Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران شاید وقتی صحبت از آلودگی مازندران به میان می آید برای بسیاری از مردم کشور ما و حتی خود مازندرانی ها غیرقابل باور به نظر برسد که مگر می شود هوای مازندران با اینهمه طبیعت زیبا از جمله جنگل و دریا آلوده باشد؟ باید گفت طی دو سه سال اخیر با وجود هشدارهای برخی از مسئولان محیط زیست و هواشناسی، هوای مازندران روبه آلودگی افزایشی می رود و حتی در برخی از روزها با میزان آلودگی کلان شهرهایی همچون اراک و تبریز و تهران هم تراز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه نکا و افزایش ترددهای پایتخت نشینان در فصل پاییز و زمستان این آلودگی را دوچندان کرده است و نبود دستگاه سنجش آلاینده  نیز مظلومیت مازندران را بیشتر نمایان کرده است تا موضوع مهم آلودگی که روبروز در حال افزایش است ، در پس طبیعت آن پنهان شود.
تصور درگیری مازندران با آلودگی هوا و پدیده‌ " اینورژن " یا وارونگی هوا دشوار است، اما واقعیت این است که مازندران بر خلاف تصورات موجود، در بین استان‌های بالای جدول آلودگی هوا قرار دارد؛ موضوعی که طی چند سال اخیر اشاره‌هایی در قالب هشدارهای زیست‌محیطی به آن شد و اکنون همان هشدارها به واقعیت تبدیل شده است.
دی ماه 96 برای نخستین بار پای آلودگی مازندران در "ساری" باز شد و بسیاری ها از آن بی تفاوت گذشتند. این پدیده زیست محیطی سال‌های بعد هم تکرار شد و هر بار نیز هشدارها در باره احتمال آلودگی هوای مازندران در صورت کم‌توجهی به کنترل آلاینده‌ها افزایش یافت.
افزایش میزان استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا یکی از دلایل اصلی این آلودگی است.  این نیروگاه که حدود پنج درصد برق کشور را تأمین می‌کند، به استناد برخی آمارها هر سال دست‌کم حدود یک میلیارد لیتر مازوت می‌سوزاند. آلودگی ناشی از سوخت مازوت در نیروگاه شهید سلیمی نکا طی سال‌های اخیر نیز بارها مورد انتقاد مسئولان و کارشناسان قرار گرفت و هشدارهایی درباره آن داده شد ، اما این هشدارها نه تنها به حل این معضل منتهی نشد، بلکه بنا به اظهارات مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی مازندران، میزان مصرف مازوت در این نیروگاه بیش از دو برابر افزایش یافته است.
مدیرکل محیط زیست مازندران در 30 دی ماه 98 در مراسمی با هشدار به صدا درآمدن آژیر قرمز آلودگی در مازندران، گفته بود که وجود ریزگردهای ناشی از خشکی تالاب میانکاله، افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی در برخی واحدهای بزرگ صنعتی مانند نیروگاه نکا و برج‌سازی‌های غیرمجاز سبب شده است تا این استان به صورت جدی در معرض آلودگی هوا قرار بگیرد.

*افزایش میزان آلودگی در مازندران

اخیرا نیز محمدرضا رضوی مدیر کل هواشناسی مازندران در گفت وگوبا ایسنا، با اشاره به افزایش میزان آلودگی در مازندران، اظهار کرد: هشدار آلودگی مازندران بارها طی چند سال اخیر در جلسات و برنامه های مختلف داده شد اما متاسفانه توجهی نشده و حتی یک دستگاه اندازه گیری آلاینده نیز به محیط زیست استان اختصاص نداده اند تا میزان آلودگی مشخص شود.
وی با استناد به تصاویر ماهواره ای گفت : این تصاویرنشان می دهد که مازندران تا چه میزان زیادی آلوده است .
مدیرکل هواشناسی استفاده نیروگاه شهید سلیمی نکا از سوخت مازوت به جای گاز یکی از علل اصلی آلودگی استان عنوان کرد و ادامه داد: جریانات شرقی و جریان هوا از شرق به غرب استان باعث حرکت این آلودگی به غرب استان می شود و این موضوع در فصل زمستان بیشتر خود را نشان می دهد.
رضوی با ابراز تاسف از اینکه کسی به افزایش آلودگی مازندران توجهی نمی کند، یادآور شد:  از یک دهه قبل تاکنون این استان  آلوده تر شده است و افزایش ترددها با خودروهای شخصی از سایر استانها به خصوص تهران و ساخت و سازهای بلند مرتبه از دیگر دلایل افزایش آلودگی است.
 وی با تاکید براینکه مازندران به هیچ عنوان نمی تواند جمعیت بین 4 ، 5 میلیون به بالا را تحمل کند ، تصریح کرد: هنوز در این استان موضوع پساب و آب دارای مشکلات زیادی است که حل نشده باقی مانده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه این استان دیگر یک جاده ندارد بلکه  کلان شهر بزرگی شده است که تمام ترددها توسط ماشین های کوچک  با آلودگی بسیار بالاانجام می شود، افزود: میزان آلودگی مازندران نسبت به 10 سال گذشته به طور قطع بسیار بیشتر شده است و در آینده نزدیک یکی ازآلوده ترین استانهای کشور می شود زیرا غالب جریانات هوا شمال به جنوب است ،آلودگی به کوه و جنگل می خورد و این آلودگی نمی تواند فرار کند و در نتیجه آلودگی هوا در مازندران حبس می شود.

*راه اندازی مترو از تهران به مازندران بزرگترین معضل افزایش آلودگی در آینده

رضوی ایجاد و راه اندازی مترو از تهران به مازندران را در آینده به عنوان یکی از بزرگترین معضلات در جهت افزایش آلودگی برشمرد و گفت:  با توجه به شرایط اقلیمی که مازندران دارد احداث مترو و افزایش جمعیت میزان آلودگی را چندبرابر خواهد کرد و به هیچ عنوان ظفیت سرازیر شدن جمعیت چند میلیونی تهران را به این استان ندارد.
وی تاکید کرد: هرکسی که فکر می کند مازندران آلوده نیست اشتباه بزرگی می کند که تاوانش را ما مازندرانی ها پس می دهیم و نتیجه آن به کمتر از 5 تا 10 سال آینده می رسد.
این مسئول افزایش ساخت و سازهای بلند مرتبه و تردد جاده ای را از دلایل اصلی افزایش آلودگی عنوان کرد و گفت: زنگ خطر آلودگی مازندران طی دو سه سال اخیر بارها در جلسات متعدد داده شد اما توجهی به آن نشده است.
رضوی تصریح کرد: بهتر است به جای افزایش ظرفیت راهها به سایر مشکلات استان از جمله آب پرداخت که به معضل بزرگی تبدیل خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آلودگی هوا آلودگی مازندران افزایش آلودگی سوخت مازوت میزان آلودگی آلودگی هوا سال اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت

موسسه «گالوپ» گزارش داد، در سال میلادی گذشته ایالات متحده جایگاه خود را به‌عنوان تاثیرگذارترین قدرت جهانی در آفریقا از دست داده و دیگر کشورها - مخصوصا چین - محبوبیت بیشتری پیدا کردند.

به گزارش ایسنا، نظرسنجی تازه موسسه گالوپ نشان می‌دهد میزان محبوبیت ایالات متحده در آفریقا که معیار قدرت نرم این کشور است، در سال میلادی گذشته سه درصد کاهش یافت و از ۵۹ درصد به ۵۶ درصد رسید. این نظرسنجی نشان داد در میان چهار قدرت بزرگ جهانی (آمریکا، چین، روسیه و آلمان)، ایالات متحده تنها کشوری بود که شاهد کاهش میزان محبوبیت خود در آفریقا بود؛ درحالی‌که محبوبیت چین در این منطقه ۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، روسیه هم که با آغاز جنگ اوکراین شاهد کاهش محبوبیت خود در آفریقا بود، در سال میلادی گذشته جایگاه خود را احیا کرد و به محبوبیت ۴۲ درصدی دست یافت؛ یعنی محبوبیتی که پیش از جنگ اوکراین در ۲۰۲۱ داشت. میزان محبوبیت آلمان در آفریقا هم از ۵۱ درصد به ۵۴ درصد افزایش یافت.

چین در ۲۰۲۳ بیشترین میزان محبوبیت یک دهه اخیر خود در آفریقا را به ثبت رساند؛ تا جایی که محبوبیت پکن در بسیاری از کشورهای آفریقایی افزایش ۲ رقمی داشت. شاخص‌ترین میزان افزایش محبوبیت چین در میان کشورهای آفریقایی متعلق به غنا (۱۵ درصد) و ساحل عاج و سنگال (هر یک ۱۴ درصد) است.

در سال‌های گذشته نفوذ و سرمایه‌گذاری چین در کشورهای آفریقا افزایش چشمگیری داشته و این کشور به بزرگ‌ترین شریک تجاری آفریقا بدل شده است. پکن با طرح کمربند و جاده توانسته بخش بزرگی از پروژه‌های زیرساخت آفریقا را تحت پوشش قرار دهد.

بیشترین میزان کاهش محبوبیت آمریکا در آفریقا متعلق به کشورهای اوگاندا (۲۹ درصد کاهش)، گامبیا (۲۱ درصد کاهش) و کنیا (۱۴ درصد کاهش) است. بر اساس داده‌های موسسه گالوپ، آمریکا در کشورهای لیبی و سومالی با ۲۳ و ۲۵ درصد، کمترین میزان محبوبیت را دارد.

روزنامه واشنگتن‌پست پیش‌تر گزارش داد آمریکا با یک عقب‌نشینی استراتژیک در آفریقا مواجه است و شواهد حکایت از آن دارد که واشنگتن باید قید نفوذ خود در این منطقه را بزند. آمریکا اخیرا به درخواست نیجر برای خارج‌کردن نیروهای آمریکایی از این کشور آفریقایی پاسخ مثبت داد.

به گزارش این روزنامه، تحولات اخیر در نیجر و چاد نشان از این دارد که دوره آمریکا در آفریقا به سر آمده است. این عقب‌نشینی نه‌تنها به معنای کاهش حضور نظامی، بلکه نشانه یک تغییر قابل‌توجه در مناسبات ژئوپلیتیک است. افزایش محبوبیت و نفوذ روسیه و چین در آفریقا امری است که چالش‌های بزرگی را متوجه سیاست خارجه آمریکا خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • زائرسرای «کرامت ۲» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد افتتاح شد
  • اعلام نرخ جدید کرایه تاکسی در خرم آباد
  • افزایش ۳۵ درصدی بارگیری راه آهن لرستان در نخستین ماه سال
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان
  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو