Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:16:00 GMT

هشدار؛ مسمومیت‌های دارویی کشنده هستند

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۷۸۶۳۶

هشدار؛ مسمومیت‌های دارویی کشنده هستند

اول تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده که این هفته فرصت مناسبی برای اطلاع رسانی در مورد عوارض و آسیب های این موضوع است.

دکتر عبدالکریم پژومند استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسمومیت برخی داروها مانند قلبی و روان پزشکی، بسیار خطرناک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در پاسخ به این سوال که آیا مسمومیت های دارویی می تواند کشنده هم باشد، افزود: قطعا این موضوع می تواند آسیب جدی وارد کند و سبب فوت افراد شود.

وی تاکید کرد: این موضوع در کودکان و بزرگسالان تفاوتی ندارد و هر کسی مبتلا مسمومیت های دارویی شود، می تواند دچار عوارض بسیار جدی شود.

استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: هر چند برخی داروها مانند آرام بخش ها مسمومیت های خفیف تری ایجاد می کنند، اما باید به شدت از این موضوع دوری کرد.

مسمومیت براثر کدام داروها شایع تر است

پژومند در پاسخ به این سوال که مسمومیت براثر کدام داروها شایع تر است، گفت: مسمومیت براثر داروهای مسکن، ضد افسردگی، خواب آور، قلبی و آرام بخش و حتی قرص برنج، شایع تر هستند.

وی یادآور شد: مصرف بی رویه و خودسرانه داروها می تواند زمینه مسمومیت دارویی را در افراد ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری اینکه مصرف بی رویه و زیاد داروها، حتی بی خطرترین آنها می تواند مسمومیت ایجاد کند. ادامه داد: هم مصرف دارو در کشور زیاد است و هم سخت گیری قانع کننده ای برای در اختیار گذاشتن دارو به مردم وجود ندارد، در نتیجه در اغلب خانه مقدار زیادی دارو وجود دارد، لذا افراد همواره در معرض این آسیب هستند.

داروها در دسترس کودکان قرار نگیرد

پژومند به مسمومیت های ناشی از داروها در کودکان اشاره کرد و گفت: داروها را در محیط امنی یا در ظروف مخصوص و تا حد امکان در بسته های خود نگهداری شوند تا در دسترس کودکان قرار نگیرند.

وی ادامه داد: برخی داروها مانند قلبی یا قرص آهن مادران باردار از رنگ های وسوسه انگیزی برای کودکان برخوردار هستند و به همین دلیل باید آنها از دسترس کودکان خارج کرد.

استاد گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: برای پیشگیری از مسمومیت ناشی از داروها در کودکان باید داروها را در محل امنی نگهداری کرد، حتما در مقابل کودکان دارو را مصرف نکنیم و نگذاریم آنان با ظروف داروها بازی کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: والدین باید به کودکان خود هشدار دهند که داروها خطرناک هستند و از دست زدن و بازی کردن با آنها خودداری کنند.

به گزارش ایرنا، مسمومیت(intoxication) :مجموعه‌ای از اختلالات بدن است که در اثر جذب ماده‌ای بیگانه که به آن سم گفته می‌شود بروز می‌کند. جذب ماده سمی می‌تواند از راه‌های استنشاق نوعی گاز، بخار، دود یا گرد و غبار، دستگاه گوارشی(خوردن یا آشامیدن)، تماس پوستی(از طریق انتشار از اپی‌درم یا عبور از زخم یا سوختگی)، تزریق در خون صورت گیرد.

مسمویت‌های غذایی اغلب در اثر تکثیر میکروب‌ها یا زهرآزاد شده از آنها (همچون بوتولیسم) یا جذب مواد غیرخوراکی (همچون برخی از قارچ‌ها) ظاهر می‌شوند.

علت مسمومیت‌های دارویی نیز مصرف داروی نامناسب و یا جذب بیش از حد آن است.

برچسب‌ها سازمان غذا و دارو > پیشگیری از مسمومیت محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی محققان ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مسمومیت های دارویی مسمومیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۸۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید حیدر محمدی، در دیدار با معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه با اشاره به وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی در ایران، گفت: یکی از دلایل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در ایران طی سال‌های اخیر عدم همکاری برخی از کشورها و القای تحریم‌های ظالمانه بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه شناخته می شود، افزود: یکی از مؤلفه های مؤثر برای رقابت در بازارهای صادراتی توجه ویژه به کیفیت است. در کنار تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور سعی کردیم کیفیت این فرآورده‌ها را ارتقا داده و صادرات را به بازار منطقه تقویت کنیم.

محمدی با اشاره به وضعیت مطلوب روابط سیاسی و اقتصادی ایران و سوریه، خاطرنشان کرد: قطعاً به دنبال کمک به تأمین تجهیزات و دارو و حتی انتقال دانش در این زمینه به کشور سوریه هستیم و امیدواریم این کشور نیز در آینده نزدیک بتواند ساختار سلامت خود را بازآرایی کند.

همچنین، «رزان سلوطه» معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه ضمن تقدیر از همکاری های ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با کشور سوریه، گفت: به دنبال توافق صورت گرفته در دو سال گذشته موفقیت های خوبی در زمینه های مختلف این همکاری ذکر شده ایجاد شد.

وی افزود: ایران نقش مهمی در خصوص تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در بازار سوریه دارد و تقاضا داریم جمهوری اسلامی ایران در تأمین برخی از واکسن های موردنیاز، ما را یاری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • برگزاری اردوی جهادی در روستا‌های بخش روداب سبزوار
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه