Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاکستان آمریکا را به تبانی با هند برای خرابکاری در پروژه چند میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) متهم کرد.

 این اتهام مستقیم نادر توسط "خالد منصور"، مسئول محلی پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان که دستیار ویژه عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز است، در سمیناری که توسط "موسسه مدیریت بازرگانی" در کراچی سازماندهی شده بود، مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واشنگتن مدت‌ها مخالف این پروژه ۶۴ میلیارد دلاری بوده و آن را یک "تله بدهی" برای پاکستان توصیف کرده است اما این نخستین باری است که اسلام آباد به این صراحت واکنش نشان می‌دهد.

هند، رقیب اصلی چین و پاکستان نیز با این پروژه که بخشی از ابتکار عمل کمربند و جاده پکن است، مخالفت کرده و آن را مغایر با منافع استراتژیکش در منطقه می‌داند.

خالد منصور گفت: از دیدگاه موقعیت ژئواستراتژیک در حال ظهور یک چیز کاملا مشخص است، آمریکا تحت حمایت هند قصد خرابکاری در پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان را دارد. اما ما اجازه نخواهیم داد آنها در این کار موفق شوند. اینجا جایی است که ما باید موضع‌گیری کنیم.

وی افزود: هیچ راهی وجود ندارد که پاکستان از منافعش چشم‌پوشی کند. ما بیش از یکبار در گذشته پشت دست خود را درخصوص اعتماد به ائتلاف غرب داغ کرده‌ایم. تلاش‌ها برای تضعیف نفوذ استراتژیک پکن در منطقه موفق نخواهند بود.

خالد منصور تاکید کرد: غرب پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان را سمبلی از جاه‌طلبی سیاسی پکن می‌بیند.

وی در ادامه گفت: به همین خاطر است که پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان از نظر آمریکا و اروپا مشکوک است. آنها این پروژه را بیشتر تلاش چین برای توسعه نفوذ سیاسی، استراتژیک و تجاری‌اش می‌دانند.  

این مقام اشاره کرد که اسلام‌آباد با دولت طالبان درباره احتمال الحاق افغانستان به این پروژه مذاکره کرده اما به جزئیات بیشتری از جمله پاسخ کابل نپرداخت.

پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان که در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شد قصد دارد از طریق شبکه‌ای از جاده‌ها، خطوط راه‌آهن و خط لوله‌هایی برای انتقال محموله‌ها، نفت و گاز استان سین‌کیانگ واقع در شمال غربی چین را که از نظر استراتژیکی بسیار حائز اهمیت است را به بندر گوادر در جنوب پاکستان متصل کند.ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پروژه کریدور اقتصادی چین پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۹۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه

سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری به ریاست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه و با حضور معاونان و مدیران دستگاه های اجرایی عضو ستاد و نمایندگان بخش خصوصی با دستور کار "بررسی آخرین وضعیت پروژه های اقتصادی با کشورهای آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان و ترکمنستان" در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ضمن تبیین اهمیت توسعه مناسبات با کشورهای مذکور، بر لزوم همکاری کلیه دستگاه های ذیربط و بخش خصوصی جهت بهره گیری حداکثری از ظرفیت توسعه مراودات تجاری - اقتصادی با این کشورها به ویژه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی، ترانزیت، صادرات محصولات دانش بنیان، انرژی، صنعت، معدن و همچنین تبادل استاد و دانشجو تاکید کرد.

در ادامه آخرین وضعیت طرح ها و پروژه‌های همکاری اقتصادی ایران با این کشورها، موانع و راهکارهای برطرف کردن آنها و تسهیل روند نهایی سازی و اجرای پروژه ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف ۲۰ همت کالای قاچاق و دستگیری ۹۴۵ متهم اقتصادی در سال جاری
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • BRT کرج، خوب یا بد؟
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی