‌شود. ورق‌های سیاهِ برش خورده، از میان چند غلتک در چندین مرحله عبور می‌کنند و لبه‌های تیز برش خورده ورق، به سمت بالا خم می‌شوند. در مرحله آخر نیز، برش نبشی‌های تولیدشده در طول‌های ۶ یا ۱۲ متری با استفاده از دستگاه گیوتین است. این نوع نبشی‌ها با استاندارد DIN ۱۰۲۲ تولید می‌شوند. قیمت نبشی بسته به نوع فرآیند تولید آن ممکن است متفاوت باشد؛ بنابراین عواملی، چون نوع تولید، مواد اولیه استفاده در تولید، کارخانه تولیدکنندگان نبشی و ... از عواملی هستند که در قیمت روز نبشی مؤثرند.

ورق سیاه چه نقشی در تولید لوله فولادی دارد؟

لوله فلزی در کل به دو روش درزدار و بدون درز ساخته شده که با استفاده از عملیات رولینگ و جوشکاری تولید می‌شود. ورق‌های فلزی در ضخامت‌های مختلف برش داده شده و به شکل مقطع دایره‌ای شکل درخواهند آمد و در آخر روی آن‌ها عملیات جوشکاری انجام می‌شود. توجه داشته باشید که نوع لوله (درزدار یا بدون درز)، نوع جوش، روش تولید، قیمت ورق سیاه استفاده شده، قیمت ارز و عوامل مختلف دیگر، روی قیمت لوله فولادی تأثیر به سزایی دارند.

نقش ورق سیاه در تولید ناودانی

نقش اصلی ورق سیاه برای تولید ناودانی، در روش پرسی نمایان می‌شود. تولید ناودانی به روش پرسی با استفاده از فرآیند نورد سرد است؛ اما به دلیل مساوی بودن ضخامت ورق سیاه در تمامی بخش‌ها، برای تولید ناودانی UNP از ورق سیاه به عنوان ماده اولیه استفاده نمی‌شود. اما در روش پرسی، ورق فولادی در ابعاد موردنظر و از پیش تعیین شده، به صورت نواری برش خورده و در دستگاه‌های رول فرمینگ قرار می‌گیرد. در این دستگاه، ورق فولادی را توسط غلتک‌های مختلف به شکل ناودانی درمی‌آورند. انواع مختلف ناودانی (ساده یا مشبک)، روش ساخت ناودانی، جنس ناودانی، وزن ناودانی و مواد استفاده شده در تولید آن، همگی عواملی هستند که تأثیر بسیاری روی قیمت ناودانی دارند.

از ورق سیاه در محصولات دیگری نیز استفاده می‌شود که ما در این متن سعی داشتیم تا شما را با مهم‌ترین محصولات ورق سیاه آشنا کنیم. امیدواریم که این مطالب برایتان مفید بوده باشد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ورق سیاه ورق های فولادی ورق سیاه تولید می شود ورق فولادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۴۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی

به گفته مجتبی دهقان‌پور؛ استان فارس به دلیل اقلیم چهار فصل ظرفیت مناسبی برای توسعه گیاهان دارویی دارد و یکی از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی توسعه صنایع تبدیلی در زمینه گیاهان دارویی است که می‌تواند به ارزش افزوده آن کمک کند.

او تصریح کرد: سطح ابلاغی برای طرح جهش تولید گیاهان دارویی در دیمزار‌های استان فارس حدود دو هزار هکتار بود که با اقدامات و برنامه ریزی‌های منسجم انجام شده، کشت گیاهان دارویی مانند خاکشیر، بابونه، آویشن و گل محمدی در اراضی دیم ۱۶ شهرستان مجری طرح افزایش چشمگیر یافت.

دهقان پور خاطر نشان کرد: شهرستان مرودشت با سه هزار و ۵۴۹ هکتار کشت دیم گیاهان دارویی در این حوزه پیشرو است و گیاه دارویی خاکشیر با سطحی بیش از چهار هزار و ۸۰۰ هکتار بیشترین سطح گیاه دارویی کشت دیم را در شهرستان‌های مجری طرح جهش تولید در دیمزار‌ها را به خود اختصاص داده است.

فارس پیشرو در تشکیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از کسب ۲۶ گواهی زنجیره ارزش محصولات کشاورزی در این استان خبر داد و گفت: اهمیت این گواهی در هویت دار کردن محصولات از لحاظ کیفیت و چگونگی فرایند تولید است و قابلیت‌های استان فارس را در حوزه زنجیره ارزش مشخص می‌کند.

دهقان پور در مراسم رونمایی از سامانه مدیریتی زنجیره تولید و تامین گیاهان دارویی، بیان کرد: در حال حاضر دو زنجیره ارزش گیاهان دارویی در این استان تشکیل شده که مفتخریم به عنوان استان پیشرو در این قضیه در نمایشگاه بین المللی اکسپو در استان تهران از این سامانه رونمایی کنیم.

به گفته او؛ هدف از راه اندازی این سامانه، پایش زنجیره ارزش گیاهان دارویی به موازات فعالیت‌های در حال انجام است به نحوی که تمامی عوامل پشتیبان در مقوله تولید، نگهداری و عرضه محصول به بازار، قابل رصد و نظارت هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه بهره گیری از این سامانه موجب افزایش دانش ما در حوزه گیاهان دارویی می‌شود، تصریح کرد: این سامانه متناسب با مخاطبین حوزه گیاهان دارویی، اقدام به اطلاع رسانی در زمینه‌های مختلف از جمله سرمایه گذاری، تولید و فرآوری محصولات می‌کند و در قالب‌های متنوع از قبیل اینفوگرافیک و پادکست گزارش فعالیت‌های انجام شده را نیز ارائه می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • تولید سالانه ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور
  • با این کلاهبرداری‌های اینترنتی آشنا شوید
  • کدام مونتاژ گوشی‌های سامسونگ بهتر است؟ (چین، ویتنام یا هند)
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی