Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی فراخوان بنیاد رودکی برای اجرای آهنگسازان جوان ایرانی، شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران آثار رسیده را مورد داوری قرار داد.

به گزارش برنا، دکتر محمدسعید شریفیان سخنگوی شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با ارائه توضیحاتی در خصوص این فراخوان و نحوه داوری آثار گفت: این فراخوان جهت تشویق آهنگسازان جوان ایرانی منتشر شد تا روند استعدادیابی از این طریق طی شده و کمکی به اعتلای هرچه بیشتر موسیقی سمفونیک ایران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پس از انتشار این فراخوان و در زمان تقریبا نزدیک به دو ماه تعداد 61 اثر دریافت شد.در جهت داوری هرچه بهتر آثار، اسامی آهنگسازان از لیبل هر اثر حذف شد و با اختصاص شماره رده‌بندی شده و در اختیار داوران قرار گرفت. داوران این بخش نادر مشایخی، کیاوش صاحب نسق، ابراهیم لطفی و محمد سعید شریفیان بودند. از این تعداد 61 اثر در نهایت پس از داوری 21 اثر امتیاز لازم را کسب کردند و برای قرارگیری در سطح اجرایی تایید شدند.

وی در خصوص روند امتیازدهی آثار توضیح داد: هر اثر به طور مجزا از نظر خلاقیت و نوآوری، هویت ملی، توانمندی تکنیکی و ساختاری، چگونگی پرداخت موسیقایی و ... مورد ارزیابی قرار گرفت و در هر شاخه امتیازی به آن تعلق گرفت و در نهایت با جمعی بندی آن‌ها، امتیاز نهایی آثار مشخص شد. به طور مثال شاید یک اثر از نظر خلاقیت نمره بالایی کسب کرده باشد اما از نظر تکنیک نمره پایین‌تری گرفته باشد؛ اما امتیاز تجمیعی تعیید کننده بوده است. به طور کلی می توانم بگویم به نظر شورای داوری، اثار منتخب از سطح مطلوب و خوبی در آهنگسازی برخوردار بوده اند و این خودش خیلی برای آینده موسیقی ایران امیدوار کننده است.

شریفیان با اشاره با این که بازه زمانی مشخصی برای اجرای این آثار مشخص نیست، افزود: از این 21 اثر، هر چند اثر به صورت رندوم در قالب یک اجرا برنامه‌ریزی شده و بر اساس جدول زمانی و برنامه‌ریزی شورای هنری ارکستر سمفونیک در نوبت اجرا قرار خواهند گرفت. تمامی این آثار در چهارچوب مجموعه کنسرت‌هایی با عنوان «اجرای آهنگسازان جوان» اجرا خواهند شد.

سخنگوی شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران ابراز امیدواری کرد تا این تلاش‌ها به جایی برسد که خلق آثار هنری، عر‌صه‌ای برای بیان فرهنگ ملی ایران تبدیل شود و گفت: شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران با بررسی آثار، توصیه‌هایی برای آهنگسازان جوان دارد. از آنجایی که شباهت‌های زیادی در نوع آهنگسازی‌ها و فضاسازی‌ها بود، توصیه اول این است که  آهنگسازان جوان تمام خلاقیت کار خودشان را در گرو نرم‌افزار قرار ندهند و سعی کنند به خلاقیت خود دورتر از نرم افزار ادامه دهند تا مقداری از محدودیت‌ها و تکنیک‌های نرم‌افزار موسیقی‌نویسی فاصله بگیرند تا خلاقیت‌ها منحصر به فردتر باشد.

شریفیان ادامه داد: ارکستراسیون‌ها اغلب بسیار شبیه به هم هستند که این خود نشانگر محدودیت‌ها یا یکسان بودن مرجع و مآخذ مکتوب ارکستراسیون هست. بنابراین توصیه می‌شود آهنگسازان منابع وسیع‌تری از پارتیتورهای آهنگسازان بزرگ را مطالعه کرده تا این بحث را بسط و گسترش داده و متنوع‎تر و خلاقانه‌تر کار کنند. هویت فردی مسلماً در هر شاخه هنری بسیار اهمیت دارد. توصیه ما این است که آهنگسازان خودشان باشند، چرا که خود بودن بسیار ارزشمند است و تقویت این امر با کسب تجربه بیشتر، باعث می‌شود هر اثر ارزش واقعی خودش را پیدا کند. بنابراین برداشت یا کپی کردن و قرض گرفتن اجزا و عناصر موسیقی از آثار دیگر خیلی و ضد اخلاقی است و حتما باید از آن پرهیز کرد.

وی درباره توصیه‌ شورای هنری ارکستر سمفونیک تهران خطاب به آهنگسازان جوان گفت: هویت ملی بسیار اهمیت دارد. همه ما موسیقی‌دانان ایرانی هستیم و بسیار لازم و مهم است که تولیدات هنری ما رنگ و بوی خاص منطقه‌ای و جغرافیایی خودمان را داشته باشد. و به نوعی به فرهنگ خودمان نزیک‌تر باشد.

گفتنی است لیست برگزیدگان این فراخوان در سایت اینترنتی بنیاد رودکی به نشانی www.bonyadroudaki.com در دسترس است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موسیقی ایران خلاقیت جدول نرم افزار ایران جدول خلاقیت موسیقی نرم افزار ارکستر سمفونیک تهران بنیاد رودکی آهنگسازان جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۰۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی به همراه امیرعباس ستایشگر معاون آفرینش‌های فرهنگی هنری و اردوان جعفریان مشاور امور بین‌الملل این بنیاد دوشنبه دهم اردیبهشت ماه با لیلیا ووتینوا دبیر اول و رایزن فرهنگی و ایوان ریازانوف وابسته فرهنگی سفارت روسیه در ایران پیرامون گسترش فعالیت‌های فرهنگی هنری با محوریت بنیاد رودکی دیدار و گفت‌وگو کردند.

در ابتدای این دیدار محمد اله‌یاری فومنی ضمن خوش‌آمدگویی، با برشمردن ظرفیت‌های هنری کشور روسیه، به توانمندی‌های بنیاد رودکی اشاره کرد و گفت: این مجموعه با توجه به جایگاه فرهنگی هنری خود در کشور و با توجه به دارا بودن زیرساخت‌ها، تالار‌های مختلف و برج آزادی، می‌تواند محل مناسبی جهت تبادلات فرهنگی هنری بین دو کشور باشد.

مدیرعامل بنیاد رودکی به تجربیات برگزاری برنامه‌های بین‌المللی مشترک با روسیه از جمله حضور ارکستر سمفونیک در جام جهانی ۲۰۱۸، اجرای ارکستر ملی در هفته فرهنگی ایران در روسیه و ... اشاره کرد و گفت: باتوجه به ظرفیت‌های بسیار در حوزه‌های مختلف موسیقایی و هنری در ایران و روسیه، با ایجاد پل ارتباطی و معرفی بنیاد‌های فرهنگی هنری این کشور که در نوع فعالیت، با بنیاد رودکی همسو هستند می‌توان قدم‌های مهمی را در عرصه توسعه دیپلماسی فرهنگی و برقراری بیشتر تعاملات فرهنگی هنری برداشت.

لیلیا ووتینوا رایزن فرهنگی روسیه نیز با استقبال از این دیدار و ابراز خرسندی از ظرفیت‌های بنیاد رودکی ضمن تشکر از رویکرد این بنیاد و اعلام آمادگی خویش برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف هنری و ابراز تمایل برگزاری برنامه‌های مشترک، از بررسی و ایجاد راهکار‌های گسترش همکاری‌ها در غالب امضای تفاهم نامه‌ها و اجرایی شدن آن خبر داد و افزود: تلاش خود را خواهد کرد که ارگان‌های هنری این کشور به جهت همکاری و تبادلات فرهنگی هنری دو طرفه اقدام نمایند.

ایجاد ارتباط و تبادل فرهنگی با بنیاد‌های هنری روسیه، حضور گروه‌های طرفین در جشنواره‌های معتبر ایران و روسیه، امکان اجرای برنامه برای ارکستر‌های سمفونی دوطرف، برگزاری نمایشگاه‌های مختلف هنری در عرصه تجسمی و دعوت از رهبران میهمان برای ارکستر سمفونیک تهران و برگزاری هفته‌های مشترک فرهنگی از دیگر پیشنهاد‌های اله‌یاری به رایزن فرهنگی روسیه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نوای ساز ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک می‌پیچد
  • میزبانی قلعه فلک‌الافلاک از ارکستر سمفونیک تهران
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است