Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@03:33:18 GMT

علایم و درمان سرطان سارکوم

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۲۷۸۶

علایم و درمان سرطان سارکوم

به گزارش اقتصادآنلاین، «غلامحسین کاظمیان»، عضو هیات علمی این دانشگاه با اشاره به این که سرطان سارکوما نوعی سرطان است که می تواند در قسمتهای مختلفی از بدن رخ دهد، اظهار کرد: سارکوم (Sarcoma) یا چنگار گوشتی به هر یک از گروه تومورهای بدخیم که سلولهای با پایه مزودرم یا بافت همبندی و هرنوع بافت با قابلیت جایگزینی به جای دیگر بافت ها را هدف قرار دهد گفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان این که بیش از ۷۰ نوع سارکوم وجود داردافزود: سارکوما اصطلاح عمومی گروه گستردهای از سرطانها است که از استخوانها و بافت های نرم همبندی منشا می گیرند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: سارکوم بافت نرم در بافت هایی ایجاد می شود که سایر ساختارهای بدن را به هم متصل، پشتیبانی واحاطه می کند؛ این بافت ها شامل عضلات، چربی، رگ های خونی، اعصاب، تاندونها و پوشش مفاصل است.

جراح ارتوپد دانشگاه با اشاره به این موضوع که هر ساله حدود ۱۲ هزار مورد سارکوم بافت نرم و ۳۰۰۰ مورد سارکوم استخوان در ایالات متحده آمریکا تشخیص داده می شود خاطرنشان کرد: سارکوم استخوان، بیشتر در بین کودکان دیده می شود در حالیکه سارکوم بافت نرم در بزرگسالان شایع تر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به انواع سارکوم توضیح داد: سارکوم ها بسته به محل رشد در بدن، به سارکوم های بافت نرم یا سارکوم های استخوانی دسته بندی می شوند.

سارکومای بافت نرم بیشتر در بازوها، پاها، قفسه سینه یا شکم دیده می شود

وی با بیان این که سارکومای بافت نرم از بافت نرم بدن نشات می گیرد ادامه داد: سارکومای بافت نرم بیشتر در بازوها، پاها، قفسه سینه یا شکم دیده می شود به شکلی که تومورهای بافت نرم می تواند در کودکان و بزرگسالان به یک اندازه ایجاد شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این موضوع که  سارکوم های استخوانی تومورهای اولیه استخوان هستند، به این معنی که در استخوانها ایجاد می شوند گفت: سارکوم رایج ترین شکل سرطان اولیه استخوان است.

آنژیوسارکوم، کندروسارکوم، درماتوفیبروسارکوم، تومورهای سلول گرد کوچک دسموپلاستی، سارکوم اپیتلیوئید، سارکوم یوینگ،  تومور استرومایی دستگاه گوارش (GIST)،  سارکوم کاپوسی،  لیومیوسارکوم،  لیپوسارکوم، تومورهای بدخیم غلاف عصب محیطی، میکسوفیبروسارکوم، استئوسارکوما، رابدومیوسارکوم، سارکوم بافت نرم،  تومور فیبری انفرادی، سارکوم سینوویال، سارکوم پلئومورفیک تمایزنیافتهو کندروسارکوم، نام انواع سارکوم ها هستند که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.

جراح ارتوپد دانشگاه در ادامه با اشاره به علت ایجاد سارکوما توضیح داد: مشخص نیست که چه عواملی باعث ایجاد بیشتر سارکومها می شوند ولی به طور کلی، سرطان زمانی ایجاد می شود که تغییرات و جهش ها در DNAدرون سلولها اتفاق بیفتد.

چه عواملی خطر ابتلا به سارکوما را افزایش می دهد

کاظمیان در ادامه به عوامل خطر ایجاد سارکوما اشاره کرد و گفت: در بیشتر موارد ایجاد سارکوما علت مشخصی وجود ندارد، اگرچه عوامل مختلفی وجود دارد که میتواند خطر ابتلا به سارکوم در فرد را افزایش دهد  ولی به طور کلی شایعترین عوامل خطر ایجاد سارکوم  داشتن سابقه پرتودرمانی و بیمارانی که به دلیل تشخیص یا درمان سرطانهای قبلی تحت پرتودرمانی قرارگرفته اند، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به سارکوم باشند.

وی ادامه داد:  ابتلا به اختلالات ژنتیکی، بیمارانی که سابقه خانوادگی اختلالات ارثی دارند، مانند بیماری Von Recklinghausenنوروفیبروماتوز، سندرم گاردنر، سندرم ورنر، توبروز اسکلروزیس، سندرم کارسینوم سلول بازال، سندرم رتینوبلاستوما، بیش از سایرین در معرض ابتلا به سارکوم هستند.

جراح ارتوپد دانشگاه ادامه داد: قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و مواد مونومر وینیل کلرید (ماده ای که برای ساختبرخی از انواع پلاستیک استفاده می شود ، مواد دیوکسین یا آرسنیک و برخی از مواد شیمیایی صنعتی و علف کشها ممکن خطر ایجاد سارکوم را افزایش دهد.

تورم طولانی مدت، داشتن لنف ادم یا تورم در بازوها یا پاها برای مدت طولانی و ابتلا به بعضی از ویروس ها سایر علل  ابتلا به سارکوم است که کاظمیان به آن اشاره کرد.

مهمترین هشدارهای ابتلا به سارکوم را بشناسید

وی در ادامه به مهمترین علایم ابتلا به سارکوم اشاره کرد و افزود: علائم اولیه سارکوم بافت نرم می تواند یک توده یا تورم بدون درد باشد، برخی از سارکومها تا زمانی که رشد نکنند و به اعصاب، اندامها یا عضلات مجاور فشار نیاورند، ممکن است علائمی ایجاد نکنند به شکلی که رشد آنها ممکن است باعث درد، احساس سیری یا مشکلات تنفسی شود.

کاظمیان شایعترین علایم سارکوم استخوان را درد و یا تورم در بازو یا پا، تنه، لگن یا پشت ذکر کرد و افزود: ناحیه متورم ممکن است در اثر لمس گرم به نظر برسد، دامنه حرکتی محدود در مفصلباشد،تب با علت ناشناخته، کاهش وزن،  شکستگی استخوانی بدون دلیل مشخص و یا در اثر آسیب دیدگی جزئی یا عدم آسیب دیدگی باشد، این علائم می تواند نشانه بسیاری از بیماریهای دیگر پزشکی نیز باشد بنابراین برای تشخیص قطعی لازم است در صورت بروز این نشانه ها فورا با پزشک مشورت کنید.

وی با اشاره به عوارض ناشی از سارکوم ادامه داد: عوارض جراحی مربوط به محل درگیر است اما شامل عوارض عمومی عفونت زخم، عدم ترمیم زخم، آسیب عصبی یاعروقی و هماتوم یا تشکیل سروما است.

کاظمیان رایج ترین عوارض جانبی جراحی تومورهای سارکوم را تورم موقتی یا طولانی مدت و مزمن در اندام آسیب دیده عنوان کرد و افزود: به این عارضه" ادم" گفته می شود،  این شرایط ممکن است برای کنترل نیاز به جوراب های فشارنده یا بالا بردن مداوم داشته باشد، عوارض جانبیدیگر شامل آسیب عصبی است که منجر به بی حسی در پوست و یا ضعف در اندام می شود. برخی بیماران نیزممکن است به دنبال جراحی دچار درد مزمن عصبی شوند درعین حال آسیب عروقی یا آسیب به رگهای خونی یک عارضه غیر معمول، اما قابل توجه، در این جراحی است

وی گفت: عوارض خاص مرتبط با این تومور، عود موضعی و یا متاستاز است به این شکل که خطر عود موضعی با میزان برداشتن سلولهای سرطانی طی جراحی مستقیما متناسب است، بنابراین، برداشتن گسترده سلولهای بدخیم برای کاهش این خطر ضرورت دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه ساختارهای حساس مغز و اعصاب را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: ممکن است بخش های حساس مغز پاکسازی و برداشت گسترده سلولهای سرطانی را غیرممکن کند، به ویژه در حفره پوپلئال، بر این اساس، ممکن است لازم باشد پیوند اعصاب یا عضلات ثانویه یا هر دو به منظور اجازه دادن به برداشتن حاشیه وسیع مورد نیاز، در نظر گرفته شود.

مبتلایان به سارکوم در معرض خطر افزایش سایر سرطانها نیستند

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا بیماران مبتلا به سارکوم در معرض خطر بیشتری برای  ابتلا به سایر سرطانها قرار دارند یا خیرافزود: اکثریت قریب به اتفاق بیماران مبتلا به سارکوم در معرض خطرافزایش سایر سرطانها نیستند.

کاظمیان با بیان این موضوع که تعداد بسیار کمی از بیماران نقایص ژنتیکی ارثی دارند گفت: ممکن است این موارد این افراد را بیش از سایرین در معرض خطرابتلا به سرطان سارکوم قرار دهد.

وی در ادامه به  انواع نحوه تشخیص سرطان سارکوما اشاره کرد و افزود: آزمایشات و روشهایی برای تشخیص سارکوم و تعیین شدت یا مرحله آن به کار میرود، شامل مواردی همچون  معاینه بدنی، آزمایشات تصویربرداری مثل  MRI، سونوگرافی، سی تی اسکن، اسکن استخوان و توموگرافی و  برداشتن نمونه از بافت ها برای آزمایش نام برد.

این استاد دانشگاه به انواع درمان سرطان سارکوما اشاره کرد و ادامه داد: سارکوم با ترکیبی از شیمی درمانی پرتودرمانی و جراحی درمان می شود  و بازسازی ناحیه جراحی معمولا همزمان با برداشتن تومور انجام می شود.

وی تاکید کرد: روش های درمان و بهبودی بیمار به عوامل مختلفی از جمله نوع سارکوم، محل، درجه و اندازه تومور، سن بیمار واین موضوع که سرطان جدید باشد یا عود کننده باشدبستگی دارد.

وی با اشاره به این موضوع که سارکوم معمولا با جراحی برای از بین بردن سرطان درمان می شود گفت: سایر درمان ها ممکن است قبل یا بعد از جراحی استفاده شوند.

این استاد دانشگاه به روش های پیشگیری از سرطان سارکوم اشاره کرد و افزود: تنها راه پیشگیری از ابتلا به برخی از سارکوم های بافت نرم، جلوگیری از قرار گرفتن در معرض عوامل خطر است، اما با این وجود، هنوز هم بیشتر سارکومها در افرادی ایجاد می شوند که هیچ عامل خطر شناخته شده ایندارند، در حال حاضر، هیچ راه شناخته شده برای جلوگیری از ابتلا به این سرطان وجود ندارد و برای افرادی نیز که تحت پرتودرمانی قرار می گیرند، معمولاً انتخاب کمی وجود دارد.

پیش آگهی هر فرد در ابتلا به سارکوم متفاوت است

وی با اشاره به پیش آگهی ابتلا به سارکوم، توضیح داد: پیش آگهی کلمه ای است که نشان می دهد پزشکان انتظار دارند بیمار با تشخیص خاصی چه سرانجامی داشته باشد، هر بیمار مبتلا به سارکوم یک فرد است و پیش آگهی برای هر فرد متفاوت خواهد بود، پیش آگهی توسط تعدادی از عوامل تعیین می شود، مهمترین عامل پیش بینی کننده در سارکوما این است که آیا تومور شواهدی از گسترش یا متاستاز دادن نشان داده است . شاخص دیگر پیش آگهی، اندازه تومور است و تومورهای بزرگتر به طور کلی پیش آگهی بدتری دارند، بیشتر مطالعات درمورد سارکوم، تومورهای بزرگ را به بزرگتر از ۵ تا ۷ سانتیمتر دسته بندی می کنند، این موضوع شاخص مهم دیگر در پیش آگهی بیماری، میزان تهاجم تومور یا درجه تومور است که توسط آسیب شناسان پس از ارزیابی نمونه بیوپسی تعیین می شود ولی  به طور کلی، درجه بر اساس سرعت تقسیم و رشد تومور و غیر طبیعی بودن سلولها تعیینمی شود.

ارتباط سارکوم با بارداری

این استاد دانشگاه با اشاره به ارتباط سارکوم و بارداری نیز توضیح داد: طی بررسی مقالات مختلف، بیشتر محققان بر این باورند که بارداری هیچ تاثیر مخربی بر روند این سرطان ندارد، با این حال، از این فرضیه به دلیل نبود اطلاعات کافی نمی توان دفاع کرد.

وی افزود: چندین گزارش بر خلاف این فرضیه حاوی شواهدی است مبنی بر اینکه بارداری می تواند تاثیر سوء بر روند سرطانداشته باشد، این اختلاف نظر را می توان بر اساس تفاوت در مرحله سرطان و رفتار بیولوژیکی تومورهای بدخیم مختلف دررابطه با بارداری توضیح داد.

پربیننده ترین خواص جالب میوه های سنگی واکسن برکت مورد فوتی داشته است؟ این غذا‌ها را بخورید موهایتان می ریزد جولان کرونا تا یک سال دیگر در دنیا ادامه دارد آخرین رنگ‌ بندی کرونایی شهرهای کشور

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرطان دانشگاه با اشاره استاد دانشگاه سارکوم بافت نرم سرطان سارکوم معرض خطر طور کلی سارکوم ها پیش آگهی بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۲۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان

 به گزارش  تابناک به نقل از گاردین، اولین واکسن سفارشی مبتنی بر فناوری «ام‌آر‌ان‌ای» برای بیماران مبتلا به ملانوما، کشنده‌ترین سرطان پوست، در بریتانیا آزمایش شد.
 

 دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

شاو گفت: «این یک درمان کاملاً فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه‌تر از یک واکسن است». واکسن «سفارشی» به این معنا است که آن را برای بیماری که آن را می‌زند طراحی می‌کنند و ممکن است برای بیمار بعدی مؤثر نباشد. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن بیمار هماهنگ است و به سیستم ایمنی او آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی را برای حمله به آنتی‌ژن‌ها یا پادگن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی این درمان سفارشی، نمونه تومور بیمار برداشته می‌شود و دی‌ان‌ای آن را توالی‌یابی می‌کنند که هوش مصنوعی نیز در این فرآیند نقش دارد.

داده‌های فاز ۲ نشان داد که احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوم‌های پرخطر که همراه با ایمونوتراپی کیترودا تزریق شده بودند در مقایسه با افرادی که فقط کیترودا دریافت کردند، تقریباً نصف (۴۹%) بود.

نحوه استفاده این واکسن برای بیماران به این صورت است که ۱ میلی گرم از واکسن MRNA را هر سه هفته برای حداکثر ۹ دوز و ۲۰۰ میلی گرم کیترودا هر سه هفته (حداکثر ۱۸ دوز) برای حدود یک سال دریافت می‌کنند.

تاریخچه تولید واکسن «ام‌آر‌ان‌ای»
تولید «ام‌آر‌ان‌ای» و تزریق آن در بدن بیش از سی سال قدمت دارد. ساخت واکسن معمولا ده تا پانزده سال طول می‌کشد، اما با همه‌گیری کرونا، فرآیند تولید واکسن شتاب گرفت و به لطف پژوهش‌هایی که پیشتر بر روی سرطان انجام شده بود، یک سال بیشتر طول نکشید. همین، پژوهشگران را تشویق کرد تا امیدوارانه به تولید این واکسن‌ها برای درمان و پیشگیری از دیگر بیماری‌ها از جمله سرطان ادامه دهند.

دو نوع واکسن پیشگیری از سرطان وجود دارد که توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا تأیید شده‌اند؛ واکسن «اچ‌پی‌وی» که از فرد در برابر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) محافظت می‌کند. اگر این ویروس برای مدت طولانی در بدن بماند، می‌تواند باعث ایجاد برخی از انواع سرطان شود.

واکسن دیگر «هپاتیت بی» است که از فرد در برابر این ویروس که می‌تواند باعث سرطان کبد شود محافظت می‌کند.

واکسن‌هایی که سرطان را درمان می‌کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می‌برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می‌دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده است از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

دیگر خبرها

  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • دستگاه غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
  • دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کم‌تر ساخته شد
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان