Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور بر تدوین نقشه آمایش ساحلی برای آبزی پروری در آب‌های سواحل و کرانه‌های دریایی ایران تاکید کرد. خبرگزاری میزان - بنا به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، همایون حسین زاده صحافی گفت: در این نقشه آمایش باید مشخص شود جانمایی توسعه آبزی پروری در سواحل کشور با توجه به مولفه‌های توسعه، چه شیوه‌ها و مدل‌هایی در چه مکان‌ها و موقعیت‌های جغرافیایی و با چه هدف و بازاری می‌خواهد انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بهره گیری از مدیریت یکپارچه ساحلی را کلید توسعه پایدار آبزی پروری در سواحل و کرانه‌های دریایی کشور دانست و اظهار داشت: سواحل، ذی مدخلان و ذی نفعان خود را دارد و همه آن‌ها باید در این توسعه مشارکت داده شوند و در عین حال موضوع بازنگری در برخی قوانین برای تسهیل امر سرمایه گذاری ومشارکت ذی نفعان در مناطق دریایی و ساحلی ضروری است.

حسین زاده صحافی گفت: در دنیا هم ثابت شده است هر گونه سرمایه گذاری در کرانه‌های ساحلی بدون درنظر گرفتن مشارکت ذی نفعان و جوامع محلی، مشکلاتی را ایجاد می‌کند و از این رو باید به جوامع ساحلی و تشکل‌های منطقه‌ای برای توسعه آبزی پروری توجه کرد.

وی اظهار داشت: امروزه توانمندسازی نیروی انسانی همراه با تکنولوژی‌ها و فناوری‌های جدید در کنار ظرفیت‌های اکولوژیک و منابع طبیعی از موضوعات جدی در توسعه پایدارفعالیت‌های آبزی پروری ساحلی محسوب می‌شود و از سوی دیگر ضروری است ثبت، پردازش و مدیریت اطلاعات برای تصمیم گیری مدیران در حوزه پرورش آبزیان در سواحل و کرانه‌های دریایی صورت بگیرد.

معاون ترویج و انتقال یافته‌های علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در عین حال توجه به ظرفیت‌ها و گونه‌های جدید قابل پرورش در سواحل، استفاده از شیوه ها، فناوری‌های مختلف برای آبزی پروری، شناسایی عرصه‌های جدید و تنظیم بازار را از راهکار‌های مهم توسعه آبزی پروری در آب‌های سواحل و کرانه‌های دریایی کشور عنوان کرد و افزود: در دنیا شیوه‌ها و تکنیک‌های متعدد و متفاوتی برای توسعه پرورش آبزیان در سواحل و کرانه‌های دریایی وجود دارد و ما می‌توانیم با الگوگیری از این شیوه‌ها به بومی سازی و ترویج روش‌ها و فناوری‌های مربوطه به منظور پرورش گونه‌های جدید آبزی بپردازیم.

وی ادامه داد: تقویت و توسعه پرورش گونه‌های فعلی نظیر میگوی وانامی، ماهیان خاویاری، ماهی‌های صبیتی، باس دریایی و قزل الا که در گذشته نیز منشا تولید و ارزآوری از کرانه‌های ساحلی و یا پرورش ماهی در قفس‌های دریایی کشور بوده، مهم است ضمن آن که باید به طور جدی موضوع جلب سرمایه گذاران در جانمایی‌های جدید مطالعه و با استفاده از ظرفیت‌های تشکل ها، بخش خصوصی، موسسات پژوهشی، دانشگاه‌ها و همچنین بخش اجرایی، حمایت و دنبال شود.

حسین زاده صحافی اضافه کرد: برخی از شیوه‌های آبزی پروری با آب‌های ساحلی در سیستم‌های بتونی و خاکی و در فضای بسته و یا در حوضچه‌ها صورت می‌گیرد و یا از قفس‌های پرورش ماهی متعددی استفاده می‌شوند که در نزدیکی یا دور از ساحل هستند.

وی در پاسخ به پرسش تاثیر آبزی پروری ساحلی بر محیط زیست و همچنین شرایط آب سواحل برای تولید آبزیان سالم اذعان داشت: ما در حوزه‌های مختلف آبزی پروری ساحلی و دریایی باید اصول توسعه پایدار را در نظر بگیریم که یکی از مولفه‌های آن توجه به مسایل زیست محیطی و به ویژه آلاینده‌ها است.

معاون ترویج و انتقال یافته‌های علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تصریح کرد: بر اساس مطالعات محققان این موسسه و مراکز دانشگاهی و علمی، آب‌های ساحلی و کرانه‌های دریای شمال و جنوب کشور در مناطق پرورش آبزیان از نظر آلاینده‌ها در حد استاندارد بوده و در جانمایی‌ها نیز معمولا به پایش آلاینده‌ها توجه جدی می‌شود.

وی با بیان این که برای جلوگیری از آثار زیست محیطی پرورش آبزیان در آب‌های ساحلی و در کرانه‌های دریایی و به ویژه قفس‌های دریایی، روش‌های متعدد فیزیکی و بیولوژیک وجود دارد، گفت: تکنیک‌هایی نظیر کشت توام گونه‌ها با تروفی‌های متفاوت مانند پرورش پالایشگر‌ها همچون صدف‌ها و جلبک‌های دریایی در کنار قفس‌های پرورش ماهی وجود دارد که می‌توان از طریق آن بار مواد آلی ناشی از باقیمانده غذایی و فضولات آبزیان پرورشی را به حداقل رساند، هر چند این موضوع به تراکم ذخیره سازی در قفس، شرایط دمایی، کیفیت آب و جریان آبی در اطراف قفس و نوع و کیفیت غذای آبزیان و بسیاری از عوامل تولید بستگی دارد.     بیشتر بخوانید: گسترش صادرات آبزیان به قطر/ هدف‌گذاری برای حضور در بازار اتحادیه کشورهای مستقل/ ارائه ۴ محصول تجاری در بازارهای داخلی  

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی آبزی پروری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی آبزی پروری آبزی پروری پرورش آبزیان شیوه ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران

 

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم در شورای آینده نگاری فرهنگستان علوم اظهار کرد: فرهنگستان زمانی اثرگذار است که خودش را جزئی از ساختار اداره کشور بداند اما اگر خودش را جز اداره کشور نداند دیگر اثربخشی لازم را نخواهد داشت. ما باید به گونه‌ای عمل کنیم که سیاستمداران به ما اعتماد کنند.

وی افزود: اتفاقاتی که در حوزه علم در برخی از کشورها نظیر امارات متحده عربی می‌افتد متعلق به خود آنها نیست چراکه امارات هویت مستقل ندارد اما ظرف ایران بزرگ و متعلق به خودش است.

رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه در برخی از حوزه‌‌‌ها خیلی خوب پیش رفتیم، ادامه داد: در پزشکی عقب‌ماندگی نداریم از بیمار تا دانشمند به کشور ما رفت و آمد دارند، در کشاورزی نیز 125 میلیون تن غذا در کشور تولید می‌شود، کدام یک ازکشورهای همسایه این میزان غذا تولید ‌می‌کند.

دکتر مخبر دزفولی گفت:‌ بخشی از مشکلات ما داخلی و بخشی خارجی است، باید ببینیم چه وضعیتی داریم سپس برای آینده برنامه‌ریزی کنیم. حواسمان باشد که نسبت به آینده امیدواری ایجاد کنیم البته در کنار آن باید واقعیت‌های کشور هم ببینیم.

رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: آینده‌نگاری در حوزه علم و فناوری دامنه‌ها و شاخه‌های گسترده‌ای دارد که به امنیت، رفاه و اقتصاد می‌رسد. برای آینده نگاری باید هدفمند برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی افزود: کلان روندهای علم در جهان و منطقه باید استخراج شود، برای زیست بوم ایران نیز این کلان روندها باید مشخص شود. 5 کلان روند امروز در جهان در حال شکل گیری است که باید مورد توجه باشد.

دکتر مخبر دزفولی بیان کرد: قدرت‌های جهانی نمی‌خواهند ایران مرجع باشد، می‌خواهند که جهان عرب در خاورمیانه فعال باشد، در این مسیر است که عربستان، قطر و امارات در حوزه علم و فناوری بودجه‌های زیادی را صرف می‌کنند. البته اتفاقاتی که در این کشورها در حال وقوع است، واقعی نیست و آن چیزی که در ایران است واقعی است چرا که دستاوردهای ما در حوزه‌های هسته‌ای، غذا، پزشکی متعلق به دانشمندان خودمان است. مرجعیت زمانی اتفاق می‌افتد که خدمات فنی و مهندسی ایرانی اتفاق بیفتد، کالای ایرانی تولید شود و محصولات ایرانی مرجع باشد.

رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد: در آینده نگاری باید مباحث عمیق‌تر و دقیق‌تر پیش رود، در این مسیر اگر مشکلاتی در اقتصاد داریم باید برای این مشکلات از سوی اندیشمندان فرهنگستان راه حل ارائه شود. از طرفی فرهنگستان علوم باید آنقدر توانمندی پیدا کند که مسئولان ناگزیر شوند که برای تصمیم‌های مهم با این نهاد مشورت کنند.

 

ضرورت آینده نگاری مبتنی بر ابعاد دینی و اخلاقی در ایران

در ادامه این نشست دکتر علی اکبر صالحی، معاون پژوهشی فرهنگستان علوم بیان کرد: آینده نگاری در ایران بُعد دینی و اخلاقی دارد، باید این بعد را جدی‌تر ببینیم تا مشخص شود که چه آینده‌ای مدنظرمان است.

وی ادامه داد: علمای شیعه در دورانی کنونی باید متمایز از سایرین عمل و زمینه آینده‌نگاری را فراهم کنند. مثلا در فناوری زیستی مباحث اخلاقی و شرعی ممکن است مطرح شود علما می‌توانند زمینه بحث در این زمینه‌ها را فراهم کنند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم با انتقاد از عدم پیشرفت ارتباط حوزه و دانشگاه گفت: ‌در زمینه ارتباط دانشگاه و صنعت اقدامات خوبی شده است که باید ادامه پیدا کند.

 

 

آینده‌نگاری منهای فهم عمیق از جهان امکان‌پذیر نیست

دکتر سید سعید رضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این نشست گفت: خواستگاه آینده‌نگاری مهم است. باید ببینم آینده‌نگاری چه تناسبی با فرهنگستان علوم دارد؟ پس در ابتدا باید چارچوب مفهومی برای این کار ترسیم شود تا مبنای آینده نگاری در فرهنگستان علوم باشد. 

وی ادامه داد:‌آینده‌نگاری بدون فهم وضعیت موجود امکان پذیر نیست، آینده‌نگاری ریشه در گذشته و حال دارد. برای مسیر آینده نگاری باید جمع بندی از وضعیت فعلی داشته باشیم. آینده نگاری برای ایران منهای فهم عمیق از جهان امکان پذیر نیست، جهانی شدن ما را به فضای واحد  وصل کرده است بنابراین تاثیر می‌گذاریم و تاثیر می‌پذیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بنابراین باید مشخص کنیم که چه اولویت هایی برای آینده نگاری داریم، فرهنگستان باید ابعاد علم و فناوری آینده را مشخص کند. چون همه چیز به فناوری متصل است. امروز بزرگترین کمپین ها موضوعشان محیط زیست است.

دکتر عاملی اضافه کرد: فناوری هسته ای خطر بزرگی است. از نظام قدرت جهانی نمی‌توان غافل شد باید آن را مدنظر داشت. فرهنگستان باید بر فناوری‌های نو نیز تمرکز کند چراکه گستره هوش مصنوعی زیاد است. منابع و سرمایه انسانی باید در آینده نگاری مدنظر باشد. در آینده نگاری موضوع غذا مهم است چراکه حیات بشر به غذا بستگی دارد.

وی بیان کرد: جنگ و صلح در آینده مهم است. 650 هزار دانش آموز غزه آواره شده‌اند، جنگ رحم ندارد همه را درگیر می‌کند. در مسیر آینده‌نگاری توجه به بحران‌ها نیز اهمیت دارد، یکی از بحران‌هایی که امروز جهان با آن مواجه است، بحران هویت است، هویت جنسی، ملی قومی و دینی مهم است توسعه جهان با ادغام هویتی مطرح است اما فرد باید بتواند خودش را تشخیص دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد:‌ روش‌پژوهی در آینده‌نگاری باید صورت بگیرد تنوعی از روشها داریم باید بدانیم که میخواهیم چکار کنیم. روش‌های جدید بر روی مسئله احاطه دارد، باید وارد جزئیات شود و بتواند مرجع باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم