Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@21:30:44 GMT

پوست این میوه را بخورید تا سرطان نگیرید!

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۲۷۸۰

پوست این میوه را بخورید تا سرطان نگیرید!

متخصصان می‌گویند پوست پرتقال سرشار از مواد مغذی است که می‌تواند سلامت بدن را بهبود بخشد.

به گزارش برنا؛ بسیاری از مردم زمانی که پرتقال و مرکبات مصرف می‌کنند پوست آن را کنده و دور می‌ریزند و تصور می‌کنند لایه بیرونی این میوه غیرقابل خوردن است. پوست پرتقال طعم تلخی دارد، اما می‌توانید آن را به سایر مواد غذایی افزوده و سپس مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمتر کسی می‌داند که پوست مرکبات و به ویژه پرتقال سرشار از مواد مغذی و ضروری است که می‌تواند باعث تقویت بدن انسان شود. در این مطلب به مهمترین خواص پوست پرتقال می‌پردازیم:

ضد التهاب و خنثی کننده رادیکال‌های آزاد

بدن انسان به طور دائم با مواد مختلفی که می‌تواند به آن آسیب وارد کند، مواجه است. یکی از این مواد که به وفور در بدن وجود دارد رادیکال‌های آزاد است. همانطور که می‌دانید رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها و DNA بدن آسیب وارد می‌کند و باعث بروز بیماری‌های مرگباری همچون سرطان، دیابت و التهابات مزمن می‌شود.

متخصصان می‌گویند برای مبارزه با رادیکال‌های آزاد افراد باید مصرف آنتی اکسیدان‌ها را در رژیم غذایی خود افزایش دهند. خبر خوب این است که پوست پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام پلی متوکسی فلاون‌ها (polymethoxyflavones) است که می‌تواند به تاثیرات مخرب رادیکال‌های آزاد پایان دهد. تقویت کننده سیستم ایمنی

به مانند لیمو، پرتقال نیز یکی از منابع غنی از ویتامین C است. با این وجود، تنها مغز آب دار میوه نیست که حاوی این ویتامین است. متخصصان می‌گویند پوست پرتقال به وفور حاوی ویتامین C است. مصرف ویتامین C با تقویت سیستم ایمنی بدن، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی بدن حتی می‌تواند میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را نیز کاهش دهد. همچنین افراد با مصرف پوست پرتقال ویتامین A مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند که یکی دیگر از ویتامین‌های موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن است. جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی

تحقیقات نشان داده است مصرف پوست پرتقال برای سلامت قلب موثر است. پوست پرتقال دارای ترکیباتی به نام هسپردین و نوبیلتین است که باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند. همچنین این دو ماده با ایجاد ثبات در فشار خون و پایین آوردن سطح کلسترول بد خون، خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند.

تضمین سلامت ریه‌ها

امروزه جوامع صنعتی با مشکل بزرگی به نام آلودگی هوا مواجه هستند که با آسیب به ریه‌ها باعث بروز سرفه و تنگی نفس در افراد می‌شود. خوشبختانه یکی از خواص بی‌نظیر پوست پرتقال پاکسازی و تقویت ریه‌هاست. در حقیقت ترکیبات موجود در پوست پرتقال باعث شکسته شدن و خروج آسان مخاط از ریه‌ها و تصفیه این اندام می‌شود.

از دیگر خواص پوست پرتقال می‌توان به تقویت سیستم گوارشی اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مرکبات پوست مواد غذایی بدن انسان رژیم غذایی مغز ویتامین سیستم ایمنی سرماخوردگی مرگ سیستم ایمنی بدن سلامت فشار خون آلودگی هوا سرطان پوست پرتقال رادیکال های آزاد سیستم ایمنی تقویت سیستم پوست پرتقال ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۲۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست

محققان بازبینی نظام‌مند از تحقیقات مشاهده‌ای و مداخله‌ای انجام دادند که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در مکان‌های مختلف آناتومیکی ارزیابی می‌کرد.

به گزارش ایسنا، آنان دریافتند که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با افزایش تنوع و ترکیب تغییر یافته میکروبیوتای روده و پوست مرتبط است.

زمینه

در سال‌های اخیر، نتایج تحقیقات به‌طور فزاینده‌ای بر مزایای سلامتی بالقوه قرار گرفتن در معرض فضای سبز، ازجمله سلامت روان و کاهش خطر بیماری متمرکز شده است.

اگرچه یافته‌ها پیچیده هستند، میکروبیوتای انسانی که برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت متابولیک حیاتی محسوب می‌شود، ممکن است تحت تاثیر فضای سبز قرار گیرد. درک این رابطه می‌تواند مکانیسم‌های زیربنایی اثرات سلامت فضای سبز را مشخص کند.

بررسی نظام‌مند با هدف ترکیب شواهد مشاهده‌ای و مداخله‌ای در مورد تأثیر فضای سبز بر تنوع و ترکیب میکروبیوتای انسانی در بین جمعیت‌ها، مواجهه‌ها و نتایج مختلف، به‌دنبال شفاف‌سازی شکاف‌های دانش موجود و اطلاع‌رسانی به مداخلات و سیاست‌های بهداشت عمومی است.

روش‌ها شامل بررسی‌های قبلی و تدوین راهبردهای جستجو برای پایگاه‌های داده، با معیارهای خاص برای انتخاب تحقیق بر اساس اصول جمعیت، مواجهه، مقایسه‌ شدن، نتیجه و تحقیق بود.

دو محقق به‌طور مستقل جستجو، سوابق غربالگری و استخراج داده‌ها را انجام دادند. آنان خطر سوگیری را با ترکیب شواهد و دستورالعمل‌هایی برای بررسی‌های نظام‌مند بدون متاآنالیز ارزیابی کردند. قطعیت شواهد با استفاده از چارچوب درجه‌بندی توصیه‌ها، ارزیابی، توسعه و سنجش، نتایج و اصول تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها

پس از چندین دور غربالگری، ترکیب کیفی شامل ۲۰ مقاله از ۳۵ کشور، ازجمله فنلاند، کانادا، ایالات‌متحده، چین، هلند، بریتانیا، هند و استرالیا بود. نیمی از تحقیقات طرح‌های مقطعی، یک تحقیق گروهی و بقیه طرح‌های مداخله‌ای شامل ۲ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده بودند.

تحقیقات مشاهده‌ای از معیارهای عینی استفاده می‌کنند مانند شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی، درصد فضای سبز، یا متغیرهای باینری که از تصاویر ماهواره‌ای یا نقشه‌های زمین منشأ می‌گیرند و تخصیص دقیق مواجهه با فضای سبز را تضمین می‌کند. تحقیقات مداخله‌ای شامل فعالیت‌هایی مانند مالیدن دست‌ها به خاک، مشغول شدن به فعالیت‌ در پارک، یا ایجاد فضای سبز در مهدکودک‌ها برای مدت‌های مختلف بود.

۲۰ تحقیق، جوامع میکروبی را در نقاط مختلف بدن انسان روده (۱۳ تحقیق)، پوست (۱۰ تحقیق)، حفره دهان (پنج تحقیق)، حفره بینی (پنج تحقیق)، و ناحیه چشم (یک تحقیق) بررسی کردند.

توالی ژنتیکی که ژن ریبونوکلئیک اسید ریبوزومی ۱۶ اس را هدف قرار می‌داد، با عناصر پردازش مانند بینش کمی در مورد محیط زیست میکروبی، مجموعه تجزیه و تحلیل توالی برای تحقیق روی میکروبیوتا (Mothur)، یا ابزار تجزیه و تحلیل توالی منحصر به‌فرد (Usearch) مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک مشترک بود. نتایج شامل تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی نسبی گونه‌ها بود.

تحقیقات گنجانده شده از نظر خطر سوگیری مورد ارزیابی قرار گرفتند که سه مورد به‌دلیل سوگیری مخدوش‌کننده به‌عنوان "جدی" رتبه‌بندی شدند. چهار تحقیق دارای خطر «با احتمال زیاد» از منابع دیگر، مانند رویکردهای آماری نامناسب بودند. حجم نمونه کوچک، قابلیت اطمینان را در برخی از تحقیقات مداخله‌ای به خطر انداخت.

به‌طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع زیستی آلفای بیشتر، ترکیبات کلی تغییر یافته و تغییر فراوانی نسبی گونه‌ها در میکروبیوتای روده انسان مرتبط است، همانطور که توسط ۱۲ تحقیق از ۱۳ تحقیق، شامل طرح‌های مقطعی و مداخله‌ای گزارش شده است.

مطالعات مقطعی ارتباط متنوعی از قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی گونه‌های خاص را نشان داد. مطالعات مداخله‌ای اثرات مثبتی بر تنوع آلفا و فراوانی گونه‌های خاص پس از مداخلات فضای سبز نشان می‌دهد.

از ۱۰ تحقیقی که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای پوست انسان را بررسی می‌کند، مطالعات مقطعی و مداخله‌ای ارتباط مثبت بین فضای سبز و تنوع آلفای میکروبیوتای پوست، ترکیبات تغییر یافته و تغییرات در فراوانی گونه‌ها را نشان می‌دهد.

تحقیقات مشاهده‌ای ارتباط با پوشش جنگلی و زمین کشاورزی را برجسته می‌کند، در حالی که مداخلات افزایش تنوع آلفا و ترکیبات تغییر یافته با فعالیت‌های فضای سبز را نشان می‌دهد.

چندین تحقیق ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در حفره‌های دهان، بینی و چشم بررسی کردند. یافته‌های ترکیبی مشاهده شد؛ تحقیقات میکروبیوتای دهان افزایش فراوانی را با فضای سبز نزدیک نشان داد، در حالی که تحقیقات میکروبیوتای بینی نتایج متناقضی را گزارش کردند.

میکروبیوتای چشمی ارتباط معناداری با فضای سبز نشان نداد. تحقیقات مداخله‌ای نشان داد که فعالیت‌های فضای سبز ممکن است بر تنوع میکروبیوتای بینی تاثیر مثبتی داشته باشد.

ارزیابی قطعیت شواهد در فضای سبز و میکروبیوتای انسانی در نقاط مختلف بدن متفاوت است. رتبه‌بندی‌های اولیه بالا یا متوسط بودند، اما به‌دلیل عدم دقت و نتایج متناقض به متوسط یا پایین تنزل یافتند. به‌طور کلی، قطعیت شواهد برای فضای سبز و میکروبیوتا در تمام نقاط بدن به‌عنوان بسیار کم ارزیابی شد.

نتیجه‌گیری

این بررسی نظام‌مند ۲۰ تحقیق را در مورد قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسانی، بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی ارزیابی کرد. شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز تنوع میکروبیوتای روده و پوست را افزایش می‌دهد و باکتری‌های مفید را نسبت به عوامل بیماری‌زا ترجیح می‌دهد.

هرچند ناهمگونی تحقیق، محدودیت‌های طراحی، و سوگیری‌ها ذکر شد اما یافته‌ها اغلب با بررسی‌های قبلی مطابقت دارند و ارزیابی جامع‌تری ارائه می‌دهند. مکانیسم‌ها شامل قرار گرفتن در معرض میکروب‌های مختلف محیطی، کاهش آلاینده‌های هوا و بهبود سبک زندگی است.

مطالعات طولی و مداخله‌ای بیشتر با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف فضای سبز، ویژگی‌های شرکت‌کننده و عملکرد میکروبیوتا توصیه می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در مجله Environmental International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست