Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@00:17:03 GMT

جشن گل و نور در استقبال از میلاد پیامبر رحمت

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۳۶۵۴

جشن گل و نور در استقبال از میلاد پیامبر رحمت

صحن و سرای حرم امام مهربانی‌ها در استقبال از میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفرصادق(ع) به رنگ و نور و شادمانی مزین شده و خادمان این آستان مقدس با آذین‌بندی، چراغانی و گل‌آرایی، این بارگاه را برای حضور زائران و مجاوران، مهیا کرده‌اند.

به گزارش قدس آنلاین، امین بهنام، معاون خدمات زائران حرم مطهر رضوی به فضاآرایی ویژه حرم مطهر رضوی در آستانه میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفرصادق(ع) اشاره کرد و گفت: در هفته فرخنده «وحدت» برای فضاآرایی این صحن و سرا، حدود ۲۸۰ مترمربع کتیبه مناسبتی و پرچم رنگی تدارک دیده شده که به همت اداره روشنایی این آستان مقدس، در صحن‌ها نصب شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به نشان بزرگداشت ایام شادمانی، دو کتیبه بزرگ مناسبتی هم آراسته به عبارت‌های «یا رحمه للعالمین/ یا محمد یا صادق آل محمد» و «یا رحمه للعالمین یا ابی القاسم محمد یا سید المرسلین/ یا خاتم النبیین» بر فراز ایوان طلای دو صحن آزادی و انقلاب اسلامی به اهتزار درآمده اند.

به گفته این مقام مسئول، فضاآرایی خاصی هم برای صحن پیامبر اعظم(ص) پیش‌بینی شده و ۹۰ پرچم در ابعاد مختلف در این محوطه نصب و جانمایی شده‌اند.

 

چراغانی و گل‌آرایی ویژه صحن و سرای رضوی

معاون خدمات زائران حرم مطهر رضوی از ۴۰ هزار متر ریسه و رشته لامپی‌ می‌گوید که شب‌ها در چهار صحن اصلی، رنگ و نور می‌پاشند و طراوت فضا را دو چندان می‌کنند.

وی این را هم اضافه می‌کند که اداره امور خدمات عمومی حرم مطهر رضوی در یک همکاری مشترک با سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد، ۲۵ هزار شاخه و بوته گل اهدایی را در صحن و سرای این حرم توزیع و جانمایی کرده است تا عطر آن‌ها، حال و هوای خوش این اعیاد را برای زائر و مجاور، دو چندان کند.

 

 

گل‌آرایی و بازپیرایی المان گنبد خضرا

بهنام، اشاره‌ای هم دارد به یک گل‌آرایی خاص در بخش پایینی اِلمان گنبد خضرا در صحن پیامبر اعظم(ص) و مجموعه گل‌های بست شیخ طوسی و شیخ طبرسی که با طرحی جدید بازپیرایی شده‌اند.

آن طور که این مقام مسئول می‌گوید، در مجموع نزدیک به ۱۷۰ نفر در بخش گل‌آرایی حرم مطهر مشغول به خدمت هستند و ۲۰ خادمیار رضوی نیز روزانه در روند گل‌آرایی هفته وحدت مشارکت می‌کنند.

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حرم امام رضا ع هفته وحدت میلاد پیامبر اکرم ص شب میلاد امام صادق ع حرم مطهر رضوی گل آرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۳۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه‌ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز انجام شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا (ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کار‌های برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت‌های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

 ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا (ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود وی در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

دیگر خبرها

  • استقبال از پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه
  • پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه استقبال شد
  • استقبال گرم مردم کرمان از ٢ شهید گمنام در یک شب بارانی + فیلم
  • جزییات مراسم استقبال و تشییع پیکر شهدای گمنام در کرمان
  • آیین استقبال از پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی (دشتی نظری)» در دیلم
  • استقبال از پیکر مطهر شهید تازه تفحص شده محمد شفیع فیضی زاده -ایلام
  • استقبال از پیکر مطهر دو شهید گمنام دفاع مقدس
  • حال و هوای حرم مطهر رضوی در چهارشنبه زیارتی
  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی