Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@18:44:26 GMT

خیرین را به یاری شهر هزار مشکل دعوت کنید

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۷۹۷۵

خیرین را به یاری شهر هزار مشکل دعوت کنید

خبرگزاری فارس لرستان؛ خرم‌آباد به عنوان مرکز استان لرستان و بزرگترین شهر لر نشین ایران در چند دهه گذشته همواره با مشکلات عدیده‌ای در حوزه شهری مواجه بوده است.

عدم تعریض خیابان‌ها، نبود فضای سبز به اندازه کافی، نبود شهربازی و فضاهای تفریحی مناسب، نبود فضاهای فرهنگی در اکثر مناطق شهری، کیفیت بسیار بد آسفالت خیابان‌ها، عدم توجه لازم به مبلمان شهری، عدم تکمیل پروژه‌های عمرانی مهم و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تنها گوشه‌ای از مشکلات شهر خرم‌آباد است.

در چنین شرایطی شاهد هستیم که شهرداری خرم‌آباد به شدت با کمبود منابع مالی مواجه است و اعتبارات این نهاد هرگز پاسخگوی رفع این مشکلات نیست.

شرایط موجود می‌طلبد که اعضای شورای شهر و مدیران ارشد شهرداری خرم‌آباد به صورت جهادی برای جذب منابع مالی و درآمد زایی شهرداری برنامه ریزی منسجم داشته و از تمام ظرفیت‌ها در این راستا استفاده کنند. از طرفی مسوولان عالی استان نیز وظیفه دارند نگاه ویژه تری به رفع مشکلات حوزه شهری در خرم‌آباد داشته باشند.

در کنار راه‌های موجود که می‌بایست مورد توجه ویژه قرار گیرد، یک راه دیگر نیز برای کمک به رفع مشکلات وجود دارد و آن استفاده از ظرفیت خیرین است. 

تجربه نشان داده است در صورتی که شهردار و اعضای شورای شهر بتوانند ارتباط مناسب با خیرین ایجاد کرده و زمینه حضور آنها برای کمک به حوزه شهری را فراهم کنند، می‌توان اقدامات مناسبی در این زمینه انجام داد و پروژه‌هایی را در حوزه‌های عمرانی، فرهنگی، اجتماعی و ... به نتیجه رساند. 

نمونه بارز حضور موثر خیرین در حوزه شهری را پیش از این در شهر خرم‌آباد مشاهده کرده‌ایم. پل حاج علی اصغر خرم‌آبادی و پل دارایی زاده دو یادگار به جا مانده از خیرین چند دهه قبل در خرم‌آباد هستند و در دوره اخیر نیز پل خیرساز هاشم زاده در منطقه ساحلی خرم‌آباد ساخته شد که توانسته نقش مهمی در روان سازی ترافیک این منطقه داشته باشد. یا نمونه دیگر حضور خیرین در حوزه شهری را می‌توان دکتر روح‌الله فکوری نام برد که سال گذشته آمادگی خود را برای خرید ۷ هزار نهال جهت غرس در شهر خرم‌آباد اعلام کرد. و البته نمونه‌های دیگری که کارهای ماندگاری انجام داده‌اند.

هم اکنون نیز خیرین بسیاری در استان لرستان و حتی در سطح کشور وجود دارند که در حوزه‌های مختلف برای خدمت به مردم و هموطنانشان بخشی از پول خود را وقف می‌کنند و اگر شرایط مهیا شود می‌توانند به یاری حوزه مشکلات شهر خرم‌آباد نیز بیایند.

شهرداری خرم‌آباد که بسیاری از پروژه‌های مهم آن به خاطر نبود منابع مالی روی زمین مانده‌اند می‌بایست با برنامه‌ریزی درست به سمت جذب کمک خیرین در حوزه شهری برود. قطعا ایجاد ارتباط با خیرین و جذب اعتماد آنها علاوه بر راه‌های اولیه برای تامین اعتبار و درآمدزایی شهرداری، می‌تواند به بازویی توانمند برای حوزه شهری بدل شود.

ایجاد مجمع خیرین برای حوزه شهری یکی از راه‌های شناسایی خیرین برای کمک به این حوزه و فراهم کردن حضور آنها در کمک به مباحث شهری است.

بحث استفاده از ظرفیت خیرین در حوزه شهری پیشتر نیز مطرح شده بود اما با وجود استقبال مسوولان وقت شهرداری و اعضای شورای شهر این موضو, در عمل اقدام خاصی در این زمینه صورت نگرفت.

امید است شهردار خرم‌آباد و اعضای شورای شهر با توجه به شرایط موجود و تلنبار شدن مشکلات فراوان در شهر خرم‌آباد، از تمام ظرفیت‌ها برای جذب منابع مالی و درآمدزایی استفاده کرده و در کنار آن نگاه ویژه‌ای نیز به جذب خیرین برای کمک به حوزه خدمات شهری داشته باشند و گام‌های عملی و مثبتی در این راستا بردارند. قطعا رسانه‌ها نیز از این مقوله مهم حمایت خواهند کرد.

انتهای پیام/

نگازنده سعید سرشار

منبع: فارس

کلیدواژه: استان لرستان فضای سبز بودجه شهرداری خیرین در حوزه شهری شهر خرم آباد اعضای شورای برای کمک منابع مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۷۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مصوبه هشتادمین نشست هیات مقررات زدایی در پایان سال گذشته، دبیرخانه این هیأت موظف بود تا موارد اصلاحی میزان حرایم تعیین شده در دستورالعمل مربوط به رعایت حرایم بهداشتی بین واحدهای دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ ٣۱ فروردین ۱۴۰۳ تعیین و در درگاه ملی مجوزها اعمال کند و بر این اساس از اول اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغیه رییس سازمان دامپزشکی درباره حرایم بهداشتی دامی برای فعالان اقتصادی لازم الاجرا نیست.

به دنبال این مصوبه بود که در پایان فروردین ماه مجتبی نوروزی، اعلام کرد که سازمان دامپزشکی حذف قانون سابق فواصل و حرایم بهداشتی اعلام و آن را به استان‌ها ابلاغ کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد که از امروز، مجوز کسب و کارهای حوزه دامپزشکی بر اساس دستورالعمل جدید فواصل بهداشتی، صادر خواهد شد.

به گفته وی بعد از ۵۰ سال قانون فواصل بهداشتی بازنگری شد و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در این حوزه به سرانجام رسید.

بر اساس آمارها، بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ متقاضی مجوز کسب و کار تولیدات دامی به دلیل آنچه فواصل و حرایم بهداشتی اعلام می‌شد، بلاتکلیف مانده بودند.

محمدمهدی صفری، کارشناس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار در خصوص ورود این مرکز به موضوع حرایم و فواصل بهداشتی دامپزشکی می‌گوید، آغاز مطالعه و بررسی این موضوع مرکز پایش محیط کسب و کار ابتدا با گزارش‌ها و شکایت مردمی بود؛ مردم تماس می‌گرفتند، نامه می‌فرستادند و گلایه داشتند که می‌خواهیم مجوز بگیریم اما سازمان دامپزشکی مانع مجوز می‌شود، می‌گوید حریم را رعایت نکردید.

به گفته وی بر اساس بررسی های این مرکز، ۴ هزار و ۴۰۰ مجوز کسب و کار در طول ۵ سال یعنی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۱ فقط به دلیل عدم رعایت حریم بهداشتی رد شدند؛ یعنی ۴ هزار و ۴۰۰ فعال حوزه دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته به اینها با انگیزه می خواستند کسب و کاری را شروع کنند اما به در بسته خوردند.

وی با اشاره به چند نوبت نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی از سوی مرکز و سپس نامه وزیر اقتصاد به وزیر وقت کشاورزی و طرح این مشکل و درخواست اصلاح آن یادآور شد: بالاخره در آبان ماه سال گذشته جلسه‌ای تشکیل شد و قول اصلاح در این خصوص داده شد.

گفتنی است در خصوص حرایم و فواصل بهداشتی ماده ۱۹ قانونی که مصوب ۵۳ سال پیش یعنی سال ۱۳۵۰ است الزاماتی تعیین و در سال ۱۳۵۱ آیین نامه آن در هیأت وزیران وقت مصوب می‌شود اما در سال ۱۳۸۸ در قانون نظام جامع دامپروری مقرر می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل دیگری را تدوین کند اما این دستورالعمل گرچه در سال های بعد نوشته شد اما به تایید هیات وزیران نرسید و لذا مبنا همان قانون بیش از ۵۰ سال پیش بود.

کد خبر 6092493

دیگر خبرها

  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • جمع آوری ۲ میلیارد ریال در جشن گلریزان کشکوئیه
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • افزایش و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی احترام به شهروندان است
  • دعوت معاون استاندار فارس از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است