Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام شهریاری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس درباره وضعیت تولید و صادرات پوشاک داخلی اظهار داشت: بعد از افزایش قیمت دلار و ممنوعیت واردات پوشاک در سال 97، انتظار می‌رفت که این صنعت دوران خوبی را پیش رو داشته باشد اما دو مشکل موجب شد که انتظارات برآورده نشود. 

وی با بیان اینکه اولین مساله کرونا و مشکلات ناشی از آن بود، بیان داشت: از زمان ورود ویروس کرونا به کشور چندین بار اصناف و مجتمع‌های تجاری به دستور ستاد ملی کرونا تعطیل شد بنابراین با توجه به اینکه فقط در سال گذشته 90 روز یعنی به اندازه یک‌چهارم سال فروشگاه‌های عرضه پوشاک تعطیل بود، فروش در این بخش به شدت افت کرد و بدین وسیله آسیب‌های اقتصادی واقعا جبران‌ناپذیری به صنوف این بخش وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران افزود: مساله دوم نیز محدودیت در واردات مواد اولیه تولیدی بود که موجب شد به طور بی‌ضابطه قیمت مواد اولیه داخلی افزایش یابد و بنابراین لطمات سنگینی به تولیدکنندگان پوشاک وارد شد.

شهریاری گفت: افزایش قیمت مواد اولیه موجب افزایش قیمت محصولات تولیدی شد و با توجه به اینکه مردم در سال‌های اخیر به علت مسائل اقتصادی و تورم قدرت خریدشان کاهش یافته است بنابراین انتظاراتی که در رابطه با تولید وجود داشت، حاصل نشد. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا با ثبات قیمت ارز، وضعیت تولید تغییری کرده است؟ گفت: خیر، اصلا وضعیت بهتر نشده است اما در چند هفته اخیر با توجه به بهبود نسبی شرایط کرونا، اصناف مجبور به تعطیلی واحدهای صنفی خود نشده‌اند بنابراین امیدواریم وضعیت بهتر شود. 

* گران شدن مواد اولیه تولید جذابیت صادرات لباس را کاهش داده است‌

نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران در مورد صادرات پوشاک بیان داشت: اگرچه برخی در مورد صادرات پوشاک به کشورهای اطراف مطالبی را بیان می‌کنند اما در حقیقت صادرات پوشاک در حد صفر است. 

شهریاری بیان داشت: مواد اولیه تولید گران شده و بنابراین صادرات نه تنها جذابیتی برای صادرکنندگان ندارد بلکه تولید این بخش از قدرت رقابت در بازارها نیز برخوردار نیست. 

وی با اشاره به مشکلاتی که در تامین مواد اولیه وجود دارد، اظهار داشت: برای حفظ قدرت رقابت و افزایش کیفیت باید برخی از مواد اولیه مورد نیاز تولید از طریق واردات تامین شود، در حالی با توجه به محدودیت های ارزی این امکان وجود ندارد. 

نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران اظهار داشت: اگرچه واردات پارچه آزاد است اما برخی از پارچه‌های مرغوب و مورد نیاز تولید را نمی‌توان از بازار تامین کرد زیرا برای واردات پارچه شرایط سختی از قبیل فرآیند تخصیص ارز در نظر گرفته شده که با این شرایط سخت، واردکنندگان علاقه ای به واردات این کالا ندارند.

* پارچه‌های وارداتی موجود در بازار اغلب قاچاق است

شهریاری با بیان اینکه سخت‌گیری در واردات کالا موجب واردات قاچاق می‌شود، گفت: بنابراین پارچه‌های وارداتی موجود در بازار اغلب از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شود. 

وی در مورد واردات پوشاک قاچاق به کشور بیان داشت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدعی است که واردات پوشاک قاچاق افت زیادی داشته است، ‌براساس برآورد ستاد واردات پوشاک قاچاق از 2.5 میلیارد دلار به حدود 800 میلیون دلار کاهش یافته است در حالی با توجه به مشاهدات ما از بازار اینگونه نیست. 

نایب رئیس اتحادیه تولید، صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق برای جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق گفت: در مقطعی ستاد اقدامات بسیاری خوبی برای مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق انجام داد بنابراین در آن دوره کاهش عرضه پوشاک قاچاق کاملا محسوس بود اما اکنون این شرایط وجود ندارد. 

شهریاری اظهار داشت: البته اخیرا اقدامات ستاد در رابطه با مبارزه با عرضه پوشاک قاچاق دوباره آغاز شده است‌.

وی بیان کرد: انتظار ما از دولت جدید و وزارت صمت این است که برای حل مشکلات تولید‌کنندگان پوشاک جلسه‌ای را برگزار و تولید این بخش را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد، البته تا جایی که ما اطلاع داریم، صنعت پوشاک جزء اولویت‌‌های اول دولت سیزدهم نیست که امیدواریم به این مهم نیز توجه شود. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واردات بهرام شهریاری پوشاک قاچاق صادرات نساجی و پوشاک ایران نایب رئیس اتحادیه تولید واردات پوشاک قاچاق صادرات پوشاک عرضه پوشاک مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش قدس آنلاین، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ به بازار‌های هدف
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • بازار لاستیک ترمز برید
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل