Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@15:56:16 GMT

علت ضرورت تزریق واکسن کرونا

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۰۲۹۸

برخی با استناد به این مسئله که بعضی افراد علیرغم تزریق دو دوز واکسن کرونا به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند یا حتی فوت شده‌اند، این سوال را مطرح می‌کنند که در این صورت چرا باید واکسن کرونا بزنیم؟

خبرگزاری میزان _ تسنیم نوشت: تجربیات کشور‌های موفق در کنترل کرونا، نشان داده است که پایان پاندمی ویروس کرونا، تابعی از میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و میزان واکسیناسیون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه علیرغم جهش‌های مکرر ویروس کرونا، کماکان شیوه جلوگیری از ابتلا به این ویروس مشابه قبل است بنابراین با انجام واکسیناسیون همراه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، شست‌وشوی مداوم دست‌ها و صورت و رعایت فاصله دو متری، می‌توان خطر انتقال ویروس کرونا را نیز به حد بسیار چشمگیری کاهش داد.

چرا باید واکسن بزنیم؟

پس از شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا موسوم به ویروس دلتا در کشور‌های جهان، به دلیل سرایت‌پذیری این گونه، میزان اثربخشی واکسن‌های مختلف در پیشگیری از ابتلا، کاهش یافت؛ برخی با استناد به این مسئله که بعضی افراد علیرغم تزریق دو دوز واکسن کرونا به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند یا حتی فوت شده‌اند، این سؤال را مطرح می‌کنند که در این صورت چرا باید واکسن کرونا بزنیم؟

پاسخ این پرسش را می‌توان از چند جهت بررسی کرد؛ اولاً هیچ یک از واکسن‌های تولید شده درجهان، اثربخشی صددرصدی در پیشگیری از ابتلا ندارند بنابراین تعدادی از افراد جامعه در هر صورت، حتی با وجود واکسیناسیون نیز ممکن است به بیماری مبتلا شوند، اما تفاوتی که وجود دارد این است که این ابتلا ممکن است به صورت خفیف تا متوسط باشد و تزریق واکسن، باعث کاهش ریسک بستری در ICU می‌شود.

اثربخشی در پیشگیری از عفونت شدید؛ ۵۰ تا ۷۰ درصد

رئیس کمیته راهبری مطالعات واکسیناسیون وزارت بهداشت می‌گوید: همه انواع واکسن‌های تایید شده در دنیا در پیشگیری از عفونت شدید، کارایی ۵۰ تا ۷۰ درصدی دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با استناد به آمار‌های موجود می‌گوید: بیشتر افرادی که در پی ابتلا به کرونا در بیمارستان به خصوص در بخش آی‌سی‌یو بستری می‌شوند از میان واکسن‌نزده‌ها هستند.

اگرچه واکسن‌ها اثربخشی صددرصدی ندارند، اما نتایج یک تحقیق در ماه جولای در لس‌آنجلس نشان داده که افراد واکسینه نشده، ۵ برابر افرادی که هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند به عفونت کرونا مبتلا می‌شوند.

همچنین حتی در شرایطی که ویروس دلتا در آمریکا غالب بوده است؛ افراد واکسینه نشده، ۲۹ برابر بیش از افراد واکسینه شده کارشان به بستری در بیمارستان کشیده است بنابراین واکسیناسیون کرونا به حد قابل توجهی باعث کاهش خطر بستری افراد و در نتیجه مرگ آن‌ها می‌شود.

کاهش جهش‌های کرونا

دوماً افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا، باعث کاهش گردش ویروس در جامعه می‌شود؛ وقتی ویروس در جامعه انتشار می‌یابد، احتمال جهش آن نیز بیشتر می‌شود؛ این جهش‌ها ممکن است باعث افزایش سرایت‌پذیری ویروس کرونا شوند؛ برای مثال در ماه‌های اخیر ویروس‌های آلفا (کرونای انگلیسی)، بتا (کرونای افریقایی) و دلتا (کرونای هندی) کشف شده بودند که گونه‌های جهش‌یافته کرونا هستند و سرایت‌پذیری بالاتری دارند و درنتیجه باعث ابتلای تعداد بیشتری از افراد جامعه می‌شوند؛ براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، افزایش پوشش واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند از وقوع این جهش‌ها جلوگیری کند و تزریق واکسن کرونا باعث می‌شود که با کاهش انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر، میزان جهش‌های ویروس کمتر شود.

بیشتر بخوانید: بدون کارت واکسن می‌توان به سینما رفت؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: کرونا واکسن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا واکسن واکسن کرونا ویروس کرونا واکسن ها شده اند جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۱۲۰۰ نفر از متقاضیان حج تمتع خراسان شمالی انجام شد

ابوالفضل محبان در گفت‌وگو با مهر از انجام واکسیناسیون بیش از هزار و دویست نفر از حجاج خراسان شمالی در درمانگاه هلال احمر بجنورد خبر داد.

وی با اشاره به در پیش بودن سفر زیارتی حج تمتع در کشور گفت: هر ساله پیش از اعزام زائران به کشور عربستان این واکسیناسیون با هدف ایمن‌سازی حجاج و پیشگیری از شیوع بیماری مننژیت انجام می‌شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی بیان کرد: تاکنون بیش از هزار و دویست نفر از  زائرین بیت الله الحرام توسط کادر درمان جمعیت هلال احمر واکسینه شده‌اند.

محبان بیان کرد: طرح واکسیناسیون حجاج خراسان شمالی از ۲ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۲۰ اردیبشهت ادامه دارد.

کد خبر 6095434

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • پایان مرحله اول واکسیناسیون اتباع خارجی در کردستان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • واکسیناسیون ۱۲۰۰ نفر از متقاضیان حج تمتع خراسان شمالی انجام شد