Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،همسر آزاری؛ پدیده ای تلخ برآمده از آسیب های اجتماعی ریز و درشتی است که امروزه گریبان بسیاری از جوامع را گرفته است، در گذشته به دلیل مرد سالاری در کل جامعه، این آزارها عمدتا از سوی مردان و علیه زنان اعمال می‌شد. اما امروزه، با رشد حضور زنان در اجتماع، زنان و مردان به شکل‌های مختلف باعث آزار یکدیگر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید عمده مردم از همسرآزاری درک درستی نداشته باشند اما وقتی به آمارها نظاره شود می توان از عمق فاجعه ای که یک کشور در لابه لای آسیب های اجتماعی از آن رنج می برد پی برد.

۹۶ درصد مدعیان همسرآزاری زنان هستند

بر اساس آمار مرکز آمار ایران، ۹۶ درصد از مجموع ۸۰ هزار و ۱۸۷ مورد معاینه مدعیان همسرآزاری جسمی پزشکی قانونی طی سال ۹۹ به زنان مدعی همسرآزاری جسمی معطوف می شود.

مجموع موارد معاینات مدعیان همسرآزاری جسمی در بهار، تابستان، پاییز و زمستان ۹۹ حاکی از آن است که طی سال گذشته تعداد ۸۰ هزار و ۱۸۷ مورد معاینه جسمانی در این خصوص توسط پزشکی قانونی انجام شده است که سهم زنان مدعی همسر آزاری جسمی از این معاینات ۷۷ هزار و ۹۶ مورد معاینه و سهم مردان مدعی همسرآزاری جسمی ۲۹۹۱ مورد معاینه بوده است.

در واقع زنان مدعی همسرآزاری جسمی، ۹۶ درصد و مردان مدعی همسرآزاری جسمی، چهار درصد از کل معاینات مربوط به مدعیان همسرآزاری جسمانی پزشکی قانونی طی سال ۹۹ را به خود اختصاص داده اند.

قریب ۱۴درصد از کل نزاع های کشور مربوط به همسرازاری است

همچنین با توجه به آمار منتشره، در مجموع ۵۸۵ هزار و ۳۷۴ مورد معاینه مربوط به نزاع جسمانی طی سال گذشته در پزشکی قانونی انجام شده است که ۱۳.۶ درصد از این معاینات به مدعیان همسرآزاری جسمانی معطوف می‌شود.

به طور کلی اما اگرچه موارد معاینه نزاع جسمانی طی سال ۹۹ در قیاس با سال ۹۸ با تعداد ۵۸۲ هزار و ۵۶۷ مورد معاینه، روند افزایشی داشته است اما در عین حال موارد معاینات مربوط به مدعیان همسرآزاری جسمانی طی سال ۹۹ در قیاس با آمار سال ۹۸ (تعداد ۸۵ هزار و ۳۵۷ مورد معاینه) کاهش داشته است. این روند کاهشی هم در موارد معاینه زنان مدعی همسرآزاری جسمی و هم در موارد معاینه مردان مدعی همسرآزاری جسمی دیده می شود.

پیشگیری گرفتن زنان در همسرآزاری روانی!

طی سال ۹۸ از ۱۵۲ مورد معاینه انجام شده بر روی مدعیان همسرآزاری روانی، ۴۹ مورد معاینه سهم مردان و ۱۰۳ مورد سهم زنان بوده است. به این ترتیب طی سال گذشته آمار مردان مدعی همسرآزاری روانی در قیاس با سال ۹۸ کاسته و آمار زنان مدعی همسرآزاری روانی افزایش یافته است.

به طور کلی ۱۶ درصد از تعداد کل معاینات مربوط به نزاع روانی طی سال ۹۹ نیز به مدعیان همسرآزاری روانی معطوف می‌شود.

اعتیاد؛ پرچم دار علل همسرآزاری در یزد

محبوبه داورانی کارشناس مسئول امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی استان یزد عمده علت خشونت و همسرآزاری در یزد را اعتیار عنوان کرد و گفت: اختلالات روانی، فقر فرهنگی، عدم تفاهم و دخالت خانواده‌ها، عمده‌ترین دلایل همسر آزاری هستند که هرکدام می‌تواند به نحوی باعث از هم پاشیدگی یک زندگی شود.

داورانی تصریح کرد: یکی دیگر از علل مهم همسر آزاری عدم آگاهی زوجین از شرایط ازدواج، ناتوانی در مدیریت مشکلات و عدم یادگیری درست مهارت‌های حل مسئله است. دلیل این مسئله فقدان آموزش‌های لازم از طریق خانواده و سیستم آموزشی به نوجوانان می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد:متوسط سن زنان خشونت دیده در یزد 27 تا 35 سال است البته هم سن کمتر و هم سن های بالاتر هم مورد خشونت قرار گرفته اند که بیشتر مراجعه کنندگان در یزد ساکنین غیربومی هستند.

*افزایش همسرآزاری با تنوع آسیب های اجتماعی

داورانی تاکید کرد: همراه با افزایش آسیب های اجتماعی، همسرآزاری هم در جامعه زیاد می شود به ویزه در مناطق شهری که تنوع این آسیب ها روز به روز بیشتر می شود اما خوشبختانه از یک اطلاع و آگاهی مردم بالا رفته است و از سویی مراکز ارائه خدمات برای چنینی آسیب هایی هم بیشتر شده لذا موضوعی مانند همسرآزاری در جامعه امروز بیشتر نمایان شده است در حالی که شاید به دلیل فرهنگ های غلط و مردسالاری ها قدیم این همسرآزاری ها اصلا نمایان نمی شد.

این کارشناس با بیان اینکه اقدامات خوبی در راستای پیشگیری آسیب های اجتماعی به ویژه در معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان یزد انجام شده است بیان کرد: اولین و بهترین راه مقابله با همسر آزاری، این است که پیش از ازدواج در انتخاب همسر مناسب دقت کامل و کافی به خرج دهید، عدم توجه به ملاک‌های صحیح انتخاب همسر، ازدواج‌های اجباری، بی توجهی به مشاوره قبل از ازدواج و تحقیق نکردن درباره همسر آینده، برخی از اشتباهاتی است که به مرور زمان باعث همسر آزاری و نهایتا جدایی می‌شود.

*مراجعه به «خانه های امن»؛ از راهکارهای کاهش همسرآزاری

داورانی با بیان اینکه حضور در نهادهای حامی حقوق همسران آسیب دیده، یکی دیگر از راه‌های مقابله و کنترل همسر آزاری می‌باشدگفت: نهادهایی چون خانه امن می‌توانند با بالا بردن سواد فرهنگی، سخت گیری در مشاوره‌های پیش از ازدواج، کنترل ازدواج‌های اجباری و ازدواج زیر سن قانونی، حضور و ارائه خدمات مشاوره روانشناسی در صورت بروز مشکل، آموزش مهارت‌های حل مسئله به کنترل و برطرف کردن مشکلات خانوادگی و زناشویی کمک کنند.

کارشناس مسئول امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی استان یزد، با اشاره به خدمات این سازمان به افراد آسیب دیده از خشونت های خانگی اظهار کرد: در گذشته موضوعاتی مانند همسرآزاری و خشونت علیه زنان با ورود اورژانس اجتماعی و ارائه خدمات تیم های تخصصی صورت می گرفت اما مرکز "خانه امن" ویژه زنان خشونت دیده از سال 96 در یزد تاسیس شد و توانسته تاکنون به ارائه خدمات حمایتی خوبی بپردازد.

داورانی افزود: زمانی که زنی از سوی همسر، برادر یا بستگان مورد خشونت قرار بگیرید می تواند از طریق سامانه 123 یا خودمعرفی با اخذ مجوزهای قضایی وارد خانه امن می شود و خدمات دخصصی چون مشاور حقوقی، مشاوره روانشناسی، روانپزشکی و مددکاری را تا زمان داشتن شرایط ایمن برای بازگشت به خانه دریافت می کند.

وی با بیان اینکه حتی به خانواده و فرد آزارگر هم توسط تیم های تخصصی اورژانس اجتماعی خدمات ارائه می شود ادامه داد:با توجه به عنوان خشونت جسمی، جنسی، اقتصادی، مسامحه و غفلت فرد خشونت دیده حتی با فرزند خود _پسران زیر 12 سال و دختران در هر سنی_ می تواند بصورت شبانه روزی از خدمات مرکز خانه امن استفاده کند.

*خانه امن موجب جدایی نمی شود

کارشناس مسئول امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی استان یزد با بیان اینکه بازگشت زن به منزل هم با مجوز قضایی صورت می گیرد عنوان کرد: ارائه خدمات مرکز خانه امن حتی در دوران پس از بازگشت هم در رایطه با فردخشونت دیده و فرد آزارگر ادامه خواهد داشت و به صورت هفتگی مشاوره ها را دریافت خواهند کرد.

وی ابراز کرد: گاها فرد خشونت دیده محل امنی برای پناه اوردن دارد مثلا دارای بستگانی است که می تواند در کنار آن ها تا مدتی از خشونت همسر در پناه باشد که این افراد هم می توانند با مراجعه به مراکز خانه امن از خدمات این مرکز بهره مند شوند.

این کارشناس اذعان کرد: بعضا این برداشت می شود که خانه امن موجب جدایی زوجین می شود که باید در پاسخ به این سوال گفت خدمات و اموزش هایی که مراکز خانه امن به زن خشونت دیده و حتی فرد آزارگر ارائه می کند می تواند موجب حذف خشونت و حتی تداوم زندگی هم شود چراکه بسیاری از این خشونت ها ناشی از نداشتن مهارت زندگی از طرف زوجین است.

همسرآزاری را نمی توان با یک مرکز و دو مرکز و یا اتخاذ سیاست های کوتاه مدت از بین برد بلکه ضمن مقابله سرسختانه با آسیب های اجتماعی چون اعتیاد که پرچم دار علل همسرآزاری و فرهنگسازی های درست در امر ازدواج، آموزش های لازم را برای توانمند کردن زوجین به کار گیرد.

منبع:یزدرسا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خشونت آسیب های اجتماعی مدعی همسرآزاری جسمی مدعیان همسرآزاری زنان مدعی همسرآزاری آسیب های اجتماعی همسرآزاری روانی پزشکی قانونی ارائه خدمات مورد معاینه خشونت دیده همسر آزاری آزاری جسمی استان یزد انجام شده طی سال ۹۹ خانه امن آسیب ها سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد

خطیب موقت نماز جمعه تهران ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه گفت: صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی را تکرار کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سید احمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه تهران ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه گفت: آنچه ایران اسلامی در برابر رژیم غاصب صهیونیستی انجام داد یک کار الهی بود. کاری بود که بر اساس قرآن صورت گرفت.

وی افزود: این حمله، حمله تنبیهی و عملیات وعده صادق بود و بخشی مربوط به گذشته است. آن بخشی که مربوط به گذشته بود را زدن و محکم زدیم. بخشی نیز مربوط به آینده است، آنچه مربوط به آینده است اگر دوباره غلط را تکرار کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد.

امام جمعه موقت تهران نیرو‌های مسلح را بازو‌های پرتوان ملت عنوان کرد و گفت: نیرو‌های مسلح دژ مستحکم ملت هستند و نمی‌گذارند دشمن کمترین تعرضی به کشور داشته باشد. مقام معظم رهبری تعبیری زیبایی هفته گذشته از نیرو‌های مسلح انجام دادند که فرمودند این‌ها مایه عزت دین هستند، اگر این‌ها نبودند با داعش نمی‌جنگیند و اگر حاج قاسم نبود و با داعشی‌ها نمی‌جنگید باید با آن‌ها در خیابان‌های تهران می‌جنگیدیم. اینکه با امنیت زندگی می‌کنیم آموزش و پرورش دانشگاه و حوزه، کشاورزی، صنعت با آرامش اداره می‌شود در سایه خدمات این عزیزان است.

آیت الله خاتمی مساله امنیت را رکن و زیربنای همه توسعه‌ها دانست و بیان کرد: اولین ویژگی که قرآن برای یک جامعه نمونه بیان می‌کند امنیت است و همه نیرو‌های مسلح شایسته تکریم هستند. وزارت دفاع، نیرو‌های مسلح و سپاه و بسیج همگی ویژگی‌های که امیرالمونین توصیه کرده را دارند.

خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا و شهادت مرحوم عبدالعظیم حسنی اظهار کرد: درباره عبدالعظیم تعبیری دیدم که نوشته بود او را زنده زنده دفن کردند و به شهادت رساند و ثواب زیارت ایشان ثواب زیارت امام حسین (ع) است.

وی ضمن گرامیداشت هفته کارگر تصریح کرد: وزیر کار گزارش عملکرد خوبی ارائه داد. مقام معظم رهبری فرمودند طبق آمار نیمی از جمعیت ما کارگران و خانواده‌های آن‌ها هستند و اگر حال این نیم جمعیت خوب شود حال نیمی از جمعیت ایران به سامان خواهد رسید. آقا در مناسبت‌هایی که روز کار و کارگر است کلماتشان منشور است. به وزیر کار گفتم این منشور را تدوین و ترسیم کنید و باید‌های آقا را در ارتباط با کارگران از جمله امنیت شغلی را اجرایی و عملیاتی کنید. فرمایشات آقا وضع و خطابه نیست بلکه دستورالعمل اجرایی است.

آیت الله خاتمی با بیان اینکه در ماجرای غزه شاهد جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها و اقتدار جبهه مقاومت بودیم، گفت: جمعی از دانشگاهی‌ها در آمریکا در دانشگاهی در کالیفرنیا و فرانسه به حمایت از مظلومین غزه برخواسته‌اند و کشوری که به دروغ خود را حامی حقوق بشر معرفی می‌کند ۱۰۰ نفر از این معترضین را دستگیر کرد. استاد برجسته روابط بین‌الملل در دانشگاه هاروارد می‌گوید آمریکا باید بپذیرد که نسل آمریکا نسلی است که به کلی تغییر کرده است معنای این حرف این است که بعد از حدود ۲۰۰ روز مقاومت مردم غزه بیداری وجدانی در دنیا شکل گرفته است.

دیگر خبرها

  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • تصاویر باورنکردنی از خشونت علیه زنان
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تری خواهند خورد