Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترکیه در شرایط کنونی شرایط دشواری را سپری می‌کند.

خبرگزاری میزان - خود کرده را تدبیر نیست، این جمله مصداق حال و روز ترکیه در شرایط کنونی است، چرا که این کشور خود را درگیری بسیاری از مسائل کرده و در چند جبهه مشغول است، اما با گذر زمان از اهداف دورتر و به افول نزدیکتر می‌شود.

«رجب طیب اردوغان»، با قدرت گرفتن در ترکیه سودای یک ترکیه قدرتمند را در سر داشت تا جایی که عثمانی گری را در پیش گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوغان اکنون خود را در سوریه، عراق، لیبی و در قبرس با یونان درگیر کرده است.

ادامه سیاست توسعه طلبانه همراه با دخالت ترکیه تا جمهوری آذربایجان نیز رسیده است.

البته برای اتحادیه اروپا و آمریکا مداخلات ترکیه که باعث ایجاد اختلال در صلح و امنیت غرب آسیا شود اهمیتی ندارد و حتی از آن‌ها حمایت می‌کند، اما تنش و اختلافی که با یونان دارد برای غرب غیر قابل چشم پوشی است.

ترکیه با وجود تلاش‌های بسیار برای پیوستن به اتحادیه اروپا هنوز به این بلوک نپیوسته است.

ترکیه نقش یک ابزار را برای غرب بازی می‌کند که البته در برخی مسائل ساز مخالف نیز می‌زند تا شاید با فشار‌هایی که ایجاد می‌کند اروپا را به پذیرش خود در اتحادیه وادار کند.

ماجرای اختلاف ترکیه با یونان و قبرس را می‌توان از جنس همان سیاست فشار به اتحادیه اروپا دانست.

مدتی است که آنکارا و آتن بر سر مسئله قبرس و منابع دریای مدیترانه که در نزدیکی یونان است، اختلاف دارند و همین اختلاف حتی باعث شاخ و شانه کشیدن‌های نظامی ترکیه علیه یونان شده و یونان نیز به واسطه حمایت اتحادیه اروپا رجزخوانی‌هایی داشته است.

درست است که ترکیه عضوی از ناتو است، اما این عضویت برای ترکیه مزیتی را به بار نمی‌آورد و تنها برای این کشور هزینه ساز خواهد بود.

اگر اقدامات ترکیه علیه یونان به درگیری بینجامد، آیا اتحادیه اروپا و ناتو پشت ترکیه در خواهد آمد یا یونان؟

مسلم است که اتحادیه اروپا و ناتو در این درگیری از یونان حمایت خواهد کرد و در درگیری احتمالی ناتو علیه یکی از اعضای خود ورود خواهد کرد.

هم اکنون ترکیه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند.

کاهش شدید ارزش لیر ترکیه و بروز مشکلات اقتصادی اکنون رخ نمایان کرده است.

در این میان ادامه سیاست‌های اردوغان باعث شده تا اتحادیه اروپا به اجرای تصمیم خود برای تحریم‌های اقتصادی علیه ترکیه نزدیکتر شود.

پایگاه «تاکینگ گریس» درباره تحریم ترکیه نوشته؛ وزرای خارجه اتحادیه اروپا از «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه خواسته‌اند با توجه به «اقدامات یک‌جانبه ترکیه» در قبرس، پیشنهاد‌هایی برای تحریم علیه آنکارا ارائه دهد.

سران یونان، مصر و قبرس نیز طی دیدار در آتن، از ترکیه خواستند «اقدامات یکجانبه و تهدیدآمیز علیه صلح و ثبات در شرق مدیترانه» را متوقف کند.

اگر اتحادیه اروپا تصمیم خود را برای تحریم‌های اقتصادی علیه ترکیه اعمال کند، شرایط اقتصادی این کشور بسیار وخیم خواهد شد و قطعا تاب تحمل تحریم‌ها را نخواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها: ترکیه رجب طیب اردوغان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۴۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد

نخست‌وزیر یونان اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند سامانه‌های دفاع هوایی مانند «پاتریوت» یا «اس-۳۰۰» در اختیار کی‌یف قرار دهد.

به گزارش مشرق، کیریاکوس میتسوتاکیس اواخر روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیون «اسکای» یونان گفت: آتن قرار نیست اس-۳۰۰ (S-۳۰۰) یا پاتریوت (Patriot) به اوکراین بفرستد.

وی اظهار داشت: از ما [در این باره] درخواست شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

نخست‌وزیر یونان افزود: این سامانه‌ها برای توانایی بازدارندگی ما حیاتی هستند.

بر اساس این گزارش، با تشدید حملات هوایی روسیه به اوکراین، دولت‌های اتحادیه اروپا به ویژه کشورهایی از جمله یونان و اسپانیا که سامانه‌های دفاعی را در زرادخانه خود دارند، تحت فشار هستند تا دفاع هوایی بیشتری را به کی‌یف ارائه کنند.

از سوی دیگر، ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به تازگی به اعضای ناتو گفت که کی‌یف برای مقابله با حملات هوایی روسیه به حداقل هفت سامانه «پاتریوت» یا سایر سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی نیاز دارد و از آنها خواست کمک‌های نظامی خود را برای اوکراین افزایش دهند.

وزرای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند که در حال بررسی فوری چگونگی ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند.

روزنامه «ال پائیس» اسپانیا نیز امروز (جمعه) خبر داد که مادرید «تعداد کمی موشک پاتریوت» به اوکراین ارسال می‌کند.

رویترز در ادامه خاطرنشان می‌کند که یونان در گذشته هزاران موشک، مواد منفجره، خودرو جنگی پیاده‌نظام (IVF)، مواد محترقه با انفجار قوی، مهمات و موشک‌های ضد تانک به اوکراین ارسال کرده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بحران دولتی در اسپانیا در سایه اتهام فساد علیه همسر سانچز
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • برخی از بناهای تاریخی در گذشته چگونه به نظر می رسیدند (عکس)
  • ادامه جنگ اوکراین در سایه تحریم و تهدید روسیه
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • اروپا درصدد اعمال تحریم علیه ۱۰ شرکت مرتبط با روسیه
  • تمجید چهره های سیاسی ترکیه از عملیات ایران علیه اسرائیل؛ سپاه ابرهه توسط ابابیل آهنین ایران مورد هدف قرار گرفتند ...