Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  رویترز این بررسی نشان داد کارکنان بهداشتی در فرانسه که تزریق اول واکسن کرونایشان از نوع واکسن آسترازنکا و تزریق دومشان با واکسن فایزر/بیونتک بوده است، پاسخ ایمنی قوی‌تری نسبت به افرادی که دو تزریق واکسن فایزر دریافت کرده‌اند.

دانشمندان از قبل هم می‌دانسته‌اند که ترکیب کردن فناوری‌های متفاوت باعث تشدید پایخ ایمنی نسبت به ویروس‌های دیگر می‌شود و این بررسی در فرانسه نشان می‌دهد این موضوع درباره کرونا هم صدق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو واکسن مورد استفاده در این بررسی حاوی دستورات ژنتیکی برای آموزش به سلول‌ها در بدن برای ساختن پروتئینی مشابه پروتئین شاخکی سطح ویروس کرونا هستند که باعث ایجاد پاسخ ایمنی نسبت به آن می‌شود. این پروتئین نقش مهمی در ورود ویروس به سلول‌ها و تکثیر آن دارد. اما انتقال این دستورات در این واکسن‌ها با دو شیوه متفاوت انجام می‌شود. در واکسن آسترازنکا این دستورات به صورت یک DNA که درون یک ویروس حامل بی‌ضرر قرار گرفته است، و در واکسن فایزر این دستورات به صورت مولکول RNA پیامبر یا mRNA که درون یک نانوذره لیپیدی قرار دارد، وارد بدن می‌شوند.

وینسنت لارگوس از دانشگاه لیون در فرانسه و یکی از نویسندگان مقاله این پژوهش که در ژورنال معتبر Nature (نیچر) منتشر شده است، گفت، هر دوی این فناوری‌های «بی‌خطر و موثر» هستند. اما به گفته او ترکیب کردن واکسن آسترازنکا و واکسن فایزر/بیونتک نسبت به دو دوز واکسن فایزر/بیونتک «حفاظت بهتری» در افراد ایجاد کرد، از جمله آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده که مانع تکثیر ویروس می‌شوند، به میزان بیشتری تولید شدند و سلول‌های ایمنی بیشتری بوسیله واکسن «آموزش دیدند» و توان دفاعی افراد افزایش یافت.

به گفته لارگوس، ترکیب این دو واکسن «بی‌خطر است و ممکن است گزینه‌های بهتری را در اختیار پزشکان برای پیشگیری از عفونت کروناویروس جدید (سارس-کوو-۲) بگذارد.

کد خبر 633702 برچسب‌ها واکسن آسترازنکا كروناويروس واکسن کرونا- فایزر واکسن کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: واکسن آسترازنکا كروناويروس واکسن کرونا فایزر واکسن کرونا واکسن آسترازنکا واکسن فایزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود

آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است، این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در ده‌ها مورد باعث مرگ و آسیب‌های جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دسته‌جمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا می‌گویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسان‌ها داشته است.

براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش می‌کشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خوان در افراد شده است.

۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکش‌های حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این می‌تواند منجر به پرداخت خسارت شود.

آسترازنکا در پاسخ نامه‌ای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمی‌شود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته می‌تواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال می‌کنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد می‌کند.

چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • بازرسی از کارگاه های پرخطر تشدید می‌شود
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت