Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید محمدنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: مرزهای میان دو کشور درب‌های ورودی و خروجی میان همسایه‌ها محسوب می‌شود که برای تعامل میان دو کشور باید سنجید چه میزان به روابط فرهنگی و اقتصادی بهاداده شده است.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با تأکید بر اینکه این دو ملت ایران و ترکمنستان با یکدیگر نسبت فامیلی و خویشاوندی دارند و باید دید این مسئله چه میزان به منصه ظهور رسیده است، گفت: این موضوع نیازمند قوی‌تر شدن ارتباط و بازتر شدن درب‌ها به روی یکدیگر است و نباید دنبال این بود که ما درب‌ها را بازکنیم بلکه باید به مرحله برسیم که دیگر دری بسته نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری این موضوع که پس از پاندمی کرونا و شیوع این ویروس، شرایط برای کشور سخت شد و شاید شرایطی در میان دو کشور به وجود آمده بود که مراودات را با مشکل روبرو کرد، گفت: خراسان رضوی سه مرز تدارکاتی با ترکمنستان دارد که سرخس یکی از این سه مرز مهم به شمار می‌آید چون جمهوری اسلامی ایران را به اوراسیا رسانده و دسترسی‌های اقتصادی را تسهیل می‌کند.

محمدنژاد با اشاره به اینکه اگر در تأمین واگن با مشکل روبرو نشویم از این مرز صادرات و واردات کالا صورت می‌گیرد که در حال حاضر شرایط نسبت به گذشته بهتر شده است، تصریح کرد: شرایط تردد کامیون‌ها از این مرز نیز پس از کرونا سخت‌گیرانه شده و ترددها به‌صورت ترانشیپ(حمل‌ونقل محموله به مقصد میانی و سپس به مقصد اصلی) انجام می‌شود مانند آنچه در مرز لطف‌آباد و اینچه‌برون صورت می‌گیرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان بهتر شدن شرایط در مرزهای مشترک با ترکمنستان را موجب استحکام در پایه‌های دوستی میان دو ملت و دیگر ملت‌های مرتبط با جمهوری اسلامی ایران دانست و خاطرنشان کرد: در مرز باجگیران نیز پیش از کرونا مراوده و ترانزیت کالا در زمینه صادرات و واردات صورت نمی‌گرفت و این مسئله منهای بازارچه‌ای بود که مسیر خود را طی کرده و گاهاً با فراز و نشیب‌هایی روبرو بود و رونق پیدا می‌کرد یا از رونق می‌افتاد.

وی تأکید کرد: مرز باجگیران نزدیک‌ترین مسیر به شهر عشق‌آباد پایتخت کشور ترکمنستان را دارا بوده و مسیر مهمی محسوب می‌شود بنابراین سیاست‌گذاری کشور ترکمنستان بر این بود تا کامیون‌ها کمتر از این مسیر تردد کنند و بیشتر این مرز مسافری باشد و باید به این سیاست‌ها احترام گذاشت.

محمدنژاد بابیان این مطلب که نگاه حاکمیت به کشورهای هم‌جوار این است که افزایش مبادلات اقتصادی میان همسایه‌ها می‌تواند پایه‌های امنیت را مستحکم‌تر کند، تصریح کرد: طی سال‌های اخیر این نیاز در کشور وجود داشت که مسائل مالی میان ایران و ترکمنستان حل شود تا پس از آن‌ها رابطه‌های مرزی و ارتباط‌ها بیشتر شود.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با اشاره به اینکه نمی‌توان ارتباطات بین‌المللی را تعطیل کرد، بیان کرد: توسعه و مراودات بر اساس تقاضای کشورهای هم‌جوار نیازمند محکم شدن ارتباط‌ها بوده و باید سیاست‌های بین‌المللی در حوزه اقتصادی به‌صورت بلندمدت و استراتژیک چیده و ارتباط‌ها نیز جدی‌تر گرفته شود.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

منبع: فارس

کلیدواژه: مرز باجگیران مرزهای مشترک با ترکمنستان مرز سرخس مرز لطف آباد مرز اینچه برون بازارچه مرزی باجگیران عشق آباد مشکلات مرزی باجگیران رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان ایران و ترکمنستان میان دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله - آغبند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی امانی در بازدید از محل ساخت پایانه کلاله - آغبند در نقطه صفر مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان اظهار کرد: تقسیم کار بین دو کشور به این ترتیب است که جمهوری اسلامی ایران پایانه مرزی را احداث کرده و جمهوری آذربایجان نیز به موازات آن پل روی رودخانه ارس را می‌سازد.

وی با بیان اینکه فاز اول این پایانه و پل روی رودخانه در مدت یک سال ساخته خواهد شد افزود: این طرح از اول امسال آغاز شده و در دو طرف مرز دو‌ همسایه با اراده کافی مصمم هستند تا در مدت معین کار را به سرانجام برسانند.

امانی با بیان اینکه برای آزادسازی زمین و پیش بینی سایت موقت ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده است تصریح کرد: کل این پایانه در زمینی به مساحت ۱۹ هکتار ایجاد خواهد شد که در فاز اول هشت هکتار در حال آماده سازی است.

رئیس سازمان راهداری کشور گفت: این طرح در قالب شبکه بزرگراهی ایران راه با هدف افزایش ترانزیت اجرا می‌شود و در این زمینه قرار است جاده نوردوز به کلاله را نیز چهار بانده کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قرارداد اولیه با پیمانکار برای چهاربانده کردن این مسیر ۱۰۷ کیلومتری حدود پنج هزار میلیارد تومان است افزود: پیش بینی می‌شود پس از ساخت گذرگاه ارس و پایانه مرزی کلاله - آغبند بخش زیادی از ترانزیت کشور همسایه جمهوری آذربایجان از این مسیر اتفاق بیفتد.

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • جدیت ایران و آذربایجان برای ساخت پایانه کلاله - آغبند
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • سهم بخش‌های مختلف حمل و نقل در ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافر و بار
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل