Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، شورای فرهنگ عمومی کشور ۲۹ مهر را به عنوان «روز صادرات» نام‌گذاری کرده که این اقدام بیانگر عزم و اراده ملی در مجموعه دولت و مردم برای توسعه صادرات غیرنفتی و در نتیجه پیشرفت اقتصادی کشور است.

نیمه نخست سال ۱۴۰۰ در حالی سپری شد که ۷۹ میلیون و یکصد هزار تن کالا بین ایران و کشورهای مختلف جهان مبادله شد که سهم کهگیلویه و بویراحمد ۱۱۱ هزار تن کالا بوده که به کشورهای خارجی صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متولیان برنامه‌هایی برای توسعه صادرات استان پیش‌بینی کرده‌اند و امید می‌رود با تحقق برنامه‌های پیش‌بینی شده آینده تجارت خارجی استان بهبود پیدا کند.

از جمله برنامه‌ها و راهبردهایی که برای توسعه تجارت خارجی پیش‌بینی شده می‌توان به راه‌اندازی طرح شرکت مدیریت توسعه صادرات، افزایش اعطای مشوق‌های صادراتی، تلاش برای تکمیل کارخانه‌های پتروشیمی گچساران و دهدشت و پایانه صادراتی گچساران که منجر به افزایش سهم کهگیلویه و بویراحمد از صادرات می‌شود اشاره کرد.

اما بسیاری از کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی توسعه صادرات را از راهکارهای مهم برای رونق تولید و در نتیجه افزایش فرصت‌های شغلی می‌دانند، ضمن اینکه رشد تجارت خارجی در کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند نویدبخش ادامه کاهش نرخ ۱۱ درصدی بیکاری در این استان باشد.

صاحب نظران حوزه اقتصادی اعتقاد دارند ثبات اقتصادی پیامد صادرات قابل قبول در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی، صنعتی و خدماتی است که خود می‌تواند زیرساخت بهبود وضعیت معیشتی باشد.

راه‌اندازی شرکت مدیریت صادرات

با توجه به اینکه یکی از ضعف‌های ساختاری توسعه صادرات در کهگیلویه و بویراحمد نبودن شرکت مدیریت صادرات است برداشته شدن گام نخست برای راه اندازی این شرکت می تواند روزنه ای برای رشد میزان صادرات باشد.

در همین خصوص معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید؛ نخستین شرکت مدیریت صادرات استان از سازمان توسعه تجارت ایران مجوز راه‌اندازی گرفته است.

امیرتیمور موسویان تاکید داشته؛ آموزش و کمک برای شرکت سرمایه‌گذاران در نمایشگاه‌های بین‌المللی ، مشاوره به منظور انجام بسته بندی متناسب با ذائقه کشورهای هدف ، بهبود بازاریابی ، جذب هیات های اعزام و جوایز صادراتی از مزایای راه اندازی این شرکت است.

وی با اشاره به اینکه سرمایه گذار اولین شرکت مدیریت صادرات استان جذب شده گفت: شناسایی بازارهای هدف با درآمد بیشتر با استفاده از کاهش واسطه ها از حداقل مزایای راه اندازی این شرکت است.

افزایش مشوق‌های صادرات

از آنجا که انجام مشوق‌های صادراتی راهکاری حمایتی برای افزایش میزان انگیزه در سرمایه‌گذاران بخشی خصوصی از سوی دولت محسوب می شود تلاش برای جذب مشوق‌های صادراتی در اولویت برنامه‌های اداره کل صنعت معدن و تجارت استان قرار گرفته است.

معاون امور بازرگانی و توسعه صادرات اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: جذب کمک هزینه اقدام‌هایی مانند شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی ، ایجاد سردخانه ، احداث انبارهای دپوی کالا، سود تسهیلات بانکی و ساخت پایانه صادراتی گچساران از اولویت های افزایش جذب مشوق‌های صادراتی در استان است.

موسویان اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون پنج میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض از محل مشوق‌های صادراتی به یک واحد تولیدی در استان پرداخت شده است.

وی ابراز داشت: این مشوق صادراتی به یک واحد تولیدی میوه خشک در شهرستان بویراحمد پرداخت شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه صادرات اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمداظهار داشت: واحدهای تولیدی که تجربه صادرات دارند و مقصد فروش خود را در بازارهای بین المللی پیدا کرده‌اند می توانند برای استفاده از این تسهیلات اقدام کنند.

وی بیان کرد: این تسهیلات برای توسعه زیرساخت های تولیدی و افزایش میزان صادرات غیرنفتی استان پرداخت می‌شود.

پایانه صادراتی گچساران

کمبود زیرساخت‌های صنایع تبدیلی و قصه پرغصه ماندن محصولاتی مانند سیب و مرکبات بر روی دست بهره‌برداران حوزه کشاورزی احداث پایانه صادراتی در استان را ضروری کرده و تاکنون اقدام‌های خوبی برای تحقق این امر صورت گرفته است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: سازمان توسعه تجارت ایران موافقت نامه احداث پایانه صادراتی شهرستان گچساران را صادر کرده است.

موسویان اظهار داشت:طرح پیشنهادی پایانه صادراتی گچساران که از سوی یک سرمایه‌گذار در کارگروه اشتغال کهگیلویه و بویراحمد مطرح شده بود پیش از این مجوز دریافت کرده بود.

وی با اشاره به اینکه طرح پایانه صادراتی گچساران ۴۰ هکتار زمین برای احداث نیاز دارد اظهار داشت: این طرح هم اکنون در مرحله امکان سنجی تامین زمین مورد نیاز است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: گمرک ، بارانداز پایانه ، بانک ، ساختمان اداری و انبارهای مکانیزه از جمله زیرساخت هایی است که در این طرح پیش بینی شده است.

موسویان ابراز داشت: براساس طرح توجیهی پایانه صادراتی گچساران قرار است در مدت چهار سال احداث شود.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با توجه به اینکه گچساران در محل اتصال استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر و در نزدیکی بنادر جنوب کشور قرار دارد ظرفیت های لازم برای ایجاد پایانه صادراتی را دارد.

وی تاکید کرد: در صورت ایجاد چنین زیرساختی امکان راه اندازی طرح های صنایع تبدیلی و نگهداری تولیدات کشاورزی به ویژه مرکبات و سیب در استان را فراهم خواهد شد.

موسویان عنوان کرد: بازاریابی ، صادرات ، اصلاح نظام توزیع و تنظیم بازار تولیدات استان کهگیلویه و بویراحمد از مزایای راه‌اندازی پایانه صادراتی در گچساران است.

اختصاص اعتبار به پتروشیمی‌های در حال ساخت

با توجه به سهم ۲۵در صدی محصولات پتروشیمی از صادرات ایران تکمیل کارخانه های در حال ساخت پتروشیمی کهگیلویه و بویراحمد گامی بلند برای توسعه صادرات در این استان محسوب می‌شود.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از تامین اعتبار ۴۰۰ میلیون دلاری برای اتمام پتروشیمی های دهدشت و گچساران به عنوان نخستین مصوبه سفر هیات دولت سیزدهم به این استان در راستای تکمیل طرح های نیمه تمام خبر داد.

حشمت الله صمیمی ابراز داشت: اجرای این طرح ها به لحاظ منابع مالی مشکل نخواهند داشت به خصوص پتروشیمی گچساران که در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و تحولات مثبتی در منطقه ایجاد خواهد کرد.

وی حجم سرمایه گذاری پتروشیمی گچساران را ۹۰۰میلیون دلار ذکر کرد و افزود: این پروژه در سال آینده به بهره برداری می رسد.

صمیمی ابراز داشت: همچنین در خصوص پیگیری مشکلات پتروشیمی گچساران نشست های فشرده ای با کارشناسان و مدیران وزارت صمت برگزار شده است.

وی ادامه داد: کار ثبت سفارش و تامین تجهیزات پتروشیمی گچساران با موفقیت انجام شد.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: پتروشیمی گچساران یکی از پروژه های مهم کشور است که حجم سرمایه گذاری آن قریب به ۹۰۰میلیون دلار است و انجام این پروژه برای توسعه استان از اهمیت بالایی برخوردار است.

صمیمی پیشرفت فیزیکی پروژه را ۸۷ درصد برشمرد و افزود: باتوجه به اینکه بخشی از تجهیزات خریداری شده این پتروشیمی در بنادر و گمرکات کشور وجود داشت، نیاز بود که این تجهیزات با کمترین زمان ممکن به محل اجرای طرح حمل شود.

صادرات در کهگیلویه و بویراحمد به روایت آمار

معاون امور بازرگانی و توسعه صادرات اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال ۲ میلیون و ۸۹۶ هزار و ۲۲۸ دلار کالای غیرنفتی از این استان به خارج از کشور صادر شده است.

موسویان با اشاره به اینکه سیمان، پودر و عصاره شیرین بیان، میوه خشک،انواع لوازم آرایشی و بهداشتی مهمترین کالاهای صادراتی کهگیلویه و بویراحمد است که از طریق گمرک یا سایر مبادی به کشورهای مختلف ارسال می شود، اظهار داشت: حجم کالاهای صادر شده استان در سال جاری را ۱۱۱ هزار ‌و ۶۹۹ تن بوده است.

وی افزود: کالاهای مذکور استان به کشورهای سوئیس، آلمان ، افریقای جنوبی ، امارات و لبنان صادر شده است.

انتهای پیام/۸۲۰۲۴

منبع: فارس

کلیدواژه: صادرات توسعه کهگیلویه بویراحمد معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد پایانه صادراتی گچساران کهگیلویه و بویراحمد شرکت مدیریت صادرات پتروشیمی گچساران مشوق های صادراتی مشوق های صادرات توسعه صادرات صادر شده تجارت خارجی راه اندازی برای توسعه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۰۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران،  نمایندگانی از ۱۰۰ کشور ‌دنیا و بیش از ۲ هزار تجار خارجی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی آبادی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال و توسعه صادرات و ارزآوری است.

وی افزود: قصد ما اول از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردها به کشورهای دیگر و اعلام آمادگی تعامل با سایر کشورهاست بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

علی آبادی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

علی آبادی اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

علی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

علی آبادی افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکلونوژی است.

علی آبادی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم. ‌

کد خبر 748731

دیگر خبرها

  • سی سخت میزبان المپیاد کوهنوردی سازمان تامین اجتماعی کشور
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • یک امتیاز، نتیجه رقابت نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد با حریفان در مسابقات هندبال کشور
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • تزریق جان دوباره به اورژانس کشور
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • پایگاه اتوبوس آمبولانس در بویراحمد کلنگ‌زنی شد
  • آمار اورژانس از مصدومان حوادث ترافیکی سالانه در ایران
  • حوادث ترافیکی در ایران سالانه منجر به ۷۰۰ هزار زخمی می‌شود