Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت دفاع روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد، کشتی‌های جنگی روسی و چینی در بازه ۱۷-۲۳ اکتبر به اجرای اولین گشت زنی های مشترک خود در بخش غربی اقیانوس آرام پرداختند و همچنین دو کشور مانور های همکاری دریایی در اوایل اکتبر در دریای ژاپن به اجرا گذاشتند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه ان.دی.تی.وی، مسکو و پکن در حالی از اوایل اکتبر اولین رزمایش همکاری دریایی خود را در دریای ژاپن به اجرا گذشتند که در سالهای اخیر و همزمان با بدتر شدن روابطشان با غرب روابط نظامی و دیپلماتیک نزدیکتری برقرار کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژاپن از نزدیک  این مانورهای دریایی را رصد کرده و چندی پیش گفت که یک گروه متشکل از ۱۰ کشتی متعلق به چین و روسیه از تنگه تساگارو که جدا کننده خاک اصلی ژاپن از جزیره هوکایدو است عبور کردند. این تنگه را به عنوان بخشی از آبهای بین المللی در نظر می‌گیرند.

وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اظهار کرد: این گروه از کشتی‌ها در راستای اجرای گشت زنی از تنگه تسوگارو برای نخستین بار عبور کردند.

این وزارت خانه خاطر نشان کرد: ماموریتهای این کشتی‌های گشت زنی شامل به نمایش گذاشتن پرچمهای کشورهای روسیه و چین، حفظ صلح و ثبات در منطقه آسیا-اقیانوسیه و نگهبانی از اهداف مربوط به فعالیتهای اقتصادی دریایی دو کشور است.

تحلیلگران دفاعی می‌گویند که سطح مانورهای نظامی آینده چین و روسیه ممکن است با در نظر گرفتن گشت زنی‌های هوایی و دریایی مشترک ارتقا یابد در حالی که این دو کشور به طور مشترک از تنگه سوگارو و حوزه زنجیره جزیره‌ای ایزو در مجمع الجزایر ژاپن در حرکتی که آشکارا هدفش مقابله با آمریکا بود، عبور کردند.

ارتش های دو کشور پیش از این نیز گشت‌زنی‌های هوایی و دریایی مشترکی انجام داده‌اند، اما ترکیب ساختن هر دو گشت زنی در رزمایشهای آتی، همکاری دفاعی آنها را در ضمن رویارویی با آمریکا و متحدانش عمیق تر می کند.

یوئه گانگ، سرهنگ بازنشسته ارتش آزادیبخش خلق چین و مفسر امور نظامی گفت: "ارتشهای چین و روسیه ممکن است با هم در دریای ژاپن یا غرب اقیانوس آرام گشتزنی های هوایی و دریایی را انجام دهند." او افزود که سلاح های پیشرفته تری قرار است مستقر شوند.

او بیان کرد:‌با استقرار سلاح‌های پیشرفته‌تر، دو کشور مصمم هستند تا هماهنگی خود را تقویت کنند و به یکدیگر نشان دهند که چیزی را پنهان نمی‌کنند. آنها برای تقویت توانایی مشترک برای مدیریت درگیری یا شرایط اضطراری به این نیاز دارند.

روز شنبه ، وزارت دفاع چین اعلام کرد که ۱۰ کشتی نیروی دریایی و شش هلیکوپتر ارتشهای دو کشور از ۱۷ اکتبر به مدت یک هفته گشت زنی مشترک در دریای ژاپن ،  غرب اقیانوس آرام و دریای چین شرقی انجام داده اند.

این وزارتخانه گفت که هدف از این اقدام افزایش شراکت جامع دوجانبه و توانایی راه اندازی عملیاتهای مشترک بدون هدف قرار دادن کشوری ثالث است.

چین و روسیه این رزمایش جدید خود را در روزهای اخیر با یک مانور ضد زیردریایی و اولین گذر مشترک از تنگه سوگارو، آبراه باریکی که جزایر هونشو و هوکایدوی ژاپن را از هم جدا می کند، به پایان رساندند. پس از این عبور، ناوگان دریایی چین و روسیه به سمت جنوب حرکت کردند و از حوزه زنجیره جزیره‌ای ایزو عبور کردند در حالی که هلیکوپترها در حال بلند شدن از کشتی ها مشاهده شدند.

پنج کشتی جنگی چینی و پنج کشتی روسی به رزمایش و عملیات عبور پیوستند. برای اولین بار ، پکن ناوشکن نوع ۰۵۵ خود با نام نانچانگ را که مجهز به موشک هدایت شوند است برای مشارکت اعزام کرد. از دیگر کشتی های چینی شرکت کننده می توان به یک ناوشکن ۰۵۲D، دو ناوچه ۰۵۴A و یک کشتی پشتیبانی اشاره کرد. روسیه هم ناوشکن Admiral Panteleyev، کشتی ضد زیردریایی Admiral Tributs، یک کشتی نظارت الکترونیکی و دو ناوچه فرستاد.

چین و روسیه از سال ۲۰۱۲ به استثنای سال گذشته که آن هم به خاطر همه‌گیری کووید-۱۹ بود، به طور منظم در قالب رزمایشهای نظامی با یکدیگر همکاری کرده‌اند. از سال ۲۰۱۹، دو کشور گشت‌زنی هوایی راهبردی مشترک سالانه بر فراز دریای چین شرقی و دریای ژاپن، که به آن دریای شرقی نیز می‌گویند، را انجام داده‌اند.

سونگ ژونگپینگ، یک مربی نظامی سابق ارتش آزادیبخش خلق چین گفت: چین و روسیه دارند نشان می دهند که توانایی‌های گشت‌زنی مشترک آنها تقویت می‌شود. آنها قبلا گشتهای هوایی مشترک داشته اند و در آخرین مانور هم گشت دریایی مشترک داشتند. آنها سعی می کنند عزم خود را برای حفظ ثبات منطقه ای به طور مشترک نشان دهند.

ناظران نظامی گفتند که رزمایش های آتی در دریای چین شرقی و دریای ژاپن انجام خواهد شد زیرا هر دو طرف در این آب ها منافعی دارند. یوئه گفت که این تمرینات ممکن است بر عملیاتهای ضد کشتی و دفاع هوایی تمرکز داشته باشند.

ناوگان چین و روسیه قبل از ورود به اقیانوس آرام ، جایی که تعداد زیادی پایگاه نظامی آمریکا در آن وجود دارد، از تنگه تسوگارو عبور کردند.

سونگ گفت: استقرار کشتیهای جنگی چین و روسیه در آنجا به معنای هشداری قوی هم به آمریکا و هم ژاپن است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روسیه ژاپن وزارت دفاع روسیه اقیانوس آرام دریای ژاپن اقیانوس آرام چین و روسیه عبور کردند دو کشور گشت زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۲۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی گریوانی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و مجری طرح پژوهشی کاوشگر خلیج فارس در نشست خبری که به مناسبت روز ملی خلیج فارس در این پژوهشگاه برگزار شد با اشاره به آخرین ماموریت کشتی اقیانوس پیما گفت: تاکنون عمق ۷۰۰ متری در دریای خزر مورد مطالعه قرار گرفته بود.

وی با بیان اینکه برای این منظور لازم بود از دستگاهی بهره ببریم که قیمت بالایی داشت و تهیه آن از کشورهای خارجی دشوار بود، گفت:از این رو اقدام به ساخت تجهیزی کردیم که توسط محققان پژوهشگاه به نتیجه رسید و عمیق ترین ماموریت بین 2هزارو 500 تا 3 هزار متری با موفقیت انجام شد.

گریوانی با بیان اینکه این دستگاه با پنج درصد هزینه‌ نمونه وارداتی ساخته شد، گفت: با استفاده از این دستگاه در عمیق‌ترین عمق در ۶۵ مایلی ساحل ایران حفاری انجام شد. از جاسک حدود ۶۵ مایل به سمت عمان بخش عمیق حفاری کردیم.

وی افزود: بیش از ۵۰ نقطه از عمق‌های ۵۰۰، ۶۰۰ متر شروع کردیم و در عمیق‌ترین عمق ۲۱۲۳ متر حفاری انجام دادیم. نمونه‌های گرفته شده  در آزمایشگاه‌های شیمی، زمین شناسی و ... در حال مطالعه است.

وی گفت: کار دیگری که در قالب این مطالعه انجام شد و از جنبه‌های علمی و حتی دفاعی با ارزش است مشخصات ستون آب است که چه مشخصات فیزیکی و شیمیایی دارد. از مدل سازی‌های مختلف استفاده می‌شود، در تعیین چرخه‌های آب مدل تعیین کننده است. در دریای عمان لایه‌هایی از آب وجود دارد که از قطب جنوب در مقیاس جناحی می‌آیند و منابع باارزش غذایی همراه خود دارند.

گریوانی افزود: دریای عمان برای ما بکر است و در عمق‌های ۷۰۰، ۸۰۰ متر بررسی ستون آب داشتیم؟ در ۱۹۵۰ و تعداد زیادی نقطه اطلاعات با ارزشی را مانند، دما، شوری و ... جمع آوری کردیم که مانند مغزه‌ها از جنبه‌های مختلف روی آنها کار‌های تحقیقاتی انجام شده است.

وی درباره زمان استخراج داده‌ها گفت: داده‌ها وجود دارد و استفاده‌های اولیه می‌شود و این قابلیت وجود دارد تا سال‌ها از این داده‌ها در موضوعات مختلف استفاده شود. به طور مثال اگر پارسال در این محدوده دیتابرداری شده دو، سه سال بعد با یک تامین اعتبار دیتابرداری انجام شود و بررسی و مشاهده این تغییرات از لحاظ علمی باارزش است. 

وی گفت: مغزه گیری معمولا صحت سنجی است و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی را به صورت پیوسته از سطح آب تا پایین‌ترین نقطه‌ای که دستگاه‌ها می‌روند اندازه گیری می‌کنند بنابراین در این موضوع صحت سنجی موضوعیت ندارد. در دریای عمان کسی مغزه‌ای نگرفته که صحت سنجی شود، اما ممکن است نزدیک ساحل کسی چیزی گرفته باشد ولی در عمق دو هزار متری مغزه گیری مسبوق به سابقه نبوده که صحت سنجی شود.

وی درباره بازه زمانی مغزه گیری گفت: پروسه مقدمات عملیات مغزه گیری یک ماه طول کشید و قبل از تعطیلات عید شروع شد و تیم تحقیقاتی ما تعطیلات عید را شناور بودیم. از ۲۵ اسفند وارد شناور شدیم و ۱۸ فروردین کار را تمام کردیم.

وی علت انجام عملیات در این زمان را استفاده بهینه از شناور عنوان کرد و گفت: دریای عمان باد‌های موسمی دارد که پدیده مانسون را موجب می‌شود که این پدیده در اردیبهشت ماه شروع می‌شود و عملیات دریایی در آن زمان امکان پذیر نیست. برای اینکه به این شرایط برخورد نکنیم مجبور شدیم در تعطیلات نوروز بیس تایم داشته باشیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خروج ناوهای اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان یمن و آمریکا و انگلیس | در ۴۸ساعت گذشته در دریای سرخ چه گذشت؟
  • عملیات اروپا در دریای سرخ نتوانست عملیات دریایی یمن را مهار کند
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • شاهکاری دیگر از انصارالله در دریای سرخ و اقیانوس هند/ سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن: ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را با تعدادی پهپاد هدف قرار دادیم
  • عملیات ارتش یمن علیه چهار کشتی در دریای سرخ و اقیانوس هند