Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس از اراک؛ وحید امیدوار فارغ التحصیل رشته مهندسی مواد در مقطع کارشناسی ارشد است که به عنوان یک جوان اراکی موفق به تولید «قرص آهن» با استفاده از مهندسی معکوس شده و کشور را از خروج سالانه 500 هزار دلار ارز از کشور بی‌نیاز کرده است.

داستان از روزی شروع شد که این جوان نخبه به همراه سه نفر از دوستانش که همگی از فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی مواد بودند، به صورت اتفاقی از شرکتی در ساوه بازدید کردند، شرکتی که برای تولید ناچار به واردات قرص آهن از کشورهایی چون چین، آلمان و هلند بود و از کیفیت آن نیز رضایتی نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سال 98 به همراه چند نفر از دوستانم از یک شرکت در ساوه بازدید کردیم، همان بازدید کافی بود که جرقه تولید یک محصول کاملا وارداتی در ذهنمان زده شود

امیدوار در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: سال 98 به همراه چند نفر از دوستانم از یک شرکت در ساوه بازدید کردیم، همان بازدید کافی بود که جرقه تولید یک محصول کاملا وارداتی در ذهنمان زده شود، محصولی که از چین وارد می‌شد و مدیران شرکت ساوه‌ای از کیفیت و قیمت آن رضایت نداشتند و کیفیت پایین آن را موجب کاهش کیفیت محصول خود می‌دانستند.

این جوان نخبه اراکی از ثبت شرکت پس از شکل گرفتن ایده ساخت قرص آهن خبرداده و می‌افزاید: شرکت بهساز آلیاژ در سال 98 با هدف تولید آمیژان‌های مورد مصرف در صنایع ریخته‌گری و آلومینیوم به عنوان یکی از واحدهای فناور پارک علم و فناوری استان مرکزی به ثبت رسید.

 

 امیدوار با اشاره به اینکه با گردهم آمدن چند نفر از فارغ ‌التحصیلان رشته مهندسی مواد کار تبدیل ایده به محصول به منظور تولید قرص آهن آغاز شد، بیان می‌کند: پس از ثبت شرکت کار خود را با تولید قرص آهن که یک محصول کاملا وارداتی بود، کلید زدیم،  آمیژان‌های آلومینیوم محصولی است که در ساخت فویل‌های آلومینیوم، صنایع غذایی، صنایع ریخته‌گری، هوا و فضا، صنایع درب و پنجره، و دیگر صنایع به عنوان یک ماده اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد تا محصول نهایی استحکام کافی را داشته و کیفیت بالایی داشته باشد.

این جوان نخبه اراکی ادامه می‌دهد: بعد از بازدیدی که از واحد صنعتی ساوه داشتیم تصمیم گرفتیم با توجه به نارضایتی مدیران شرکت از قرص آهن چینی، آستین‌ها را بالا زده و کشور را از وادرات این محصول بی‌نیاز کنیم، با توجه به دانشی که از طریق تحصیل در رشته مهندسی مواد کسب کرده بودیم، کار  تحقیقات را آغاز و موفق شدیم بعد از 9 ماه تحقیق و  پژوهش از طریق مهندسی معکوس محصول آلمانی‌ها، چینی‌ها و هلندی‌ها ترکیب قرص آهن را پیدا کرده و برای نخستین بار در کشور دست به تولید این محصول بزنیم.

بعد از 9 ماه تحقیق و  پژوهش از طریق مهندسی معکوس محصول آلمانی‌ها، چینی‌ها و هلندی‌ها ترکیب قرص آهن را پیدا کرده و برای نخستین بار در کشور دست به تولید این محصول زدیم

امیدوار می‌گوید: بعد از دستیابی به ترکیب مواد متوجه شدیم یکی از ترکیب‌های آن در ایران وجود ندارد که برای آن جایگزین تعریف کرده و موفق شدیم ماده جایگزین را در ترکیب‌ محصول به کار برده و بعد از سه ماه نمونه اولیه را تولید و روانه بازار کنیم که با توجه به کیفیت به مراتب بالاتر آن از مشابه چینی، توانست رضایت مشتریان را جلب کند.

وی با بیان اینکه این محصول برای اولین بار در کشور ساخته شده  و در مقایسه با سایر آمیژان‌های مورد مصرف در صنایع آلومینیوم دارای مزیت‌های زیادی از جمله میزان جذب بالا، حداقل زمان جذب و حداقل آلودگی‌های زیست محیطی است، خاطرنشان می‌‌کند: بعد از موفقیت در تولید قرص آهن، اقدام به تولید قرص منگنز کردیم، قرص مس را نیز به صورت پایلوت به مرحله آزمایش تولید رساندیم، اما به دلیل سرمایه اندک نتوانستیم به مرحله تولید انبوه برسانیم.

طی بررسی‌‌های صورت گرفته ماهانه بین 40 تا 60 تن قرص آهن در کشور به مصرف می‌رسد که واردات آن ماهانه بیش از 40 هزار دلار ارز از کشور خارج می‌کند 

این نخبه اراکی از فروش محصولات خود به استان‌های کرمان، قزوین، تهران و شهرهای استان مرکزی خبر داده و اظهار می‌کند: طی بررسی‌‌های صورت گرفته ماهانه بین 40 تا 60 تن قرص آهن در کشور به مصرف می‌رسد که واردات آن ماهانه بیش از 40 هزار دلار ارز از کشور خارج می‌کند، این درحالی است که اگر از ما به عنوان یک تولیدکننده حمایت شود با توان تولید ماهانه 40 تن در ماه از خروج سالانه حدود 500 هزار دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

امیدوار تصریح می‌کند: میزان خروج ارز از کشور برای تامین قرص منگنز نیز ماهانه 300 هزار دلار است، در حالی که توانایی تولید این محصول در داخل نیز وجود دارد و تنها اندکی حمایت لازم است.

وی فضای کوچک کارگاهی و نبود سرمایه برای رسیدن به تولید انبوه را مشکلات پیشروی تولید دانسته و اضافه می‌کند: جای بسی تاسف است که بخش دولتی به جای تامین این مواد از داخل و حمایت از تولیدکننده، گرایش به واردات دارند و هیچ حمایتی از تولیدکننده انجام نمی‌دهند.

****************  

گزارش از حمیدرضا جلالی

****************  

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: مهندسي معكوس قرص آهن حميدرضا جلالي وحید امیدوار هزار دلار ارز از کشور رشته مهندسی مواد مهندسی معکوس عنوان یک تولید قرص قرص آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۴۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد دوستار عصر سه شنبه در نشست رؤسای دانشگاه‌های گیلان و مسؤولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با حضور محمدرضا احمدی سنگری نماینده مردم رشت و خمام و عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌های تجاری استان در بندر انزلی و منطقه آزاد اظهار کرد: با وجود مراودات تجاری بین ایران و روسیه، هیچکدام از فارغ التحصیلان دیپلم، زبان روسی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب نکرده‌اند و این امر به آگاهی دانش آموزان، آموزش و پرورش و خانواده‌ها بر می‌گردد.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به هم اندیشی با آموزش عالی، مراکز و موسساتی که در استان گیلان در حال فعالیت هستند، افزود: هدف از تشکیلات چنین جلساتی این است که مباحث مربوط به آموزش عالی استان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نشست‌های شورای آموزش عالی استان هر ماه به صورت گردشی در دانشگاه‌های مختلف استان برگزار می‌شود، ادامه داد: در تلاش هستیم تا از ظرفیت‌های قانون برنامه و بودجه و قانون برنامه هفتم توسعه از طریق نمایندگان مجلس بهره مند شویم.

دوستار با اشاره به گرایش نسل امروز به آموزش عالی تصریح کرد: طبق آخرین آمار میل و انگیزه تحصیل در رشته‌های علوم پایه و فنی مهندسی در استان گیلان در حال کاهش بوده و این امر یک زنگ خطر برای ماست.

وی با بیان اینکه تعداد شرکت کنندگان در کنکور گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک سال جاری نسبت به سال‌های قبل کاهش یافته است، افزود: از نماینده تام الاختیار سازمان سنجش در استان گیلان نیز درخواست کرده‌ایم که روند شرکت کنندگان در کنکور استان را در ۵ سال گذشته استخراج و در جلسه شورای آموزش عالی مطرح کرده تا بررسی‌های کارشناسانه صورت بگیرد.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به ظرفیت‌های تجاری استان در بندر انزلی و منطقه آزاد گفت: با وجود مراودات تجاری بین ایران و روسیه، هیچکدام از فارغ التحصیلان دیپلم، زبان روسی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب نکرده‌اند و این امر به آموزش و پرورش و خانواده‌ها برمی گردد.

کد خبر 6099847

دیگر خبرها

  • کشف ۱۸ میلیارد قارچ ترافل قاچاق در مرز مریوان
  • استخرهای شنا در آذربایجان شرقی نیازمند بازسازی اساسی هستند
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • ۳ محصول نوآورانه و خلاق در اینوتکس ۲۰۲۴ رونمایی شد
  • ۳ محصول فناورانه رونمایی شد
  • کسب درآمد ارزی شرکت ایپکو از محل صادرات خدمات فنی مهندسی
  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • تولید منحصر به فرد گندم در گلستان / صنایع آردی که در رکود به سر می‌برند