Web Analytics Made Easy - Statcounter

  عصر ایران؛ مهرداد خدیر- امروز، اول آبان ماه به عنوان «روز ملی بزرگ‌داشتِ ابوالفضل بیهقی، پدر نثر پارسی» نام گذاری شده و به همین مناسبت، همایشی در دانشگاه حکیم سبزواری (تالار بین‌المللی بیهقی) برپاست.



  از اتفاقات قبل توجه این برنامه، بخش مردمی همایش در روستای حارث‌‌آباد- زادگاه ابوالفضل بیهقی- است زیرا زبان، به مردم تعلق دارد و مِلکِ طِلق ادبیان نیست و پیام دکتر عبدالغفور آرزو پژوهشگر برجستۀ افغانستان در اوضاع و احوال کنونی نیز قابل توجه است چراکه زبان فارسی در سرزمین او مورد تهدید طالبان است و کمر به حذف زبان آن در افغانستان هم بسته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



   هر چند که عنوان «پدر نثر پارسی» قدری اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد زیرا ابوالفضل بیهقی اگرچه نثر را در هزار سال پیش به درجه‌ای از زیبایی و شیوایی رساند که سعدی و حافظ ، شعر را اما سعدی و حافظ نیز اوج دهندگان غزل بودند نه پدر آن. اعتلا بخشیدند و پدر نبودند.

  ابوالفضل بیهقی از سه منظر اهمیت دارد: نخست، چنان‌که همه می‌دانند نثر اوست که به رغم گذار هزار سال همچنان تازه و درخشان است.

   دوم: شیوۀ تاریخ‌نگاری او که اگرچه دبیر و نزدیک حاکمان بوده اما به مردم گرایش داشته و نکتۀ سوم هم این که پاره‌ای نوشته‌های او با اسلوب‌های روزنامه‌نگاری مدرن هم سازگار است در حالی که در آن دوران نه رسانه بوده نه روزنامه‌نگار و به همین خاطر استادِ روزنامه‌نگاری- علی اکبر قاضی زاده- در ترجمۀ کتاب بسیار خواندنی و دوست داشتنیِ « تجربه‌های ماندگار در گزارش‌نویسی» نوشتۀ مشهور بیهقی را به آن افزوده و در آغاز کتاب و به عنوان نخستین «گزارش» آورده و به عبارت دیگر او را «روزنامه نگار» دانسته است.

  این یادداشت یک مقالۀ علمی و تحقیقی نیست و تنها به قصد یادآوری همین سه نکته است و توصیه به آشتی با متون کلاسیک و اگر احساس می‌کنید متون کلاسیک سنگین و دشوارند، ذکر این که نویسندۀ زبردست ایرانی که با داستان‌هایش شهرۀ خاص و عام است – جعفر مدرس صادقی- دست به کار سترگی زده و اقدام به بازخوانی متون کرده تا خواننده حس نکند با کتابی پر از ارجاع و توضیح رو به روست و بتواند لذت ببرد و یکی از بازخوانی‌های او هم«تاریخ بیهقی» است و رنج فراوان کشیده تا ما موقع خواندن، آسوده باشیم و رنج نبریم.


  جعفر مدرس صادقی می‌نویسد: « شاید یکی از علل قهر بودن خوانندۀ روزگار ما با متون کهن، جنبۀ صرفاً آموزشیِ تحمیل شده به این متون باشد. وقتی فقط اساتید و پژوهش‌گران با متون کهن، سر و کار داشته باشند و همان‌ها این متون را در دانشگاه‌ها و مدارس تدریس کنند و برگزیده‌هایی از این متون را به سلیقۀ خود برای خوانندگان مُتفنّن به چاپ برسانند، هیچ خوانندۀ آزاد و فارغ‌البالی تصور طبیعی و درستی از این متون نخواهد داشت و صرفا به درد کسانی می‌خورد که اهل تحقیق و تفحص‌اند یا می‌خواهند " چیزی یاد بگیرند". حال آن که ادبیات، "چیزی یاد نمی‌دهد" و فراتر از این حرف‌هاست و هیچ کس نمی‌خواهد با خواندن رُمان و داستان کوتاه "چیزی یاد بگیرد." خواندن ادبیات، تجربه‌ای است فراتر از آموختن. ادبیات، حدود را در هم می‌شکند و نگاه تازۀ ما به جهان، ابعاد گم‌شده و بکری را در برابر ما می‌گشاید

  این جمله هم جان کلام اوست: « مخاطب ادبیات، یک خوانندۀ آزاد است که با رغبت و شوق، سراغ کلام مکتوب می‌آید و متن، هیچ گاه برای او تجلی گاه آرا و عقاید انتزاعی و آموختنی نیست و در درجۀ اول می‌خواهد از خواندن متن، لذت ببرد.»

  جعفر مدرس صادقی بر نکتۀ درستی انگشت گذاشته است. آن‌قدر در مدرسه و دانشگاه بر «معنی» متن، تأکید کرده و پرسیده‌اند که لذت آن را گرفته‌اند و مخاطب عام ترسیده سراغ آنها برود و این بلایی است که مدعیان هر عرصه بر سر متون آورده‌اند و خود را صاحب و مالک آن پنداشته‌اند. براین سیاق می‌توان گفت این متون برای همه است نه این که عده ای خود را مالک و صاحب آنها بدانند و چنان بر ریزه‌کاری‌های آن تأکید کنند که اصل داستان فراموش شود.

  از این رو اقدام مدرس صادقی بسیار ستودنی است و دوست‌داران متون کهن را می‌توان به ویرایش‌های او ارجاع داد. ویرایش و نه تفسیر و تصحیح و توضیح و انطباق نسخه‌ها و کارهایی از این دست بلکه با این هدف که بخوانیم و به همین خاطر نام پروژۀ خود را «بازخوانی متون» گذاشته است.

  اما آن سه وجه:

   اشاره شد که وجه اول، نثر اوست و «اصطلاحات زنده و متنوع زبان گفتاری» چنان که ویراستار بازخوانی متون چنین اشاره کرده است: «ترکیباتی از قیبل "گرگ آشتی" به معنی "صلح آبکی"، "درخط شد" به معنی "خشم گین شد"، "از جای بشد" به معنی "از کوره در رفت"، "نان خوردن" به معنی "غذا خوردن"، "یال برکشیدن" به معنی " بزرگ شدن"، "سرد کردن" به معنی "سرزنش کردن"، و این تعابیر:

   لشکری در پَرِ کلاغ انداخت ( لشکری را به مهلکه فرستاد)، بادی در این میان جُست (فاصله‌ای در این میان پیش آمد)، خاک و نمکی بیختند (‌به اصطلاح امروز، ظاهر سازی یا سمبل کردند)، چون خر بر یخ بماند (‌همان که امروز می گوییم مثل خر توی گل ماند)، موی، در کار نتوانستی خزید (مو، لای درزش نمی‌رفت)، چون خاک یافت، مراغه دانست کرد ( اگر آب پیدا کند شناگر قابلی است)، دست بر رگ او نهاد (‌رگ خواب او را پیدا کرد)، خرما به بصره بردن ( زیره به کرمان بردن)، خشت از جای خویش برفت ( کار از کار گذشت) و نمونه‌های فراوان دیگر.


  وجه دوم، شیوۀ متفاوت روایت تاریخی است و از زبان خود او: «‌در دیگر تواریخ، چنین طول و عرض نیست؛ که احوال را آسان‌تر گرفته‌اند و شِمَّتی بیش یاد نکرده‌اند. اما من چون این کار پیش گرفتم، می‌خواهم که دادِ این تاریخ به تمامی بدهم و گردِ زوایا برگردم تا هیچ چیز از احوال پوشیده نمانَد.... در تواریخ، چنان می‌خوانند که فلان پادشاه، فلان سالار را به جنگ فرستاد و فلان روز، صلح کردند و این، آن را یا آن، این را بزَد و بر این بگذشتند. اما من آنچه واجب است برجای آرَم.»

   و سرانجام گزارش‌نویسی او و مشهورتر از همه داستان «حسنک وزیر»:


   «و حسنک، قریب هفت سال بر‌دار بماند. چنان که پاهایش فرو تراشید و خشک شد و اثری نماند تا فروگرفتند و دفن کردندش. چنان که کس ندانست، سرش کجاست و تنش کجا.

و مادر حسنک، زنی بود سخت جگرآور. دو سه ماه از او این حدیث، نهان داشتند. چون بشنید جَزَعی نکرد؛ چنان که زنان کنند. بلکه بگریست به درد؛ چنان که حاضران از دردِ وی، خون گریستند. پس گفت: "‌بزرگا مردا که این پسرم بود که پادشاهی چون محمود، این جهان به او داد و پادشاهی چون مسعود، آن جهان." ماتمِ پسر، سخت نیکو بداشت و هر خردمند که این بشنید، پسندید و جای آن بود.»


  نثر هزار سال پیش باید بوی کهنگی بدهد اما نثر بیهقی چنان تازه و شورانگیز است که هزار سال بعد ردّ آن را در شعر مدرن پارسی می‌توان جُست:

«و شير‌آهن کوه مردی از اين‌گونه عاشق
ميدانِ خونينِ سرنوشت، به پاشنۀ آشيل، در‌نوشت
رویينه تنی که راز مرگش، اندوه عشق و غم تنهايی بود
آه! اسفنديار مغموم:
تورا آن به، که چشم فرو پوشيده باشی
آيا نه،
يکي «نه» بسنده بود که سرنوشت مرا بسازد؟
من تنها فرياد زدم: نه
من از فرو رفتن، تن زدم!
...
دريغا شير‌آهن کوه‌ مردا که تو بودی
و کوه‌وار پيش از آنچه به خاک افتی
نستوه و استوار مرده بودی...»

  آشکار است که شعر سپید شاملو تحت تأثیر نثر بیهقی است و همین به تنهایی از تأثیرگذاری تأثیر نثر او حکایت می‌کند.

  آن قدر در پی معنی و تفسیر بوده‌ایم که ما را از لذت بردن بازداشته‌اند و مدام گفته‌اند معنی آن چیست. مثل قیمت پرسیدن در گفت و گوهای روزانه و به جای این که زیبایی لباس یا عطر دیگری را یادآور شویم می‌پرسیم چند؟ انگار به فروشگاه رفته‌ایم.


با همتی که جعفر مدرس صادقی به خرج داده می‌توان این متون را به آسانی خواند. چنان‌که خود نوشته است:


   «دیگر، غول بی شاخ و دُمی به نام ادبیات کهن، وجود ندارد. این کناب را بازکنید. اینک عین متن 950 سالۀ شاهکارِ یگانۀ روزگارِ شکوفایی و اعتلای نثر فارسی که با کمال تعجب به راحتی می توان خواند.»

   با این توصیفات، روشن است که می خواهم به بهانۀ اول آبان سفارش کنم تاریخ بیهقی بخوانید. نه برای یاد گرفتن. برای لذت بردن:

   « این است حسنک و روزگارش. گفتارش این بود که "مرا دعای نشابوریان بسازد" و نساخت. چندان غلام و اسباب زر و سیم و نعمت، هیچ سود نداشت. او رفت و این قوم که این مکر ساخته بودند نیز رفتند و این افسانه‌ای است با بسیار عبرت و این همه اسبابِ منازعت و مُکاوَحَت از بهر حُطامِ دنیا به یک سوی نهادند. احمق مردا که دل در این جهان ببندد که نعمتی بدهد و زشت، بستاند.»

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۷۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟

به گزارش «تابناک»، خوب، اگر شما هم گوش‌های مودار دارید ، دیگر بیش از این ناراحت نباشید!

موهای گوش چه کاری انجام می دهند؟

موهای گوش همراه با موم گوش، به عنوان یک مانع محافظتی عمل می کنند تا آلودگی ، ذرات، باکتری ها و میکروب ها به گوش داخلی شما نرسد و باعث ایجاد عفونت نشود.

چه عواملی باعث رشد موهای زائد گوش می شود؟
اگرچه داشتن یک پوشش نازک از مو کاملاً طبیعی و سالم است ، اما بعضی از مردان به دلیل افزایش سطح هورمون بعد از ۳۰ سالگی ، رشد موهای ضخیم در ناحیه گوش خارجی و گاهی اوقات گوش داخلی را نیز دارند.

رشد بیش از حد مو در مردان جوان غیر معمول است هر چند غیر محتمل نیست.

در مواردی نادر ، زنان نیز ممکن است به دلیل اختلالات غدد درون ریز گوش های مودار داشته باشند.

آیا باید موهای گوش را از بین ببرید؟
این جهش ناگهانی در رشد تارهای ضخیم و ناخواسته به گوش شما ظاهری بوته ای می دهد.

از بین بردن این موها یک نیاز اساسی برای هر مرد متروجنسی است که می خواهد ظاهری مرتب و شیک را به رخ بکشد.

چگونه موهای گوش را از بین ببریم؟
بیایید با ما در اینجا موثرترین و نسبتاً بدون درد ترین روش های از بین بردن موهای زائد گوش را بشناسیم!

موبرها:
پیرایش ساده ترین ، سریع ترین و راحت ترین روش برای کاهش موهای گوش است

آناتومی پیچیده گوش هنگام برداشتن رشد موهای ضخیم و درشت گوش ما را به چالش می کشد.

موبرهای عصر جدید با داشتن تیغه های چرخشی نوک گرد هیپو آلرژیک و طراحی جمع و جور به طور موثر می توانند موهای جوانه زده از گوش داخلی شما را بدون هیچ گونه بریدگی و زخم کاهش دهند.

شما می توانید از آنها برای به حداقل رساندن فاز ناخواسته در لبه ها ، جلو و عقب لاله گوش خود بدون نیاز به تحمل ذره ای درد استفاده کنید.

این گجت های نظافتی عصر جدید با طراحی سری براق ، سرهای قابل تعویض چرخشی ، بازیابی مکش خلا (برای تمیز کردن آسان) امکان ایجاد کانتور بیشتر ، برش کامل زاویه ای و دسترسی آسان در مناطق سخت را فراهم می کند.

با این وجود ، در اینجا محدودیت های این روش ذکر می شود که باید قبل از سرمایه گذاری در مورد این روش در نظر بگیرید:

– نتایج کوتاه مدت

– عدم دقت

– نیاز به تکرارهای مکرر

نکته تخصصی: حرکات دایره ای ایجاد کنید تا به طور موثر اصلاح کنید و بهترین نتیجه را بگیرید. روزانه از آن استفاده کنید تا موهای گوش خود را از دید دور نگه دارید.

از بین بردن موهای زائد با لیزر (LHR):
این یک روش با فن آوری مدرن، موثر ، مناسب و بدون درد برای از بین بردن موهای زائد گوش است.

ایمنی و دقت بی نظیر لیزر موهای زائد، آن را به سرمایه گذاری شایسته ای برای از بین بردن رشد موهای زائد گوش یکبار و برای همیشه تبدیل کرده است.

برای آقایانی که در تمام مدت بزرگسالی خود در تلاش برای کنترل رشد نکردن موهای گوش خود بوده اند ، LHR امری است که ارزش امتحان کردن را دارد. این روش باعث کاهش بدون درد و دائمی موهای گوش می شود.

متخصصان پوست از پالس های یک پرتوی لیزر متمرکز برای از بین بردن فولیکول های موی ناخواسته و عدم رشد مکرر آن، بدون آسیب رساندن به پوست حساس لاله گوش استفاده می کنند.

برای دستیابی به رضایت مطلوب درمان ممکن است چند جلسه طول بکشد.

با این حال ، ارزش انتظار را دارد! به محض اینکه درمان را کامل کردید ، دیگر می توانید از تلاش و هزینه مادام العمر خود صرف نظر کنید که روش های خانگی یا DIY مانند کرم های اپیلاسیون و شیو شامل آن می شوند.

بهترین مزیت لیزر مو این است که برای انواع پوست و مو مناسب است.

لطفا توجه داشته باشید ، متخصصان پوست مجرب LHR را برای کاهش رشد مو فقط در لاله گوش خارجی و نه مجاری گوش داخلی توصیه می کنند.

در هنگام انتخاب LHR ، چند عاملی که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

– درمان حرفه ای در کلینیک

– برای دستیابی به بهترین نتیجه به چندین جلسه نیاز دارد

– نکته تخصصی: برای یک تجربه ایمن و راحت به کلینیکی بروید که دارای یک تیم پزشکی مجرب و آخرین فن آوری لیزر باشد.

موچین:
این کار شامل برداشتن تار های منفرد از ریشه با استفاده از یک موچین است.

اگر فقط چند موی سرگردان از گوش هایتان خارج شده اند ، موچین راهی آسان برای از بین بردن و به حداقل رساندن آنها برای چند هفته است.

با این حال ، این روش کاملاً بدون درد نیست ، به یاد داشته باشید که برای به حداقل رساندن آسیب ، از موچین هایی با سر کند استفاده کنید.

فواید و مضرات سشوار برای مو

از کشیدن توده های مو به یک باره اجتناب کنید زیرا باعث ناراحتی قابل توجهی می شود! از چسباندن موچین در عمق کانال گوش داخلی خودداری کنید زیرا می تواند باعث آسیب دائمی شود.

در زیر برخی از موارد منفی مرتبط با موچین ذکر شده است:

– روشی خسته کننده و دردناک

– ممکن است باعث آسیب و عفونت شود

نکته تخصصی
برای جلوگیری از التهاب پوست ، از پک های یخ یا از یک محلول قابض استفاده کنید. موچین خود را قبل و بعد از استفاده با یک سواب الکل تمیز کنید.

به غیر از اینها ، کرم های اصلاح ، اپیلاسیون و کرم های موبر نیز برخی از روش های خانگی DIY هستند که ممکن است بتوانید برای از بین بردن موهای زائد گوش خود استفاده کنید.

با این حال ، ممکن است باعث خونریزی ، سوختگی و واکنش های آلرژیک شوند.

ایده تراشیدن گوش با تیغ یا ریختن موم داغ یا ماده شیمیایی خشن حاوی کرم های رفع کننده مو در گوشهای ظریف بسیار خطرناک است.

بهترین کار این است که از استفاده از آنها دوری کنید یا حداقل هنگام استفاده از آنها از یک متخصص سالن کمک بگیرید.

هزینه از بین بردن موهای زائد گوش با لیزر در ایران چقدر است؟
هزینه تخمینی لیزر برای از بین بردن موهای زائد گوش به ازاء هر جلسه در سال ۱۳۹۹ تقریباً ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است.

البته بسته به نوع تجهیزات لیزر مورد استفاده ، اعتبار کلینیک و پیچیدگی مورد ، می تواند تاکمی افزایش یابد.

پکیج لیزر موهای زائد گوش با لیزر مقرون به صرفه است زیرا تنها در چند جلسه نتایج دلخواه حاصل می شود.

دیگر خبرها

  • با بردن پرسپولیس به هواداران استقلال هدیه می‌دهیم
  • فال حافظ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • مارینوس و گل‌گهر بردن را فراموش کردند!
  • (ویدئو) معنی جالب جنگ زرگری
  • معنی جالب جنگ زرگری + فیلم
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • چهره اصلاح‌طلب مشغول لذت بردن از هوای دلچسب تهران است | تصویر
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • متولدین این ماه‌ها از بقیه بااستعدادترند!
  • چگونه می توان از شر موهای ناخواسته گوش خلاص شد؟