Web Analytics Made Easy - Statcounter

با دکتر مرادی جراح مغز و اعصاب و عضو انجمن بین المللی جراحان ستون فقرات گفتگو کردیم تا نظر ایشان را درباره انواع روشهای جراحی دیسک گردن و مراقبت های بعد از آن که به بهبود سریع تر درد گردن کمک میکند جویا شویم.

به گزارش برنا، هفت استخوان گردن مهره‌های ستون فقرات گردن را تشکیل می‌دهند. این قسمت از ستون فقرات از وزن سر پشتیبانی می‌کند و به شانه‌ها و بدن متصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردن درد دلایل زیادی دارد و ممکن است با آسیب یا انحطاط دیسک‌های گردن همراه باشد که باعث می‌شود درد به سمت پایین بازو منتشر شود. اگر دچار گردن درد و/یا درد بازو، بی‌حسی یا ضعف هستید ممکن است دچار فتق دیسک گردن شده باشید. در صورتی که دیسک گردن با روش های غیرجراحی درمان نشود پزشک جراحی دیسک را توصیه میکند.

با دکتر مرادی جراح مغز و اعصاب و عضو انجمن بین المللی جراحان ستون فقرات گفتگو کردیم تا نظر ایشان را درباره انواع روشهای جراحی دیسک گردن و مراقبت های بعد از آن که به بهبود سریع تر درد گردن کمک میکند جویا شویم:  

آقای دکتر لطفا انواع روشهای جراحی دیسک گردن را نام میبرید؟

همه فتق های دیسک گردن نیاز به جراحی ندارند. پزشکان تلاش میکنند بهترین درمان برای فتق دیسک گردن را ارائه ‌دهند. برای موارد شدید فتق دیسک گردن، نیاز به جراحی دیسک گردن هست فقط حدود 10 درصد از بیماران نیاز به جراحی دارند.

انواع روشهای جراحی دیسک گردن شامل موارد زیر است: فورامینوتومی/دیسکتومی خلفی گردن به روش آندوسکوپی میکرودیسکتومی به روش حداقل-تهاجمی دکامپرشن قدامی گردن و فیوژن ستون فقرات دیسکتومی

مهم نیست که پزشک شما چه روشی را برای جراحی توصیه می‌کند، بلکه مساله مهم این است که در انجام این جراحی باتجربه و کارآزموده باشد و عمل را به بهترین نحو انجام دهد.

رایج‌ترین تکنیک استفاده شده توسط جراح دیسک گردن برای عمل جراحی فتق دیسک گردن، روش دیسِکتومی قدامی گردن و فیوژن ستون فقرات (ACDF) است. در این عمل، دیسکی که دچار مشکل شده است، از طریق یک برش کوچک یک اینچی در جلوی گردن برداشته می‌شود. پس از حذف دیسک، فضای باقی مانده در جای دیسک خود را جوش می‌دهد و ممکن است برای ثبات در ستون فقرات صفحه‌ای در این ناحیه اضافه شود.

سایر عمل‌های جراحی شامل دیسکتومی خلفی دیسک گردن یا عمل جایگزینی دیسک مصنوعی گردن است. ممکن است برای کمک به بهبودی پس از عمل لازم باشد بیمار برای مدتی بریس یا کلار گردنی بپوشد.

بیمار بعد از جراحی دیسک گردن چه شرایطی دارد؟

اکثر افرادی که تحت عمل جراحی ستون فقرات گردنی قرار می‌گیرند، نتایج خوب تا عالی را پس از عمل تجربه می‌کنند. اکثر بیماران پس از جراحی، تسکین قابل توجهی از درد را در ناحیه گردن و رادیکولار و در نواحی شانه و بازو تجربه خواهند کرد. هدف اکثر جراحی‌های ستون فقرات گردنی، بازگشت موفقیت‌آمیز فرد به فعالیت‌های زندگی روزمره است.

عمل جراحی روی ستون فقرات گردنی می‌تواند از یک تا چند ساعت طول بکشد. نتایج حاصل از روش فیوژن یا جوش دادن ستون فقرات (که نیاز به قرار دادن صفحات و پیچ در ستون فقرات گردنی دارد)، بسیار بیشتر از روش دیسکتومیِ ساده دوام دارد. در اغلب موارد بیماران بلافاصله پس از بیدار شدن از بیهوشی پس از عمل، بهبود علائم بی‌حسی و گزگز را گزارش می‌دهند. با این حال، تقویت ماهیچه‌های ضعیف و بافت نرم اطراف ستون فقرات گردنی برای حمایت بیشتر از گردن نیاز به یک برنامه طولانی مدت ورزش و توانبخشی دارد. اگرچه بسیاری از بیماران نتایج مثبتی را در مورد کاهش علائم خود، بلافاصله پس از عمل تجربه می‌کنند اما برای دستیابی به بهبودی کامل و بازیابی کامل تحرک‌پذیری گردن به یک برنامه توانبخشی چند ماهه نیاز است.

شما چه مراقبت هایی را برای بیماران پس از جراحی توصیه میکنید؟ زمانی که بعد از جراحی در بیمارستان بستری هستند:

این که چه نوع از عمل جراحی ستون فقرات گردنی را انجام داده‌اید تعیین می‌کند که چه مدت باید در بیمارستان بمانید و طی چه مدتی پس از جراحی و به چه میزان به کمک نیاز دارید. در اغلب موارد بیمار تنها به یک یا دو شب بستری در بیمارستان نیاز خواهد داشت.

روز اول پس از جراحی

روز بعد از اتمام عمل جراحی،  روز اول در نظر گرفته می‌شود. در این روز بیمار تحت نظارت فیزیوتراپیست می‌توانید لبه تخت بنشینید و با استفاده از کمک دیگران بایستید. به احتمال زیاد نوعی بریس گردنی یا کلار گردنی دور گردن بیمار بسته شده است. بیمار باید بگذارد این کلار گردنی تا زمان مشخص شده توسط پزشک روی گردنش بماند مگر اینکه پزشک یا جراح دستور خاص دیگری بدهد. بیماران اغلب تشویق می‌شوند که بیست و چهار ساعت پس از عمل بایستند و بنشینند (در صورت لزوم با کمک دیگران).  اما راه رفتن باید به صورت تدریجی و به صورت هدایت‌شده  باشد تا از بروز آسیب و عوارض جانبی جلوگیری شود. طی چند بار اولی که از جای خود بلند می‌شوند و راه می‌روند سعی کنند در راه رفتن زیاده روی نکنند و به چند قدم بسنده کنند. در آینده می‌توانند بیشتر راه بروند.

درمان‌های انجام شده

پرستاران گردش خون و حرکت پذیری پاهای بیمار را بررسی می‌کنند. ممکن است یک اسپیرومتر تحریکی درون بینی بیمار قرار داده شود (لوله ی استنشاق آبی). این دستگاه به انبساط ریه‌ها برای جلوگیری از ذات الریه کمک کند. پانسمان ممکن است از محل جراحی برداشته شود و عوض شود. برای بستن برش جراحی ممکن است از روش بخیه و یا از نوار جراحی یا چسب بخیه استفاده شده باشد.  همچنین ممکن است از کمپرس سرد یا پد خنک کننده برای کاهش تورم و افزایش راحتی بیمار استفاده شود. تزریق مایعات به بدن از طریق سرم نیز برای یک الی دو روز معمول است.

بعد از جراحی بیمار میتواند فعالیت داشته باشد؟

فیزیوتراپ به بیمار کمک می کند که به نحو ایمن تحرک داشته باشد. فیزیوتراپ به بیمار می‌آموزد که چگونه به شیوه صحیح در تختخواب بخوابید و به شیوه صحیح از حالت خوابیده به حالت نشسته بروید. بیمار به تدریج می تواند بایستد و راه برود. برای مدت کوتاهی پس از عمل ممکن است از یک وسیله کمکی مانند عصا یا واکر برای راه رفتن استفاده کند. برای تسکین درد پاها، تمریناتی به بیمار داده می شود. ممکن است در ابتدا عضلات ران و باسن دچار گرفتگی شود. تمرینات پمپ مچ پا موجب می‌شود مایعات در اندام تحتانی جمع نشود و لخته خون نیز تشکیل نشود. فیزیوتراپ این تمرینات را نیز به بیمار می‌آموزد.

آیا رژیم غذایی خاصی برای بعد از جراحی نیاز هست؟

پزشک توصیه های لازم را در مورد رژیم غذایی پس از عمل به بیمار می‌کند. روند بهبودی پس از بیهوشی عمومی در بیماران مختلف، متفاوت است. مدت زمانی طول می‌کشد تا عملکرد روده‌های بیمار به حالت عادی برگردد و رژیم غذایی نیز بر همین اساس تنظیم می‌شود. معمولا در ابتدای امر که اجازه پیدا می‌کنند چیزی بخورند، تنها مجاز هستند مایعات بخورند. اگر بتوانند خوردن مایعات را تحمل کنند، به تدریج خوردن غذاهای جامد را نیز شروع خواهند کرد.

بعد از جراحی چه داروهایی به بیمار داده می شود؟

ممکن است برای بیمار داروهای آنتی‌بیوتیک به مدت 24 ساعت به صورت داخل وریدی (تزریق از طریق سرم)  تجویز شوند تا از بروز عفونت جلوگیری شود. داروهای ضد درد برای اطمینان از راحتی بیمار نیز ممکن است تجویز شوند. در 24 ساعت اول پس از عمل، احتمالاً داروهای ضد درد به بیمار تزریق می‌شود (چه از طریق سرم و چه به صورت تزریق عضلانی در ناحیه بازو یا باسن). این داروهای مسکن تزریقی معمولاً بسیار قوی‌تر و سریعتر از قرص‌های خوراکی تاثیر می‌گذارند. اگر بیمار احساس درد شدید داشت، به پرستار خود اطلاع دهد. احساس راحتی و عدم داشتن درد برای بیمار در دوره‌ی پس از جراحی بسیار مهم است تا بتواند  برنامه‌های توانبخشی و فیزیوتراپی خود را انجام دهد.

روز دوم و پس از آن هم باید مراقبت ها را به این شکل ادامه داد: درمان‌های انجام شده

در صورت نیاز، پانسمان زخم تعویض شده یا برداشته می‌شود.

دارودرمانی

در چند روز اول پس از عمل، بیمار به طور طبیعی درد خواهد داشت پس باید انتظار چنین موردی را داشته باشید. اما این درد را میتوان به اندازه کافی با دارو کنترل کرد. لطفاً در صورت داشتن درد شدید، به پرستار خود اطلاع دهید. پس از روز اول، داروهای مسکن از شکل داخل-وریدی یا تزریقی به قرص‌های خوراکی تغییر می‌کند. بیمار زمانی می‌تواند از بیمارستان مرخص شود که بتواند داروهای مسکن را به صورت قرص مصرف کنید.

فعالیت‌ها

فعالیت‌های بدنی بیمار که از سوی فیزیوتراپیست تجویز می‌شوند در ابتدا بر روی تحرک بیمار همراه با حفظ ایمنی تمرکز دارند تا دوباره به تدریج بتوانید استقلال خود را به دست بیاورید. حتی در صورتی که درد بیمار در حد خفیف باشد نیز، باز هم لازم است طبق دستورالعمل فیزیوتراپیست، تمرینات تنفس عمیق و سایر تمرینات فیزیوتراپی را انجام دهد. بیمارانی که با تکنیک صحیح نفس می‌کشند به شل شدن عضلات و رفع گرفتگی و اسپاسم عضلانی خود کمک می‌کنند و علاوه بر این با افزایش ظرفیت ریه‌ها و گردش خون خون، اغلب سریعتر بهبود پیدا می‌کنند.

بسیاری از بیماران نحوه استفاده از بریس یا کُلار گردنی را نمیدانند لطفا در این باره هم توضیح میدهید: بعد از جراحی دو نوع کلار گردنی روی گردن بیمار قرار داده می‌شود. به محض این که بانداژهای روی زخم بیمار برداشته شد و احساس کرد به اندازه کافی توان پیدا کرده‌ است، می‌تواند در حالی که کلار نوع فیلادلفیا را همچنان روی گردن دارد، دوش بگیرد. بیمار می‌تواند موهای خود را شامپو بزند و بشوید. مطمئن شوید که در تمام مدت دوش گرفتن، کلار گردنی شما محکم در سر جایش است. بعد از دوش گرفتن درحالی که کلارگردنی نوع فیلادلفیا همچنان روی گردن بیمار هست، سر و بدن خود را خشک کند. سپس به پشت دراز بکشد و کلار دوم (کلار نوعِ میامی- J) را در کنار خود قرار دهد. روکش رویِ کلار مرطوب را باز کرده و قسمت جلویی کلار مرطوب را بردارد و گردن خود را ثابت نگه دارد. ناحیه گردن خود را با آب و صابون ملایم بشوید و خشک کند. از یکی از اعضای خانواده یا دوست خود بخواهد جای زخم را از نظر علائم و نشانه‌های عفونت بررسی کند. اگر تنها هستند می‌توانند از آینه دستی برای بررسی زخم خود استفاده کنند. آقایان نیز می‌توانند در این حالت اصلاح کنند. قسمت جلوی کلار گردنیِ خشک را عوض کنند. قسمت جلویی را محکم با یک دست نگه دارند، رول آن را به پهلو بچسباند. مراقب باشند گردن خود را ثابت نگه دارند و سپس قسمت پشتیِ کلار خیس را بردارند. پشت گردن خود را بشویند و خشک کنند. حالا قسمت پشتی کلار خشک را جایگزین کنند. حالا با تکنیک صحیح (تکنیک لاگ رول) از جای خود بلند شوند و بندهای چسبیِ کلار را در جای خود محکم کنند و بچسبانند. روی پشت خود را بچرخانند و بندهای مخملی را در جای خود وصل کنند. کلار گردنی نوع میامی- J (نوعِ آبی و سفید رنگ ) را باید به صورت تمام وقت تا اولین ویزیت بعد از عمل با پزشک استفاده شود. تا زمان بهبودی کامل جای زخم جراحی، از زدن لوسیون، پودر یا روغن روی جای زخم خود خودداری کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دکتر مرادی جراح مغز و اعصاب جراحی دیسک گردن ستون فقرات گردنی ستون فقرات گردن فتق دیسک گردن بعد از جراحی پس از جراحی گردن خود عمل جراحی مراقبت ها پس از عمل روی گردن جای خود روز اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۰۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاشت مو یکی از بهترین روش‌های ترمیم طاسی و کم پشتی موهاست که نتایج طبیعی و رضایت بخشی به دنبال دارد. کاشت مو با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر یک مزایا و معایب خاصی به همراه دارند و از نظر نتیجه ممکن است متفاوت باشند. برای کاشت مو حتما لازم نیست وارد فرایند جراحی شوید و عوارض متعدد آن را تجربه کنید. سال‌هاست روش‌های کاشت مو بدون جراحی به جامعه پزشکی معرفی شده‌اند تا شما عزیزان بتوانید با کمترین عوارض نتایجی مطلوب و ماندگار دریافت کنید. در صورتی که قصد دارید با جزئیات روش‌های بدون جراحی کاشت مو آشنا شوید این مطلب برای شما مناسب است.

کاشت مو بدون جراحی چیست؟

کاشت مو بدون جراحی یک راهکار فوق العاده برای افرادی است که می‌خواهند با بدون خطر و با کمترین میزان آسیب کم پشتی موهای خود را درمان کنند. در این روش‌ها به جای ایجاد برش جراحی در ناحیه بانک مو و برداشت فولیکول‌ها، جراح گرافت‌ها را به صورت تکی برداشت می‌کند تا تهاجم به حداقل برسد. بنابراین هیچ زخمی در این روش‌ها ایجاد نشده و به همین دلیل درد، خونریزی و سایر عوارض کاشت مو بسیار کمتر خواهد بود.

 روش‌های مختلفی برای کاشت مو بدون جراحی وجود دارد که در هر کدام از آنها از دستگاه‌ها و تجهیزات متفاوتی استفاده می‌شود. از جهتی در جدیدترین روش‌های کاشت مو میزان تهاجم به حداقل رسیده و متخصصان سعی می‌کنند بهترین نتیجه را رغم بزنند. بنابراین روش مناسب برای هر فرد متفاوت بوده و شما باید با توجه به شرایط و نیازهای خود  از روشی خاص استفاده کنید که با نیازهایتان تناسب دارد.

انواع روش‌های کاشت مو بدون جراحی

روش‌های مختلفی برای کاشت مو بدون جراحی وجود دارد که هر کدام از آنها با تکنیک و ابزارهای خاصی انجام می‌‌شوند. بیشتر تفاوت این روش‌ها در نحوه برداشت و میزان تهاجم عمل خواهد بود. در ادامه با متداول‌ترین روش‌های بدون جراحی کاشت مو آشنا می‌شویم.

کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش میکروگرافت یکی دیگر از روش‌های بدون جراحی پیوند مو است که برای ایجاد تراکم بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. علت نامگذاری این روش با این نام (Micro Graft) استفاده از ابعاد میکرو برای افزایش دقت و تراکم است. در این روش از دستگاه‌ها و ابزارهای پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که قادرند با ایجاد سوراخ‌های کوچک فولیکول‌ها را استخراج و کاشت کنند.علاوه بر این فاصله گرافت‌های کاشته شده در این روش بسیار کمتر است و باعث بهبود تراکم موها می‌شوند.

مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت استخراج گرافت‌های بیشتر و سالمت‌تر درد و خونریزی بسیار کمتر از سایر روش‌ها بدون باقی ماندن جای زخم و اسکار سرعت بالاتر کاشت مو دقت و ظرافت بیشتر در کاشت مو نتیجه گیری سریع و رضایت بخش

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های بدون جراحی کاشت مو است که به کمک تکنیک ساکشن انجام می‌شود. در این تکنیک ابزارهای برقی پیشرفته به کمک نیروی مکنده فولیکول‌ها را به صورت مجزا استخراج می‌کنند. در مرحله اول ابتدا سوراخ‌های بسیار کوچکی با عمق مناسب به وسیله دستگاه پانچ مینیاتوری در پوست ایجاد می‌شود تا فولیکول‌ها با کمترین احتمال آسیب استخراج شوند. سپس هولدرهای دستگاه با نیروی مکش فولیکول‌ها را جدا می‌کنند. فولیکول‌ها پس از آماده سازی با خط رویش طراحی شده بر اساس چهره فرد کاشته می‌شوند. ایمپلنترهای مورد استفاده در تکنیک SUT بسیار دقیق و ظریف است و نتیجه دقیقی را برای فرد به همراه دارد.

مزایای کاشت مو به روش SUT کم تهاجمی و بدون درد و خونریزی بدون ایجاد جای زخم و اسکار تراکم بالا و طبیعی موها بعد از کاشت نتیجه گیری سریع‌تر دوره نقاهت کوتاه و بهبودی سریع سرعت بالا در کاشت مو امکان استخراج فولیکول از صورت و بدن کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش FUE یکی از اولین روش‌های کاشت مو بدون جراحی است که علت گذاشتن این نام، تکنیک مورد استفاده یعنی استخراج واحدهای مجزای فولیکولی (Follicular Unit Extraction) است. واحدهای فولیکولی که به نام گرافت نیز شناخته می‌شوند شامل 1 تا 5 تار مو هستند که به کمک ابزارهای مخصوص برداشته می‌شوند و پس از آماده سازی در نواحی کم پشت مو کاشته می‌شوند. بنابراین نیازی به برش در ناحیه بانک مو نیست و در نهایت شاهد کمترین میزان عوارض و مشکلات خواهیم بود.

مزایای کاشت مو به روش FUE مناسب برای افرادی که نمی‌توانند از روش تهاجمی استفاده کنند مناسب برای افرادی که موهای نازک دارند بدون درد و خونریزی تهاجم و عوارض جانبی کمتر کاهش خطر عفونت مناسب برای خانم‌ها و آقایان بدون ایجاد اسکار و جای زخم نتایج طبیعی و رضایت بخش

کاشت مو به روش SUPER FUE

کاشت مو به روش SUPER FUE یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنیک‌های پیوند مو است که تمام مراحل آن به وسیله دستگاه‌های هوشمند اتوماتیک انجام می‌شود. به کارگیری تکنولوژی پیشرفته در این روش باعث شده تا نتایج آن نسبت به روشی مثل FUE ارتقا پیدا کرده و کاملا اختصاصی عمل کند. در این روش از ابزارهایی مثل اسکنر سه بعدی لیزری، بی حسی اتوماتیک و ایمپلنتر هوشمند استفاده می‌شود؛ به همین دلیل احتمال بروز خطا به حداقل رسیده و نتایج کاشت ابرو طبیعی‌تر خواهد بود.

مزایا کاشت مو به روش SUPER FUE عدم احساس درد و خونریزی بی حسی بدون سوزن و آلرژی کاهش احتمال آسیب به گرافت‌ها امکان بهره مندی بیشتر از بانک مو تراکم بالای موها بهبودی و نتیجه گیری سریع‌تر از کاشت مو امکان استفاده برای ترمیم ابرو، ریش و سبیل عوارض و خطرات کمتر دوره نقاهت کوتاه و با محدویت‌های کمتر آیا کاشت مو با روش‌های بدون جراحی نیز عوارض دارد؟

اگرچه گفته می‌شود که عوارض کاشت مو با روش‌های بدون جراحی کمتر است اما این روش‌ها نیز مثل هر تکنیک پزشکی ممکن است با عوارضی همراه باشند. در این روش‌ها احتمال بروز خطرات و عوارض غیر قابل جبران به حداقل رسیده و شدت عوارض نیز کاهش یافته است. به عنوان مثال در این تکنیک‌ها نیز می‌توانید مقداری درد، خونریزی، تورم و خارش را مشاهده کنید؛ اما شدت این عوارض بسیار کمتر است و همچنین سرعت بهبود آنها افزایش یافته است.

به طور کلی پس از کاشت مو شاهد ریزش موقت فولیکول‌های کاشته شده خواهید بود که طبیعی است و پس از مدتی دوباره رشد می‌کند. عوارض روش‌های بدون جراحی معمولا کمتر و خفیف‌تر است و به پس از مدتی خود به خود برطرف می‌شود. اما در تمام روش‌ها شما باید مراقبت‌ها و توصیه‌های بعد از عمل را رعایت کنید تا بهبود سریع و راحتی داشته باشید.

هزینه کاشت مو بدون جراحی چقدر است؟

برخی افراد تصور می‌کنند که روش‌های کاشت مو بدون جراحی به دلیل اینکه نیازی به جراحی و ایجاد برش ندارند کمتر است؛ اما باید توجه داشته باشید که معمولا روش‌های کاشت مو بدون جراحی با پیچیدگی و دشواری بیشتری همراه است و حتی ممکن است مدت زمان بیشتری به طول بیانجامد؛ چرا که باید فولیکول‌ها تک به تک استخراج شده و در ناحیه گیرنده کاشته شوند. از سویی دیگر در این روش‌ها از تجهیزات و ابزارهای پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که قیمت بالاتری دارند. بنابراین انتظار می‌رود هزینه روش‌های بدون جراحی برای هر فرد بیشتر باشد.

هزینه کاشت مو بدون جراحی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ برآورد می شود.

با وجود تمام این موارد هزینه کاشت مو به جز تکنیک کاشت، به عوامل مختلفی بستگی دارد و برای کسب اطلاع دقیق لازم است حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • آیت‌الله محمدی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • اجرای ترمیم روکش آسفالت محور اسپاین به سمت برج مراقبت فرودگاه امام
  • ببینید/ ماجرای پلاک آویخته بر گردن شمسایی چه بود؟
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی
  • چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن! | تصاویر