Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

همزمان با نزدیک شدن به زمان آغاز مذاکرات لبنان با صندوق بین‌المللی پول به نظر می‌رسد که مسئولان این کشور تصور می‌کنند این موسسه مالی بین المللی می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن همه چالش‌های مالی و اقتصادی لبنان را حل کند.

به گزارش تسنیم، اما با این وجود و علی رغم اینکه لبنان برای جلوگیری از فروپاشی کامل اقتصاد خود بر اساس سیاستی که مقامات این کشور پیش گرفته‌اند نیاز به صندوق بین‌المللی پول دارد، اما مسئولان لبنانی باید ملاحظاتی را در این زمینه در نظر بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در همین چارچوب سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان پیش از مراجعه این کشور به صندوق بین‌المللی پول مجموعه‌ای از توصیه‌های ملی را آماده و ارائه کرده است. در توصیه‌های دبیرکل حزب الله عبارت‌های خلاصه و روشنی از خدمت به منافع ملی لبنان دیده می‌شود که باید در دستور کار هیئت لبنانی در مذاکره با صندوق بین‌المللی پول مورد توجه قرار بگیرد تا لبنانی‌ها گرفتار دامی که موسسات جهانی همچون صندوق بین المللی پول و بانک جهانی تحت نظارت آمریکا همواره برای لبنان پهن می‌کنند، نشوند.

سید حسن نصرالله در سخنان اخیر خود طبق موضع ملی به بحث مذاکرات با طرف‌های بین المللی از جمله صندوق بین‌المللی پول برای حل مشکلات اقتصادی لبنان و همچنین تاریخ طولانی تحمیل شروط این موسسات بر کشور‌های در حال توسعه اشاره کرد. این اظهارات دبیرکل حزب الله نشان می‌دهد که هیئت مذاکره کننده لبنانی در گفتگو با صندوق بین‌المللی پول ماموریت دشواری پیش روی خود دارد و به نوعی مواضع این هیئت می‌تواند سرنوشت اقتصادی لبنان برای یک دوره مشخص را تعیین کند.

در اینجا توجه به چند نکته ضروری است؛ از جمله این که همه کشور‌ها برای حل بحران مالی خود در کوتاه مدت به صندوق بین‌المللی پول متوسل می‌شوند تا مشکلات ناشی از ناکارآمدی دولت و ساختار اقتصادی خود را در تامین شرایط ابتدایی معیشتی برای شهروندان حل کنند. این دقیقا همان چیزی است که در لبنان وجود دارد و مقامات صندوق بین المللی پول به خوبی آن را درک می‌کنند.

«محمد محی الدین» مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول و نماینده گروه عرب در این صندوق نیز به همین موضوع درباره لبنان اشاره کرد و البته نباید فراموش کنیم که محیی الدین یکی از مقامات رژیم «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر است.

علاوه بر آن همه تلاش‌های اعلام شده لبنان از طریق گفتگو‌هایی که با هیئت صندوق بین‌المللی پول و سازمان ملل انجام داده نمی‌تواند مواضع و شروطی که در آینده از جانب این موسسه جهانی بر لبنان تحمیل خواهد شد را پنهان کند.

بر اساس اظهارات «نجیب میقاتی» نخست وزیر لبنان و محمد محیی الدین، مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول و گزارش‌هایی که در رسانه‌ها منتشر شده لبنان قرار است در مرحله نخست ۳.۴ میلیارد دلار برای رفع نیاز‌های ضروری خود قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور از صندوق بین‌المللی پول دریافت کند و بعد از آن درباره پرداخت مبالغ دیگر بر اساس تعهد دولت جدید به برنامه تعیین شده توسط صندوق بین‌المللی پول که همچنان در نوسان است تصمیم گیری می‌شود.

در مذاکرات جاری بین صندوق بین المللی پول و و لبنان اتفاق جدیدی نسبت به دوره‌های گذشته نیفتاده و هیئتی از کارشناسان این صندوق به بیروت سفر کرده و همه اطلاعات و گزارش‌های مورد نیاز درباره وضعیت اقتصادی لبنان را جمع آوری کردند. ماموریت این صندوق در مرحله اول متمرکز بر توسعه یک برنامه فنی جامع درباره اقتصاد لبنان خواهد بود که دولت این کشور این برنامه را به عنوان یک برنامه ملی برای مرحله آینده به صندوق بین المللی پول ارائه می‌دهد.

در این میان روش عجیب و غریب و البته خطرناکی که صندوق بین‌المللی پول در همه موارد از آن پیروی می‌کند این است که در همه مراحل مذاکرات لبنان با این صندوق و اجرای تعهدات آن، آمریکا نیز حضور خواهد داشت و هر گونه توافقی باید با چراغ سبز این کشور انجام بگیرد.

دغدغه اصلی دولت لبنان در حال حاضر جلوگیری از تشدید وخامت اوضاع مالی لبنان در کوتاه مدت است و در واقع نیاز ضروری به پول دارد. کارشناسان صندوق بین‌المللی پول و نمایندگان آن در لبنان نیز به خوبی از این موضوع آگاه هستند و همین امر یک کارت قوی برای این صندوق در برابر هیئت مذاکره کننده لبنانی خواهد بود.

به همین دلیل هشدار‌های زیادی برای مسئولان لبنانی و هیئت مذاکره کننده این کشور مطرح و تاکید می‌شود که اجازه ندهند این موسسه جهانی تحت نظارت آمریکا از شرایط اضطراری لبنان برای تحمیل شروط و دیکته‌های غیر منطقی خود سوءاستفاده کند؛ همان چیزی که سید حسن نصرالله بر آن تاکید کرد.

حقیقت آن است که موسسات جهانی مانند صندوق بین المللی پول سابقه خوبی در کمک به کشور‌های در حال توسعه از جمله کشور‌های عربی مانند لبنان ندارند و عمده هدف آن‌ها قرار دادن این کشور‌ها تحت قیمومیت خود به رهبری آمریکاست.

برهمین اساس اگر لبنانی‌ها به دنبال یک راه حل جامع برای بحران اقتصادی خود هستند باید مراقب باشند که پذیرش شروط موسسات جهانی و افزایش بدهی‌های لبنان اوضاع را بدتر نکند؛ چراکه در هر صورت این موسسات کاملا غربی و وابسته به آمریکا هستند و خواسته‌های این طرف‌ها را اجرا می‌کنند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سید حسن نصرالله حزب الله لبنان صندوق بین المللی پول صراط صندوق بین المللی پول صندوق بین المللی پول صندوق بین المللی پول اقتصادی لبنان حزب الله کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج حمله موشکی جدید از لبنان به اراضی اشغالی

منابع رسانه‌ای بعد از ظهر امروز (سه‌شنبه) از پرتاب چند موشک از خاک لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی خبر دادند.

به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که سه موشک از جنوب لبنان پرتاب شد و شهرک «المطله» (متولا) در منطقه «الجلیل علیا» را هدف قرار داد.

این شبکه مدعی شد که این حمله تلفاتی به همراه نداشته است.

حزب‌الله لبنان صبح امروز نیز از هدف قرار دادن ۲ هدف نظامی در شمال سرزمین‌های اشغالی خبر داده بود.

این در حالی است که خبرنگار النشره در جنوب گزارش داد که «هواپیماهای جنگی اشغالگران شهرک‌های یارون و عدیسه را ​​هدف قرار دادند».

خبرنگار النشره در حاصیبا همچنین گزارش داد بمباران توپخانه رژیم صهیونیستی به «حمی راشیه الفخار الفردیس» منجر به آسیب دیدن بسیاری از خانه‌ها و شکستن شیشه‌های در و پنجره نزدیک محل‌های بمباران شد.

نوار مرزی لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی فلسطین طی روزهای اخیر شاهد تشدید تنش بوده است و هم‌زمان مقامات رژیم صهیونیستی به انجام حملات گسترده به لبنان تهدید کرده‌اند.

این درگیری‌ها در پی حملات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در خاک لبنان و در مقابل حملات موشکی شدید حزب‌الله به مواضع و پایگاه‌های ارتش رژیم صهیونیستی تشدید شد.

یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزب‌الله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین به‌صورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده است.

رسانه‌های عبری گزارش دادند از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و ده‌ها پایگاه نظامی آن‌ها توسط حزب‌الله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرک‌نشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرک‌نشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.

اخیرا رسانه‌های عبری فاش کردند که این شهرک‌نشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانه‌هایشان نیستند و می‌گویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آن‌ها نداشته و آن‌ها را رها کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حزب الله لبنان پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد
  • حزب الله لبنان یک پایگاه اسرائیل را درهم کوبید
  • ۷۱۹ حمله حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی در یک ماه
  • پاسخ پرقدرت حزب الله به رژیم صهیونیستی و بحران در اتاق جنگ اسرائیل
  • شهادت رزمنده حزب الله در راه قدس
  • کمک ۱.۱ میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول به پاکستان
  • رژیم صهیونیستی: حزب‌الله از مرزها دور نشود جنوب لبنان را اشغال می‌کنیم
  • حمله موشکی حزب الله به پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • موج حمله موشکی جدید از لبنان به اراضی اشغالی