Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، نبیلا مسرلی سخنگوی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران مستقر در بروکسل خواستار آزادی مقامات دستگیر شده در سودان شد. وی بیان داشت: باید به هر قیمتی از تشدید خشونت و خون‌ریزی در این کشور جلوگیری شود. درحالی که منطقه با چالش‌های متعددی روبروست، حفاظت از انتقال تاریخی قدرت در سودان بیش از گذشته حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از تمام طرف‌ها خواست توافقنامه تقسیم قدرت را که در سال ۲۰۱۹میلادی پس از سرنگونی حکومت خودکامه عمر البشیر منعقد شد، با حسن نیت اجرا کنند. سخنگوی جوسپ بورل تصریح کرد که سودان دمکراتیک با استقرار یک دولت غیرنظامی  که از صلح، آزادی و عدالت مردم سودان حمایت کند ثبات کشور و منطقه را برای مدت طولانی ضمانت می‌کند.

پیشتر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در توئیتی نوشته بود که اوضاع سودان را با نگرانی دنبال می‌کند و خواستار ازسرگیری روند انتقال قدرت در این کشور شد.

سودان از سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط حکومت "عمر البشیر" وارد یک چرخه کشمکش قدرت میان نظامیان و سیاستمداران غیرنظامی شده است. مخالفان دولت نظامی، مقام‌های ارتش این کشور را به تلاش برای بازگرداندن سودان به دوره عمر البشیر متهم می‌کنند.

اکنون چند وقتی است که این کشمکش‌ها میان رهبران نظامیان و غیرنظامیان سودان بر سر تشکیل «دولت نظامی و یا غیرنظامی» به خصوص پس از ناآرامی‌ه از شرق سودان بالا گرفته است و هر یک دیگری را ناکارآمد قلمداد کرده و عامل بحران کنونی شرق این کشور می‌دانند.

ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیت انتقالی سودان خواهان انحلال دولت انتقالی خارطوم به ریاست "عبدالله حمدوک" (نخست‌وزیر غیرنظامی سودان) است و پارلمان انقلابی سودان هم که متشکل از نمایندگان و سیاستمداران غیرنظامی است، خواستار برکناری ژنرال البرهان از قدرت شده است.

اما صبح امروز (دوشنبه) هرج و مرج و ناآرامی در پایتخت سودان، پس از آنکه «افراد مسلح ناشناس» محل اقامت عبدالله حمدوک، نخست‌وزیر غیرنظامی این کشور را محاصره کردند، شکل تازه‌ای به خود گرفته است.

بنا بر گزارش‌ها، حمدوک اکنون در حبس خانگی قرار دارد و نیروهای نظامی ناشناس چهار وزیر کابینه، یک عضو غیرنظامی شورای حاکمیتی و چندین استاندار و رهبران حزبی سودان را دستگیر کرده‌اند. ارتش سودان هنوز واکنشی به این گزارش‌ها نداشته است.

علاوه بر نخست‌وزیر، "ابراهیم الشیخ" وزیر صنعت، "حمزه بلول" وزیر اطلاعات، "محمد الفیکی سلیمان" عضو شورای حکومت ملی، "فیصل محمد صالح" مشاور رسانه‌ای نخست وزیر و "ایمن خالد" فرماندار خارطوم هم از جمله مقام‌های سودانی هستند که از سوی نظامیان بازداشت شده‌اند.

به نوشته خبرگزاری‌ها، اکنون افرادی با لباس نظامی راه‌های اصلی منتهی به پایتخت را قطع کرده‌اند و نیروهای نظامی به مقر رادیو و تلویزیون سودان در أم درمان یورش بردند و تعدادی از کارکنان آن را بازداشت کردند. تلویزیون دولتی آهنگ‌های میهن‌پرستانه پخش می‌کند. فرودگاه خارطوم هم اکنون بسته می باشد و پروازهای بین‌المللی به حالت تعلیق درآمده است و اینترنت در سراسر سودان قطع یا مختل شده است.

برچسب‌ها سودان اتحادیه اروپا اعتراض

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سودان اتحادیه اروپا اعتراض سودان اتحادیه اروپا اعتراض اتحادیه اروپا نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۸۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اتحادیه اروپا درباره ایران

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به تصمیم اتحادیه اروپا برای وضع تحریم علیه ایران در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: مایه تأسف است که اتحادیه اروپا در ایجاد محدودیت غیرقانونی بیشتر علیه ایران سریع تصمیم می‌گیرد، فقط به این دلیل که ایران از حقش برای دفاع از خود در برابر تجاوزات گستاخانه رژیم اسرائیل استفاده کرده است.

وزیر امور خارجه همچنین نوشت: اتحادیه اروپا نباید از توصیه واشنگتن برای رضایت رژیم جنایتکار اسرائیل پیروی کند. در حالی که رژیم اسرائیل به نسل‌کشی فلسطینیان با ارتکاب جنایات جنگی ترکیبی و حملات موشکی و ایجاد قحطی ادامه می‌دهد، واکنش اتحادیه اروپا به آن تقریباً چیزی بیش از کلمات توخالی نیست.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: اتحادیه اروپا باید مسوولانه عمل کرده و رژیم اسرائیل را تحریم کند.

دیگر خبرها

  • مکرون: خطر نابودی اروپا وجود دارد/ برای رویارویی تجهیز نیستیم
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • صدر اعظم آلمان خواستار تاسیس اتحادیه بانکی در اروپا شد
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • بی‌میلی اروپایی‌ها برای کمک بیشتر به اوکراین
  • واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اتحادیه اروپا درباره ایران
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند