Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزرای خارجه ایران و تاجیکستان آخرین تحولات روابط دو کشور خصوصا در حوزه‌های اقتصادی، روابط سیاسی و همکاری‌های فرهنگی، را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند.

به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه ایران در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی شایسته تاجیکستان در برگزاری اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای، با حضور هیات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران به ریاست رییس جمهور کشورمان و توافقات مهم انجام شده فیمابین روسای جمهور دو کشور، بر ضرورت گسترش همکاریها در تمامی زمینه ها تاکید کرد و وزارت خانه های امور خارجه دو کشور را عامل تحرک بخشی به روابط و خصوصا عملیاتی کردن اسناد امضا شده بین دو کشور دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرعبداللهیان همچنین با تشریح رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه روابط همسایگی، بعنوان یکی از مهمترین اولویت های روابط خارجی کشور، اشتراکات عمیق فرهنگی و زبانی با تاجیکستان را ظرفیت مهمی برای همکاری های فیمابین عنوان کرد.

وزیر امورخارجه کشورمان ظرفیت همکاری های دو کشور در حوزه های خدمات فنی -مهندسی، گردشگری، صنایع، معدن و کشاورزی را در سطح قابل توجهی ارزیابی کرد که به ویژه دو کشور در قالب همکاری ها در سازمان شانگهای می‌توانند از آن بهره مند شوند.

امیر عبداللهیان همچنین با توجه به نشست روز چهارشنبه وزرای امور خارجه همسایگان افغانستان در تهران، دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تشکیل دولت فراگیر و با حضور و مشارکت همه اقوام در افغانستان را مورد تاکید قرار داد و  ابراز امیدواری کرد این نشست بتواند در تحقق خواست و اراده مردم افغانستان گام موثری برداشته و به ثبات، آرامش و توسعه این کشور کمک کند.

سراج الدین مهرالدین وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار با قدردانی از دعوت برای حضور در نشست همسایگان افغانستان و ابراز خرسندی از حضور رییس جمهور کشورمان و هیئت عالیرتبه همراه در اجلاس سازمان همکاری های شانگهای در تاجیکستان، ضرورت اجرایی ساختن توافقات روسای جمهور دو کشور در خلال دیدار در تاجیکستان را مورد تاکید قرارداد و  سپری شدن سی سال از روابط دو کشور را حائز اهمیت ذکر کرد.

وزیر امور خارجه تاجیکستان حجم مبادلات تجاری فیمابین را متناسب با ظرفیت های موجود در دو کشور ندانست و ابراز امیدواری کرد مبادلات تجاری به سطح مناسب خود ارتقا یابد.

وی همچنین دیدگاه دو کشور در موضوعات مبارزه با تروریسم، افراط گرایی  و جدایی طلبی را به هم نزدیک دانست و بر همکاریهای دو کشور در حوزه های دو جانبه و چند جانبه خصوصا در چارچوب سازمان همکاری شانگهای و سازمان همکاری های اکو تاکید کرد.

سراج الدین مهرالدین وزیر امور خارجه تاجیکستان همچنین در این دیدار دیدگاه کشورش در خصوص مسائل مربوط به افغانستان را تشریح کرد.

پیش‌بینی ساز و کارهایی برای پیگیری و عملی کردن توافقات انجام شده بین دو کشور، خصوصا در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری ها ، گفتگوهای جمهوری اسلامی ایران با هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی در تهران و بروکسل، تبادلات علمی - آموزشی و استاد و دانشجو بین دو کشور و همکاری مشترک در حوزه گسترش زبان فارسی از دیگر موضوعات مطرح شده در دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و تاجیکستان جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه سازمان همکاری دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۳۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش خبرگزاری مهر، شایسته مراد زاده معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در دیدار با علی‌اکبر صفای مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بر علاقه‌مندی دولت این کشور برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد.

معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته سطح روابط اقتصادی و جابه‌جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشورهای فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی‌اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با کشورهای همسایه به ویژه با کشورهای فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشورهای همسایه، منافع برد- برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و اهتمام وزیر راه و شهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه‌آهن سراسری کشور در یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه‌گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی‌های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می‌کنند.

وی با استقبال از سرمایه‌گذاری زیرساختی دولت و شرکت‌های خصوصی مورد تأیید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در این بندر تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه‌گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه‌گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالاهای کشورش و کالاهای سایر کشورها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیف‌های ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

کد خبر 6087361 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • دیدار و گفت‌‌وگوی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با نماینده ویژه پوتین
  • گزارش|سفر رئیسی به پاکستان؛ تثبیت سیاست همسایگی
  • مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه مشاهده کنند
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری