Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-02@13:27:08 GMT

تحلیل نشریه روسی درباره عملکرد رئیسی

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۴۸۶۰

تحلیل نشریه روسی درباره عملکرد رئیسی

یک نشریه تحلیلی روسی در گزارشی در زمینه نگاه ایران به شرق  و پیوستن به سازمان همکاری‌های شانگهای نوشت، ایران، کشوری با جهان بینی کاملاً متفاوت و اهداف خاص از این پس دیگر به عنوان یک عضو کامل نمی‌تواند تنها  روند جلسات را نظاره گر باشد، بلکه باید مواضعی را در مورد مسائل دستور کار سازمان همکاری شانگهای اتخاذ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشریه «مدرن دیپلماسی» در بخشی از این گزارش نوشت، پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، شروع خوب دیگری را برای «آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور ایران در بُعد سیاست خارجی است. این امر به ویژه در میان مذاکرات متوقف شده برای احیای برجام  بسیار مهم است. از نظر فنی، احیای برجام برای تهران و واشنگتن با ارزش است، که هر دو طرف هر از چند گاهی آن را تأیید می کنند. با این حال ، اعتماد بین طرفین پس از آنقدر پایین است که چشم انداز توافق‌های جدید به طور فزاینده‌ای مبهم است.

*نگاه به شرق پیروزی راهبردی ایران است

این نشریه در بخش دیگری نوشت، پیوستن به سازمان همکاری شانگهای، برای ایران نماد تثبیت سیاست خارجی این کشور با نگاه به شرق است. حتی بازگشت احتمالی به توافق هسته‌‌ای در زمان ریاست جمهوری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی این روند را تغییر نخواهد داد. «نگاه به شرق» می‌تواند یک پیروزی راهبردی برای ایران باشد. این دیدگاه پیشتر در دوره یکی از روسای جمهور اسبق ایران مطرح شده بود. ایران در آن سال‌ها به مقام ناظر در سازمان همکاری شانگهای دست یافت و دو تلاش ناموفق برای عضویت کامل انجام داد.

به نوشته این نشریه، آرمان‌های ضد تروریستی ایران با دیدگاه کشورهای دیگر آسیای میانه همپوشانی دارد. مبارزه ایران با داعش و تعامل معنادار آن با روسیه و ترکیه در سوریه، یکی دیگر از شاخص‌های مهم است.

*ایران دیگر نظاره گر جلسات سازمان همکاری‌های شانگهای نیست

مدرن دپیلماسی در بخش دیگر این تحلیل نوشت که ایران، کشوری با جهان بینی کاملاً متفاوت و اهداف خاص از این پس دیگر به عنوان یک عضو کامل نمی‌تواند تنها نظاره گر صرف جلسات باشد، بلکه باید موضعی را در مورد مسائل دستور کار سازمان همکاری شانگهای اتخاذ کند.

تا آنجا که به منافع ایران مرتبط می‌شود، سازمان همکاری‌‌های  شانگهای در کوتاه مدت کاملاً با اهداف سیاسی  این کشور مطابقت دارد. این نهاد در درجه اول به همکاری تهران در زمینه امنیت و نزدیکی سیاسی کمک خواهد کرد. با این حال، همکاری اقتصادی نزدیک‌تر می‌تواند محصول جانبی این امر باشد.

*تاثیر عضویت ایران در سازمان همکاری‌های شانگهای

مدرن دیپلماسی نوشت، در هر حال، می‌توان عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را مرحله مهمی در بلوغ این سازمان به سوی یک نهاد بین‌المللی مستحکم نامید. تاکنون، این سازمان بر مبارزه با تروریسم، تجزیه طلبی و افراط گرایی تمرکز کرده است، اگرچه دستورات آن اجازه می‌دهد تا با طیف وسیع‌تری از مسائل برخورد کند.  گسترش عضویت، مشروعیت سازمان همکاری شانگهای را افزایش می‌دهد، در عین حال، انتظارات از سازمان به عنوان یک قدرتمند جهانی در حال افزایش است. سازمان همکاری شانگهای باید مسئولیت بیشتری را برعهده بگیرد و فراتر از مسائل امنیتی را بررسی کند./فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: سازمان همکاری شانگهای رئیسی سازمان همکاری شانگهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۴۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم

به گزارش جماران؛ معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری بسیار خوبی با دولت داشته باشند و با اقداماتی که دولت طی نزدیک این سه سال انجام داده مشکلی پیش نخواهد آمد.

سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور روز چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت ماه - در حاشیه جلسه هیات دولت و در مجمع خبرنگاران اظهار داشت: در برخی کمیسیون های تخصصی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی بحث‌هایی مطرح بود که با همکاری دو قوه نوسانات ارزی کنترل شود.

وی افزود: همچنین مطرح شد که اگر دولت در این خصوص اعلام نظر نکرده و برنامه خود را اعلام نکند مجلس اقداماتی انجام خواهد داد که بر همان مبنا هم پاسخی تهیه شد و مجموعه کارهایی که در حال انجام است و یا در آینده مدنظر است ، تبیین شد و فکر می‌کنم در حال حاضر مساله خاصی وجود نداشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره چگونگی تعامل دولت و مجلس جدید با ابراز امیدواری از اینکه مجلس دوازدهم بهتر از مجلس فعلی خواهد بود، تصریح کرد: البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم.

حسینی یادآورشد: البته از مجلس آینده هم انتظار داریم همکاری بسیار خوبی با دولت داشته باشند و با اقداماتی که دولت طی نزدیک این سه سال انجام داده مشکلی پیش نخواهد آمد.

دیگر خبرها

  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • غرامت سنگین بایرن برای همکاری با جانشین توخل
  • ادعای حامیان رژیم اسرائیل: جورج سوروس پول اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا را می‌دهد!
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • آمریکا مانع حضور نماینده روسیه در نشست کمیته اطلاعات سازمان ملل شد