Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس اسپانیا، نخستین سفر رسمی «روخِلیو مایتا» وزیر امور خارجه بولیوی به مسکو، ثمربخش و سازنده قلمداد شد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، دیدار دیروز جمعه رئیس دستگاه دیپلماسی بولیوی با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، تمایل مسکو برای تقویت حضور خود در بازار آمریکای لاتین را برجسته کرده و هر دو دیپلمات در زمینه تحقق مجموعه ای از پروژه‌های جدید از جمله بهره برداری از لیتیوم و استفاده از انرژی هسته ای با اهداف صلح‌آمیز توافق کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که عرضه واکسن اسپوتنیک‌وی در ماه‌های اخیر به یکی از نقاط قوت و نفوذ روسیه در آمریکای لاتین و زمینه ای برای تنوع بخشیدن صادرات به این منطقه محسوب می‌شود، تقویت همکاری‌ها در زمینه مقابله با شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ از دیگر مسائل مورد بحث و بررسی سران این دو کشور بود.  
لاوروف گفت: دولت بولیوی یکی از شرکای دارای اولویت روسیه در منطقه آمریکای لاتین و کارائیب است.

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد روابط دو کشور «در ماه‌های اخیر به طور قابل ملاحظه ای تقویت شده است» و روسای جمهوری دو کشور از زمان روی کارآمدن «لوئیس آرسه» در دولت بولیوی در نوامبر ۲۰۲۰ تا کنون سه مرتبه به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده اند.

«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز با تاکید بر اینکه بولیوی «یکی از شرکای اولویت‌دار کرملین است» گفت، سفر روخلیو مایتا با هدف افزایش همکاری‌های دوجانبه «در بالاترین سطح کیفی» انجام شده است.

یکی از زمینه‌های فعالیت اقتصادی مشترک روسیه و بولیوی، مشارکت شرکت گازپروم در پروژه‌های گازی بولیوی است که از پنج سال پیش در این کشور آمریکای لاتین حضور دارد. به نوشته ال پائیس مجموع ذخایر گازی تحت فعالیت شرکت روسی گازپروم در بولیوی  ۷۰.۸میلیارد متر مکعب گاز طبیعی تخمین زده شده است.

علاوه بر این، روسیه آمادگی خود برای استخراج مستقیم لیتیوم که ماده اصلی ساخت باتری است، اعلام کرده است. بولیوی که دارای بیشترین ذخایر لیتیوم در جهان است، نقش چشمگیری در تولید باتری و حرکت به سمت انرژی‌های پاک خواهد داشت.

همچنین علاوه بر مرکز تحقیقات شرکت هسته ای روس‌اتم روسیه که مراحل ساخت آن در شهر «اِل آلتو» بولیوی در مراحل پایانی ساخت قرار دارد، وزیر خارجه روسیه از پیشنهاد این شرکت هسته‌ای نسبت به افزایش همکاری‌ها با هدف استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته ای در سایر زمینه‌های پزشکی، صنعتی و کشاورزی خبر داد.

کریل کوماروف، معاون اول شرکت دولتی روس‌اتم پیشتر با بیان اینکه پروژه مرکز تحقیقات هسته ای بولیوی قرار است به طور کامل در سال ۲۰۲۴ به بهره برداری برسد، گفت: راکتور تحقیقاتی که در سال ۲۰۲۴ در اینجا ظاهر می شود، یک معجزه فنی است، یک ماشین ابتکاری است که بولیوی را با قدرت‌های برجسته جهانی در یک خط قرار می دهد.

این مرکز استفاده گسترده از فناوری های تابشی در کشاورزی، دارو، صنعت، محیط زیست و سایر حوزه های حیاتی را تضمین می‌کند.

برچسب‌ها روسیه سرگئی لاوروف بولیوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روسیه سرگئی لاوروف بولیوی روسیه سرگئی لاوروف بولیوی آمریکای لاتین خارجه روسیه هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۰۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم در توسعه همکاری‌های اقتصادی ایران با کشور‌های همسایه، دیپلماسی انرژی دولت را به عنوان راهبردی مهم در راستای تحقق آن هدف معرفی کرد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سید جواد حسینی کیا» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم اظهار کرد: در حال حاضر نگاه این دولت، افزایش تعاملات با کشور‌های همسایه و منطقه است. دولت سیزدهم در طول چند سال گذشته سعی داشته به جای دست پا زدن برای افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران با چند کشور اروپایی، روابط خود با کشور‌های همسایه را توسعه و تعمیق دهد. این دولت سعی کرده با اتخاذ چنین رویکردی منافع ملی ایران را به بهترین نحو ممکن محقق سازد.


این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: افزایش تعاملات ایران با کشور‌های همسایه در حوزه انرژی یقیناً منفعت بسیار زیادی را برای کشورمان به ارمغان خواهد آورد. تداوم دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم می‌تواند به افزایش ثبات سیاسی در منطقه و همینطور تامین منافع تمامی کشور‌های همسایه منتج شود؛ لذا، این سیاست دولت به نفع ایران و همه کشور‌های مجاور خواهد بود.


وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی دولت سیزدهم این است که به جای چشم دوختن به نتیجه مذاکرات، به فکر سیاست گذاری‌های فعال در راستای فروش نفت و گاز و استفاده از درآمد‌های حاصله برای رشد اقتصادی کشور است. بر اثر همین سیاست گذاری‌ها بود که ما توانستیم زمینه را برای فروش منابع نفت و گاز را فراهم کنیم و به رشد اقتصادی مطلوب سال گذشته برسیم.


وی در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی و فروش نفت و گاز کشور بر اثر سیاست گذاری‌های درست و تلاش مسئولان به دست آمد. تجربه ثابت کرده است، هر جا به داشته هایمان اتکا کرده‌ایم و به توان داخلی اعتماد داشتیم، نتیجه خوبی برای اقتصاد ایران حاصل شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت خام ، گاز ، صادرات نفت ، دیپلماسی انرژی ، وزارت نفت ، دولت سیزدهم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9z

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد