Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  ، توسعه راه‌ها به ویژه در بخش ریلی جزو پیش شرط‌های دسترسی به توسعه پایدار به شمار می‌رود چرا که تا راه مناسب نباشد، هیچ گونه فناوری نمی‌تواند به مناطق دورافتاده راه یابد.

استان محروم و مرزی ایلام جزو معدود استان‌هایی است که از امکان اتصال به شبکه سراسری راه آهن نیز بی بهره مانده است، کوهستانی و سخت گذر بودن راه‌های ایلام، بالا بودن هزینه تمام شده ایجاد راه‌های اصلی و افزایش نیافتن پرواز‌های فرودگاهی در این استان خواسته یا ناخواسته ذهن مردم را معطوف به استفاده از شبکه سراسری راه آهن می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدای راه آهن و سوت قطار که می‌بایست بیش از یک دهه پیش در دیار مرز نشین شنیده می‌شد، داستانی تمام نشدنی برای شهروندان این استان است و هم‌اکنون در گام‌های آخر این پروژه مردم انتظار دارند دولت سیزدهم کمر همت بسته و آن را در کوتاه مدت به سرانجام برساند.

راهبرد دولت سیزدهم در توسعه شبکه ریلی و در عین حال تولید ریل راه آهن در کشور، به روند توسعه خطوط ریلی شتاب بخشیده و امروز قطار توسعه با سرعت در مسیر رو به جلو در حال حرکت است.

این در حالی است که با توجه به مرز بین المللی مهران و صادرات و واردات کالا و اینکه سالانه بیش از چهار میلیون نفر از این مرز برای سفر به عراق تردد می‌کنند و به واسطه اهمیت رویداد بزرگ کنگره اربعین، چهره استان ایلام در زمینه زیرساخت‌ها بویژه راه‌های مواصلاتی تاحدودی متحول شده، اما دسترسی به شبکه راه‌آهن برای این استان از دید مسئولان امر بسیار مهم بوده است.

در واقع اتصال ایلام به شبکه سراسری راه آهن به دلیل وجود ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و همسایگی این استان با استان‌های واسط، میسان، دیاله و اینکه کانون تردد زائران و صدور کالای ایرانی کشور همسایه محسوب می‌شود، دارای توجیه اقتصادی و فنی بسیار بالایی است.

اکنون که ایلام با داشتن این میزان مرز مشترک و به واسطه همجواری و نزدیکی با کشور عراق در کانون توجه مسئولان و مردم قرار دارد، بهترین فرصت است که با اجرایی کردن راه آهن چهره این استان و به تبع آن سایر نقاط منتهی به مرز مهران متحول شود چرا که بهره مندی از این مهم یکی از فاکتور‌های اصلی توسعه است و نباید ساده از آن گذشت.

استان‌های همجوار و همسایه ایلام همگی به شبکه ریلی کشور متصل شده اند، بیشتر کارشناسان حوزه اقتصادی، نبود راه ارتباطی مناسب و دسترسی نداشتن به شبکه ریلی را از مهم‌ترین دلایل توسعه نیافتگی استان ایلام برشمرده اند.

تاکید رئیس جمهوری بر اتصال ایلام به شبکه ریلی کشور

رییس جمهوری در چهارمین سفر استانی خود در مهرماه سال جاری با حضور در استان ایلام در سخنانی با اشاره به ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک ایلام با عراق، تاکید کرد: مرز نه تهدید که یک فرصت بسیار خوب برای ارتباط مردم ۲ کشور ایران و عراق بویژه مردم ایلام است که ریشه فرهنگی، اعتقادی و باور و ایده با همدیگر دارند.

آیت الله رئیسی خواستار تشکیل کارگروه حقوقی و اقتصادی بین ۲ کشور ایران و عراق بویژه استان ایلام و استان‌های همجوار در عراق به منظور رفع مشکلات صادرکنندگان شد و گفت: باید زیرساخت‌های استان ایلام به نحوی آماده شود که مساله کریدور ریلی و آزادراه به عنوان وسیله ارتباطی کامل با کشور عراق در این استان آماده شود و هم زمینه برای صادرات در استان که می‌تواند یکی از بازار‌های اصلی تولید کننده کالای ایرانی تبدیل شود و این یک ضرورت است.

تلاش نمایندگان استان برای اجرایی شدن تحقق راه آهن در ایلام

نماینده حوزه شمالی مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: راه آهن و خط ریلی در استانی که به استناد اسناد بالادستی از ضروریات استان‌های نفت و گاز خیز است، به آرزویی دست نیافتنی برای ایلامیان تبدیل شده است.

علی اکبر بسطامی افزود: ایلام تنها استان فاقد شبکه ریلی در کشور است در حالی که طبق دستور مقام معظم رهبری باید تمامی استان‌های دارای منابع نفت و گاز به شبکه ریلی متصل باشند.

وی تاکید کرد: پیگیری‌هایی متعددی با مسئولان وزارت راه و شهرسازی انجام و مناقصه گذاری فاز اول اجرای پروژه راه آهن ایلام آغاز شد و اعتباراتی نیز در این خصوص برای آغاز بکار فاز اول این پروژه اختصاص یافته است.

سارا فلاحی دیگر نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی درباره اتصال راه آهن ایلام به شبکه سراسری گفت: با توجه به اینکه ایلام کریدور اصلی برای رسیدن به مدیترانه، عراق و کشور‌های همسایه است، اتصال راه آهن استان به شبکه سراسری از طریق شهر‌های اسلام آباد، ایوان، ایلام، مهران، اندیمشک و نجف اهمیت دارد.

اتصال به شبکه ریلی مطالبه مردم استان است

استاندار ایلام نیز با اشاره به موقعیت قرارگیری ایلام در غرب ایران و دروازه ورود به غرب آسیا، اتصال استان به شبکه ریلی کشور را از مطالبات اصلی مردم و نیاز ضروری ایلام دانست.

محمد نوذری بیان کرد: اتصال ایلام به راه آهن سراسری از طریق اسلام آباد به ایلام، ایلام به دهلران و دهلران به نجف که در آن ایلام به مرکز کشور و عراق متصل خواهد شد، در دست اقدام است.

وی گفت: این طرح‌ها نیازمند اختصاص اعتبارات ویژه است که در صورت راه اندازی می‌تواند مورد استفاده همه هموطنان قرار گیرد.

اتصال ایلام به شبکه ریلی عملیاتی شد

استان ایلام باید از طریق خط راه‌آهن اسلام‌آباد کرمانشاه به اندیمشک خوزستان وصل شود تا در شبکه ریلی کشور قرار گیرد و بر این اساس و با تلاش‌های نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و تلاش بی‌وقفه استاندار ایلام و رایزنی‌های متعدد وی با مسوولان ارشد کشور، این طرح ردیف اعتبار ملی گرفت تا عملا وارد فاز اجرایی شود.

این پروژه که از اسلام‌آباد کرمانشاه آغاز می‌شود و به سمت ایلام ادامه یافته و سپس از مهران و دهلران به اندیمشک خوزستان می‌رسد، ۷۴ کیلومتر طول دارد که در این مرحله عملیات اجرایی ۱۷.۵ کیلومتر آن با اعتبار مشخص آغاز شده است.

این پروژه از سال ۹۰ تا کنون بار‌ها کلنگ‌زنی شد، خیلی‌ها اجرایی شدن آن‌را به اسم خود تمام کردند و بنر‌ها در تقدیر و تشکر از آن‌ها بر در و دیوار شهر نصب شد، اما نه تنها صدای سوت قطار در ایلام شنیده نشد که امید ایلامیان برای اجرایی شدن این پروژه و تحقق این مطالبه بحق هر روز کمرنگ‌تر شد.

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام از عملیاتی شدن اتصال استان به شبکه ریلی خبر داد و گفت: ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در سال جاری در نظر گرفته شده است.

عبدالله بهادری اظهار داشت: یکی از مهمترین پروژه‌های حوزه راه استان پروژه راه آهن است، این پروژه با توجه به اهمیت و ضرورتی که برای احداث آن وجود دارد از سال ۹۱ استارت خورد، اما به دلایل محدودیت‌های اعتباری، این پروژه تا ابتدای سال جاری متوقف بوده است.

وی افزود: در سال جاری از اعتبارات پیوست قانون حدود ۷۰ میلیارد تومان، از اعتبارات متوازن حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و اعتبارات مناطق کمتر توسعه یافته حدود ۱۹ میلیارد تومان و در مجموع نزدیک ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه در سال جاری در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام یادآور شد: خوشبختانه پیمانکار این پروژه انتخاب شده و طول مسیری که در مرحله اول مورد اجرا قرار می‌گیرد ۸۰ کیلومتراست (ازشهرستان اسلام آبادغرب استان کرمانشاه تا شهرستان چوار استان ایلام) که ۱۷ کیلومتر آن قرارداد منعقد شده است.

بهادری تاکید کرد: مبلغ قرارداد این پروژه حدود ۱۶۰ میلیارد تومان می‌باشد و قریب به سه ماه است که عملیات اجرایی این پروژه از سمت اسلام آباد به ایلام آغاز شده است.

وی تاکید کرد: پیش بینی می‌شود با توجه به اهتمام جدی و ضرورتی که دولت برای این پروژه دیده، عملیات اجرایی این پروژه در سال جاری روند ثابت و خوبی به خود بگیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام گفت: پیش بینی شده با تمهیداتی که دولت دیده و قول مساعد ریاست جمهوری، در یک بازده زمانی چهار ساله این پروژه به سرانجام برسد.

بازده زمانی چهارساله برای اجرای پروژه راه آهن ایلام

مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه پیشرفتی بالغ بر پنج درصد دارد، یادآور شد: این پروژه از سمت اسلام آباد به ایلام شروع خواهد شد، برای اجرای این پروژه به طول ۷۵ کیلومتر یک برنامه میان مدت منظور شده است.

بهادری اضافه کرد: در برنامه کوتاه مدت برای اجرای ۱۷ کیلومتر از این پروژه با ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار قرارداد منعقد شده است.

او اظهار کرد: پیش بینی می‌شود با توجه به اهتمام جدی و ضرورتی که دولت برای این پروژه دیده، عملیات اجرایی این پروژه در سال جاری روند ثابت و خوبی به خود بگیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی ایلام گفت: پیش بینی شده با تمهیداتی که دولت دیده و قول مساعد ریاست جمهوری، در یک بازده زمانی چهار ساله این پروژه به سرانجام برسد.

امید است گام نخست اجرایی شدن این پروژه مهم در استان محروم و مرزی ایلام را که دولت سیزدهم آغاز کرده است در سریعترین زمان ممکن تکمیل و به سامان برسانند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طرح راه آهن راه وشهرسازی پروژه در سال جاری مدیرکل راه و شهرسازی شبکه ریلی کشور برای این پروژه اتصال ایلام شبکه سراسری میلیارد تومان عملیات اجرایی ایلام به شبکه شبکه ریلی استان ایلام برای اجرای اجرایی شدن اسلام آباد پیش بینی راه آهن راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۳۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت

ایسنا/ایلام امام جمعه ایلام با بیان اینکه عملیات وعده صادق سیلی محکم مظلومان و آزادیخواهان جهان، بر چهره صهیونیست کودک‌کش بود، گفت: وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در منطقه و جهان را به نمایش گذاشت.

حجت الاسلام والمسلمین «الله‌نور کریمی‌تبار» در خطبه‌های امروز نماز جمعه ایلام، اظهار کرد: اگر بخواهیم جهش تولید تحقق پیدا کند لازم است که نگاه و رفتار متفاوتی نسبت به کار و کارگر از جمله رعایت حق، حقوق، کرامت و منزلت کارگر، کارفرما و پیمانکار داشته باشیم، اگر بخواهیم چرخه تولید رونق پیدا کند باید زمینه‌ای فراهم شود که هم کارگر باانگیزه کار کند و هم پیمانکار و تولیدکننده با انگیزه کار کند.

وی گفت: مسئولان توجه ویژه ای به نیروهای شرکتی داشته باشند، پیمانکاران باید رعایت حق و حقوق کارگران را داشته باشند و حقوق و مزایای آنان را به گونه ای پرداخت کنند که در حق کارگران اجحافی صورت نگیرد.

امام جمعه ایلام با بیان اینکه یکی از مطالبات کشاورزان در فصل برداشت اختصاص سوخت و گازوئیل است، ابراز کرد: شیوه اختصاص گازوئیل به کشاورزان باید تغییر کند و راهکار جدیدی که نه سوءاستفاده کننده‌ها بتوانند سوخت را قاچاق کنند و نه کشاورز واقعی و کسانی که ماشین آلات کشاورزی دارند از میزان مناسب سوخت، محروم شوند، برای این موضوع اندیشیده شود.

کریمی‌تبار تصریح کرد: مطالبه دیگر این عزیزان این است که بهای محصول کشاورزی آن‌ها به‌موقع پرداخت شود و نکته بعدی هم بیمه محصولات کشاورزی است، شرکت‌های بیمه، اعلام کنند که چه نوع بیمه‌ای چه میزان خسارت پرداخت می‌کند، صرف این‌که محصول بیمه شود کافی نیست و آگاهی لازم به کشاورزان در این زمینه ارائه شود.

وی ادامه داد: برخی از کشاورزان محصولات خود را بیمه نکرده‌اند و دچار خسارت شده‌اند، انتظار می‌رود که دولت کار و کرامت در این زمینه کشاورزان را حمایت کند تا بخشی از خسارت‌های آنان جبران شود

نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان فرماندهی قدرتمند، شجاع، هوشمند و صادق‌الوعد در عرصه معادلات نظامی و سیاسی دنیا شناخته شده است و اکنون به برکت این عملیات، جهان را در ۲ قطب ظالم و حامی مظلوم می‌بینیم و خدا را شکر که حمایت‌کنندگان از مظلوم به‌مراتب بیشتر از حامیان رژیم اشغالگر قدس هستند.

کریمی‌تبار تأکید کرد: امروز در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا دانشجویان و اساتید دانشگاه به طرف‌داری از مردم مظلوم غزه فریاد می‌زنند، پرچم فلسطین را به اهتزاز درمی‌آورند و مورد ضرب‌وشتم پلیس قرار می‌گیرند اما دست از حمایت برنمی‌دارند، پیام این حضور دانشگاهیان در حمایت از مظلومان، این است که نظام استکباری از درون در حال متلاشی شدن است.

وی ادامه داد: امروز فناوری جمهوری اسلامی در دنیا، در عرصه اقتصاد و در عرصه نظامی تاثیرگذار است، دشمن خیال می‌کرد با تحریم می‌تواند جمهوری اسلامی را از مسیر خدایی که دارد، منصرف کند و دست ذلت را به سمت استکبار جهانی دراز کند، اما اکنون فهمیده‌اند که با چه ادبیات مؤدبانه‌ای با جمهوری اسلامی گفت و گو و مذاکره داشته باشند و خدا را بر این عزت و اقتدار سپاسگزاریم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • خطوط ریلی بندر شهید رجایی توسعه می‌یابد
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • شبکه‌های توزیع آب ایلام فرسوده است
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • هاشمی: امروز آرزوی دیرینه ورزش محقق شد / نسبت به سال گذشته، ۹۴ درصد رشد در افتتاح پروژه‌ها داشته‌ایم +فیلم
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند محقق ایرانی استنفورد
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • خرد شدن پنجه‌های عقاب در ریگزار طبس/ روزی که وعده صادق محقق شد