Web Analytics Made Easy - Statcounter

قانونگذاران دموکرات و جمهوری‌خواه از دولت بایدن خواسته‌اند به ترکیه جنگنده‌های اف-۱۶ نفروشد و اطمینان دارند که کنگره مقابل چنین صادراتی می‌ایستد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یازده عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه دولت او، به "نگرانی عمیق" خودشان درباره گزارش‌هایی مبنی بر اینکه ترکیه ممکن است از لاکهید مارتین ۴۰ جنگنده اف-۱۶ جدید و ۸۰ کیت به‌روزرسانی اف-۱۶ بخرد، اشاره کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نامه مورخ ۲۵ اکتبر است و سه‌شنبه به دست خبرگزاری رویترز رسید.

این قانونگذاران آمریکایی گفتند: به دنبال اظهارات رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه مبنی بر اینکه آنکارا یک محموله دیگر سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه خریداری می‌کند، ما نمی‌توانیم تحمل کنیم که امنیت ملی ما با ارسال جنگنده‌های ساخت آمریکا به یک متحد پیمانی که همچنان رفتاری مشابه یک دشمن نشان می‌دهد، در معرض خطر قرار گیرد.

کاخ سفید هنوز در این رابطه اظهارنظری نکرده است. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم گفت که این وزارتخانه درباره ارتباطات با کنگره نظری نمی‌دهد.

خبرگزاری رویترز اوایل همین ماه گزارش داد که ترکیه با طرح درخواستی از ایالات متحده، خواستار خرید ۴۰ جنگنده اف-۱۶ شرکت لاکهید مارتین و حدود ۸۰ کیت به‌روزرسانی برای جنگنده‌های فعلی خودش شده است.

آنکارا همچنین قبلا سفارش خرید بیش از ۱۰۰ جنگنده اف-۳۵ لاکهید مارتین را داده بود اما ایالات متحده، ترکیه را در سال ۲۰۱۹ از این برنامه کنار گذاشت و به اقدام آن در خرید پدافند اس-۴۰۰ روسیه اشاره داشت.

نامه مذکور به رهبری نیکول مالیوتاکیس، نماینده جمهوری‌خواه و کارولین مالونی، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا به رشته تحریر درآمد.
در این نامه آمده است: در حالی که ما اطمینان داریم اگر این برنامه‌ها ادامه یابد کنگره جلوی چنین صادرات‌هایی را خواهد گرفت، ایالات متحده نمی‌تواند در حال حاضر هیچگونه تجهیزات نظامی پیشرفته به دولت ترکیه بدهد.

شراکت میان این متحدان عضو ناتو در پنج سال گذشته بر سر اختلافاتی چون سوریه، روابط نزدیک آنکارا با مسکو، جاه‌طلبی دریایی آن در مدیترانه، اتهامات آمریکا علیه یک بانک دولتی ترکیه و نادیده گرفتن حقوق و آزادی‌ها در ترکیه دچار کشمکش شده است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تركيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۵۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت

همزمان با پنجم اردیبهشت‌ماه سالروز شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس در سال ۱۳۵۹، پویش ۲ زبانه «شن‌ها را فراموش نکنید» به همت سازمان زیباسازی در فضای شهری پایتخت اکران شد.

عملیات پنجهٔ عقاب در ایران، معروف به عملیات طبس؛ نام عملیاتی نظامی بود که توسط نیروی دلتای نیروی زمینی ایالات متحده در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ برای آزادسازی آمریکایی‌های گروگان گرفته‌شده در سفارت ایالات متحده در تهران انجام شد. این عملیات، نخستین تجربهٔ عملیاتی نیروی دلتا بود.

در پی ناکامی دولت ایالات متحده آمریکا در اعمال فشار سیاسی و اقتصادی برای آزادی گروگان‌های آمریکایی در تهران که توسط گروهی به نام دانشجویان پیرو خط امام گروگان گرفته شده بودند، جیمی کارتر، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، دستور انجام عملیات آزادسازی را صادر کرد.

طی این عملیات، ۶ هواپیما و ۸ بالگرد نیرو‌های مسلح آمریکا برای آزادی ۵۳ گروگان در تهران، وارد حریم هوایی ایران شدند. در حین این عملیات، ۳ بالگرد دچار نقص فنی شده و در نهایت، عملیات با کشته شدن ۸ نفر در نزدیکی طبس و برخورد یک هواپیمای سی-۱۳۰ و یک بالگرد سی‌اچ-۵۳ و باقی‌ماندن ۵ بالگرد سی‌اچ-۵۳ در ایران به پایان رسید. نیرو‌های آمریکایی با ۵ هواپیمای باقی‌مانده، خود را به ناو هواپیمابر نیمیتز و جزیرهٔ مصیره در عمان، رساندند.

در ایران، پس از شکست عملیات نیرو‌های آمریکایی، گروگان‌های آمریکایی به مکان‌های مختلفی برده شدند تا امکان انجام عملیاتی از این دست در آینده دشوارتر شود. جیمی کارتر به‌دنبال شکست در حل بحران گروگان‌گیری، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۸۰ از رقیب خود رونالد ریگان شکست خورد. سرانجام، گروگان‌های آمریکایی تنها دقایقی بعد از سوگند ریاست‌جمهوری ریگان آزاد شدند.

نمایشگاه در ستایش سعدی میهمان موزه خوشنویسی ایران

همچنین نمایشگاه آثار هنر‌های تجسمی، نگارگری، خوشنویسی گرافیک و هنر‌های ایرانی اسلامی با محوریت سعدی با بیش از ۱۰۰ اثر جمعه هفت اردیبهشت‌ماه به همت سازمان زیباسازی شهر تهران در موزه خوشنویسی ایران برپا خواهد شد.

در این نمایشگاه آثار برگزیده اساتید بنامی همچون میر عماد، آیدین آغداشلو، قباد شیوا، نورالدین زرین کلک، عباس اخوین و غلامحسین امیرخانی به نمایش در خواهد آمد.

افتتاحیه نمایشگاه جمعه هفت اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۶ تا ۲۰ به مدت دو ماه به آدرس خیابان انقلاب اسلامی، خیابان شریعتی، بن بست فولادوند موزه خوشنویسی ایران برقرار خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • نگرانی مردم آمریکا از بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری / او احتمالا می میرد!
  • نگرانی آمریکایی ها: بایدن در دوره دوم ریاست جمهوری می میرد
  • دعوای «تیک تاک» و جو بایدن بالا گرفت
  • بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • نگرانی آمریکایی‌ها: بایدن در دوره دوم ریاست‌جمهوری می‌میرد
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین/ استقرار ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده انگلیسی در لهستان/ چرا اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد؟
  • نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است