Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور گفت: در سفر اخیر به تاجیکستان فصل جدیدی در روابط دوجانبه آغاز شد که باید از این فرصت در راستای منافع دو ملت استفاده کنیم.

به گزارش مشرق، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور سه‌شنبه شب در دیدار «سراج‌الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان با بیان اینکه دو کشور و دو ملت از اشتراکات تاریخی، دینی و فرهنگی عمیقی برخوردار هستند، گفت: باید از این ظرفیت‌ها برای تحکیم و تقویت روابط و همکاری‌ نزدیک‌تر و گسترده‌تر استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به اهمیت همکاری کشورهای همسایه به ویژه ایران و تاجیکستان برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان اشاره کرد و گفت: به دنبال تشکیل دولت فراگیر، متشکل از همه اقوام و گروه‌های سیاسی افغان هستیم.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: باید دولت فراگیری در افغانستان وجود داشته باشد که بتواند امنیت افغانستان را تضمین کند و به جنگ و خونریزی و برادرکشی خاتمه دهد.

رئیسی گفت: حوادث تروریستی در افغانستان دل هر انسانی را به درد می‌آورد و تردیدی وجود ندارد که آمریکایی‌ها در این‌گونه حوادث دست دارند و نمی‌خواهند مردم افغان به آرامش و امنیت برسند.

وی ابراز امیدواری کرد: نشست وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان بتواند به هماهنگی و گفتمان مشترکی در شکل‌گیری دولتی فراگیر در افغانستان بینجامد.

«سراج‌الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار سفر آیت‌الله رئیسی به کشورش را آغاز فصل نوینی در روابط دو کشور توصیف کرد و گفت: مصمم هستیم سطح روابط و همکاری‌ها با تهران را هر چه بیشتر افزایش دهیم و توافقات صورت گرفته را اجرایی و نهایی کنیم.

وزیر امور خارجه تاجیکستان گفت: تاجیکستان باور دارد عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای آثار و برکات فراوانی دارد و به تأمین صلح و ثبات در منطقه کمک می‌کند.

مهرالدین با اشاره به نگرانی‌های تاجیکستان درباره اوضاع افغانستان، گفت: در افغانستان باید دولتی روی کار بیاید که به همه اقوام و مردم افغان احترام بگذارد.

** ظرفیت گسترش روابط تهران – عشق‌آباد بسیار فراتر از سطح کنونی است

آیت‌الله رئیسی امشب هم‌چنین در دیدار «رشید مردوف» وزیر امور خارجه ترکمنستان با قدردانی از همکاری و حمایت ترکمنستان برای عضویت دائم ایران در اجلاس همکاری‌های شانگهای، گفت: مناسبات ایران و ترکمنستان فراتر از روابط سیاسی و اقتصادی، از علاقه قلبی و اعتقادی بین دو ملت نشأت می‌گیرد و باید روز به روز سطح این روابط افزایش یابد.

وی با اشاره به اراده جدی مسئولان عالی‌رتبه ایران و ترکمنستان برای گسترش هر چه بیشتر سطح روابط دوجانبه‌، منطقه‌ای و بین‌المللی، گفت: تقویت مناسبات دوجانبه می‌تواند به همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی سازنده‌ دو کشور در راستای صلح و ثبات در منطقه بینجامد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه ظرفیت گسترش روابط تهران – عشق‌آباد بسیار فراتر از سطح کنونی است، گفت: افزایش سطح روابط با فعال کردن ظرفیت‌های همکاری در حوزه‌های مختلف به ویژه ترانزیت و انرژی، به نفع دو ملت و ملت‌های منطقه است.

آیت‌الله رئیسی درباره موضوع افغانستان هم گفت: باید در مسیر ایجاد صلح و امنیت و شکل‌گیری دولتی فراگیر در افغانستان که همه اقوام و جریانات سیاسی این کشور را نمایندگی کند، تلاش کنیم.

«رشید مردوف» وزیر امور خارجه ترکمنستان در این دیدار با بیان اینکه کشورش خواهان برقراری روابط همه جانبه، تحکیم و تعمیق روابط تهران – عشق‌آباد است، گفت: ایران را کشور برادر و دوست خود می‌دانیم و با جدیت به دنبال افزایش سطح روابط و همکاری در زمینه‌های مختلف از جمله نفت، گاز، حمل و نقل و بازرگانی هستیم.

وزیر امور خارجه ترکمنستان همچنین با اشاره به اهمیت گسترش همکاری‌های منطقه‌ای بین دو کشور، گفت: ترکمنستان از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در موضوع افغانستان حمایت می‌کند و آمادگی دارد در همه سطوح منطقه‌ای، مناسبات و همکاری‌های نزدیکی با تهران داشته باشد.

** امیدواریم دولتی در افغانستان شکل بگیرد که همه مردم این کشور را نمایندگی کند

رئیس‌جمهور در ادامه دیدارهای امشب در دیدار «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی پاکستان گفت: ما هیچ محدودیتی برای افزایش روابط اقتصادی و امنیتی با پاکستان نداریم و تبادل هیأت‌های اقتصادی و سیاسی بین دو کشور به توسعه همکاری‌ها کمک می‌کند.

رئیسی با اشاره به موضوع افغانستان، مشکلات مردم این کشور را از نگرانی‌های جدی ایران دانست و گفت: ما به امنیت و آرامش مردم افغانستان و صلح و دوستی در این کشور می‌اندیشیم و پاکستان در این زمینه می‌تواند همکاری‌های خوبی انجام دهد.

وی با ابراز نگرانی از اینکه پس از اخراج آمریکایی‌ها از افغانستان، ناامنی‌ها توسط داعش ایجاد شده است، گفت: مشکلات به وجود آمده در افغانستان را کار آمریکایی‌ها می‌دانیم زیرا داعش توسط ایالات متحده شکل گرفته است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اجلاس وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان به میزبانی ایران گفت: امیدواریم این اجلاس بتواند دست آمریکایی‌ها را از منطقه قطع کند و راه‌حلی هم برای حل مشکلات افغانستان پیدا کند.

«شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان نیز در این دیدار گفت: این احساس بین مردم دو کشور ایران و پاکستان به عنوان همسایگان افغانستان وجود دارد که در جهت صلح و آشتی ملی در این کشور تلاش کنند.

وزیر امور خارجه پاکستان گفت: افغانستان نیاز به کمک‌های ضروری دارد و این کمک باید از سمت همسایگان و جامعه جهانی صورت گیرد.

** برای گسترش روابط با ازبکستان محدودیتی وجود ندارد

آیت‌الله رئیسی در دیدار «عبدالعزیز کاملف» وزیر امور خارجه ازبکستان با اشاره به اشتراکات و ظرفیت‌های همکاری بین تهران و تاشکند، گفت: ایران و ازبکستان فقط دو کشور همسایه نیستند، بلکه از روابط برادرانه و خویشاوندی برخوردارند.

وی روابط ایران و ازبکستان را برادرانه و رو به گسترش دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با ازبکستان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، هیچ محدودیتی قائل نیست.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به دغدغه مشترک دو کشور درباره اوضاع منطقه به‌ویژه افغانستان، گفت: نتیجه حضور بیگانگان به‌ویژه آمریکا در افغانستان جز بدبختی و قتل و خونریزی و عقب نگه داشتن افغانستان نبوده و اکنون که آمریکا از افغانستان اخراج شده، باید کمک کنیم مردم افغان طعم صلح و امنیت را بچشند.

رئیسی با اشاره به حضور حدود چهار میلیون افغانستانی در ایران و ادامه کمک‌های انسان‌دوستانه کشورمان به این مردم رنج‌دیده، گفت: امیدوارم در نشست وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان، راه‌حل و دیدگاه مشترکی برای حل دغدغه و نگرانی‌های افغانستان حاصل شود.

«عبدالعزیز کاملف» وزیر امور خارجه ازبکستان نیز در این دیدار با اشاره به اهتمام کشورش برای تحکیم روابط تهران – تاشکند در عرصه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی، گفت: دو کشور از ظرفیت‌ و پتانسیل بالایی برای توسعه سطح روابط برخوردار هستند و مصمم هستیم این ظرفیت‌ها را فعال‌تر کنیم.

عبدالعزیز کاملف با بیان اینکه ازبکستان از ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای بررسی وضعیت افغانستان استقبال و حمایت می‌کند، گفت: با توجه به اینکه کشورهای ابرقدرت نتوانستند برای افغانستان کاری از پیش ببرند، لذا اجلاس تهران از اهمیت سیاسی بسیار بالایی برخوردار است و به طور کامل از نتیجه آن حمایت می‌کنیم.

وزیر امور خارجه ازبکستان با اشاره به اینکه استقرار صلح و ثبات در منطقه به نفع دو کشور و کشورهای منطقه است، گفت: ازبکستان در حوزه‌های مختلف دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال همکاری‌های نزدیک با جمهوری اسلامی ایران است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ازبکستان دولت سیزدهم امور خارجه تاجیکستان سید ابراهیم رئیسی جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه کشورهای همسایه آیت الله رئیسی صلح و ثبات آمریکایی ها روابط تهران مردم افغان رئیس جمهور همکاری ها سطح روابط منطقه ای ظرفیت ها دو کشور دو ملت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۴۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمبابوه عصر امروز در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا با معاون اول رئیس جمهور کشورمان دیدار کرد.  آقای مخبر در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با همه کشور‌ها به خصوص کشورهای دوست براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارز‌های ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز هست، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری‌های دو کشور تهیه و پیگیری شود و همچنین تفاهم نامه‌ها و قرارداد‌های امضاء شده هر چه سریع‌تر به مرحله اجرا برسد. 

کنستانتینیو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و فاصله جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشور‌های غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است، اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

معاون رییس جمهور زیمباوه همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

دیگر خبرها

  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • امیرعبداللهیان بر استمرار همکاری های دو کشور در عرصه های بین المللی تاکید کرد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • رئیسی: آماده تبادل ظرفیت‌ها با کشورهای آفریقایی هستیم