Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@01:21:07 GMT

آرمان بزرگ مسلمانان

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۳۸۹۸

آرمان بزرگ مسلمانان

در مراتب سه‌گانه وحدت جهان اسلام شامل «عدم تعرض و تهاجم علیه یکدیگر»، «اتحاد در جهت دفاع در برابر دشمنان» و «حرکت به سمت تمدن‌سازی»، تأکید بر اشتراکات و پرهیز از اختلافات، شاه‌بیت همیشگی است.

به گزارش مشرق، «حسین ارجلو» در روزنامه حمایت نوشت:

هفته وحدت فرصت معتبری است تا در کنار بررسی و بازخوانی تألیف قلوب میان مسلمانان، به این مهم توجه شود که وحدت اساساً برای کدام هدف بالاتر و والاتر مورد اهتمام قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتحاد مسلمانان، گام بلندی است که با توجه به جمعیت و منابع کشورهای جهان اسلام، چنانچه محقق شود هیچ نیرو و قدرت مداخله‌گری توان ایجاد اعوجاج در مسیر پیش روی آن را نخواهد داشت.

رهبر معظم انقلاب، در بیانات چند سال اخیر خود و به‌ویژه در سخنرانی روز گذشته، بار دیگر بر ایجاد «تمدن نوین اسلامی» تأکید کردند و این موضوع حاکی از این است که امت اسلامی قادر بر اجماع و وحدت نیست، مگر در سایه حرکت به سمت تمدن‌سازی. وقتی این دستور کار، در اولویت برنامه‌ها قرار می‌گیرد، در واقع، آرمانی ترغیب‌کننده و جذاب پیش روی مسلمانان ترسیم می‌شود؛ چشم‌اندازی که در پرتو آن، حواشی کم‌اهمیت و جزئی فراموش‌شده و از همه ظرفیت‌های مغفول مانده برای نیل به این هدف بزرگ استفاده می‌شود. مسائل اختلافی همچون قومیت، دیگر در صدر قرار ندارند و در برابر این آرمان بزرگ، حقیر به نظر می‌رسند.

از طرفی، برای مقابله با این موج سنگین و دشمن‌شکن، برنامه‌های شومی روی میز استعمارگران عصر حاضر قرار گرفت؛ ازجمله اینکه دین را با به حاشیه راندن و معطوف کردن به مسائل شخصی و عبادی، به‌زعم خود از مدار کارآمدی خارج کنند. در نگاهی که آن‌ها تعریف می‌کنند، دین در دایره نماز، روزه، ازدواج، طلاق، وظایف مالی و مسائلی از این دست محترم است و رسالت انسان‌سازی و جامعه سازی بر اساس آموزه‌های اسلامی را مغایر با ماهیت دین جلوه می‌دهند. توجیهاتی همچون آلوده شدن حریم اسلام با سیاسی شدن و آمدن به متن جامعه که در جهت سکولاریسم نشر داده می‌شود، در حقیقت برای جلوگیری از ایفای نقش آموزه‌های دین و قوام بخشی به ساز و کارهای اجتماعی – سیاسی است.

به همین مناسبت است که «قدرت‌های سیاسی و مادی از گذشته اصرار دارند اسلام را نه یک دین جامع و دارای برنامه برای همه شئون زندگی بشر، بلکه منحصر در عمل فردی و عقیده قلبی معرفی، و با تئوریزه کردن آن از زبان نویسندگان و روشنفکران، این‌گونه القاء کنند که اسلام در مسائل مهمی مانند «تمدن‌سازی و مدیریت جامعه»، «اقتصاد و تقسیم قدرت و ثروت»، «جنگ و صلح»، «سیاست داخلی و خارجی»، «اقامه عدل و مقابله با ظلم و اشرار» نه مرجع فکری است و نه راهنمای عملی.» (مقام معظم رهبری – ۲ آبان ۱۴۰۰)

این در حالی است که در سده‌های نخست ظهور اسلام، مسلمانان حرکت تمدن‌ساز باشکوهی داشتند و در بسیاری از حوزه‌ها از علوم انسانی گرفته تا علوم تجربی، حرف اول را در جهان می‌زدند. با این عقبه پرافتخار، تمدن غرب، هزینه‌ها و تبلیغات بی‌امان و سنگینی کرده است تا دین‌داری را با عقب‌ماندگی و فلاکت، مقارن نشان دهد. وضعیت تأسف باری که در حال حاضر، شاهد آن هستیم، زاییده همان طرز فکری است که دامن‌گیر برخی مسلمانان شده و برای همرنگ شدن با جماعت غربی، دین را محصور به امور شخصی می‌دانند.

ماجرای اسف‌بار تن دادن به عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها نیز از همین آبشخور نشئت می‌گیرد. برخی از کشورهای اسلامی به‌جای ائتلاف‌سازی با مسلمانان برای بیرون راندن اشغالگران از سرزمین‌های اسلامی، با دشمنان نرد عشق باختند تا به‌اصطلاح انگ تمسک به افکار نیم‌قرن پیش را نخورند. در صورتی که اگر عِدّه و عُدّه آن‌ها هم به میدان می‌آمد، صهیونیست‌ها امروز بلبل‌زبانی نمی‌کردند که با چندین کشور مسلمان، رابطه حسنه دارند و مدعی شوند تعداد بیشتری نیز در قطار عادی‌سازی سوار شده‌اند.

برای گذار از این وضعیت، باید گفتمانی منطبق بر تمدن‌سازی اسلامی به نحوی که جریان‌ساز و اثربخش باشد، طراحی شود. این گفتمان مبتنی بر آموزه‌های دینی است و از اصالت سنت، قرآن و سیره اهل بیت (ع) وام گرفته است که با شرایط روز نیز انطباق دارد. در ترویج و تبلیغ این گفتمان، نقش دانشگاه‌ها و مدارس علوم دینی جهان اسلام، اساسی و مبنایی است، زیرا این دو، قطب جهت سازی و سوگیری همه جوامع هستند و هر تحولی از این دو کانون برمی‌خیزد.
علاوه بر این، گفتمان سازی عاری از اخلاق و رفتار اسلامی بدون اینکه در شخصیت افراد جامعه تجلی داشته باشد، نمی‌تواند کارکرد مورد انتظار را برآورده کند. از این رو، ضروری است که سازمان‌های فرهنگی، اداری، علمی و. دستخوش تغییر شود و تلاش کنیم با اتخاذ شیوه‌ای صحیح به نحوی که متناسب با شرایط روز باشد و نسل جوان را به‌سوی این جریان تمدن ساز متمایل کند، همه توان و ظرفیت‌ها در این راستا تجهیز شود.

در این میان، نقش حاکمیت و برخی خواص جامعه بسیار حیاتی است. در جامعه‌ای که خواص دغدغه‌مند جهان اسلام و مسلمانان حضور فعال نداشته باشند نمی‌توان انتظار جریان سازی داشت. در جنگ سوریه که بعدها دامنه آن به عراق کشیده شد، برخی خواص شاخص و بزرگی وجود داشتند که با غفلتی سهمگین از اولویت‌های جهان اسلام، مبارزه با جرثومه اشغالگری رژیم صهیونیستی را حتی در اولویت‌های آخر خود قرار ندادند و در عوض، مسلمانان را برای جنگ ویرانگر علیه دولت مشروع و قانونی سوریه ترغیب نمودند.

در طول تاریخ، هرگاه علما با توجه دادن عموم به ضروریات و امهات جهان اسلام، از وحدت سخن گفته‌اند و به پرهیز از تفرقه با هدف تجمیع قوا دعوت کرده‌اند، با استقبال مردمی مواجه شده‌اند. کما اینکه در عصر ما، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، پرچمدار این حرکت بوده و هستند؛ و بالاخره اینکه در مراتب سه‌گانه وحدت جهان اسلام شامل «عدم تعرض و تهاجم علیه یکدیگر»، «اتحاد در جهت دفاع در برابر دشمنان» و «حرکت به سمت تمدن‌سازی»، تأکید بر اشتراکات و پرهیز از اختلافات، شاه‌بیت همیشگی است چراکه آغاز توفنده و قدرتمند یک جریان با هدف تمدن‌سازی، تنها از این رهگذر امکان‌پذیر است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان هفته وحدت یادداشت مقام معظم رهبری عراق جهان اسلام تمدن سازی تمدن ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان اسلام بعد از عملیات وعده صادق مورد تکریم واقع شد

رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور گفت: جهان اسلام بعد از عملیات وعده صادق مورد تکریم واقع شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، سردار غلامرضا سلیمانی، امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت سالروز شکست آمریکا در طبس که در محل مسجد شکر این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: پیام‌های بزرگی در پنجم اردیبهشت و واقعه صحرای طبس نهفته است و این وعده الهی بود که محقق شد.

وی با اشاره به جنایات آمریکا و اسرائیل، افزود: آمریکا با ۲۵۰ سال سابقه موجودیت، ۲۴۰ سال سابقه جنگ دارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه ملت ایران با انقلاب اسلامی بیدار شد و در مقابل این مستکبران و متجاوزان ایستاد، گفت: باید دنیا را هم نسبت به این جنایتکاران بیدار کرد و مردم آمریکا هم باید بیدار شوند البته آثار این بیداری مشاهده می‌شود اما هنوز کافی نیست.

وی با یادآوری قتل و عام مردم عراق، ویتنام، افغانستان و سوریه توسط آمریکایی‌ها، ادامه داد: اکنون هم اگر آمریکا در کنار رژیم کودک‌کش و جعلی اسرائیل نباشد ۲۴ ساعت هم دوام نمی‌آورد.

سلیمانی با بیان اینکه پشت صحنه عملیات پنجه عقاب، ترورها و هشت سال جنگ تحمیلی علیه ملت ایران بود، افزود: اگر یکی از اقدامات آمریکا را هر کشوری مرتکب شود اینها صدها قانون و قطعنامه را علیه آن کشور مصوب می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه عملیات وعده صادق از بزرگترین و پیچیده‌ترین عملیات‌ها در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: جهان اسلام بعد از عملیات وعده صادق قد کشید و مورد تکریم واقع شد.

رئیس سازمان مستضعفین ادامه داد: بعد عملیات وعده صادق، ملت‌های مسلمان باور کردند که می‌توانند مثل ایران شوند و در سایه مردم سالاری دینی و اسلامی از حقوق خود و ملت‌های مسلمان دفاع کنند.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی سرآغازی برای تغییر هندسه قدرت بود و این مبارزه ادامه پیدا کرد تا طوفان‌الاقصی شکل گرفت، افزود: نگاهی که ملت‌های مسلمان و آزادیخواه به ملت ایران دوخته‌اند قطعاً به نتیجه مورد انتظارشان خواهد رسید و در مسیر بازیابی عظمت از دست رفته خود قرار گرفته است.

سلیمانی بیان کرد: تمدن اسلامی بر خلاف تمدن غرب به همه ملت‌های دنیا خدمت خواهد کرد و امروز رشد و توسعه اسلام در جهان ناشی از این است که ملت ایران در این مسیر قرار گرفته است، از این رو صهیونیست‌ها می‌دانند از کجا موجودیت آنان مورد تهدید قرار گرفته است.

وی گفت: عملیات وعده صادق میخی بر تابوت صهیونیست‌ها بود و پیامدهای غرورآفرین این عملیات برای ما و تهدیدآفرین برای صهیونیست‌ها را در آینده بیشتر خواهید دید.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به آرایش جدید جهان اسلام افزود: امروز جوانان غربی باید به میدان بیایند و جلوی آمریکا را بگیرند.

وی با بیان اینکه ملت ایران با انقلاب اسلامی مستکبران را از این سرزمین بیرون کردند و در مقابل آنان ایستادند، تأکید کرد: آمریکایی‌ها در هر گوشه‌ای که خواستند بر علیه ملت ایران اقدامی انجام دهند، این ملت پیروز شد که نمونه آن پنجم اردیبهشت، سالروز شکست آمریکا در طبس است.

کد خبر 747562

دیگر خبرها

  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • زنان نباید از تحصیل محروم شوند
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است
  • اجتماع بزرگ مردم قم در حمایت از طرح نور عفاف و حجاب فراجا
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است
  • نگاهی به زندگی پربرکت آیت‌الله العظمی بروجردی
  • جنگ ترکیبی دشمن با هدف از بین بردن وحدت مسلمین انجام می شود
  • جهان اسلام بعد از عملیات وعده صادق مورد تکریم واقع شد
  • شما ایرانی‌ها پادشاه جهان اسلام و شیر خاورمیانه هستید + فیلم